Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

Ciocoii vechi si noi

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
14 replies to this topic

#1
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,950
  • Înscris: 17.10.2003
Planuiam mai demult sa deschid un thread cu acest nume, dar in care voiam sa spun cu totul altceva. Nu prea am avut timp si acum, cand m-am hotarat totusi sa-l incep, am cateva observatii despre un alt subiect (dar fara sa fie off topic, zic eu).
Si anume: calatorind eu cu telecomanda alaltaieri seara, imi sare in ochi faptul ca cele 2 emisiuni de stiri, de la Antena 1 si de la ProTV, care nu mai stiu ce sa faca sa-si fure una alteia audienta, si care trag cu ochiul fiecare in ograda vecinului (de fapt cred ca au niste codoaie de topor cat casa in sediile lor - altfel n-ar pica asa la fix cu stirile), s-au gasit sa prezinte simultan, intai moartea soldatului celuia in Iraq, apoi, de parca ar fi fost vorbite, topul celor mai bogati oameni din Romania.
Ei bine, aici am eu de facut scandal: cica situatia e obiectiv si profesionist prezentata, topul e facut la mare fix, etc. Da' ce dracu, ma, Adrian Nastase e asa de amarat ca nu intra nici pe la coada alora cu 5 mil. de parai? Cand toata lumea vehicula acum un an o avere de aprox. 1/2 miliarde (de USD, nu de lei)? Si ceilalti? Cum s-a facut topul asta? Dupa declaratiile de avere? Daca a declarat Attila Verestoy ca are nu stiu cate sute de milioane, gata, l-ati si pus in capul listei?
Asa cum am spus si in thread-ul cu politai, nu ma deranjeaza ca X sau Y (sau Adrian Nastase) are nu stiu ce avere. Sa fie sanatosi si sa o pape fericiti. Macar de-ar fi multi bogati care sa mai si construiasca in tara asta si sa dea de lucru la oameni, ca de tunuri ne-am saturat toti. Dar sa nu ne ia pe noi de fraieri ca ce greu o duce unul sau altul sau ca bogatasii sunt (numai) aia care apar pe sticla. Pai meseriasii sunt in spate, acolo unde nu-i vede nimeni si unde nu stie nimeni de ei. Si nu numai la noi. Peste tot. Voi chiar credeti ca Roman Abramovici la 35 de ani sau alti cativa patroni rusi care tot fac valva de vre-un an incoace in fotbal, sau aia care au cumparat aproape toata Coasta de Azur de sunt francezii innebuniti, astia sunt adevaratii meseriasi? Astia sunt oamenii de paie, bagati in fata sa ia ochii fraierilor iar in spatele lor sunt piesele grele din KGB si din toate serviciile secrete ale lumii, oameni pe care-i vezi pe strada plimband catelul sau stand la coada la paine si pe care nu dau doi bani si care de fapt conduc destinele lumii asteia. Ei hotarasc unde o sa fie razboi, ei hotarasc unde sa fie inundatie, ei hotarasc cine ia premiul Nobel. Ar fi interesant de deschis un thread cu tema asta: cine sunt adevaratii conducatori ai lumii si care sunt mecanismele lor.
Dar pentru ca am luat-o razna, sa revin si sa spun ca era mai cinstit si mai frumos sa se fi spus: uite mai oameni buni, unii dintre cei mai bogati oameni din tara: cutare, cutare si cutare. Si dai si cu interviuri, si telespectatorul s-ar fi distrat vazand pe nu stiu ce multisutimilionar in dolari cum a pornit el cu 1500 de lei imprumutati si a ajuns unde a ajuns, si uite asa. Si toata lumea era multumita si emisiunea putea sa treaca mai departe.
Dar nu sa ne prezinte noua pe Gigi Becali si pe George Copos si pe fratii Paunescu de care stie toata lumea si care apar tot timpul la TV si in ziare si sa ni se spuna: astia sunt toti, restul sunt amarati ca si voi, au un apartament cu chirie si o Dacie din '84 (care nu mai avea nici macar piese frantuzesti) ca nu tine. Pam-pam.

#2
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003
M-am incapatzanat shi tzi-am citit tot postu cap-coada.

Frate, poate ai dreptate, bani multzi potzi sa faci numai pe cai necinstite (ma rog, exista shi exceptzii). Dar stii cum ie treaba, ca sa fi hotz, trebuie in primul rand sa fii deshtept.

Nu vreau sa jignesc pa nimeni, de aceea tzin sa mentionez ca nu totzi oamenii deshteptzi sunt hotzi.  :D

Sunt convins ca prin postu asta vrei sa schimbi ceva pe lumea asta da cu un singur "akeem" nu se face primavara!


ps. cu mine doi

#3
AcerMate

AcerMate

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 14.05.2003
Ma intr-un fel si milionarii tepari de care vorbeai sunt un produs al societatii noastre. Daca nu era SOV era altul. Poate ca daca unii dintre noi ar fi avut ocazia sa puna mina pe atitia bani odata ar fi facut-o. Practic si cei pe care i-au fraierit (furat) au fost intr-un fel la fel de lacomi ca ei. Toti au vrut sa bage 100 k si sa scoata 300k.
Concluzia mea este: cind cade guvernul in Coreea de Nord avem o oportunitate de a face bani. Adica legislatia nu cred ca o au bine pusa la punct, oamenii nu sunt bine informati asa ca putem sa ne deschidem un Caritas si un FNI acolo si dupa ce s-au strins banii am plecat. Este exact ce s-a intimplat in fiecare tara din Europa de est dupa caderea comunismului.

#4
z0z

z0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 05.05.2003
adica sa ne facem si noi ciocoi ? Heh, nu. Prefer o investitie sanatoasa de $100 :)

#5
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,183
  • Înscris: 05.02.2003
In cartea Ciocoii vechi si Ciocoii Noi, dreptatea a invins.
Imi aduc aminte ca la sfarsitul cartii, boierul si cu slujitorul lui (care i-a furat averea si amanta) sau intalnit pe ultimul drum (in cosciuge).
Le doresc acelor miliardari de carton sa mearga pe ultimul drum nu in cosciuge ci in hainute vargate.

#6
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,950
  • Înscris: 17.10.2003
Intr-adevar, cu un Akeem nu se face primavara si nici macar nu am pretentia asta. A mai adauga cateva randuri la metrii de articole scrise pe aceasta tema inseamna o picatura de apa intr-un ocean, deci pierdere de timp. Iar intrebarile tin de domeniul retoricului. Si oricum sunt un amator in domeniu, meseria mea e alta, astfel incat scriu doar pentru a-mi impartasi parerile, nu am pretentia de a fi eu cel ce da solutiile.
           Bogati si saraci au fost intotdeauna, chiar si pe vremea comunismului cel cu interzicerea proprietatii private. Problema la noi in tara este cam asa (adica asa o vad eu): imediat dupa revolutie am terminat cu comunismul si am intrat in capitalism. Pentru a avea capitalism era nevoie de capitalisti, adica de oameni bogati, proprietari de pamanturi sau de diferite intreprinderi (indiferent ce prestau ele). Iar ca o astfel de intreprindere sa fie pusa pe picioare si facuta sa functioneze este nevoie de:
- sume de zeci sau sute de milioane de USD (nu uitati inapoierea tehnologica existenta in Romania - cu mici exceptii - deci a dota o intreprindere ori a construi una noua era cam acelasi lucru prin prisma investitiilor ce trebuiau facute). Ori acesti bani nu prea existau.
- este nevoie ca respectivul om cu bani sa fie un tip cu o minte stralucita, cu un deosebit spirit organizator, un vizionar, etc. - vezi marii intreprinzatori ai capitalismului - un Honda, un Henry Ford, sau Hewlett&Packard. Unde sa gasesti asta la autohtonii nostri gestionari inselatori la cantar gen Nea Bachus, la smenari, la securistii poate dotati unii dintre ei, dar in cu totul alte domenii - adica putinii romani care se puteau lauda cu "F"-uri sau metri cubi de "sute".
- si in ultimul rand, o astfel de intreprindere este cu bataie lunga, zece, douazeci de ani. Iar un profit de 10...15% este considerat multumitor in orice societate capitalista. Ori in Romania nu exista atata rabdare. Profit de 100 % si imbogatire peste noapte, asta era lozinca.
            Astfel incat s-a trecut la metodele neortodoxe prin care au aparut capitalistii romani:
- falimentarea intreprinderilor pentru a fi cumparate pe nimic si vinderea lor la fier vechi.  
- falimentarea intreprinderilor pentru a distruge concurenta interna si a crea o piata de consum pentru produsele importate  - in acest caz primindu-se spaga de la cei interesati: producatorii externi si importatorii din tara.
- falimentarea agriculturii - motivele de mai sus
- firme capusa
- tunuri date bancilor sau altor societati manipulatoare de bani: FNI sau altele la fel
- specula
- coruptia
- metodele de gen mafiot
- etc., etc.

             Ingineriile financiare sunt mult mai multe, asa cum stiti si voi, nu despre asta vreau sa discut. Problema e ca prin aceste metode s-a distrus clasa de mijloc, cea cu pondere mare intr-o economie de piata normala, oamenii muncii de la orase si sate, cum erau ei numiti pe vremuri. Societatea romaneasca s-a impartit in bogatii care au acaparat bunurile asa cum am spus mai sus si saracii mult mai numerosi: pensionarii cu pensii de mizerie al caror numar este dublu decat al celor ce muncesc, somerii, taranii muritori de foame, muncitorii de pe care statul ia 30 de piei pentru a-si putea sustine bugetul plin de cheltuieli nejustificate decat de propria incapacitate de a face lucrurile sa mearga cum trebuie, de coruptie si de motive electorale.
               Ei, de aici vine si nemultumirea mea: nu sunt de principiul sa moara capra  vecinului, daca el a fost mai destept cu cinci minute, a intuit mai bine lucrurile, are un spirit mercantil mai dezvoltat, foarte bine, sa se imbogateasca, sa construiasca si astfel sa-mi dea si mie de lucru incat sa pot trai si eu. Poate sa aiba 5 Mertane, daca am si eu un 307 e foarte bine. Poate sa aiba 5 vile cu piscina, daca am si eu un apartament pus la punct sunt multumit. Poate sa calatoreasca numai pe Coasta de Azur si Hawaii, daca imi pot face si eu concediul la mare si in week-end sa ma duc cu cortul pe munte, nici nu cer mai mult. Dar ca el sa imprumute miliarde si sa nu dea nimic inapoi in timp ce eu girez cu frigiderul si televizorul pentru 10 milioane amarate pentru care dau inapoi 15, sa-si traga spaga barosana pentru nu stiu ce privatizare frauduloasa din care eu ies somer - muritor de foame sau sa omoare copii pe trecerea de pietoni si sa scape nepedepsit in timp ce eu platesc jumatate de salariu  amenda ca am depasit cu 10 km/h viteza legala, uite toate astea nu-mi mai convin. Daca e tranzitie si buget de austeritate, apoi sa fie pentru toti. Nu pentru unii muma si pentru altii ciuma. Asta ne omoara pe noi romanii: lipsa de omenie, soriciul gros la obraz. In vest, daca nu muncesti, nu mananci. Aici poti sa muncesti pana la marginea gropii si tot sarac lipit sa ramai.
             Am auzit pe multi intrebandu-se: daca a crescut PIB-ul, de ce continua sa scada nivelul de trai? Ce nu e de inteles? cresterea PIB-ului se reflecta in cresterea averilor celor bogati, nu a veniturilor celor saraci. Cu alte cuvinte banii se acumuleaza tot in conturile proprietarilor de intreprinderi, pentru ca acestia vand mai multe marfuri. In acelasi timp salariile raman pe loc in lei, deci scad ca valuta din cauza inflatiei in timp ce preturile cresc in lei deoarece raman pe loc ca valuta. Ce e asa greu?
              In sfarsit, eu sper ca lucrurile sa inceapa sa se miste: n-au mai ramas asa multe de furat, trebuie ca cineva sa se apuce si de treaba. Va trebui sa se faca ceva si cu coruptia, cu birocratia si cu celelalte chestii aberante, nu ca i-ar fi venit guvernului mintea la cap ci ca asa este presat din exterior. Si, in sfarsit, lucrul cel mai important, constiinta noastra de romani inapoiati, comunisti si hoti trebuie sa inceapa sa se schimbe. Trebuie sa intelegem ca treaba buna se face construind si nu furand. Aceasta se poate realiza numai prin schimbul de generatii. De altfel, calitatea noastra ca oameni se poate observa facand comparatia cu celelalte tari foste comuniste. Astfel, dintre toate revolutiile, a noastra a fost cea mai violenta. Dupa aceea, la noi a fost cea mai mare cadere economica. La noi este cel mai scazut nivel de trai, cea mai mare coruptie, cel mai greoi ritm al reformei. Eu zic ca e edificator, nu?


P.S. Am spus ce aveam de spus gandind la modul general. Exista si exceptii, oameni care s-au imbogatit prin munca cinstita, mai ales acolo unde se putea, adica in domenii de pionierat in tara noastra, in care mafia economico-financiara nu era inca prezenta.

#7
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003
E vb de sechelele comunismului, akeem, care la noi se vindeca cel mai greu , sau nu se vor vindeca deloc. Iar generatziile mai noi s-au ales cu sechelele perioadei de tranzitie, o perioada plina cu tot felul de experimente shi promisiuni de la cei ce au guvernat, shi cu greseli din care nu s-a invatzat nimic.

cel mai grav e ca ne piedem sperantza pt o  viatza mai buna.

#8
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
cum ma, pai nu america e pe marginea prapastiei ?

#9
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003
o fi mah, da noi mai avem un pic shi ne lovim de fundul prapastiei.

Shi in plus, in state este respectat omul de rand shi de semeni shi de administratzie. Daca-i cineva din state pe aici pe forum, sa ne spuna daca am sau nu dreptate.

#10
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
citeam altceva prin alte threaduri pe aici... hmmmm

#11
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003
despre state? baga nishte linkuri sa vad shi io, ca nu shtiu pe unde sa le caut

#12
menetz

menetz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 08.04.2002
ce e respectat skullpder ? omul de rand repsectat de administratie ? Come on..se pare ca nu citesti de loc netu'. Dupa pretextul 9/11 nu mai au nici un motiv sa se ascunda ... isi baga picioru' in intimitatea tuturor. Evident, asa spun americani. Noi putem in continuare sa vedem America ca cea mai democratica si liberala tara din lume. Atat doar ca nu e bine sa faci glume cu Saddam, Bil Laden, Israel si bomba la telefon :) Sau sa semeni prea bine cu un terorist si sa sara pe tine in aeroport baietii (tocmai am citit pe net un caz prezentat "amuzat", dar cu consecinte destul de tragice pt cel in cauza).

#13
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003
@menetz @arty

Bai, n-am zis ca n-avetzi dreptate. Shi nic nu vreau sa vb prostii, pt ca n-am fost shi n-am trait in state. De aia vreau sa aflu adevarul adevarat sa ma luminez shi io. Incerc sa dau un search pe forum sa vad daca gasesc ceva, dar daca stitzi voi exact datzi-mi shi mie un link.

imi cer scuze, ca din cauza mea ne-am indepartat de la subiectu threadului. Hai pa :cya:

#14
r3ddr

r3ddr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,903
  • Înscris: 29.11.2001

Quote

Originally posted by bibi
In cartea Ciocoii vechi si Ciocoii Noi, dreptatea a invins.
Imi aduc aminte ca la sfarsitul cartii, boierul si cu slujitorul lui (care i-a furat averea si amanta) sau intalnit pe ultimul drum (in cosciuge)

matale confunzi realitatea cu fictiunea :drac:

#15
r3ddr

r3ddr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,903
  • Înscris: 29.11.2001

Quote

Originally posted by AcerMate
Concluzia mea este: cind cade guvernul in Coreea de Nord avem o oportunitate de a face bani. Adica legislatia nu cred ca o au bine pusa la punct, oamenii nu sunt bine informati asa ca putem sa ne deschidem un Caritas si un FNI acolo si dupa ce s-au strins banii am plecat. Este exact ce s-a intimplat in fiecare tara din Europa de est dupa caderea comunismului.

bei, asta e chiar o idee buna. o sa o tin pt future references :0


totusi baga-te si tu pe fapte pozitive.de ce sa-i bagi si mai rau in rahat (ala de se foloseste la cozonac) pe cei care sunt deja pana la gene, in loc sa-i ajuti in vreun fel prin businessu'/idea ta?


e o vorba veche: risipeste bine in stanga si in dreapta si o sa-l gasesti cand ai nevoie de el :oK:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate