Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 

Mi-am luat Samsung 971p negru

- - - - -
  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#1
Ahile

Ahile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,651
  • Înscris: 11.07.2004
Salut,

Dupa lupte seculare care au durat aproape 2 luni am reusit sa gasesc o firma care nu are produsul doar pe site ci si in stoc. Ufff! M-am saturat de telefoane si de "incercati saptamina viitoare!". Mai precis e vorba de o firma de apartament de pe 1 mai (Ion Mihalache) numita Best-Shop IT.  Iata si link-ul
http://www.best-shop...896492bced9f496
La telefon raspunde un baiat care refuza sa-ti dea adresa apartamentului pina cind nu are produsul. Dupa 2 minute de la telefonul meu m-a sunat inapoi sa-mi spuna ca mi-a facut rost de monitor si ca sa vin la 7 seara ca sa aiba timp sa se intoarca de la serviciu. In fine, treaba era usor ciudata insa am mers mai departe. Monitorul era sigilat intr-adevar, mi-a dat omu' factura, garantie, tot. N-au fost nici un fel de probleme pina la urma. E Ok omul.
Eu fac parte dintre cei recalcitranti la LCD. De aceea mi-a fost foarte greu sa renunt la CRT-ul  meu excelent
(LG Flatron F700P) pentru un produs cu rezolutie fixa si probleme in filme si jocuri. Vazind insa specificatiile extraordinare ale lui 971p (contrast 1500:1 real, nu facut din soft ca la LG), matrice S-PVA ca la ultima generatie de televizoare Sony Bravia etc. , precum si review-urile excelente de pe net:
http://www.lesnumeri...28-1384-36.html
http://www.lesnumeri...ws_id-2355.html
mai sint si altele, e de ajuns sa cautati pe Google. In plus si ExtremPC a zis ca e cel mai tare monitor de 19" care le-a cazut in mina.
Vazind asadar specificatiile si review-urile excelente mi-am spus ca daca nici asta nu e bun...atunci chiar ca CRT-urile ramin da best.

Monitorul arata superb. Se invirte in toate directiile. AutoRotation e chiar spectaculos. Imaginea Internetului e foarte buna DAR...
1. Softul de reglare al imaginii e de cacao. Monitorul nu are butoane deloc pe el si totul se regleaz din soft: MagicTune. Problema e ca nu pot regla contrastul. Imi zice Not Available. Nu pot regla Color Tone: Not Available si multe alte functii nu sint accesibile. Am cautat pe site-ul producatorului si am downloadad ultimul Magic Tune si anume Premium. Interfata e mai misto insa functionalitatea e aceeasi : jumatate din reglaje sint Not Available.
2. Culorile atit de laudate sint foarte fosforescente. Arata aiurea, electric asa. Si m-am chinuit de mi-au iesit ochii sa le corectez si din Forceware si din MagicTune cit am putut. Degeaba. Se vad aiurea.
In Oblivion, in zonele intunecate din pesteri nu vezi nici pe unde mergi. Atit de prost sint redate nuantele de negru. In plus in zonele intunecate apare asa o ceata alba pe imagine de la reflexia ecranului. Naspa. Iar personajele au toate fetele rosii ca sosul de tomate.
3. Filmele sint iarasi varza oricit as regla eu culorile, noise-ul, edge-ul si toae nebuniile. Culorile sint prea fosforescente. Nuantele de negru sint prea proaste. Unghiul de 178 grade e teoretic pentru ca in practica la peste 40 de grade imaginea incepe sa se degradeze vizibil.
4. Fotografiile se vad cu noise pronuntat iar culorile sint nerealiste iarasi...

Ce sa va mai zic, sint cam dezamagit. Daca asta e cel mai bun LCD pe 19" din lume la ora asta atunci LCD-urile sint varza. Ramine aspectul impresionant. Si flexibilitatea. Finisarea e foarte buna, ledul ala albastru arata beton. Insa nu e de ajuns. Deja ma gindesc sa-l vind daca nu-i dau de cap intr-o saptamina. Daca o fi o sa pun link aici pentru anuntul de pe rubrica Bursa. Insa mai stau o saptamina cu el sa vad poate nu stiu eu sa-l reglez bine sau ma obisnuiesc cu el.

P.S. Conectarea e digitala iar mufa monitorului e ascunsa sub piciorul acestuia. Nu scrie nicaieri asta si m-am uitata cam 5 minute ca vitelul la poarta noua ca nu gaseam mufa de semnal a monitorului...
Daca aveti ceva de intrebat sau de sfatuit va rog!

Edited by Ahile, 05 November 2006 - 11:44.


#2
Ahile

Ahile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,651
  • Înscris: 11.07.2004
More links:
http://www.overclock...h...les&num=581
si
http://forums.anandt...p;enterthread=y

#3
forumeanu

forumeanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,447
  • Înscris: 20.12.2004
Eu iti multumesc pentru efortul de a scrie pe forum si astept cu interes si alte impresii deoarece ma gandeam sa imi fac cadou un 971P. Problema e ca si eu sunt foarte sceptic in a da un CRT de 19 plat care mai are garantie 2 ani si merge excelent pe un LCD pe care voi da o gramada de bani pentru o calitate mai scazuta.
Plus ca ma uit de obicei la filme la PC.....

#4
forumeanu

forumeanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,447
  • Înscris: 20.12.2004
..am uitat sa te intreb, si nu mai pot da edit:
Ce placa video folosesti?

#5
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004

View Postforumeanu, on Nov 7 2006, 22:28, said:

..am uitat sa te intreb, si nu mai pot da edit:
Ce placa video folosesti?
Si pe mine ma intereseaza foarte mult subiectul..sa ne spui daca reusesti sa rezolvi.
Daca nu se poate regla contrastul e rau de tot..te dor ochii si nu poti sta la monitor..

#6
Ahile

Ahile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,651
  • Înscris: 11.07.2004
Folosesc un Leadtek Winfast A7600GT TDH, bazata pe Nvidia. Driverul e Forceware 91.47 adica ultimul disponibil.
In privinta contrastului: se poate regla. Insa doar din softul inclus sau downloadat de pe site-ul Samsung: MagicTune. Nasol e ca daca intri intr-un joc sau vezi un film, si vrei sa mai reglezi contrastul, trebuie sa parasesti aplicatia ca sa intri in MagicTune si sa ai acces la Contrast. E pretul platit pentru un design fara butoane la vedere.

Ma plingeam de culorile fosforescente: pina la urma am descoperit care e buba: In MagicTune, rubrica Color, sectiunea MagicColor are mai multe optiuni: Off, Demo, Full si Intelligent. Monitorul era setat pe Full adica MagicColor cit cuprinde. Chestia asta accentueaza culorile, par mai vii, mai limpezi insa da o nuanta de fosforescenta neplacuta si face fetele rosii in filme si jocuri. Odata ce am setat MagicColor pe OFF problemele au disparut si culorile nu mai arata fosforescent. Eu unul prefer MagicColor OFF, acum daca va luati jucati-va si voi cu setarile si alegeti ce va place.
Ma mai plingeam ca nu pot regla contrastul si Color Tone si alte functii. S-a rezolvat si asta insa va zic ca softul e idiot rau de tot.
In MagicTune, Color, Calibration avem butonul Launch care iti regleaza culorile in functine de citeva teste mici. Eu n-am stiut ce vrea de la mine Launch asta si nu mai stiu ce i-am facut de nu mai aveam acces la unele functii dupa aia. Cind am reluat testele alea si le-am dus pina la capat, functiile de care ma plingeam au devenit accesibile.

Alte observatii:
- noise-ul e destul de prezent in filme. Fata de un CRT e o diferenta destul de mare. Chiar si cu functia Noise Reduction la 45% din driver. Apropo va recomand sa va activati din placa Noise Reduction daca sinteti pe Nvidia (la ATI se activeaza automat). Trebuie sa aveti un driver foarte recent si click dreapta, properties, settings, advanced, geforce cit aveti, control panel user interface, new nvidia control panel, ok, right now, video and television, adjust video and color settings, ok, enhancements...ufffff si setati Edge Enhancement la 20% si Noise Reduction la 45% (sau cum vreti dar eu asa am citit ca e cel mai bine)
- in jocuri imaginile in degrade cum ar fi cerul sau marea cam au probleme fata de un CRT in sensul ca incep sa se vada de parca ar fi culoarea in 16 biti, in loc de degrade se vad dungi de nuante apropiate.

Va avertizez ca MagicTune e simplu in aparenta insa scirbos in practica, mea cel putin. Nici acum nu am reusit sa reglez imaginea perfect. E prea deschisa. Si acum tot mai setez la el, ceea ce ma cam scoate din sarite. Bine si eu sint cam ciufut si perfectionist de felul meu...
Poate cinvda o sa facem schimd de profile de culoare. Fisierele alea cu terminatie .icm

Monitorul nu e obositor pentru ochi. Aici bate CRT-ul rau de tot. Pe mine ma usturau ochii daca stateam mai mult la un CRT 17" chiar cu refreshu la 100. Cu asta am refreshu la 60 Mhz (recomandat de fabricant) si e si ditai monitorul insa nu ma mai ustura deloc ochii. Chiar m-a surprins asta. Placut.

Monitorul vine cu 5 ani de garantie. E o promotie care tine pina la sfirsitul anului.

In filme si jocuri nu exista ghosting deloc. Cel putin eu nu am vazut absolut nimic deranjant. Nici la cele mai rapide miscari in jocuri.


Pe curind!

Edited by Ahile, 08 November 2006 - 21:37.


#7
MAVE

MAVE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 13.03.2006

Quote

Ahile: "Monitorul vine cu 5 ani de garantie. E o promotie care tine pina la sfirsitul anului."

De unde stii asta? Esti sigur?
As vrea sa stiu asta, deoarece ma gandeam sa astept pana dupa sarbatori, deoarece stiu ca or sa scada preturile!
Un prieten imi spunea ca, odata cu intrarea in UE, preturile la LCD-uri or sa scada cu ceva procente datorita eliminarii taxelor.
Voi ce credeti?

#8
lucian2retec

lucian2retec

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 09.11.2006
Salut tuturor. Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca comit ceva greseli.

     Revenind la subiect, am achizitionat si eu un Samsung 971p, dar alb glossy (mi-a placut mai mult pe culoarea alb). Monitorul este o versiune imbunatatita la 970p, adica au imbunatatit punctele slabe reclamate la 970p: pivotul este mult mai bun, mufa DVI este inclusa in talpa pivotului, si au inclus UN BUTON pentru reglaje extern. Deci, daca va uitati pe partea stanga a bazei pivotului veti gasi un push button cu functii programabile. Pentru a selecta functiile tineti butonul apasat in timp ce porniti monitorul (apasati butonul ON). Apoi puteti naviga selectand meniul dorit prin apasari succesive. Butonul de pornit, o alta modificare, a fost inlocuit cu un sensor, nefiind un push button obisnuit. Daca se tine "apasat" pe butonul de ON 3 secunde, monitorul isi face un Auto-adjusting (recomandat). In plus, au mai pus 2 porturi USB pe talpa pivotului.
    Monitorul, per total este bun. Adica are un design reusit (pivotul este super), contrast excelent (veti remarca imediat diferenta daca-l puneti langa alte monitoare), unghiuri mari de vizibilitate (la unghiuri mari doar culorile devin putin mai fade), timp de raspuns bun pentru un PVA (desi in specificatii e dat 6 ms, timpii afisati de un program special au fost de 14 ms), luminozitate excelenta (chiar prea multa). Dotarea este buna, monitorul venind la pachet cu un cd cu drivere si instructiuni, cabluri DVI-DVI si DVI-VGA, sursa de alimentare, cablu USB si.... o carpa pentru curatat monitorul.
  Referitor la imagine:- fotografii, grafica si texte, imaginea este excelenta;
                               - jocuri, imaginea foarte buna, nu se observa ghosting;
                               - imagine foarte buna, cu conditia reglarii optime a culorilor si contrastului
Reglajele merg absolut toate iar daca aveti reglaje inactive inseamna ca aveti incompatibilitati intre driverele livrate de Samsung si driverele placii video. De fapt aceasta problema este si la 970p si este desbatuta pe larg pe forumuri.
Partile negative ar fi:
-pretul destul de mare;
-softul si driverele (apar incompatibilitati). Recomandat chiar sa nu instalati driverele de la Samsung si sa mergeti pe default.
-reglajele initiale de culoare, putin prea stridente. Dar cu rabdare, veti reusi sa faceti un reglaj optim.

Dar daca cautati veti descoperi ca la fiecare monitor LCD exista aceste probleme, unele chiar mai multe, asa ca, dupa opinia mea, singurul dezavantaj major este pretul.

#9
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
Nu ati pomenit nimic de pixeli defecti.Va rog spuneti de unde ati cumparat voi si pretul si daca magazinele au acceptat returnarea monitorului la 1 pixel defect de orice tip.Multumesc :)

#10
lucian2retec

lucian2retec

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 09.11.2006
Referitor la pixeli morti, nu am gasit nici unul, si va spun ca l-am testat cu 2 programe si cautat timp de o jumatate de ora 2 persoane: ecranul absolut impecabil. Initial am vrut un Belinea de 20" (10 20 35W) dar dupa ce am citit foarte multe opinii referitoare la numarul de pixeli morti gasiti, am renuntat (Belinea 10 20 35W este un monitor excelent, daca ai norocul si nimeri unul bun). In plus, nu toate jocurile suporta monitoare wide, asa ca m-am orientat catre 971P.
Revin cu precizarea: Samsung 971P ARE buton de reglaje extern si nu este nevoie sa intrati in soft pentru reglaje. Cautati-l in partea stanga a bazei pivotului, este ascuns acolo. Despre cum se programeaza acest buton am explicat in postarea anterioara (se poate selecta functia ce o indeplineste).
  Pretul a fost cam mare, 435 euro dar merita. Am fost incantat, pe langa Belinea 102035W si de NEC Multisync 90 GX2, un monitor foarte bun pentru jocuri dar mai slab pentru filme. Dar la NEC m-a deranjat, filtrul aplicat peste ecran, care da un aspect lucios, arata super dar trebuie sa lucrezi fara surse puternice de lumina in spate fiindca apar reflexii puternice pe ecran (testat personal).
Dupa parerea mea, Samsung 971P este o optiune excelenta pentru uz general, are o imagine excelenta in jocuri, filme, grafica, etc. Trebuie sa tineti cont ca pentru uz profesional monitoarele CRT sunt mai bune decat LCD. Iar daca vreti LCD, tineti cont ca din cauza limitarilor tehnologice nu exista monitor perfect, asa ca indiferent ce alegeti (chiar LaCie) veti avea plusuri si minusuri. Vreti imagine buna, alegeti panel PVA, vreti timp de raspuns mic, alegeti panel TN.

#11
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
Multumesc pentru lamuriri..dar aici la mine nu gasesc acest monitor in stoc niciodata..as vrea sa stiu daca firma de unde ai cumparat il schimba in cazul pixelilor defecti(la 1 pixel).Daca fac comnda nu stiu ce primesc.
Rezolutiile mai mici decat cea nativa cum se vad..aceeptabil?
Cand faci schrool de exemplu aici pe forum se dubleaza liniile orizontale?

#12
boghyshor

boghyshor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.11.2006
Salutare...Tocmai astazi am primit si eu frumusetea de SAMSUNG 971P de la http://www.best-shopit.ro/
Pana in momentul de fatza nu am cu ce sa ma plang...nu i-am instalat nici softul si driverele si l-am testat 0pixeli morti.

Am o intrebare ...Exista o placutza sub monitor in locasul pt mufa DVI? sau asa vine fara ea...eu nu am primit asa ceva si tare imi da de banuit ca a omis cineva sa o puna in pachet.
Oricum ...am mai  testat fel de fel de monitoare dar SAMSUNG 971P este cel mai OK.

Astept sa-mi raspunda cineva la intrebarea mea.

Multumesc!

#13
dadosh

dadosh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 15.01.2002

View Postboghyshor, on Nov 11 2006, 12:49, said:

Salutare...Tocmai astazi am primit si eu frumusetea de SAMSUNG 971P de la http://www.best-shopit.ro/
Pana in momentul de fatza nu am cu ce sa ma plang...nu i-am instalat nici softul si driverele si l-am testat 0pixeli morti.

Am o intrebare ...Exista o placutza sub monitor in locasul pt mufa DVI? sau asa vine fara ea...eu nu am primit asa ceva si tare imi da de banuit ca a omis cineva sa o puna in pachet.
Oricum ...am mai  testat fel de fel de monitoare dar SAMSUNG 971P este cel mai OK.

Astept sa-mi raspunda cineva la intrebarea mea.

Multumesc!

nu exista nici o placuta la DVI sau peste locasul dvi

#14
Ahile

Ahile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,651
  • Înscris: 11.07.2004
1. Nu exista placuta sub locasul DVI. Oricum nu prea vad la ce ar servi!
2. In rezolutii mai mici monitorul se vede acceptabil. Cel putin daca setezi din driver Display Adapter Scaling. Poti vedea poze fara nici o problema, textul devine mai putin sharp si literele mai groase insa nu e o mare problema. Pe scurt, acceptabil.
3. Stiu ca monitorul vine cu 5 ani garantie pina la sfirsitul anului de la vinzator. Si in certificatul de garantie scrie tot 5 ani. Insa garantia se aplica la peste 7 pixeli morti. La 1 pixel nici nu stau de vorba cu tine. (Bine ca o sa primiti o lista cu conditiile in care un monitor e considerat defect: nu stiu cite puncte de nu stiu ce culoare, chestii din astea, pe mine nu m-au interesat pentru ca eu sint optimisit din fire) N-am nici un pixel defect. Totul e perfect in privinta asta, cum vad ca e cam la toti cei care si-au luat si au scris aici.
4. Nu stiu daca o sa scada preturile odata cu intrarea in UE. Din impresia mea artistica nu cred ca o sa se simta mare diferenta. In Franta sint un pic mai mici insa nu foarte mult. Probabil or sa scada insa nu spectaculos.
5. Exista un buton foarte bine ascuns in partea stinga a monitorului. E programabil din MagicTune. E binevenit. Insa principala lui calitate e ca poti derula prin setarile de imagine concepute de Samsung pentru Jocuri, Filme, Text, Internet, Sport si un slot Custom pentru reglarile tale. Asta poti face si din MagicTune, insa cu butonul nu mai trebuie sa iesi din joc de exemplu ca sa accesezi MagicTune.

Eu tot nu am reusit sa-i reglez culorile. Ori sint eu imbecil, ori prea pretentios, cert e ca urasc bataia de cap pe care mi-a dat-o monitorul asta.
Alt mic defect e faptul ca ecranul nu e paralel cu piciorul din fata, care poarta ledul albastru. Daca ma uit de sus in jos, spre picior, observ ca ecranul e asezat strimb vizavi de picior, si anume inclinat spre dreapta. La voi cum e?
Inca o intrebare: imediat dupa incarcarea Windows imaginea e buna. Imediat apoi, incarca nu stiu ce nenorocit de program si se vede cum imi schimba culorile. In nasol. Din driver sint pe Default Settings. Cum pot determina Windowsul sa nu mai porneasca programul care imi altereaza culorile?

Edited by Ahile, 14 November 2006 - 22:21.


#15
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
"Stiu ca monitorul vine cu 5 ani garantie pina la sfirsitul anului de la vinzator. Si in certificatul de garantie scrie tot 5 ani. Insa garantia se aplica la peste 7 pixeli morti. La 1 pixel nici nu stau de vorba cu tine. (Bine ca o sa primiti o lista cu conditiile in care un monitor e considerat defect: nu stiu cite puncte de nu stiu ce culoare, chestii din astea, pe mine nu m-au interesat pentru ca eu sint optimisit din fire) N-am nici un pixel defect. Totul e perfect in privinta asta, cum vad ca e cam la toti cei care si-au luat si au scris aici.
Aici in Cluj unele firme ofera garantie la 1 pixel defect la monitoarele Samsung terminate in P sau X.Cum samsung ofera acesta garantie firma de unde ai luat monitorul  e neseriaosa.

#16
anyidulike

anyidulike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 318
  • Înscris: 21.06.2005

View PostAhile, on Nov 14 2006, 22:17, said:

Inca o intrebare: imediat dupa incarcarea Windows imaginea e buna. Imediat apoi, incarca nu stiu ce nenorocit de program si se vede cum imi schimba culorile. In nasol. Din driver sint pe Default Settings. Cum pot determina Windowsul sa nu mai porneasca programul care imi altereaza culorile?

Cauta "nenorocitul ala de program" in startup, eventual in msconfig.
Cred ca ai o aplicatie a Photoshopului care isi regleaza monitorul, nu mai stiu cum ii zice.

#17
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
adobe gamma

#18
Chiril

Chiril

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 09.05.2006
mai are si Dimensiune punct (mm): 0.294 mm destul de mare, care se vede bine cand te uiti la el.
un mare sfat pentru cei care vor sa isi ia un LCD, sa nu cumparati niciodata un LCD dupa specifitatii, pana nu va uitati la el cum arata sa nu dati o groaza de bani pe ele

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate