Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

Mi-am luat Samsung 971p negru

- - - - -
  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#37
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
Daca 971P are atatea probleme..ce alt monitor samsung sau nu  e mai bun.Si eu vreau sa cumpar deja de 1 an jumate si nu m-am decis :deadtongue: .Vreau neaparat cu Mva/Ips.Ma joc rar dar nu suport ghosting-ul..daca apare pe destop cand defilez paginile e si mai grav.

#38
udragos

udragos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 15.03.2006

View PostCPX, on Feb 23 2007, 14:12, said:

Daca 971P are atatea probleme..ce alt monitor samsung sau nu  e mai bun.Si eu vreau sa cumpar deja de 1 an jumate si nu m-am decis :deadtongue: .Vreau neaparat cu Mva/Ips.Ma joc rar dar nu suport ghosting-ul..daca apare pe destop cand defilez paginile e si mai grav.

Pai, daca deplasezi continutul pixel cu pixel si te holbezi :) in monitor efectul este chiar suparator (foarte putin sesizabil ... dar eu am ochii sensibili) .... dar daca folosesti (de ex) rotita de la mouse iar continutul paginii se deplaseaza astfel cu cateva linii de text, atunci nu mai apare acel efect enervant (eh, normal ... el tot apare dar chiar nu il mai sesizeaza ochiul) ...
Treaba e ca ce zici tu ghosting o sa vezi la text numai la marginile caracterelor (un fel de blur foarte fin)  ... sa nu crezi ca apuci sa vezi textul de pe linia anterioara .... :rolleyes:

#39
media_

media_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 22.11.2006
mda...nu mai are nimeni pareri despre acest monitor?   sa inteleg ca in jocuri, gen counter strike sau rally, nu exista nici o problema?  ma batea gandul sa iau un LG L1970HR care, la teste, are timpii de 2 ori mai mici decat 971P ; dar daca voi spunetzi, ca ochiul nu sesizeaza aceasta diferentza, m-as orienta catre 971P.

#40
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
La un prieten de-al meu se vade clar ghosting-ul la text  la un Monitor Hyundai  de 17 inch. :w00t:
Legat de jocuri..in urma cu 4 posturi topcmai asta se spune ca monitorul nu e bun pt asa ceva..
Aveam impresia ca 971P era versiunea imbunatatita de la 970.Se pare ca la imagine e mai slab..si ca are un timp de raspuns real de peste 20 ms ;)  :o

#41
media_

media_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 22.11.2006
:cursing:     scuzati... abia acum am vazut ca acest topic are 2 pagini...  cand am scris ieri, citisem numai prima pagina si nu vazusem criticile aduce in legatura cu jocurile!   deci, clar:  iau LG L1970HR !

#42
Abbyy

Abbyy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 16.05.2005
Am si eu 971P (6ms) insa nu l-am testat inca in jocuri. Calitatea imaginii (temperatura culoare, contrast, luminozitate) este mai buna decat la celalalt monitor pe care il am si anume Samsung 740N (8ms), cu panel TN, dar ghostingul este mai crescut la 971P.
Efectul de ghosting este mai pronuntat la lcd-urile cu panel PVA, cum este si Samsung 971P, datorita timpului de raspuns mai mare decat la cele cu panel TN.
Deci, cand ne luam un monitor, trebuie sa stim in primul rand la ce il vom folosi si, in al doilea rand, ce fel de panel are. PVA (nu detaliez aici tehnologia) ofera culori mai naturale, mai bogate si mai vii (16,7 mil culori nativ) si unghiuri de vizibilitate mai mari, in schimb timpul de raspuns este mai crescut decat la panelul TN. TN pierde la calitatea imaginii (in general 16,2 mil culori sau 16,7 mil cu dithering) dar are timpul de raspuns mai scazut fiind util pt gameri.
Ceea ce se poate reprosa celor de la Samsung (si nu numai, dar vorbesc de 971P) este faptul ca ii dezinformeaza pe potentialii clienti, necunoscutori, asupra unui timp de raspuns de 6ms grey to grey in loc sa o spuna de-a dreptul ca real este vorba de 20ms.
Ca o observatie, monitorul meu recent achizitionat (971P), nu are nici un pixel mort, iar cei de la EMAG ii fac proba in magazin cu Nokia test si ofera garantie pentru 2 pixeli morti (luminosi sau stinsi).

Edited by Abbyy, 02 March 2007 - 10:19.


#43
Abbyy

Abbyy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 16.05.2005
Inainte sa-mi cumpar 971P-ul am tot studiat piata (mai bine de doua luni), am citit review-uri si am incercat sa iau tot ce e mai bun pentru bugetul alocat noului lcd. Si va asigur ca am avut mai multe variante in vizor.
Astfel, intr-un review, testerul ii sfatuia pe gameri sa nu isi cumpere sub nici o forma acest monitor din cauza timpului de raspuns prea mare. Marturisesc ca asta mi-a retezat un pic avantul, dar avand experienta in ceea ce priveste subiectivitatea aumitor reviewuri am facut totusi pasul si l-am cumparat.
Acum am legate la comp doua monitoare: 971P pe digital si 740N pe analogic, asa ca pot privi la amandoua deodata si pot face o comparatie exacta intre ele. Tot ce tine de calitatea imaginii este net in favoarea lui 971P (setari default).
La testul de ghosting 740N iese castigator. Insa aseara am jucat cateva ore FarCry, cand pe un monitor cand pe altul si, in afara de imagine superba de pe 971P, nu am sesizat nici o diferenta intre cele doua monitoare in ceea ce priveste ghostingul (nu am sesizat practic nici un pic de ghosting, asa ca daca acesta exista ochiul meu nu il percepe, deci nu ma deranjeaza). Si baietii rai din FarCry se misca destul de repede, iar eu dupa ei :).
Concluzie: fie ochiul meu meu e neantrenat (desi sunt gamer de ceva ani, inclusiv pe CRT), fie cititi reviewurile cu o anumita rezerva si puneti mana singuri pe testat diferitele componente pe care vreti sa le cumparati (in cazurile unde se poate in magazin, daca nu la prieteni care si le-au achizitionat deja).
In magazin, daca nu au vreun joc instalat pe sistemul de test mergeti la Start/Run/dxdiag/Display si acolo Test DirectDraw si Test Direct3D pentru a vedea daca exista ghosting sesizabil.

Edited by Abbyy, 03 March 2007 - 09:56.


#44
Ahile

Ahile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,651
  • Înscris: 11.07.2004
Pina acum nu prea am jucat decit Oblivion pe monitorul asta. Ghosting-ul poate fi sesizat doar in cele mai adverse conditii: gen inchiderea meniului in locuri foarte intunecate pe care le luminezi doar cu o faclie si miscare brusca imediat dupa inchiderea meniului: poate aparea un halou rosiatic de la flacara in jurul obiecteleor din jur pentru o fractiune de secunda.
Insa eu zic ca e ok pentru jocuri. Acum fiecare zice ce crede... Pe partea de jocuri eu sint foarte multumit. I-as da 9,50 ca nota.
Pe partea de text si internet (derulare text inclusa) i-as da 9,75. Culorile si luminozitatea sint excelente. Ca si unghiul de vizualizare.
Unde nu prea imi place mie e in filme. Aici nu-si depaseste limita de LCD si f*te nuantele de negru. In plus ceata se vede in trepte ca si peretii out of focus care au o sursa de lumina sa bata pe ei. Culoarea peretilor se vede in trepte. Nota: 6,75 tinind cont ca e LCD.
Reglajul e cam greoi. Necesita soft special. Nota 6.
Look: 10. Hard to beat!
Mai e nasol ca nu pivoteaza stinga-dreapta. Trebuie miscat cu totul.
Per total sint multumit de monitor desi as fi vrut o imagine mai buna in filme.

#45
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
Samsung nu a mai scos nimic de 19'' cu panel non tn si non wide?

#46
Enigmma

Enigmma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 16.05.2006
Am si eu o rugaminte pt un posesor de 971p, in special unul din Constanta, daca imi face o "mica" favoare, adica sa pot sa ii admir pt 10 min monitorul pe viu, pt ca m-am saturat sa citesc zeci de tread-uri despre el si sa-l cumpar fara sa-l vad.

#47
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
@Enigmma - vad ca te-ai hotarat pe 971p in loc de 226BW

Si eu sunt pornit pe un display PVA desi diferenta de costuri ma pune pe ganduri, dar eram curios de ce nu ai ales 215TW ? Nu-ti place wide ? Stiai ca 971p are niste butoane lipsa si devine uneori enervanta setarea din soft ?

Eu am un MagicBright de 19" CRT flat acum si folosesc deseori flip intre modurile Internet/Multimedia cand trec de pe net la filme, mi se pare foarte utila mai ales acasa. M-am obisnuit si cu TFT-urile de 2 lei de la work dar acolo nu fac atata foto-video-filme ca acasa...

Edited by flaviand, 08 March 2007 - 17:53.


#48
Enigmma

Enigmma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 16.05.2006
flaviand  cum am zis si in alt post nu vreau sa imi iau un 226BW ( nu pt ca nu mi-ar strica 22" ) dar spre exemplu eu ma uit la filme,seriale din fotoliu la o distanta de 2-3 m si din cate am citit monitoarele ce panel TN ( unde se include si 226BW ) au unghiuri f f f naspa, adica daca nu te uiti la app perpendicular si la max 1 metru distanta pierzi detalii la greu.

Desigur 226BW este bun pt gameri care stau ca termitele 12 ore in fata monitorului. A si inca o chestie marele mediatizat "Contrast dinamic" este o tampenie ( pt cunonscatori : exact cum era Highlight Zone de la Crt-urile tot de la Samsung, o functie care face mai mult rau decat bine ).

215TW desi este un monitor f bun ( PVA ) nu ma tin buzunarele pana la 1900 RON. Singurul defect mai notabil este timpul de raspuns ( 8ms GTG--undeva peste 20ms BWB ) rezultand gosting in joace ( cel putin asa am citit ).

971P este singura alegere ( PVA ) pana in cele 1500 RON de care dispun, prefer ca aleg calitate in loc de cantitate ( inchi in plus ).

Vezi ca are in lateral un buton pe care il folosesti in a trece prin diferite moduri Games--Internet--Custon ( unde poti sa iti setezi tu cum vrei ).

Vreau sa mai adaug o singur lucru, din cauza ca locuiesc in Constanta nici unul din magazinele din oras nu au dispuse monitoare bune ( 971P, 215TW, 266BW,  Viewsonic nici sa nu vorbim, si alte modele mai buna ) numai low-end, asa ca toata documentatia am obtinut-o cu ajutorul magicului "Google" :D.

P.s. Invitatia pe care am lansat-o mai devreme nu mai e valabila pt ca Sambata cel tarziu Luni imi iau 971P. O sa postez primele pareri pe viu despre el apoi.

#49
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
ok, am prins ideea...

Chestiile de care vorbesti le stiam si eu, pentru acelasi motiv ma orientam catre un PVA, dar tu ai ales pe undeva solutia de mijloc: decat un 215TW cam scump sau un 226BW mai slab, te-ai orientat spre solutia de mijloc: un 971p cu imagine mai buna decat 226BW si pret mai mic decat 215TW ;)

Eu raman inca tentat de wide, desi stiu ca in mare parte e un moft, ba chiar o sa ma simt ciudat in prima faza dupa ce am lucrat 99% pana acum pe 4:3 , ma gandesc o sa ma mai ajute acum la filme / foto iar pe viitor la video HD. Prefer sa iau ceva bun acum, care sa ma tina 2-3 ani pana va ajunge un 24" 1920x1200 PVA la 15 mil :)

Edited by flaviand, 09 March 2007 - 10:49.


#50
Enigmma

Enigmma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 16.05.2006
Weekend-ul trecut am fost la Carefure si am cumparat pt un vecin un LCD TV Samsung la 2000 RON. Este o bijuterie, mi-a luat ceva timp sa aranjez toate canalele, aspectul Wide iti sare in ochi daca esti la distanta mica de el - 1 m , din pat la 3 m nici nu se observa. A si inca ceva are o iesire si pt PC sper ca in weekend daca sunt liber sa ma duc cu unitatea si sa forjez niste CS si W3 pe el :D.

Daca imi iau loveaua azi maine fac comanda la 971P si luni sper sa il aduca daca nu ....   :death:   :cursing:   :bandit:  .

#51
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Mda, eu pt filme o sa folosesc mai putin monitorul..  doar cand nu am proiectorul acasa. Iar in curand sper sa-mi cumpar si proiector propriu care sa stea mereu acasa, asa ca nu asta va fi main objective.

Ma doare mai tare partea foto atat la culori, rezolutie cat si la aspect-ratio care la SLR e tot wide.
In rest, chestiile gen 2ms GTG ma lasa rece ca nu mai am timp de jocuri de mult.

Sincer as considera si un 971p care e ok si e si mai ieftin, dar cred ca wide e viitorul si cum nu-l iau pt juma de an, de aici dilema 226BW vs 215TW si la mine ;)

#52
Enigmma

Enigmma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 16.05.2006
Hmmm...... achizitionare unui 971P se pare a fi mai grea decat mi-am imaginat. Cautand din inainte prin magazine si ramanand cu buza umflata ( unii habar nu avea despre ce vorbesc, parca erau de pe alta planeta ) am decis sa fac comanda la Torent Cta ( nici o reclama ) , insa rezultatul a fost dezamagitor, nu numai ca nu erau in stoc ( Bucale )  pe deasupra cel putin 1 sapt dureaza pana citez " S-ar putea sa apara in stoc ".

Am incercat la alte magazine mai putin Ultra-Fraierii .. o scuze Ultra Pro ( adaos comercial la orice componenta mult peste competitie ) si nimeni nu mi-a dat un raspuns afirmativ.

Ironia sortii, inainte nu aveam bani, iar acum ca ii am nu gasesc monitorul.......   Why meeeeeeee  !!!!!!!

P.s. Cel putin mi-a cumparat niste boxe Microlab 2.1 FC-320 niste bijuterii, isi merita toti banii, daca dau peste 50% vibreaza mouse-ul pe birou.

#53
Enigmma

Enigmma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 16.05.2006
Intre timp  "..............the 971P+. The updated model is expected to feature a similar spec, offering  6ms G2G response time, 250 cd/m2 brightness, 178 / 178 viewing angles and the same ergonomics and functionality as its predecessor. However, the 971P+ will offer a 4000:1 contrast ratio thanks to the use of dynamic contrast control. We already experienced the excellent contrast ratio and black depth in the 971P review, and this is certainly an impressive dynamic contract ratio to offer. ........"


Plus.................Samsung look set to release a 20"WS model in the same design as the impressive 971P, which we have recently reviewed at TFT Central. This new model would offer the same features and functionality as its 19" brother, and is likely to be based on an S-PVA panel from Samsung. At this time, details are limited, but it is expected that the 2071BW will use the LTM201M1 panel and offer a 6ms G2G response time, 4000:1 dynamic contrast ratio, 300 cd/m2 brightness and 178 / 178 viewing angles. It is also expected to offer HDCP certification over DVI with the screen looking likely to be showcased further at CEBIT 2007.

Attached Files



#54
Enigmma

Enigmma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 16.05.2006
IN SFARSIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dupa luni de asteptare am achizitionat un 971P .

Prima parere : hmmm arata extraordinar , negru lucuios ( acum tot biroul e negru mouse, tastatura, boxe, monitor ).  Cutia plina cu tot ceea ce iti trebuie cablu DVI-DVI, cablu VGA-DVI, cablu alimentare, adaptorul pt alimentare, cd cu drivere. Cea mai naspa parte e sa pui cablu dvi, daca nu vrei sa te risti sa il pui cu fata in jos ( ceea ce nu am facut, doar nus nebun!!!!  ) trebuie sa te ajute cineva sa il tina ridicat putin cat sa prinzi mufa si sa bagi cablul prin canalul acela stramt.  In rest se manevreaza super usor, singurul minus este daca vrei sa il misti stanga-dreapta trebuie sa misti baza ( dar monitorul este usor si nu e mare chestie ).

Ce am ramas placut surprins este driver-ul pe care l-am dl de pe pagina oficiala "Magic Tune Premium". Ofera o gama larga de setari, traditionalele contrast/luminozitate/sharpness dar si altele ca color tone/color control/gamma/magic color ( un fel de highlight zone cum aveam la vechiul CRT, dar nu il folosesc) / Calibration ( poate cea mai tare chestie, aici poti face shimbari si dupa sa vezi schimbarile pe o poza a programului ).

In filme se vede bine, fara bleeding sau alte porcarii, in jocuri ( dupa ce l-am mai setat putin, se vedea prea verde ) la fel de bine. Am observat un sigur defect, expl in Warcraft 3 -TFT cand ti apasat pe imaginea eroului si el este in miscare se vede limitele celor 6 ms GTG. Oricum prea putin pt a fi dezamagit per totatl de acest monitor.

Oricum pt moment sunt multumit, desigur se putea si mai bine, m-am interesat de un DELL 2007WFP care ajungea pe la 1650 RON ( cu 200 RON mai mult decat 971P) dar ce ma dezamagit la el nu a fost monitorul in sine ci firma care le importa, dupa spusele acestora dura minim 30-40 zile pana venea monitorul, ceea ce mi se pare MULT PREA MULT, plus am citit pe net cateva plangeri la adresa firmei respective.

Monitorul l-am comandat la Torent Cta marti si Vineri l-am luat.

Poate peste 1 an cand se mai ieftinesc monitoarele de 24" as fi dispus sa imi iau altul :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate