Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 

Mallorca

- - - - -
  • Please log in to reply
910 replies to this topic

#901
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 29.12.2016
Am coborat si in Cala Murta. Golfuletul destul de mic, nu ne-a impresionat foarte mult. Mult mai frumoase golfuletele din zona Cala Blava, Cala Azul si imprejurimi.
Ca sa fie si o cireasa pe tort am observat o domnisoara care facea topless. Am dat destul de des peste domnisoare care obisnuiau sa faca topless in aceasta excursie, cel mai des in golfulete, dar si pe plaje. Am incercat pe cat am putut sa nu ma holbez ca broasca in teava. Nu sunt sigur ca am reusit...

Attached Files



#902
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 29.12.2016
Ziua a 6-a am facut turului insulei. De fapt turul unei patrimi a insulei. Am inceput cu o vizita la un magazin de produse din piele, din Inca. Apoi ne-am indreptat catre munti. Am traversat Serra de Tramuntana si ne-am indreptat catre vestita plaja Sa Calobra. Drumul prin munti este o combinatie intre Transfagarasan si Transalpina, insa este mult mai periculos. Sau cel putin asa a parut din autocar. Probabil ca, cu masina mica, este mai usor de condus. Pozele au o tenta albastra pentru ca au fost facute din autocar.

Attached Files


Edited by 2Unlimited, 16 June 2023 - 08:23.


#903
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 29.12.2016
Am ajuns si in Sa Calobra si am avut timp la dispozitie 2 ore, sa stam la plaja. Avand in vedere ca plaja era micuta si era plina de vizitatori, am plecat intr-o scurta drumetie de-a lungul despicaturii dintre munti care formeaza plaja. Sa aveti in vedere ca mai faceti 15 minute de la locul unde ancoreaza catamaranul la plaja, se trece si printr-un tunel pe sub munte. Am mai mers cam vreo 30 de minute de la plaja pana la locul unde traseul a inceput sa se ingreuneze. Aici aveti nevoie de papuci de apa sau slapi. Noi ne-am descaltat si am trecut prin apa, sunt portiuni de apa destul de intinse, 10-15 metri, insa apa nu este adanca, maxim 15-20 de cm. Peisajul este superb, as fi vrut sa avem mai mult timp sa putem explora mai multe.

Attached Files


Edited by 2Unlimited, 16 June 2023 - 08:42.


#904
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 29.12.2016
Sa Calobra este o plaja minunata, insa este mult prea promovata, si daca va duceti ca mine cu asteptari mari, puteti fi dezamagiti. Si am vizitat-o intr-o zi de luni. Nu as vrea sa ajung aici in week-end. Sau poate ca am vizitat inainte foarte multe golfulete si mi-au placut mai mult... Oricum, zona in sine este superba. In apropierea marii, pe plaja, te scufunzi in pietris si senzatia este foarte placuta. Pietrisul nu este fin, sunt pietricele ceva mai mari. La plecare am intrat si in fast-food-ul de langa golfulet, si am ales sa mancam niste nuggets de pui cu cartofi prajiti, la vreo 15 euro. Destul de scumpi, dar buni. In alta parte nu prea aveam unde sa mancam. Poate doar mai tarziu, in Port de Soler, insa acolo ajungeam dupa ora 15 si era prea tarziu. Plus ca in Port de Soler am stat doar o ora si sunt destul de multe de vazut...

Attached Files


Edited by 2Unlimited, 16 June 2023 - 09:02.


#905
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 29.12.2016
Ne-am imbarcat in catamaran si am plecat catre port. Privelistea a fost superba, desi am avut si parte si de cativa norisori.

Attached Files


Edited by 2Unlimited, 16 June 2023 - 09:44.


#906
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 29.12.2016
Ultima parte a excursiei a fost vizitarea portului / orasului Soller. Un orasel foarte frumos avand si o plaja micuta si cocheta. Am urcat in partea stanga pana la un punct de belvedere, si apoi ne-am plimbat prin port, mancand si o inghetata de portocale naranja. O recomand. Am ramas surprins de colaborarea facuta intre agentiile de turism si companiile de transport in comun. Ne-am plimbat cu tramvaiul de epoca in Soller si apoi am plecat cu un tren de epoca catre Palma. Trenul care se intorcea din Palma catre Soller, si cu care ne-am intersectat pe drum, era aproape gol. In felul acesta castiga si companiile de transport, si se pastreaza si mijloacele de transport in timp. Desi sunt de epoca, mijloacele de transport sunt reconditionate si arata ca noi. Cuvintele sunt de prisos asa ca voi atasa poze. Per total excursia a fost inca o reusita marca 2 Unlimited, si deja incep sa ma pregatesc pentru cea de la anul. Cu speranta ca sfaturile si pozele mele va sunt de folos si va vor convinge sa alegeti ca si destinatie Mallorca in viitor, va salut si va doresc un weekend exceptional!

PS. Aceasta excursie a costat 95 de euro de persoana, avand si ghid in limba romana. La agentii, cu ghid in limba engleza, excursia costa 79 de euro.

Attached Files


Edited by 2Unlimited, 16 June 2023 - 10:11.


#907
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010

View Post2Unlimited, on 15 iunie 2023 - 10:48, said:

...Noi am oprit la Mirador de colomer, un punct belvedere unde se ajunge urcand pe niste scari, cam 8-10 minute de urcat. Privelistea este superba ...

La Mirador de es Colomer mai mult se coboară decât se urcă, zic eu. De fapt la început urci ceva trepte, apoi tot cobori până în capăt. Practic, promenada e aproape orizontală, chiar dacă urci şi cobori puţin. Noi am fost pe 29 aprilie acolo, şi am surprins şi eu o capră în poze, a trecut chiar pe lângă noi. De fapt am fost cazaţi în Ca'n Pastilla, în hotelul Alua Leo, între El Cid şi Palmaquarium. Perioada a fost 27.04 - 3.05.2023. Scopul călătoriei a fost o conferinţă, dar am luat 7 nopţi, ca să mai facem şi ceva turism.

În 28 am fost în Palma pe cont propriu, folosind autobuzele 23, 25, 31 şi 35 (în funcţie de cum a avut fiecare grupuleţ norocul). Eu am plecat primul, şi primul autobuz a fost 23, foarte ok, pentru că am coborât la staţia Porta des Camp, de unde m-am dus per pedes şi am vizitat Museo de Mallorca (2,40 euro biletul), apoi am luat bilet combo de 9 euro pentru Museo de Arte Sacra şi Catedrală şi le-am vizitat pe ambele în această ordine. Impresionantă catedrala (La Seu), cu tezaur cu tot, iar muzeele au fost la superlativ, chiar dacă pentru mine maeştrii expuşi au fost aproape necunoscuţi în majoritate (şi am destulă experienţă în ce priveşte pictura). Apoi am făcut joncţiunea cu grupul din care făcea parte şi soţia, mai mult pentru poze. Apoi ei au luat un hop-on, hop-off (ceea ce eu nu agreez), în timp ce eu am vizitat Palau Reial de la Almudaina (7 euro biletul). Mi s-a părut foarte asemănător cu Palatul Marilor Maeştri din Rhodos-town, palat vizitat în octombrie 2022.
Ajuns la hotel singur, m-am ocupat puţin de aprovizionarea alimentară (Sparr Mia y Sira şi Carrefour Express în apropiere) şi am închiriat pentru a doua zi un Nissan Micra cu 42 euro + 5 euro asigurarea (fără nicio garanţie). De unde am închiriat ? Lângă hotel, pe strada paralelă cu faleza, între Alua Leo şi Sparr este un Rent a bike al unui cuplu de bulgari. Întrucât celelalte 3 firme de Rent - a - car nu aveau nimic disponibil, am întrebat-o pe Veska (bulgăroaica - aşa o cheamă) într-o doară dacă închiriază şi maşini. Surpriză maximă ! Şi am avut noroc şi de o maşină cu cutie de viteze manuală, exact cum sunt eu obişnuit ! Şi în loc ca pe 29 (sâmbătă) să mergem la Soller la piaţa organizată (în fiecare sâmbătă), cu trenul de epocă (cum deja se părea că vom face), am revenit la programul gândit de la Bucureşti, şi a fost o zi superbă !

Aveam maşina de la 9 la 19, cu plinul făcut, urmând s-o returnăm tot cu plinul făcut, ceea ce a fost extrem de simplu, datorită benzinăriei BP dintre Alua Leo şi acvariu.
Am fost 4 adulţi, eu cu soţia şi un cuplu de buni prieteni tot soţ-soţie.
Eu mă gândisem să vizităm la început Els Calderers (must-see al insulei), în drum spre Majorica 1890 din Manacor. În anul 2000, în excursie organizată cu autocarul am vizitat şi fabrica, ceea ce sunt convins că se face şi acum în tur organizat cu autocarul. E interesant să vezi cum femeile alea supraveghează scufundarea regletelor cu biluţe în pasta de culoarea sidefului, apoi să vezi cum se verifică perlele nou create. În fine, acum eram pe cont propriu şi ne-am oprit direct la magazinul de prezentare doar ca să-şi clătească fetele ochii. Preţurile sunt de câteva sute de euro minim, dar fetele noastre sunt foarte inteligente ! Aşa că am făcut poze, selfie-uri, filmuleţe, apoi am întins-o rapid spre obiectivul principal al zilei: Cuevas de Arta (sau Coves de Arta în limba mallorcană). Peştera Cuevas del Drach o vizitasem în excursia din 2000, de care am amintit, iar acum, deşi biletul tot 12 euro costă, totuşi Cuevas del Drach este mai comercială, deci mult mai aglomerată. În plus, aflu acum că vine doar o barcă cu muzicanţi, nu 3 !!! Păi în anul 2000, sala de 500 de locuri era aproape plină, şi deodată au apărut 3 bărci luminate feeric, cea din mijloc având chiar şi un clavecin (mă rog, cred că era o pianină). Şi acum vine doar una ? Cât de jos poate ajunge turismul în ziua de azi ? În fine ... De fapt eu voiam să văd Cuevas de Arta, care din poze pare mai frumoasă, concreţiunile fiind mai maiestuoase. Şi chiar aşa a fost ! Plus spectacolul de sunet şi lumină din Sala Infernului ...
De la Canyamel am plecat direct spre Alcudia, fără să mai oprim la celebrul Torre de la Canyamel. Am putut opri pe marginea şoselei ca să facem poze cu Castell de Capdepera, dar am ezitat, apoi vederea către castel nu a mai fost liberă de pe şosea, plus că ne era şi foame. La Bucureşti, studiind ghidurile mele mă hotărâsem să ne oprim să mâncăm pe faleza din Cala Ratjada, unde e plin de restaurante. Ochisem chiar şi câteva locuri ok de parcare. Dar mai apoi mi-am dat seama că nu ne-ar mai fi ajuns timpul. Aşa că planul final a fost să parcăm gratuit într-una din marile parcări din partea de sud ale zidurilor Alcudiei, lângă ruinele romane, apoi să mergem per pedes spre Plaza de la Constitucion, ca să găsim o terasă unde să luăm prânzul. Şi chiar aşa am făcut ! Apoi am ales o terasă mai aproape de zidul sudic, în piaţă totul fiind semnificativ mai scump.
Iar de la Alcudia ne-am dus glonţ la Mirador de'Es Colomer, un alt must-see al insulei. Mă uitasem la o groază de poze la Bucureşti, şi mi-a fost clar că acea promenadă este crema, în rest peisajul ar fi devenit repetitiv. Evident că totul e unic, dar cred că am ales bine să nu mergem mai departe, mai ales că aflasem că de la un anumit punct nu mai poţi merge decât pe jos pe potecă sau cu autobuzul.
Când mă tot gândeam la Bucureşti cum să facem să vedem cât mai multe locuri, speram să avem timp să parcurgem drumul pe la Polenca şi apoi pe serpentine integral prin Serra de Tramuntana până la Port de Soller, unde să găsim un punct de belvedere în partea de sud pentru poze cu staţiunea în plin soare (acolo e ideal să faci poze după-amiaza), după care să revenim în Ca'n Pastilla şi să returnăm maşina. Dar ştiam că nu se va putea realiza acest vis, aşa încât de la Formentor ne-am dus direct la El Cid ca să lăsăm fetele la coada de la info (legat de conferinţă, deh, că aveau de luat brăţări şi materiale doar până la ora 19, fir-ar să fie !), iar noi bărbaţii am mers la BP, am făcut plinul şi am returnat maşina la Veska.
Unii ar spune că oricum a fost un tur de forţă, dar ca de obicei, a fost destul de lejer, în stilul meu ! Şi am vizitat practic toate cele 5 obiective pe care le pusesem în planul final de la Bucureşti.
Pe 30 aprilie am vizitat Palmaquarium (31 de euro biletul, din care 4 euro video-ul cu ochelari 3d cu balenele), că tot stăteam lângă el (am mers pe jos până la acvariu şi înapoi).
Apoi a început nebunia cu Conferinţa, pe 30 seara începînd cu discotecă la subsol la The Club (sub Linos Gran Cafe), în S'Arenal, de unde cu autobuzul 25 am revenit de la staţia Balneario 6 la Alua Leo (circulă până la ora 1 noaptea), şi doar pe 2 mai după-amiază am mai avut ceva timp pentru ultimele cumpărături în Palma.
Pe faleză, în Ca'n Pastilla am măncat de 3 ori la Borneo, lângă Little India, descoperind preţuri chiar mai mici decât în Grecia, şi evident, descoperind berea San Miguel, cea mai bună bere ever ! Şi am 58 de ani ! Apropo, San Miguel mai apare pe la Lidl şi la noi, când e vreo săptămână "spaniolă".
Ar mai fi de spus că titicarul este de fapt linia 52 de "autobuz", iar de la aeroport am folosit linia A2 de autobuz până în Ca'n Pastilla (circulă până în S'Arenal în capătul de sud-est). Biletul este de 8 euro tur-retur. Şi există şi linia A1 către vestul Palmei, dar nu am avut nevoie de el, iar de la El Cid la Auditorium am fost duşi cu autocare speciale.

Am poze destule, dar sunt pe harduri externe, am făcut loc pozelor mai recente de la Anvers şi Bruxelles şi de la Braşov, şi cred că le salvez şi pe astea ca să fac loc pozelor de la Oradea şi din Kefallonia, care abia urmează. Deci estimez că abia pe la iarnă o să pot urca poze din Mallorca. Scuze, dar asta e ... ! Oricum, de pus tot o să pun doar mă ştiţi ...


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 16 June 2023 - 23:51.


#908
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Ovidiu 💪👏 ai revenit in forta cu calatoriile!
Multumim pentru relatari si plimbari frumoase in continuare!

Cum a fost vremea in perioada respectiva in Mallorca?

Edited by mdt, 17 June 2023 - 10:28.


#909
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmdt, on 17 iunie 2023 - 10:27, said:

... Cum a fost vremea in perioada respectiva in Mallorca?

Mulţumesc, mdt, sper să fie în continuare tot aşa.

Vremea a fost călduroasă, de plajă aş putea spune (pe la 28-30 de grade ziua, cu vreo 16-18 grade noaptea), deşi cerul a fost de multe ori spuzit de norişori albi. Apa mării se pare că a fost un pic rece. Noi nu ne-am gândit să facem plajă/baie, dar am avut câţiva băieţi în grup care au făcut baie în mare în fiecare zi. În Ca'n Pastilla puteai închiria de la magazinele de profil scaune/şezlonguri de plajă cu 3 euro bucata pe zi. La fel şi umbrela de plajă. Dar asta era la întâi mai, acum (şi în sezon şi mai mult) cred că vor fi semnificativ mai scumpe, dacă nu vrei să stai pe cearşaful propriu. Dealtfel se observă şi din preţul cazărilor. La Alua Leo noi am plătit 574 euro pe 7 nopţi camera dublă fără nicio masă (rezervare făcută în ianuarie), în timp ce în prezent preţurile sunt explodate.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 17 June 2023 - 18:11.


#910
cipi_v

cipi_v

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 20.02.2007
'''descoperind berea San Miguel, cea mai bună bere ever ! Şi am 58 de ani ! Apropo, San Miguel mai apare pe la Lidl şi la noi, când e vreo săptămână "spaniolă". Sa nu iei de aia roscata. Nici la spanoili nu se cumpara

#911
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010
Neaaaah, blondă, "Especial" !

Sticla de 330 e maro, iar eticheta arată aşa:  Attached File  SanMiguel.jpg   57.32K   6 downloads.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 19 June 2023 - 15:13.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate