Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

RTL in Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#19
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

 Zygoth, on Apr 29 2006, 16:15, said:

In urma cu cateva luni umbau niste zvonuri cum ca Ion Tiriac ar vrea sa aduca RTL in Romania. Suna plauzibil tinand cont ca RTL este prezent in mai multe tari europene.
:clapping: :coolspeak:  :thumbup:  :peacefingers:  :cheers:  :clapping:

------------------------------

Voiculescu se pregătește să vândă 10% din Antena 1 lui "RTL Group".

  • Grupul de presă "Intact", deținut de Dan Voiculescu este în tratative cu "RTL Group" pentru vânzarea a aproximativ 10% din acțiunile televiziunilor Antena 1, Antena 2 și Euforia Lifestyle.
  • Antena 3 lipsește din oferta făcută de familia Voiculescu. În următorii trei ani grupul german va prelua și restul procentelor, în funcție de performanțele televiziunilor. Negocierile care au început în urmă cu patru luni se vor finaliza săptămâna viitoare.
  • "RTL Group" este una din cele mai importante companii media care operează în Europa 42 de canale TV și 32 de posturi radio.
Sursa: http://www.adevarul....tl-group/334185
[ http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2342-134309-voiculescu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Dan Voiculescu.
-----------------------------------------
http://forum.softped...p;#entry3748257

Edited by megafanro, 05 December 2007 - 23:07.


#20
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004
Cica e ca si vandut 10 %. Uite ce zice Evenimentul Zilei:

Antena 1, in gradina RTL
6 Decembrie 2007
Petrisor Obae

Gigantul european va cumpara 10% din Antena 1, Antena 2 si Euforia TV si va deveni proprietar in totalitate in urmatorii ani.

Grupul RTL este pe ultima suta de metri in negocierile de cumparare a Antenei 1. Acordul de principiu pentru preluarea posturilor Antena 1, Antena 2 si Euforia TV (10% in prima faza) este deja redactat, urmand sa fie semnat saptamana viitoare. Antena 3 nu face, deocamdata, obiectul tranzactiei.

10% la inceput

Reteaua RTL, parte a grupului german Bertelsman, a inceput discutiile legate de posturile detinute de familia Voiculescu in urma cu patru luni. La sfarsitul lunii august, RTL a decis sa inceapa si o evaluare a posturilor de televiziune. Catalin Tolontan avanseaza pe blogul sau suma de 60 de milioane de euro pentru 10% din posturile Antena 1, Antena 2 si Euforia TV. Jurnalistul precizeaza ca restul de 90% din afacere vor reveni RTL in urmatorii doi-trei ani.

In urma cu patru luni, evaluarea EVZ era aproape de pretul avansat de Catalin Tolontan. La o privire generala, luand in calcul veniturile de publicitate atrase (aproximativ 70-80 de milioane de euro estimate numai pentru Antena 1), pozitia pe piata si comparatia cu Pro TV (companie estimata la un miliard de euro), valoarea posturilor este de 500-600 de milioane de euro.

In luna august, Sorin Oancea, vicepresedinte Antena 1 si actionar la Antena 3, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat negocierile. El a explicat atunci ca ratiunile de strategie si cele economice pot argumenta o asociere cu un grup mondial. „E prematur sa comentez”, a declarat, ieri, pentru EVZ Sorin Oancea.

Cine sunt petitele

Antena 1 este produsul locomotiva al trustului Intact, avand estimate incasari din publicitate de 70-80 de milioane de euro pentru acest an. Conform datelor de la Consiliul National al Audiovizualului, actionarii postului TV sunt Camelia Voiculescu (40,5%), Corina Voiculescu (35,4%), Mihai Lazar (10%), Anca Raluca Gheorghe (5%) si Fundatia Umanista „Dan Voiculescu” (4,5%). Ca audienta, Antena 1 este pe locul 2 dupa Pro TV, cu o medie de 185.000 de telespectatori in mediul urban.

Antena 2 si Euforia au performante mai slabe. Astfel, Antena 2 a fost urmarita, in medie, in noiembrie, de 9.000 de telespectatori in mediul urban, iar Euforia TV a avut o audienta de 11.000 de persoane.

PROFIL RTL

Jucatorul paneuropean, parte a grupului Bertelsman, detine 38 de posturi de televiziune si 29 de radio in zece tari. Are peste 8.500 de angajati, iar veniturile la sfarsitul anului trecut au fost de 5,6 miliarde de euro. Cea mai mare parte a veniturilor RTL sunt aduse de activitatile de televiziune - 4,3 miliarde de euro - si alte 1,1 miliarde vin din furnizarea de continut.

In Europa de Est, RTL, in portofoliul caruia intra posturi precum Vox (Germania), M6 (Franta impreuna cu gurpul francez TF1) sau Five (Marea Britanie), este prezent in Rusia (Ren TV), in Croatia (RTL Televizija Zagreb) si in Ungaria (RTL Klub). Pana in 2002, Bertelsman, prin Gruner & Jahr, a detinut in Romania si ziarul „Evenimentul zilei”.

#21
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006
http://forum.softped...p;#entry3748257

----------------------------------------------------

 megafanro, on Dec 5 2007, 22:30, said:

Antena 1, in gradina RTL.


Gigantul european va cumpara 10% din Antena 1, Antena 2 si Euforia TV si va deveni proprietar in totalitate in urmatorii ani.

  • Grupul RTL este pe ultima suta de metri in negocierile de cumparare a Antenei 1. Acordul de principiu pentru preluarea posturilor Antena 1, Antena 2 si Euforia TV (10% in prima faza) este deja redactat, urmand sa fie semnat saptamana viitoare. Antena 3 nu face, deocamdata, obiectul tranzactiei.
10a la inceput.
  • Reteaua RTL, parte a grupului german "Bertelsman", a inceput discutiile legate de posturile detinute de familia Voiculescu in urma cu patru luni. La sfarsitul lunii august, RTL a decis sa inceapa si o evaluare a posturilor de televiziune. Catalin Tolontan avanseaza pe blogul sau suma de 60 de milioane de euro pentru 10% din posturile Antena 1, Antena 2 si Euforia TV. Jurnalistul precizeaza ca restul de 90% din afacere vor reveni RTL in urmatorii doi-trei ani.
  • In urma cu patru luni, evaluarea EV.Z. era aproape de pretul avansat de Catalin Tolontan. La o privire generala, luand in calcul veniturile de publicitate atrase (aproximativ 70-80 de milioane de euro estimate numai pentru Antena 1), pozitia pe piata si comparatia cu Pro TV (companie estimata la un miliard de euro), valoarea posturilor este de 500-600 de milioane de euro.
  • In luna august, Sorin Oancea, vicepresedinte Antena 1 si actionar la Antena 3, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat negocierile. El a explicat atunci ca ratiunile de strategie si cele economice pot argumenta o asociere cu un grup mondial. „E prematur sa comentez”, a declarat, ieri, pentru EV.Z. Sorin Oancea.
Cine sunt petitele.
  • Antena 1 este produsul locomotiva al trustului "Intact", avand estimate incasari din publicitate de 70-80 de milioane de euro pentru acest an. Conform datelor de la Consiliul National al Audiovizualului, actionarii postului TV sunt Camelia Voiculescu (40,5%), Corina Voiculescu (35,4%), Mihai Lazar (10%), Anca Raluca Gheorghe (5%) si Fundatia Umanista „Dan Voiculescu” (4,5%). Ca audienta, Antena 1 este pe locul 2 dupa Pro TV, cu o medie de 185.000 de telespectatori in mediul urban.
  • Antena 2 si Euforia au performante mai slabe. Astfel, Antena 2 a fost urmarita, in medie, in noiembrie, de 9.000 de telespectatori in mediul urban, iar Euforia TV a avut o audienta de 11.000 de persoane.
PROFIL PE SCURT.

RTL, un grup de miliarde.
  • Jucatorul paneuropean, parte a grupului "Bertelsman", detine 38 de posturi de televiziune si 29 de radio in zece tari. Are peste 8.500 de angajati, iar veniturile la sfarsitul anului trecut au fost de 5,6 miliarde de euro. Cea mai mare parte a veniturilor RTL sunt aduse de activitatile de televiziune - 4,3 miliarde de euro - si alte 1,1 miliarde vin din furnizarea de continut.
  • In Europa de Est, RTL, in portofoliul caruia intra posturi precum Vox (Germania), M6 (Franta) sau Five (Marea Britanie), este prezent in Rusia (Ren TV), in Croatia (RTL Televizija Zagreb) si in Ungaria (RTL Klub). Pana in 2002, "Bertelsman", prin "Gruner&Jahr", a detinut in România si ziarul „Evenimentul zilei”.
Sursa: http://www.evz.ro/ar...hp?artid=333336
[ http://www.evz.ro/pictures/normal/13voiculescu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Camelia Voiculescu este principalul actionar al afacerii media lansate de tatal ei in urma cu 14 ani. Sora ei, Corina, detine si ea o parte importanta.
------------------------------
http://forum.softped...p;#entry3748257

Edited by megafanro, 05 December 2007 - 23:31.


#22
krist27O

krist27O

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 07.03.2007
Voiculescu confirmă interesul grupului RTL pentru Antena 1
de Petre Barbu, Andreea Lupu

Fondatorul grupului de presă Intact negociază cu gigantul media german pentru vânzarea unui pachet minoritar din Antena 1, Antena 2 și Euforia Lifestyle

Familia Voiculescu are planuri mari în 2008 în afacerile media. Pe plan extern duce o campanie de „agățare" a unui partener internațional, care să-i asigure un aport de know-how, iar în țară, se află în negocieri pentru preluarea unei televiziuni sportive și a unui grup media.

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul", Dan Voiculescu, fondatorul trustului de presă Intact, a confirmat negocierile cu grupul german RTL pentru vânzarea unei participații de 10% din acțiunile Antena 1, Antena 2 și Euforia Lifestyle.

El a dezmințit zvonurile de pe piața autohtonă care anunțau că afacerea va fi perfectată la sfârșitul lunii decembrie 2007: „Sunt unii clarvăzători care au afirmat că negocierile sunt aproape finalizate. Acestea sunt încă în desfășurare și asta pentru că am negociat și cu alte grupuri internaționale. Noi nu ne grăbim. Nu avem nicio presiune ca să vindem."

Prin această posibilă tranzacție, grupul Intact urmărește să beneficieze de expertiza unui partener puternic pentru a se situa la standardele internaționale și de a se „bate" cu adversarii media. Voiculescu explică: „E vorba de know-how-ul pe care îl poate oferi o companie străină, în procesul de globalizare. Este foarte greu să reziști în perpectivă (10-20 de ani) fără să fii partea unui grup puternic internațional."

Camelia Voiculescu, la dreapta tatălui

Există două variante în afacerile pe piața media: fie să vinzi toată afacerea sau majoritatea acesteia, pentru a dezvolta alta, fie să păstrezi controlul businessul, prin cedarea unui pachet minoritar, și să beneficiezi cu această ocazie de experiența partenerului.

Familia Voiculescu a ales a doua variantă. „Vom păstra grupul, îl vom dezvolta astfel ca în anul 2009, să fie cel mai puternic din țară în materie de televiziune, radio și ziare", declară Dan Voiculescu. El confirmă că în negocierile cu nemții de la RTL a beneficiat de serviciile unei firme străine de consultanță, dar a refuzat să-i precizeze numele. De asemenea, la negocieri a participat și Camelia Voiculescu.

„Din momentul în care le-am cedat fetelor mele acțiunile trustului, aveți cuvântul meu de onoare că nu negociez nimic fără Camelia lângă mine", afirmă președintele PC. Voiculescu susține că și RTL este interesat să devină acționar minoritar la Antene: „Interesul său este să crească odată cu mine, să aducă know-how, să-i crească acțiunile lui afară. Am discutat pentru 10%, chiar dacă RTL ar vrea totul." Potrivit lui Voiculescu, valoarea grupului de Antene ar fi de un miliard de euro, cu precizarea că postul de știri Antena 3 nu este de vânzare.

La începutul acestui an, un cotidian central a publicat un amplu articol în care era anunțat faptul că Intact ar fi în negocieri cu grupul italian RCS Media Group, pentru vânzarea cotidienelor „Jurnalul Național" și „Gazeta Sporturilor". Întrebat despre aceste negocieri, Voiculescu a răspuns: „Spre surpriza mea, despre aceste negocieri nu știu și nu am auzit nimic. Nici eu și nici Camelia nu ne-am întâlnit cu italienii."

A pus ochii pe Telesport

În afara campaniei de „agățare" a unui partener internațional, care să-i asigure noi standarde de expertiză, trustul familiei Voiculescu are ambiții și pe piața internă. Conform declarațiilor lui Voiculescu, Intact se află în negocieri pentru preluarea unui grup media autohton și a unei televiziuni de nișă.

La insistențele noastre, omul de afaceri a recunoscut că televiziunea de nișă dorită este Telesport. La rândul său, Horațiu Nicolau, directorul general al Telesport, spune că au fost discuții în această privință, dar trustul Intact nu a făcut o ofertă concretă.

Media nu este o afacere perdantă

În aceeași politică de expansiune se înscrie și lansarea din această lună a cotidianului de business „Financiar.ro". Proiectul este condus de Gabriela Vrânceanu Firea și se poziționează ca un concurent direct al „Ziarului Financiar", editat de Publimedia, partea de print a trustului Media Pro – Adrian Sârbu.

Voiculescu nu ia în calcul concurența ziarului „Business Standard", editat de Realitatea Media, pentru că... nu a auzit de acesta.

În strategia de dezvoltare a trustului, Voiculescu ține cont de „gurile de foc" ale concurenței? „Atâta cât suntem pe același domeniu, există inevitabil concurență.

Va câștiga cel mai bun", răspunde omul de afaceri. El spune că în media s-a creat o masă de profesioniști (jurnaliști și manageri), însă în lumea investitorilor în presă nu există o limită pentru că oricine poate investi, indiferent dacă este sau nu pregătit.

Se spune că banii nu au miros, dar când sunt investiți în presă, banii încep să prindă... Voiculescu mai spune că media nu este o afacere perdantă, dar numai cine știe să investească și să urmărească un business-plan va obține profituri.

Despre concurență, Voiculescu are opinii clare: Adrian Sârbu este de fapt CME (operatorul american care a investit în Pro TV), iar Sorin Ovidiu Vântu ar fi greșit luând decizia de a investi în presă.

În următorii ani, șeful PC vede piața media din România ca fiind dominată de două trusturi puternice, urmate de un pluton de companii care vor dezvolta și consolida afaceri pe nișe.

AFACERILE MEDIA ALE FAMILIEI VOICULESCU

Televiziuni: Antena 1 (generalistă), Antena 2 (televiziune de talk-show-uri), Antena 3 (știri), Euforia (televiziune pentru femei)

Presă: „Jurnalul Național" (generalist), „Gazeta Sporturilor", „Săptămâna financiară" (business), revistele „Top Gear", „Good Food", „Good Homes", „4WD", revista „EVE". În pregătire, „Financiar.ro", ziar de business. În luna noiembrie, Intact a lansat rețeaua de publicații locale „Ghimpele"

Radio: Romantic FM și News FM (știri)

Interesul RTL este să crească odată cu mine și să-i crească acțiunile în afară. Am discutat pentru 10%, chiar dacă RTL ar vrea totul.
Dan Voiculescu,
fondatorul trustului Intact

http://www.adevarul....antena-1/337063

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate