Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

UPGRADE interfon de bloc Electra?

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
barbat29

barbat29

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 03.06.2007
Salutare

Am la bloc, instalat, un interfon ELECTRA PAM 255, cel cu cartela aia lunga de plastic si ne dorim (locatarii) sa schimbam interfonul cu cel pe RFID, cu acele chipuri rotunde.

Ma poate ajuta cineva cum sa fac acest schimb?
Am luat legatura cu numarul de telefon care tot apare pe interfon si mi-au cerut cel putin 1000 lei (schimbatul si cate o cartela de apartament, 15 apartamente sunt pe scara) si mi se pare foarte mult avand in vedere ca un aparat Electra P4S.A91I este 600 lei.

Va multumesc anticipat celor cu buna credinta si care ma pot si vor sa ma ajute.

Attached Files



#2
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,063
  • Înscris: 14.10.2008
Interfonul asta inca este la peste 70% din blocuri.

#3
geos

geos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 04.12.2003
Daca in banii aceia iti ofera montaj si  garantie cel putin 1 an , este ok.

#4
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,209
  • Înscris: 02.08.2021
Vezi că ăla e cu camere și e digital.
Trebuie să cauți un interfon Electra analogic.
Și trebuie să compari cu schema de instalare a celui care e instalat deja să vezi dacă e compatibil.

Dacă în apartamente aveți IA02 ar trebui să meargă cu PES.A255 .
Interfoanele digitale au nevoie în apartamente de posturi interioare digitale.

Edited by Valy_User, 27 March 2024 - 19:18.


#5
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 30.08.2006
Daca manopera e 400 de lei atunci e super ieftin, 27 lei de apartament. Bine ca e un tehnician pentru ca un instalator ar fi luat 400 lei doar de montat o baterie la baie. Atat am platit eu pentru 20 de minute mana de lucru.

#6
gogosaru100

gogosaru100

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 06.08.2015

View PostLeo2006, on 27 martie 2024 - 19:19, said:

Daca manopera e 400 de lei atunci e super ieftin, 27 lei de apartament. Bine ca e un tehnician pentru ca un instalator ar fi luat 400 lei doar de montat o baterie la baie. Atat am platit eu pentru 20 de minute mana de lucru.
ba da-o drq pe asta nu o cred
400 lei pt o baterie la dus? pai nu e bateria 400 lei

modelul de internon il am eu la bloc. super ok

Edited by gogosaru100, 27 March 2024 - 20:21.


#7
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 13.09.2022

View PostLeo2006, on 27 martie 2024 - 19:19, said:

Daca manopera e 400 de lei atunci e super ieftin, 27 lei de apartament. Bine ca e un tehnician pentru ca un instalator ar fi luat 400 lei doar de montat o baterie la baie. Atat am platit eu pentru 20 de minute mana de lucru.

Ai de capul meu...si bateria cat a fost daca doar montajul 400? Trebuia sa ma chemi pe mine, ti-o montam cu 40 de lei...
Daca ai platit tu atat nu inseamna ca e normal...

On topic: da, au preturi mari astia de la Electra, ptr ca practic au monopol si isi permit.
La mine dupa vreo 5 ani s-a stricat unitatea din interior, nu mai mergeau butoanele si imi cereau multi bani sa mi-o schimbe ei. Am  cumparat eu de pe net si schimbat-o singur, doar ca...trebuia reprogramata si ptr asta a trebuit sa ii chem si au luat 50 de lei doar cat au introdus un cod.

Edited by danigoleman, 27 March 2024 - 21:11.


#8
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,050
  • Înscris: 03.12.2005
Nu schimba o vechitura cu alta vechitura. Puneti-l pe ala cu front de sticla.

#9
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,407
  • Înscris: 11.08.2003
600/15 = 40
1000 / 15 = 67

il montezi tu:
600 - aparatul
1000 - aparatul lor dupa ce strici instalatia sau nu e compatibil
500 - reparatia instalatiei stricata de instalarea necorespunzatoare
------
2100 / 15 = 140 :)

#10
vladut01

vladut01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 23.12.2015
Eu nu inteleg de ce se folosesc aceste vechituri... Acum 20 si ceva de ani cand am sosit peste ocean aveau (si au si azi) un interfon la care te suna pe un numar de telefon pe care-l poate schimba  administratorul blocului si tu deschizi usa de la intrare. Nu a ajuns asa ceva si prin Romania?

#11
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,407
  • Înscris: 11.08.2003
Pe 3310 te suna interfonul... probabil si cu video, nu?
Noi, astia care am ramas in partea cealalta a oceanului nu schimbam ceva ce functioneaza doar de dragul de a ne da mari. :) Traducem in limba de peste ocean, ca poate e si asta arhaica? :)
Sa te tinem la curent cu ce se mai intampla pe malul asta.. anul trecut ne-am prins ca daca rotunjesti o piatra, nu mai impingi ca prostul la caruta, merge mai usor. Piatra asta mai neascutita, care seamana cu un o, am numit-o roata. S-a bucurat tare mamutul cand a vazut inventia asta.

#12
vladut01

vladut01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 23.12.2015
si pe 3310,si pe fix, si pe orice altceva ca voip. Nu, nu avea video, video il puteai vedea de pe o camera cu circuit inchis montata la intrare care se vedea pe cablu pe un canal separat (asta nu stiu sa fii ajuns in Romania inca). Treaba asta era deja instalata de ceva timp inainte de anii 2000 deci in Romania s-au instalat niste vechituri de la inceput. Asta probabil pentru ca de telefonia digitala in Romania mai mult se auzise decat se vazuse in anii 90 cand au ajuns interfoanele in Romania. Acum, insa, s-au mai schimbat lucrurile.

#13
phoenix76

phoenix76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 25.09.2014
La noi in Romania, imaginile nu se mai vad pe un canal pe TV, se vad pe un display color situat in apartament, ba chiar integrat in postul interfon.
Pretul solicitat de instalator ( 400 de lei ) este convenabil. Nu ai niciun stress. In plus, nu te cauta vecinii ca ai stricat instalatia.

#14
silcar

silcar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,168
  • Înscris: 21.05.2019
1000 lei e mult? Adică o firma câștigă 400 lei, plătește impozit și salarii. 😂😂😂Pai pune mâna schimba l tu. Habar nu ai ce îți trebuie...s ar putea să strici echipamentul și apoi vei apela.la.o firma specializata...tu muncesti pe doi lei? Nu cred. Nici firma. Și nu ți-a luat mult. Eu cer mult mai mult ;) de ce? Calitatea și cunostiintele se plătesc! Și când le stricați apoi veți plăti reparațiile mult mai mult decât daca plateati prețul cerut inițial. mai apoi,știi să îl servisezi? Cum știi să faci diferența daca apar probleme daca sunt de la.panou sau de la rețeaua veche? 😂😂😂

 danigoleman, on 27 martie 2024 - 20:59, said:



Ai de capul meu...si bateria cat a fost daca doar montajul 400? Trebuia sa ma chemi pe mine, ti-o montam cu 40 de lei...
Daca ai platit tu atat nu inseamna ca e normal...

On topic: da, au preturi mari astia de la Electra, ptr ca practic au monopol si isi permit.
La mine dupa vreo 5 ani s-a stricat unitatea din interior, nu mai mergeau butoanele si imi cereau multi bani sa mi-o schimbe ei. Am  cumparat eu de pe net si schimbat-o singur, doar ca...trebuia reprogramata si ptr asta a trebuit sa ii chem si au luat 50 de lei doar cat au introdus un cod.
normal. 50 lei îți cer numai sa vin la tine. plus apoi manopera de programare ;) pe care tu nu o știi să o faci. Spre deosebire de noi cei din domeniu! Iar banii aia "multi" sunt bani in care intra și garanția. Firma știe când ți se strica să își dea seama daca defectul e de la postul de interior sau nu. Tu dacă ți-ai cumpărat postul direct de pe net, nu vei ști să faci service :))) și atunci o sa apelezi la o firma și atunci vei plati...din nou manopera, deplasări samd. Și la final.cand vei trage linie...o să constați că dacă lucrai direct cu firma ieseai mai ieftin. 😂😂😂 Dar Deh.. așa e in tenis 😂😂😂

 phoenix76, on 29 martie 2024 - 15:41, said:

La noi in Romania, imaginile nu se mai vad pe un canal pe TV, se vad pe un display color situat in apartament, ba chiar integrat in postul interfon.
Pretul solicitat de instalator ( 400 de lei ) este convenabil. Nu ai niciun stress. In plus, nu te cauta vecinii ca ai stricat instalatia.
e pomana! Nu convenabil.

Edited by silcar, 29 March 2024 - 16:53.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate