Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...
 Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?
 Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania
 Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...
 

Intrerupere net in mod random cu lan conectat

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
justice22

justice22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,803
  • Înscris: 12.05.2012
Salut! De cateva zile am o problema cu netul. Windowsul e proaspat instalat - 11. Cateodata de vreo 2 ori pe zi, nu mai merge netul. Conexiunea arata ca e activa cu internet acces. Am scos cablul, restart router, nimic. Singura solutie e sa dau restart la calculator.
Oare de ce imi face chestia asta?

#2
0v1d1u

0v1d1u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,200
  • Înscris: 10.03.2007
Primul lucru pe care l-aș verifica, atunci când nu merge netul, e dacă nu cumva e o problemă legată de DNS. Dă un ping la 8.8.8.8 și vezi dacă primești răspuns.

Interfața router-ului merge să o accesezi atunci când netul e picat?

#3
justice22

justice22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,803
  • Înscris: 12.05.2012
Nu stiu, verific atunci cand imi face din nou

#4
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,296
  • Înscris: 30.08.2006
Daca iti merge netul prin wifi si te poti conecta la interfata de administrare cu telefonul atunci e ori portul din router ori cel din pc cu probleme eventual driverele instabile.

#5
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,242
  • Înscris: 30.10.2003
Drivere.

Vizualizare mesajjustice22, pe 26 martie 2024 - 10:04, a scris:

Windowsul e proaspat instalat - 11.
Drivere LAN si WLAN? Verifica pe pagina producatorului daca exista drivere noi.

#6
justice22

justice22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,803
  • Înscris: 12.05.2012
Am gasit asta in event viewer The Network List Manager reports no connectivity to the internet.

#7
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,928
  • Înscris: 29.09.2010
Da, drivere la zi si o verificare eventual sub alt sistem de operare.
De dragul testelor, ruleaza o distributie Linux, de pe un usb, ramai cateva ore bune sa vezi daca se replica problema si acolo, sa iti iasa din grija ca nu e ceva software, mai degraba hardware.
Nu as vrea sa ma grabesc in a arunca cu pietre in adaptorul de retea dar, l-as verifica in maniera prezentata anterior.

Exemplu:

Linux Mint: https://linuxmint.com/  insotit de Etcher: https://etcher.balena.io/ !

Edited by Morphinus, 26 March 2024 - 11:57.


#8
justice22

justice22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,803
  • Înscris: 12.05.2012
Calculatorul are cateva luni, placa de paza Aorus Elite AX, deci nu cred ar ai hardware, driverele sunt la zi

#9
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,759
  • Înscris: 01.12.2001
In acel moment ai net pe alt device conectat la acel router?
Determini astfel daca e de la router sau de la PC

#10
alseeme

alseeme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 17.03.2005
Vezi sa ai ultimul update de firmware la router !

Problema e de la router, am avut si eu aceeasi problema cu un TP Link si l-am rezolvat cu firmware DD-WRT, acum cativa ani. Acum am ul alt TP Link cu firmwareul lor si nu mai am probleme.

#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,869
  • Înscris: 15.06.2004
Pune la setarile placii de rete DNS-uri manuale.

Ex:
1.1.1.1
1.1.1.2
8.8.8.8
4.4.4.4

De multe ori nu se preiau corect de la router - TP-Link-urile fac in general problema asta.
Puse manual si nu mai sunt probleme.

#12
justice22

justice22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,803
  • Înscris: 12.05.2012
Am deschis de dimineata mai multe taburi in Firefox, cateva au mers, apoi nu a mai mers netul, in niciun browser. Ciudat este ca ping-ul la google: 8.8.8.8 si la router mergeau insa in browser, nu.
Am dezactivat Lan, conectat la wireless, nu a mers. Wireless-ul mergea pe telefon de exemplu.
Am gasit pe net sa dau in commander astea:
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew

degeaba

Pus si ip manual, nimic.
Doar cu restart a mers

Edited by justice22, 27 March 2024 - 08:31.


#13
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,928
  • Înscris: 29.09.2010
Testeaza si cum ti-am zis sau cu un adaptor de retea pe usb.
Le elimini incetul cu incetul sa identifici suspectul.

#14
justice22

justice22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,803
  • Înscris: 12.05.2012
Ma gandesc ca daca nici pe wifi nu a mers, care e alta placa e fix ceva din software insa nu stiu cum sa-i dau de cap

#15
justice22

justice22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,803
  • Înscris: 12.05.2012
Iar mi-a facut. Am bagat lanul in alt laptop si acolo merge. ciudat este ca isi revine doar cu restart nu cu shutdown si apoi pornit

#16
JustXXL

JustXXL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,350
  • Înscris: 04.03.2020
@justice22, ruleaza o distributie de linux live, exemplu Linux Mint/Ubuntu si vezi daca problema se repeta.
Daca se repeta problema e hardware.

Edited by JustXXL, 27 March 2024 - 15:27.


#17
justice22

justice22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,803
  • Înscris: 12.05.2012
Nu pot, pt ca lucrez pe de windows. Daca da ping, e hardware...?

#18
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,283
  • Înscris: 05.01.2006
Sau poate virusi/sau ceva software. Poti face o scanare de virusi/malware? Ce faci practic in momentele in care pica - cam acelasi lucru sau este "random" si fara nici o legatura intre acele momente? Poti schimba cablul cu altul? Cum este facut acel cablu - de tine sau gata cumparat? Ce standard are la mufare?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate