Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

Accesare remote camera IP prin Digi DDNS, port forwarding nu merge

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
ruh01

ruh01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.10.2007
Buna ziua, dupa ce am citit mai multe tutoriale si explicatii aici pe site si in general pe net, am incercat sa imi fac accesibila remote o camera de supraveghere Tplink C520ws situata in alta locatie. Din pacate nu am reusit, asa ca as avea nevoie de ajutor. La ambele locatii, am net de la Digi. La locatia unde e amplasata camera, am IP fix care incepe cu 86.123.xxx.xxx. La aceeasi locatie, am si un DDNS facut de mai multi ani, de tipul xxxxxx.go.ro. La aceeasi locatie am si un ONT Zte F618V2 V2.0.10P1N4. Am intrat in interfata lui de setare, la WAN an verificat si adresa IP este aceeasi cu cea fixa de IP. Am dedus ca nu sunt prin CGN. Mai departe, in router am facut DHCP binding. Am adaugat MAC-ul camerei si o adresa IP din clasa 192.168.1.xxx (ONT-ul e 192.168.1.1). Apoi in Port Forwarding am creat o regula prin care permit protocol TCP si UDP, setez Wan connection pe auto, las pe zero Wan Host IP Address, setez IP-ul camerei la LAN Host, setez pe 8008 WAN Port si pe 80 LAN Host Port. Am repornit routerul (ONT-ul ZTE) si dupa cum ma asteptam, cand accesez xxxxx.go.ro:8008, imi zice This site can't be reached. Mentionez ca daca din CMD dau ping la xxxxx.go.ro, imi intoarce OK toate patru pachetele, cu 0% loss. Cu multumiri anticipate pentru sugestii.

Edited by ruh01, 24 March 2024 - 12:15.


#2
OwlDoom

OwlDoom

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 02.01.2009
Poți accesa camera prin aplicația Tapo? Dacă vrei să o accesezi prin RTSP, portul este 554, din câte știu.

#3
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,165
  • Înscris: 30.08.2006
La mine a mers instant. Foloseste aplicatia proprietara si nu umbla la setarile routerului. Fara ip fix si fara ddns.

Edited by Leo2006, 24 March 2024 - 15:23.


#4
ruh01

ruh01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.10.2007
Multumesc, aplicatia de telefon Tapo merge ok. Ce as vrea eu sa fac este sa accesez de pe orice device camera, remote, folosind link-ul xxxxx.go.ro:PortNr de pe orice browser.

#5
ruh01

ruh01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.10.2007
Local, in aceeasi retea, o pot accesa usor si cu VLC player prin streamul       rtsp://IP Address/stream1

#6
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,210
  • Înscris: 17.01.2012
după ani de chin, am ajuns la concluzia că nu poți accesa direct din orice browser camerele de supraveghere :(
din nu știu ce motiv, dacă browserul nu-i în aceeași rețea cu camera, linkul nu se accesează...
chiar dacă tu-i zici calea expres!

#7
Daniel1122

Daniel1122

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 10.03.2023
Iti iei un router care stie vpn server, il pui routerul digi in mod bridge, setezi o conexiune vpn de pe laptop, calculatorul de unde vrei sa te conectezi la reteaua unde ai camerele si merge.

#8
Xelo

Xelo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 721
  • Înscris: 12.05.2005
Stream-ul de informatie transmis de camera trebuie sa aiba o anumita interfata pentru a putea fi afisat. Tu te astepti ca browserul sa-ti afiseze ceea ce nu poate - comenzi si interfete proprietare TPLink alaturi de o anumita encodare a informatiei.


Renunta la ideea de browser si daca nu vrei sa folosesti aplicatia lor sau RTSP, macar testeaza una generala de decodare/afisare a stream-urilor video, nu  browsere.

Edited by Xelo, 25 March 2024 - 13:21.


#9
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,587
  • Înscris: 30.07.2007
Zic si eu, doar utilizator: pai si atunci de ce vad din Edge in mod IE la adresa xxxx.go.ro?
Poate nu sunt deschise exact porturile pe care le vrea camera? Sau ceva cu DHCP, care trebuia lasat inactiv?
Repet, vreau doar sa ajut, nu sa creez polemici.

#10
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,210
  • Înscris: 17.01.2012
vezi, dar doar când ești în aceeași rețea cu routerul...
nu știu să-ți explic de ce... :(

#11
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,165
  • Înscris: 30.08.2006
Se pare ca se poate
https://www.tp-link....pport/faq/2680/
Trebuie facut port forwarding pe portul 554 si conectat prin rtsp
rtsp://user.password@ip:554/stream1

Edited by Leo2006, 26 March 2024 - 11:13.


#12
ruh01

ruh01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.10.2007

View PostDaniel1122, on 25 martie 2024 - 13:01, said:

Iti iei un router care stie vpn server, il pui routerul digi in mod bridge, setezi o conexiune vpn de pe laptop, calculatorul de unde vrei sa te conectezi la reteaua unde ai camerele si merge.

Multumesc de sugestie. Sa inteleg ca dupa ce fac operatiunile astea, deschid conexiunea VPN de pe laptop, ar trebui sa pot accesa camerele ca si cum ar fi local?

View PostLeo2006, on 26 martie 2024 - 11:12, said:

Se pare ca se poate
https://www.tp-link....pport/faq/2680/
Trebuie facut port forwarding pe portul 554 si conectat prin rtsp
rtsp://user.password@ip:554/stream1


am incercat acum din toate browserele, chrome, Firefox, IE< Opera, niciunul nu stie sa deschida protocolul rtsp... sau nu dibui eu de unde. In schimb, VLC si alte aplicatii de streaming cunosc protocolul si deschid iinkul. Singura observatie, intre user si password merge cu : (doua puncte)  in loc de . (punct)

Edited by ruh01, 26 March 2024 - 11:42.


#13
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Cel mai bine cu VPN. Nu as avea incredere sa scot direct in internet feeduri de la camere.

PS: totusi nu-i nevoie de niciun bridge. Lasi gateway-ul digi la locul lui, pui in spate o conserva care stie sa faca server de vpn, apoi faci port forward.

Edited by NikoroB, 26 March 2024 - 11:44.


#14
Daniel1122

Daniel1122

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 10.03.2023

 ruh01, on 26 martie 2024 - 11:27, said:



Multumesc de sugestie. Sa inteleg ca dupa ce fac operatiunile astea, deschid conexiunea VPN de pe laptop, ar trebui sa pot accesa camerele ca si cum ar fi local?


Exact. Cu un tunel vpn le accesezi in siguranță direct din reteaua routerului.

#15
ruh01

ruh01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.10.2007
Ok, pana aici m-am lamurit, o sa fac zilele astea un server vpn pe tp-link ul Archer C6 de la locatia camerelor, care stie vpn.
Partea a doua a proiectului care ma bantuie, cum as putea folosi un NVR (Ajax) aflat in alta locatie decat camerele si routerul digi catre care voi face VPN? Adica eu stau in punctul X, camerele si routerul digi catre care voi face VPN sunt in punctul Y. As vrea sa am in X un NVR care sa inregistreze camerele din Y, dar nu prin rtsp, ci prin VPN. Se poate? Multumesc

#16
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Atunci ai nevoie de vpn site-to-site. Practic mai ai nevoie de inca un "router" in locatia 2, apoi setezi ip-ul camerelor si aia e, nu mai trebuie sa faci nimic special. O solutie ieftina si fiabila e cu niste echipamente mikrotik (de exemplu hex).

Atentie insa: vpn-ul va trebui sa faca fata la traficul pe care-l fac camerele.

#17
ruh01

ruh01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.10.2007

View PostNikoroB, on 26 martie 2024 - 13:02, said:

Atunci ai nevoie de vpn site-to-site. Practic mai ai nevoie de inca un "router" in locatia 2, apoi setezi ip-ul camerelor si aia e, nu mai trebuie sa faci nimic special. O solutie ieftina si fiabila e cu niste echipamente mikrotik (de exemplu hex).

Atentie insa: vpn-ul va trebui sa faca fata la traficul pe care-l fac camerele.

Ok, multumesc. Avand in locatia Y sau 2 un ONT digi si legat de el pe utp un router TPlink, asta din urma nu poate fi facut al doilea router? Mentionez ca ONT-ul digi nu are wireless, e doar un terminal in care intra fibra optica dar toate setarile de conectare au fost facute pe TPlinkul conectat. Camerele nu as vrea sa le leg pe UTP, chiar incerc sa scap de fire. Si acum sunt conectate wireless.

Si NVR-ul cum il setez sa mearga pe ONVIF cu camerele? Pentru ca vreau din aplicatia de telefon Ajax sa pot si controla diverse setari sau miscari de camere.

Edited by ruh01, 26 March 2024 - 15:28.


#18
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
N-am idee ce tplink ai, dar deobicei conservele astea au mod client pentru vpn, ci doar server. Trebuie sa faci singur un pic de research.

Camerele ti-am zis mai sus cum le conectezi. O sa apara totul la nivel logic ca si cum ar fi intr-o singura retea.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate