Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...
 Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...
 Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...

Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta
 Ati returnat produse pe aliexpres...

Certificate de nastere digitale

Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke
 

Garantie de conformitate vs Garantie comerciala

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,292
  • Înscris: 24.11.2002
O combina Artic a cedat dupa 4 ani si 10 luni de la achizitie, din fericire avea extragarantie oferita de producator, l-am inscris acolo.
Am sunat, a venit mesterul, a incercat ceva si apoi altceva, iarasi amanat, apoi in final: costul reparatiei e prea mare, venim si il ridicam si va transferam banii dati in cont. Asa s-a intamplat dupa 2-3 saptamani.

#20
lost2209

lost2209

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,014
  • Înscris: 24.04.2008
Eu nu inteleg ca cautati cu Artic si Beko la purtator. Si pe urma va vaitati ca se strica imediat ce iese din garantie.Eu numai Samsung am avut si le-am vandut ca erau obsolete dar mergeau in continuare. O singura data am avut un Artic slim prins de BF la Emag, nu mai retin in ce an. Fusese redusa la 500 de lei. Dupa 2 ani s-a stricat iremediabil, exact dupa ce a iesit din garantie. S-a desprins cuva, se rupsese ceva acolo. Trebuia decapsulata, o caruta de bani. Am mai platit si sa scap de ea. Artic, Beko, etc...procentul de defectiune este mare...
LE: Ai baietii de la Emag procente babane la extragarantii vandute. Nu scapi de ei. Orice ai lua, extra-garantia cica e fenomenala, bla-bla-uri.

Edited by lost2209, 18 March 2024 - 21:59.


#21
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,292
  • Înscris: 24.11.2002
Înainte de Artic menționat mai sus, un Bosh a cedat dupa 10 ani, și tot cu încercări de reparații, 3 meșteri frigotehnisti, 4 încărcari cu agent de răcire si aceeași problema: un por si trebuie schimbată întreaga carcasă, de negăsit si neviabil economic. Toate plătite de proprietar. Articul dinainte Bosh ținuse peste 25 de ani, dar devenise neîncăpător si incomoda dezghețarea manuală.
Mai bine schimbi un Artic la 5 ani in extragarantie, decât un Bosh la 10 ani pe banii tăi, plus încercările de reparație.

#22
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,784
  • Înscris: 03.02.2009
E ridicola situatia. Aceeasi masina la 3 magazine online diferite ofere 3 garantii diferite.
Emag zice "2 ani garantie pt persoane fizice".
Altex zice "5 ani garantie de conformitate persoane fizice" (si "5 ani garantie persoane juridice", dar eu nu-s pers. juridica)
PCGarage zice "5 ani garantie comerciala, si 2ani garantie de conformitate". Doar ca nu mai specifica daca-i pt pers. juridice sau fizice.

Si toate au posibilitatea de cumparare 1-2 ani extragarantie..
Iar in magazinele fizice imi zicea un patron ca astia-s smecheri caci e obligatoriu sa aiba garantie 5 ani masinile de spalat, si-ti ia banii pt plata de extra-garantie degeaba.

Si ca sa complice si mai mult lucrurile, citeam pe pagina producatorului daca ofera clar 5 ani garantie sau nu, si singura intrebare-raspuns relevanta e ca "Se aplică garanția de 5 ani a electrocasnicelor Tesla pentru toate problemele? Raspuns: nu in cazul socurilor electrice/fizice/etc", adica se subantelege ca da, doar ca nu scrie clar asta. Si nu vad niciun formular pe undeva de completat ca sa-mi dea garantia asta de 5 ani.
Ceva mai ridicol n-as fi crezut ca se poate.. Unde-i UE sa le traga amenzi cu abramburelile astea (si sa-i oblige sa spuna clar ce ofera)?

Edited by bursucelu_viesel, 19 March 2024 - 15:32.


#23
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,784
  • Înscris: 03.02.2009
Am luat pana la urma de la Altex, mai mult de curiozitate. Adica am sunat la info si-am zis ca pe site scrie ca pt persoane fizice e doar o garantie de conformitate de 5 ani, si-am intrebat clar daca acopera o problema de motor de exemplu aparuta dupa 2 ani de folosire. Mi s-a spus clar ca da (am inregistrat convorbirea), desi asistentul a recunoscut ca nu se pricepe care-i diferenta dintre garantia de conformitate/legala vs garantia comerciala/tehnica, si m-a pasat departamentului de service. Acolo la fel am explicat, mi-e clar ca nici asistenta aia nu stia de vreo diferenta si si ea m-a rugat sa astept putin pana intreaba niste colegi/superiori, si apoi mi-a spus clar ca o asemenea problema este acoperita de garantia de conformitate.

Am cumparat si acei 2 ani extra-garantia, de siguranta.. Si acum daca s-o strica dupa 2-3 ani sa-i vedem daca brusc fac diferenta dintre garantia de conformitate vs garantia tehnica/comerciala.. Posted Image Ar fi culmea. Dar am dovezile - inregistrarea ca sa pot merge mai departe (sa-i reclam/dau in judecata).

Edited by bursucelu_viesel, 19 March 2024 - 17:47.


#24
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,784
  • Înscris: 03.02.2009
Un clip scurt si la obiect (si din pacate, confirma ceea ce credeam):
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/W2w8NqV4cFo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#25
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,784
  • Înscris: 03.02.2009
Totusi, desi m-am bucurat eu ca am inregistrat convorbirea cu asistentii, mai e un posibil hop foarte urat.. Si anume sa vad efectiv ce scrie pe garantia care va veni odata cu produsul. Acolo pot avea surpriza ca acei 5ani de garantie pe care mi i-au zis asistentii de la telefon, sa figureze ca fiind doar 2, sau chiar niciunul in cel mai rau caz. Adica sa figureze ca avand garantie tehnica doar 2 ani in conditiile in care eu am cumparat 2 ani extra-garantie. Adica practic ar fi 0 ani de garantie. Daca-i 2 ani, plus 2 extra-garantia platita de mine, atunci e ok din partea mea, desi tot ar fi un caz de plangere la protectia consumatorului caci ar insemna ca Altex-ul nu dezvaluie perioada de garantie (la absolut niciun produs).
Mda, si de ce zic ca-i urata problema, pt ca daca ar fi strict pt mine, eu as face-o pe nebunul si n-as semna / accepta produsul (din cauza reclamei mincinoase fata de perioada de garantie), insa beneficiarii nu sunt dispusi sa accepte pe astfel de mofturi, ca au stat cu masina de spalat la reparat vreo 1-2 saptamani deja, plus cat dureaza sa ajunga comanda de la Altex.. isi ies din minti sa-i mai iau cu mofturi.
Sa vad ce va scrie pe garantie, si daca e caz urat, daca am baza pt a face o reclamatie la protectia consumatorului.
Trebuie obligati absolut toti comerciantii sa dezvaluie perioada de garantie.. E inaccetabil sa ramana ca o surpriza la momentul receptionarii produsului..
Ah, ce "iubesc" eu Unregulated Capitalism.

Edited by bursucelu_viesel, 20 March 2024 - 09:49.


#26
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,102
  • Înscris: 02.08.2021
Vezi că pentru a beneficia de garanțiile astea lungi trebuie înregistrat produsul pe site-ul producătorului, de regulă.
https://extragarantie.beko.ro/

Edited by Valy_User, 20 March 2024 - 10:01.


#27
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,784
  • Înscris: 03.02.2009
Asta cautam, dar nu vad nu vad nicio pagina de inregistrare produs. E firma Tesla..La telefon mi-au spus ca ei Altexul sunt cei care au service-ul de reparatii. Sau e treaba lor daca-l trimit ei la producator.
Pe situl producatorului, tot e ceva inselator. Nu apare nicaieri scris ca-ti ofera 5 ani garantie la produs, ci apare doar un Faq, unde scrie
"Se aplică garanția de 5 ani a electrocasnicelor Tesla pentru toate problemele?" iar raspunul e ca sunt cazuri de lovire mecanica, tensiune de la priza neconforma, etc, care nu se aplica garantia de 5 ani.https://tesla.info/r...sked-questions/
Adica sugereaza ca are garnatie de 5 ani, dar nu vad nicaieri sa scrie clar ca o ofera..
La sectiunea service, pe situl Tesla apare Depanero.. Tot e bine.. Dar nu stiu cum se pupa service-ul de la Altex cu asta Depanero/oferit de producator (fara sa-ti dea posibilitatea sa inregistrezi produsul. Mai caut pe site, poate are pagini ascunse ceva.. la Arctic/Beko il puteai inregistra imediat..)
Mergem pe capitalism stil american (fara regulations, ci cu datul in judecata), nu pe cel european "comunist" cum ii zic cei de dreapta, adica unde UE obliga toti producatorii sa aiba standarde, etc, ba chiar ii oblga pe producatori de telefoane sa aiba incarcatoare interschimbabile..

Edited by bursucelu_viesel, 20 March 2024 - 10:11.


#28
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,102
  • Înscris: 02.08.2021
Am găsit și regulamentul campaniei

Quote

4.4 Notiunea „5 ani garantie” semnifica garantia legala de conformitate mentionata in certificatul de garantie al produsului de 2 (doi) ani la care se adauga o perioada de garantie comerciala de durabilitate de 3 (trei) ani garantandu-se astfel, conformitatea produselor Beko

Quote

4.2. Garantia comerciala de durabilitate semnifica angajamentul asumat din partea producatorului fata de consumator, fara costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat in cazul in care acesta nu isi menține funcțiile și performanța necesare în cursul utilizării normale.  
:)
https://extragaranti...o.ro/regulament

Deci ar trebui să-ți repare produsul.


Dacă e vorba de Tesla, vezi ce primești în cutie.
Dacă o să ai un certificat de garanție pe care scrie că e valabil 5 ani e ok.

Edited by Valy_User, 20 March 2024 - 10:53.


#29
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,784
  • Înscris: 03.02.2009
Din cate am vb cu lumea Altexul da 2 ani garantie standard.
Eu mi-am setat pragul asta de 2 ani, sa ma decid daca accept produsul sau nu (cand va veni si voi fi pus sa semnez primirea cu ce-o scrie pe garantie). Deci eu platind 2 ani extra-garantie, vreu minum sa vad 2 ani garantie + 2 ani extra-garantie. (Si treaca de la mine ca nu-s 5 ani, cum mi-au zis la telefon). Dar daca figureaza ca am doar 2 ani garantie, adica doar extra-garantia platita de mine, atunci bye bye.. nu accept produsul.

Nu stiu ce-i cu Beko. Ei au pagina de inregistrare, la fel ca Arcic. Vad ca si Candy au. Tesla n-au. Le-am dat email, sa-i intreb unde pot inregistra produsul lor pt cei 5ani garantie.
Imi pare ca-s asa flu flu si astia.. nici macar n-au un nr de telefon. Poa sa nu raspunda la email si cu asta basta. Nu-i obliga legea ..asta-i problema.. Pur si simplu, cand n-ai reglementarile astea impuse de guvern, atunci esti pe barba ta, sa incepi sa dai in judecata in stanga-dreapta. Ceea ce. e o pacoste.
De-aia mereu zic sa fim ca Europa, nu ca SUA. Vad ca-n multe domenii se rasfrange problema asta.

Edited by bursucelu_viesel, 20 March 2024 - 11:06.


#30
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,784
  • Înscris: 03.02.2009
Au fost de treaba pana la urma cei de la Tesla si mi-au raspuns la mail: "Nu este nevoie sa va inregistrati. Beneficiati de 5 ani garantie de la data facturarii".

Edited by bursucelu_viesel, 20 March 2024 - 14:37.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate