Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 

,,Răzbunarea tocilarilor: la ce servesc integralele?"-reacția lui Daniel Funeriu la rezultatul simulării de la Evaluarea Națională 2024

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
305 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
58% dintre elevi, nu au  obtinut nota de trecere la simularea la Evaluarea Națională din acest an.
Dl.Daniel Funeriu, adept al actualului sistem de învățământ și studiului intens, la toate materiile, a reacționat la acest rezultat dezastruos, următorul articol pe care îl postez partial, intreg continutul fiind in linkul pe care de asemenea il postez:

,,Răzbunarea tocilarilor: la ce servesc integralele?

Vin rezultatele simulărilor pentru Evaluarea Națională. Acuși vine perioada examenelor și, după o nouă serie de rezultate previzibil catastrofale, se vor activa, într-un veritabil cor al reflexelor pavloviene, cei care vor spune „programa e prea încărcată, la ce au nevoie în viață copiii de integrale, să învețe lucruri practice, care le servesc în viața de zi cu zi”.
Răspunsul meu la întrebarea „la ce mi-au servit în viață trei sferturi din cele învățate la școală?”: e treaba voastră dacă ați fost ignoranți și nu ați utilizat tot ce ați învățat. Eu am găsit câte o utilitate cam la tot ceea ce am învățat și îmi pare rău că nu am învățat și mai multe. "
https://putereaacinc...sc-integralele/

Postez mai jos și rezultatul la simularea de la Evaluarea națională 2024

https://www.edupedu....-5-din-ultimii/

Am tot respectul fata de dl.Funeriu Daniel,  însă consider ca nu are dreptate.De de?Pentru ca domnia sa ignora realitatea.Ca oamenii sunt diferiți,  ca și capacitate intelectuala și aspirații educationale/profesionale și ca mai ales, învățământul primar și gimnazial este un învățământ de masa, obligatoriu pentru toți copiii care asa cum am mai spus, nu sunt identici, ca și capacitate intelectuala sau al aspirațiilor educationale/profesionale, motiv pentru care, pentru clasele primare și gimnaziale, programa școlară ar trebui elaborata în asa fel, încât cunoștințele predate  sa poată fi  studiate și însușite  de toți elevii si sa se axeze, exclusiv pe lucruri practice, care le servesc tuturor, în viața de zi cu zi.
Din păcate, factorii decizionali din învățământ,  ca și dl.Daniel Funeriu ignora cu buna stiinta realitatea, nu doresc o reforma reala si profunda în învățământ, și considera ca singura problema ar fi ca elevii din clasele primare și gimnaziale, mai ales, au prea mult timp liber, cu prea multa vacanta și ca doar părinții sunt de vina ca nu pun presiune pe copii, sa învețe iar pe copii, ca nu învață suficient.
,,Răspunsul meu la întrebarea „la ce mi-au servit în viață trei sferturi din cele învățate la școală?”: e treaba voastră dacă ați fost ignoranți și nu ați utilizat tot ce ați învățat."-Daniel Funeriu
În situația descrisa de dl.Funeriu, de ignoranți, sunt marea majoritate a oamenilor care nu au capacitatea intelectuala  si pasiunea pentru studiu a domnului Funeriu și care, prin prisma profesiilor avute dar și preocupărilor zilnice, cu excepția când acasă trebuie sa își mediteze copiii, chiar nu au nevoie,întreaga lor viață, de  toată materia predata la școală.
Școala românească se laudă cu numeroșii olimpici internaționali, de la științele exacte, nesemnificativi ca procent, în generația lor care de regula, la terminarea liceului, pleacă din tara la studii și ulterior, rămân în străinătate unde isi desfășoară activitatea, în cercetare, în cadrul unor centre universitare de prestigiu, fără ca societatea din România și România, ca stat, sa aibă un beneficiu direct de pe urma lor, cu excepția identității de imagine, ca aceștia sunt etnici romani.

Edited by max_01, 24 February 2024 - 15:04.


#2
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,006
  • Înscris: 02.08.2021
Nena ăsta a spus despre Shelly că e „maimuță încălțată și needucată, cu figuri în cap”.
Cred că îți pierzi timpul degeaba.

Cred că 90% din populație nu a mai folosit integralele după finalizarea studiilor.
DAR, asta nu înseamnă că pe anumite nișe ar fi inutile.
Iar dacă nenea ăsta poate spune că absolut tot ceea ce a învățat în școală i-a fost util 100%, minte de îngheață apele.
Dar, a băgat veșnica placă:

Quote

Faptul că am „tocit” și tabla înmulțirii, și tabelul periodic, și zeci de poezii și comentarii literare în gimnaziu mi-a stimulat și întărit memoria, ceea ce mi-a adus numai beneficii în viață.
Sistemul de învățământ vrea să rămână așa, pentru că o reformă, ar duce și la obligația profesorilor de a se perfecționa, dar și la demiterea celor incompetenți. Așa cum e situația actuală, e foarte convenabilă pentru actuala clasă politică, cadrele didactice reprezintă o importantă masă de manevră electorală.

Edited by Valy_User, 24 February 2024 - 15:17.


#3
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,384
  • Înscris: 01.12.2001
Mama lor de integrale de suprafață și de volum. Eu am fost ignorant și nu le-am folosit nici măcar o data după facultate. Nu cred ca 1% le-au folosit. Profesorii de matematica și cercetătorii. Și pt asta se chinuie milioane sa le învețe sa treacă clasa.

#4
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,734
  • Înscris: 01.12.2018
Tarile bananiere Nu au nevoie de ingineri. Companiile care exploateaza resursele naturale au propii ingineri.
Populatie trebuie sa asude pentru felia de paine zilnica, tinerii sa fie carne de tun de calitate superioara.
Parintii copiilor romani isi alinta odoarele atat de mult incat considera ca scoala romaneasca este doar un pretext pentru justtificarea salariilor nenorocitilor de bugetari numiti profesori.
Matematicile superioare intradevar Nu sunt utile celor 99% din populatie, dar asta nu inseamna ca trebuie scoase din programa scolara. Oricum, atunci cand absolvi, cand dai examenul de maturitate poti abtine nota onorabila chiar fara sa rezolvi respectivul exercitiu.

Edited by tioopedi, 24 February 2024 - 15:21.


#5
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,464
  • Înscris: 16.07.2017
Singurul merit pe care îl atribui lui Funeriu, atunci când a fost ministru al învățământului, cu impact direct, real,pozitiv, în învățământul romanesc,  este amplasarea camerelor video în sălile de examinare, la bacalaureat.
Oameni ca Daniel Funeriu sunt buni sa stea doar la catedra și centrele sau institutele de cercetare însă nu sunt potriviți pentru a  face o reforma în învățământul romanesc deoarece raportează totul doar la ei, adică la intelectul și pasiunea lor pentru studiu.
Câți oameni sunt ca Daniel Funeriu,în generația lui?Extrem de puțini.Nesemnificativi ca procent în raport cu totalul oamenilor din generația lui sau chiar și în raport cu celelalte generații.
Daniel Funeriu  este incapabil sa se pună în situația celorlalți, numeric, net superiori,asa ca el gândește totul doar prin prisma felului sau de a fi.

Edited by freddy2017, 24 February 2024 - 15:32.


#6
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 18.09.2008
El e omul care ne-a arătat în 2011, cât de varză suntem de fapt, când a pus camere la BAC și au picat 66%.

#7
lone-wolf

lone-wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 27.06.2007

View PostValy_User, on 24 februarie 2024 - 15:09, said:

Nena ăsta a spus despre Shelly că e „maimuță încălțată și needucată, cu figuri în cap”.
Nu-l prea urmăream pe dl. Funeriu pînă acum, dar dacă a spus asta deja mi-e mult mai simpatic, o să-l citesc mai des. Posted Image

#8
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,557
  • Înscris: 06.03.2016
Asta in fiecare an reposteaza acelasi kkt, ca voi sunteti prosti gramada, iar lui ii explodeaza capul de integrale. N-am vazut sa-l laude nimeni in afara de el insusi, n-a realizat nimic concret vreodata si o stie si el.

#9
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,966
  • Înscris: 04.10.2007

Vizualizare mesajValy_User, pe 24 februarie 2024 - 15:09, a scris:

Nena ăsta a spus despre Shelly că e „maimuță încălțată și needucată, cu figuri în cap”.
Si ce nu e asa?
Asta e si parerea mea!

#10
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,006
  • Înscris: 02.08.2021
A fost cam deranjat dânsul, deoarece Shelly dorea o discuție cu doamna Monica Anisie despre sistemul educațional.
Și domnul Funeriu, a găsit de cuviință să-l combată cu astfel de argumente.

A, și doamna Anisie, după ce i-a promis lui Shelly că vine să vorbească cu el la ProTV, l-a lăsat pe Shelly singur, i-a fost frică să vină.

Edited by Valy_User, 24 February 2024 - 16:09.


#11
ioni68939

ioni68939

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 06.05.2019
Funeriu este un fel de sosocar campiona la atetlism, la teatru etc
Funeriu e chimist mondial a lucrat numai cu laureati noble, a facut si el fotbal gimnastica de performanta 4 ore zilnic dupa care 4 ore de geografie, apoi 5 de chimie, e si desenator cred ca in total pe zi invata 30 ore Posted Image
Asta o depaseste pe sosoaca

#12
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,043
  • Înscris: 24.02.2006

View Postdorin_2k, on 24 februarie 2024 - 15:15, said:

Mama lor de integrale...

View Postmax_01, on 24 februarie 2024 - 15:00, said:

.....marea majoritate a oamenilor care nu au capacitatea intelectuala  si pasiunea pentru studiu a domnului Funeriu și care, prin prisma profesiilor avute dar și preocupărilor zilnice, cu excepția când acasă trebuie sa își mediteze copiii, chiar nu au nevoie,întreaga lor viață, de  toată materia predata la școală.


problema e ca integralele se invata la liceu, iar rezultatele astea dezastruoase sunt la evaluarea absolventilor clasei a opta. in gimnaziu se invata chestii mult mai simple, care chiar sunt utile in viata. nu trebuie sa ajungi cercetator in domenul fizicii nucleare ca sa trebuiasca sa stii sa calculezi suprafata unei camere....

#13
Rubin1977

Rubin1977

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,147
  • Înscris: 15.07.2017
Eu sunt total în neștiință de cauză de aceea întreb:
De ce vorbim despre Integrale? Ele se învață în liceu, nu?
Or această Simulare (Evaluarea Națională 2024) a fost ptr. elevii claselor a VIII-a, nu?

#14
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,588
  • Înscris: 11.03.2006

View Postmiki07, on 24 februarie 2024 - 15:27, said:

El e omul care ne-a arătat în 2011, cât de varză suntem de fapt, când a pus camere la BAC și au picat 66%.

La drept vorbind, singurul, adica efectiv singurul care a facut ceva pentru invatamantul din Romania, pana acum.
Dupa ce, datorita lui, am aflat cum stam, ar fi trebuit sa se ia masuri.
Matematica te invata sa gandesti. Dar nu foloseste la nimic daca cineva doar insira formule la tabla si 30 de copii dorm in banci pana termina scoala. Se pare ca nimeni nu e interesat sa remedieze asta. Clasa politica semianalfabeta sigur nu.

#15
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,891
  • Înscris: 20.10.2015

View Postred46, on 24 februarie 2024 - 15:46, said:

N-am vazut sa-l laude nimeni in afara de el insusi, n-a realizat nimic concret vreodata si o stie si el.

Sigur conteaza pentru el parerea ta despre el, :lol:

E un baiat destept care, daca era lasat, stia sa reformeze sistemul educational.
Asa insa suntem varza si ne ducem usor dracu'

View PostRubin1977, on 24 februarie 2024 - 16:11, said:

Eu sunt total în neștiință de cauză de aceea întreb:
De ce vorbim despre Integrale? Ele se învață în liceu, nu?

Iz dai seama ce integrale invata unu care nu trece de clasa a 8-a, :lol:

Dar romanii, ca si caprele raioase ale Irinucai, se mandresc cu olimpicii pe Europa, :lol:

#16
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,464
  • Înscris: 16.07.2017

 red46, on 24 februarie 2024 - 15:46, said:

Asta in fiecare an reposteaza acelasi kkt, ca voi sunteti prosti gramada, iar lui ii explodeaza capul de integrale. N-am vazut sa-l laude nimeni in afara de el insusi, n-a realizat nimic concret vreodata si o stie si el.
Omul asta asa gândește.Pentru el, oameni ca și el reprezinta normalitatea.Nici prin cap nu ii trece ca el este pentru marea majoritate a oamenilor, un atipic sau ciudat.
Pentru el, cine nu are nevoie uzual,
in activitatea lui profesionala sau personala , de aproape toate cunoștințele predate la școală, este un prost.Un om foarte limitat.

 ioni68939, on 24 februarie 2024 - 16:04, said:

Funeriu este un fel de sosocar campiona la atetlism, la teatru etc
Funeriu e chimist mondial a lucrat numai cu laureati noble, a facut si el fotbal gimnastica de performanta 4 ore zilnic dupa care 4 ore de geografie, apoi 5 de chimie, e si desenator cred ca in total pe zi invata 30 ore Posted Image
Asta o depaseste pe sosoaca
Asa este.Dar el nu realizează ca peste 80% din totalul populației nu este ca și el.

 _Smiley_, on 24 februarie 2024 - 16:10, said:





nu trebuie sa ajungi cercetator in domenul fizicii nucleare ca sa trebuiasca sa stii sa calculezi suprafata unei camere....
Asta o putea făce un om cu 4 clase efectuate înainte de comunism.Pentru Asta nu ai nevoie de aritmetica din trecut, de dinainte de anul 1989, din clasa 2.

Edited by freddy2017, 24 February 2024 - 16:20.


#17
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,870
  • Înscris: 25.01.2007

 Rubin1977, pe 24 februarie 2024 - 16:11, a scris:

Eu sunt total în neștiință de cauză de aceea întreb:
De ce vorbim despre Integrale? Ele se învață în liceu, nu?
Or această Simulare (Evaluarea Națională 2024) a fost ptr. elevii claselor a VIII-a, nu?
Probabil, nici ziaristul, nici initatorul, nu ar trece examenul la română anul asta.

#18
stavreschi

stavreschi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,080
  • Înscris: 07.03.2006

Vizualizare mesajdorin_2k, pe 24 februarie 2024 - 15:15, a scris:

Mama lor de integrale de suprafață și de volum. Eu am fost ignorant și nu le-am folosit nici măcar o data după facultate. Nu cred ca 1% le-au folosit. Profesorii de matematica și cercetătorii. Și pt asta se chinuie milioane sa le învețe sa treacă clasa.
Dorine așa este cum spui 1%, dar singur ai spus ca le-ai folosit în facultate... Iți garantez eu ca dacă nu le făceai în liceu și le ``descopereai`` în facultate sigur nu treceai clasa.
Discuția este despre necesitatea învățării integralelor și nu numai în liceu într-un liceu teoretic-real. Pai da oameni buni, daca te gândești totuși sa urmezi și să înveți la o facultate tehnica după 18 ani iți cam trebuie tot ce pisează profii aia nesuferiți din liceu, dacă nu, rezumă-te la 10 clase la orice profil și apoi da piept cu viata sau fă un liceu vocațional, dar și acolo este nasol ca trebuie să aprofundezi, istorie, geografie, filozofie, etc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate