Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

Extender mikrotik

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
vlad-20cmrecords

vlad-20cmrecords

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 30.03.2007
Va salut,

Am un router mikrotik hap ac (https://www.mikrotik...-5hact2hnt.html).
M-am mutat intr-un loc mai mare si mi-a ramas router-ul mic Posted Image.
Ca si context, apartamentul are cam 100mp si router-ul este intr-un dormitor. Structura apartamentului e Dormitor 1 (cu router) -> Living + Bucatarie -> Dormitor 2.
Momentan semnalul e foarte prost sau nu ajunge deloc in dormitorul 2.

Am trase prize de internet in living, semnalul iese deja din router. Nu ma pricep foarte bine la retelistica, dar ma gandesc ca ar merge un extender pe care sa il leg la cablu si sa arunce semnal pe acelasi SSID, dar va rog sa ma ajutati. cu niste recomandari.

Mersi!

Edited by vlad-20cmrecords, 21 February 2024 - 20:04.


#2
bogdan_o

bogdan_o

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,241
  • Înscris: 05.04.2005
Salut

Nu poti pune router-ul in living? Asta ar fi cea mai buna varianta.

Cum arata setup-ul tau? Cum esti conectat la provide-ul de internet? Fibra? Cablu de retea?

#3
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,418
  • Înscris: 06.01.2007
Pe 2.4Ghz ar trebui sa-ti mearga chiar si asa.
Pe 5Ghz poti sa-l setezi pe USA sau pe alta tara care permite putere mai mare. Mai intai incearca asa.
Nu stiu sa-ti zic ce tara are putere permisa mai mare ca la mine nu a fost nevoie. Dar am facut niste teste la inceput cand l-am cumparat si puterea crestea simtitor.
Routerul are o sensitivitate buna, nu cred sa fie probleme.
Poate merge asa si scapi ieftin.

Am exact acelasi model de router.

Edited by maccip, 21 February 2024 - 20:14.


#4
vlad-20cmrecords

vlad-20cmrecords

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 30.03.2007

 bogdan_o, on 21 februarie 2024 - 20:12, said:

Salut

Nu poti pune router-ul in living? Asta ar fi cea mai buna varianta.

Cum arata setup-ul tau? Cum esti conectat la provide-ul de internet? Fibra? Cablu de retea?

Am internetul de la digi, sunt conectat direct prin router-ul lor care este pus in modul bridge. Nu il pot muta in living pentru ca fibra este doar in dormitor.

 maccip, on 21 februarie 2024 - 20:14, said:

Pe 2.4Ghz ar trebui sa-ti mearga chiar si asa.
Pe 5Ghz poti sa-l setezi pe USA sau pe alta tara care permite putere mai mare. Mai intai incearca asa.
Nu stiu sa-ti zic ce tara are putere permisa mai mare ca la mine nu a fost nevoie. Dar am facut niste teste la inceput cand l-am cumparat si puterea crestea simtitor.
Routerul are o sensitivitate buna, nu cred sa fie probleme.
Poate merge asa si scapi ieftin.

Am exact acelasi model de router.

Am sa incerc asta, mersi!

#5
Daniel1122

Daniel1122

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 10.03.2023
Doar ca putere mai mare = radiații mai mari. Mai ales in Dormitor eu nu as face asta. Limitarea aia pt tarile europene este pusa cu in scop.

Modemul digi poti sa il lași acolo, doar routerul il muți. O sa funcționeze in continuare pe modul bridge. Doar ca nu o sa mai ai lan in dormitor 1.

#6
bogdan_o

bogdan_o

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,241
  • Înscris: 05.04.2005
Salut

Comunicatia e bi-directionala. Degeaba maresti puterea din router daca nu poti face acelasi lucru si pe partea clientului (telefon, laptop, televizor, etc...).

Priza de retea din living la ce anume e conectata?

Daca ai nevoie in continuare de retea pe cablu in dormitor 1 si ai priza de retea in living poti sa iei un hAP AX3 pe care il pui in living si il configurezi in mod AP. Dai disable la wifi pe hAP AC. hAP AC are POE out, deci daca conectezi priza din living in portul 5 al hAP AC poti sa alimentezi hAP AX3 prin cablul de retea si sa nu te mai incurci cu alimentatorul lui.

Asa o sa ai in mijlocul casei un singur AP.

#7
vlad-20cmrecords

vlad-20cmrecords

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 30.03.2007
Priza de retea din living comunica cu routerul hap ac. Ca si optiune mai ieftina, nu exista un AP pe care il pot conecta in living? si sa mentin si hap ac-ul pe wifi?

Edited by Ravy, 22 February 2024 - 15:53.


#8
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,858
  • Înscris: 17.10.2006
Cumpara un AP si il legi la router. Extenderele/repetoarele afecteaza viteza de conexiune

 vlad-20cmrecords, on 22 februarie 2024 - 09:09, said:

Ca si optiune mai ieftina, nu exista un AP pe care il pot conecta in living? si sa mentin si hap ac-ul pe wifi?

Exact asta sa faci
https://www.mikrotik...-5hacd2hnd.html
il legi la portul cu PoE din router

Edited by Ravy, 22 February 2024 - 15:54.


#9
vlad-20cmrecords

vlad-20cmrecords

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 30.03.2007
Perfect, pare exact ce cautam. Banuiesc ca nu este complicat de configurat in os-ul microtik, nu?

Edited by Ravy, 22 February 2024 - 18:11.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate