Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

Configurare router TP-Link (transfer setari pe noul Router)

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Qwerty69

Qwerty69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 17.06.2011
Bun,

Acum am un TP-Link AX50 si vreau sa imi cumpar un sistem Deco cu 2 routere...
Pot salva setarile din TP-Link si transfera in noul router, ca nu am chef sa refac toate setarile. Daca trebuie reconfigurat mai bine renunt si nu mai cumpar alt router.

- am multe device-uri contectate pe wifi si nu am chef sa le reconfigurez (Laptop-uri, TV-uri, Console, Robori Aspirator, masina spalat rufe, uscator, lumini, etc)
- am port forward care nu am chef sa le refac
- am anumite device-uri la care sunt setate sa isi ia un singur IP
- parola de ppoe imi e naspa sa caut in toate actele sa gasesc parola

Deci daca pot salva setarile si sa le pot incarca in noul router bine, daca nu se poate probabil o sa folosesc routerul pana crapa ca nu am chef de reconfigurari.

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,720
  • Înscris: 15.06.2004
Nu stiu modelul tau.

De principiu stiu ca se poate face back-up la routerele TP-Link, dar nu stiu daca se pot prelua de la un model la altul.
Difera meniurile, setarile...

Poti face o proba, dar banuiesc ca nu se poate.

#3
Qwerty69

Qwerty69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 17.06.2011
Cum sa fac proba, ca nu am cum... daca cumpar routerul si nu pot face transferul o sa imi bag unghia in gat si o sa ma apuc de configurarea lui ca doar nu o sa ii dau retur....
Dar daca sunt sigur ca nu se poate atunci abandonez achizitia... probabil imi ia o zi sa configurez routerul si toate device-urile din casa... chiar acum m-am uitat am 34 de device-uri conectate la WIFI + cele pe cablu...

#4
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 26.10.2021
Scrie la servicii clienti tp link.

#5
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,031
  • Înscris: 03.02.2014
poti face altceva, pastrezi router-ul ca si router, dar dezactivezi functia de wifi si setezi sistemul de mesh deco in modul access-point. Astfel wireless-ul o sa fie oferit de satelitii deco (root note-ul conectat intr-un port de LAN de pe router), dar restul functiilor, DHCP, MAC binding, firewall etc o sa fie oferit de vechiul router.

#6
bogdan_o

bogdan_o

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,241
  • Înscris: 05.04.2005
Salut

Nu se pot transfera.

Daca vei configura pe noul sistem acelasi SSID (scris identic - e case sensitive), cu aceeasi parola si aceleasi setari de securitate, nu va trebui sa reconfigurezi device-urile.

Foloseste indicatia lui @Soulstream si configureaza Deco in mod access point cu pastrerea numelui si a setarilor wifi.

Daca nici asta nu poti fi deranjat sa faci, pastreaza ce ai acum.

#7
arkhangel

arkhangel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 815
  • Înscris: 27.03.2006
Vezi daca nu cumva ai disponibila functionalitatea One Mesh. Sau poate exista un update de firmware disponibil. In felul asta iei doar un range extender care sa stie si el One Mesh si nu mai trebuie sa schimbi nimic.

#8
DUALHD

DUALHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 01.10.2015

View PostSoulstream, on 21 februarie 2024 - 17:27, said:

poti face altceva, pastrezi router-ul ca si router, dar dezactivezi functia de wifi si setezi sistemul de mesh deco in modul access-point. Astfel wireless-ul o sa fie oferit de satelitii deco (root note-ul conectat intr-un port de LAN de pe router), dar restul functiilor, DHCP, MAC binding, firewall etc o sa fie oferit de vechiul router.
Cum ți-a spus xolegul e cel mai bine. Daca ai cablu fizic in casă atunci fă așa.
Dacă nu ai cablu, atunci fă setarile pe prima ubitate deco(prinxipal, main) si leagă-le pe alealalte wireless de el.
Nu recomand să te legi cu decorurile wireless de router-ul vechi, ci doar cu cablu!

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,720
  • Înscris: 15.06.2004

View Postarkhangel, on 21 februarie 2024 - 18:41, said:

Vezi daca nu cumva ai disponibila functionalitatea One Mesh. Sau poate exista un update de firmware disponibil. In felul asta iei doar un range extender care sa stie si el One Mesh si nu mai trebuie sa schimbi nimic.

Era vorba sa scoata un firmware cu suport One Mesh prin 2020. Dar nu au scos. Modelul e cam vechi si nu si-au mai dat interesul.

Vezi ce s-a recomandat mai sus - eu am un router antic 1043. Am luat un RE650 care il folosesc ptr Wi-Fi. Problem solved.

#10
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,210
  • Înscris: 17.01.2012
știu că o fi demodată comparația, dar tu vrei să ai comenzile din vechea ta dacie fix la fel pe noul mercedes!

știi foarte bine că fiece producător are propria sa viziune asupra cum trebe să arate interfața routerului propriu

așa că, sâmbătă - toată ziua Posted Image , fă bine și configurează noul router
(iar dacă ți-e lene/teamă, vin io - dar doar dacă ai un ottonel bun prin beci Posted Image )

Edited by gushpi, 22 February 2024 - 10:44.


#11
Qwerty69

Qwerty69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 17.06.2011
Asta e o sa il comand si intr-o sambata ma apuc de configurat.

Nu... eu vreau comenzile de pe un Mercedes Cobra (1980) pe un Mercedes CLS 2023 (singura masina de la Mercedes ce imi place)... ca doar ambele routere sunt aceeas firma.

Ottonel nu am... dar am in casa cateva sticle de Smerenie (Cramele Oprisor) si cateva sticle de Sole Chardonnay (Cramele Recas)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate