Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

Conectare PPPoE Asus ZenWiFi AX

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 28.02.2008
Salut,

Dupa ce am folosit aproape jumatate de an routerul mesh ZenWiFi in mod AP, legat la HG6544C de la Digi, am cerut astazi trecerea ONT-ului in modul Bridge, pentru a putea folosi toata puterea routerului Asus, nu doar ca AP. Numai ca acum nu mai merge conexiunea, am cerut la Digi resetarea parolei si mi-au trimis alta prin SMS, dar imi apare ca nu se poate conecta la internet.

Noul router e conectat pe LAN1 la ONT. Ceva sugestii ce gresesc la setarea PPPoE?

Setari curente:
Attached File  wan1.PNG   80.17K   39 downloads
Attached File  wan2.png   48.75K   39 downloads
Attached File  wan3.PNG   25.63K   36 downloads

Edited by Skyler-ftw, 06 February 2024 - 16:00.


#2
maxb2000

maxb2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,452
  • Înscris: 14.01.2011
Păi routerul trebuie conectat pe WAN nu pe LAN.

#3
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 28.02.2008
Portul WAN din router e legat la LAN1 din ONT, in caz ca nu s-a inteles din ce am zis prima data Posted Image

#4
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,065
  • Înscris: 24.04.2013
Ai deconectat sesiunea PPPoE de pe vechiul device inaine sa il inlocuiesti? Poate a ramas sesiunea PPPoE ‘agatata’ cu veche adresa MAC. Incearca sa suni la ei, probabil pot inchide/reseta de trebuie (sau astepti sa expire sesiunea PPPoE).

#5
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 28.02.2008
Nu am deconectat-o pe cea veche, doar am facut tichet la ei sa il treaca in Bridge. Cand am vazut ca nu reusesc sa ma conectez, am sunat la ei si mi-au zis ca n-au ce face, decat sa imi dea iar datele de conectare prin SMS, mai mult nu pot.

#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,899
  • Înscris: 07.02.2003

 Skyler-ftw, on 06 februarie 2024 - 15:54, said:

Salut,
Setarile par corecte (nu se vede user la pppoe dar presupun ca l-ai cenzurat), daca nu merge nici asa inseamna ca ONT-ul nu e in bridge si nu-ti da acces.
Presupun ca routerul e in regula, testat etc...

Edited by andreic, 06 February 2024 - 16:42.


#7
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 28.02.2008
Routerul, cum ziceam, l-am folosit jumatate de an in mod AP. Am incercat acum sa leg direct laptopul la ONT si sa fac o conexiune PPPoE direct din windows si nu merge nici asa.

#8
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,319
  • Înscris: 24.11.2002
Ai incercat cu un reset la GPON-ului HG6544C de la Digi, scos din priza, numarat pana la 10 si reconectat?

#9
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,162
  • Înscris: 30.08.2006
Sigur pe lan 1, ca la mine conexiunea bridge e pe lan 4. Au mai schimbat ceva intre timp?

Edited by Leo2006, 06 February 2024 - 17:23.


#10
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,442
  • Înscris: 18.01.2020
Logurile de pe ASUS ce spun? Se poate conecta la vreun concentrator PPPoE dar primeste eroare la initializare sesiune sau nu "vede" nimic in faza de PPPoE Discovery?
Userul nu are cum sa ramana "agatat", din momentul in care ai resetat parola automat s-a trimis PADT si chiar daca nu ar fi cererea de resetare, concentratorul inchide automat sesiunea daca dupa un anumit interval (doua minute) nu e trafic deloc intre AC si peer, inclusiv LCP Echo requests/replys.
99,99% ONT-ul nu e trecut in bridge, scoate-l din priza si lasa-l cateva minute si apoi baga-l iar sa isi ia din noua provizionare de pe OLT, poate de data asta primeste setarile.

#11
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 28.02.2008

 vestale, on 06 februarie 2024 - 17:23, said:

Ai incercat cu un reset la GPON-ului HG6544C de la Digi, scos din priza, numarat pana la 10 si reconectat?
Da, de vreo 4 ori am facut treaba asta, tot degeaba.

 Leo2006, on 06 februarie 2024 - 17:23, said:

Sigur pe lan 1, ca la mine conexiunea bridge e pe lan 4. Au mai schimbat ceva intre timp?
Asa am citit pe topicul despre HG6544C. Cand e pe modul AP tot pe LAN1 sta, fiind singurul de 1000.

 Rares95, on 06 februarie 2024 - 17:32, said:

Logurile de pe ASUS ce spun? Se poate conecta la vreun concentrator PPPoE dar primeste eroare la initializare sesiune sau nu "vede" nimic in faza de PPPoE Discovery?
Userul nu are cum sa ramana "agatat", din momentul in care ai resetat parola automat s-a trimis PADT si chiar daca nu ar fi cererea de resetare, concentratorul inchide automat sesiunea daca dupa un anumit interval (doua minute) nu e trafic deloc intre AC si peer, inclusiv LCP Echo requests/replys.
99,99% ONT-ul nu e trecut in bridge, scoate-l din priza si lasa-l cateva minute si apoi baga-l iar sa isi ia din noua provizionare de pe OLT, poate de data asta primeste setarile.
Uite ca nu m-a dus capul sa ma uit la loguri. Am incercat conexiunea manual, din windows, am vazut ca nici asa nu merge, asa ca am sunat la ei sa ma treaca iar in modul Router. Momentan m-am intors la vechiul mod de lucru, o sa mai fac zilele astea o incercare.

#12
theionutzradu1991

theionutzradu1991

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 28.11.2017
Leaga un PC/Laptop pe direct la ONT si creeaza acolo pe pc o conexiune pppoe.
O sa iti dea un cod de eroare sau o sa mearga direct!

#13
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 28.02.2008
Am incercat asta, mi-a zis "connection failed with error 651".
Ma gandesc ca ceva n-au facut bine la Digi, dar aia de la support n-au prea avut chef sa imi rezolve problema si cand au auzit ca vreau sa fac PPPoE din echipamentul meu propriu si-au bagat picioarele. Revenirea la modul de Router pe ONT s-a facut imediat, ceea ce imi da de inteles ca oamenii doar apasa niste butoane si gata rezolvarea, daca nu reuseste scriptul sa o rezolve automat sunt depasiti de situatie.

#14
jully1994

jully1994

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,402
  • Înscris: 27.02.2012
Cel mai bine ar fi să testezi din ONT în PC - faci conexiunea PPPoE pe Windows/Linux și vezi ce eroare primești (nu răspunde serverul, parola este greșită etc.). Acea eroare o poți transmite la deranjamente, dacă este cazul. Dacă funcționează, rămâne de verificat pe router.
Nu uită să dai Deconectare înainte de a scoate cablul pentru a nu rămâne sesiunea agățată (cum au zis și colegii de mai sus).
- verifică să ai locația și data/ora setate bine (uneori respinge conexiunea dacă ești pe alt fus orar)
- pune manual DNS-urile: 213.154.124.1 // 193.231.252.1
- selectează manual la modul de autentificare PPP: PAP sau CHAP

#15
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 28.02.2008
Multumesc de sfaturi @jully1994, cu modul de autentificare PPP am incercat sa il trec de pe auto pe PAP sau CHAP dar fara succces, insa nu am verificat ora de pe router sau sa incerc cu DNS manual.
De pe Windows nu am aflat decat ca imi da eroarea 651 cand incerc sa fac conexiunea, userul si parola le-am confirmat de zece ori ca sunt aceleasi si nu am vreo greseala.

#16
Daniel1122

Daniel1122

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 10.03.2023
In ultima poza unde scrie enable vpn+dhcp connection bifeaza ‚no‘.

#17
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,162
  • Înscris: 30.08.2006
Si la mine e activa implicit si merge conexiunea PPPoE.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate