Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

Legare fire la priza internet

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,510
  • Înscris: 28.09.2008
Salut.
Un amic m-a intrebat cum se leaga firele si a atasat 2 poze:
https://fastupload.i...iCp6EB3/preview

https://fastupload.i...68v65vM/preview

Mi-a spus ca a mai cumparat un cablu utp cat 6 care o sa fie conectat la priza iar celalalt capat la un router.

#2
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008
edit:
ce vrea să lege la priza aceea?

Edited by KyKyKyKy, 01 February 2024 - 22:10.


#3
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,510
  • Înscris: 28.09.2008
Mai intreaba si unde sa lege firele la priza.
In stanga ori in dreapta?


#4
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 27.10.2007
Cablul acela pare ca are doar 5 fire, deci nu e pt internet.
Cablul de retea are opt fire. Uite aici poze https://rovision.ro/...i-si-utilizare/

Alb si portocaliu,
Portocaliu,
Alb si verde,
Albastru
Alb si albastru,
Verde
Alb si maro
Maro.
Sa caute pe youtube un ghid cum se leaga cablul la priza, respectand culorile care sunt puse pe pinii prizei...

Edited by strongsss, 01 February 2024 - 22:30.


#5
lau83

lau83

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 993
  • Înscris: 14.05.2010
Cablul la din poza nu este un cablu utp are doar 4 fire,cel de net are 8 fire legate in perechi de câte 4.La priza de internet se leagă firele conform schemei b de legare

Edited by lau83, 01 February 2024 - 22:26.


#6
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 02.08.2021
Merge să legi și cu patru fire, dar o să ai 100 Mbps.
[ https://e2e.ti.com/cfs-file/__key/communityserver-discussions-components-files/791/4_2D00_wires.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Trebuie să faci ceva de genul.
Verifică cu multimetrul fiecare pin din priza aia unde duce, și fă exact ca în poză. Nu contează neapărat culorile, pot fi diferite, important este să reușești să le duci cum trebuie, să fie pe aceleaș poziții.

Nu știu sigur dacă o să-ți intre în piza aia firele alea de cupru că sunt foarte groase. Dacă nu, le înnădești tu cumva cu niște fire mai subțiri de cupru dintr-un cablu UTP.
Dacă ai posibilitatea, recomand să tragi cablu UTP cat 5e, sau chiar cat 6.
Ăla de-l ai tu o fi ceva cablu de prin Anglia pentru instalații electrice. Sau vezi ce scrie pe el.

Edited by Valy_User, 01 February 2024 - 22:41.


#7
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,098
  • Înscris: 19.12.2012
amicul ala nu are internet, google, images ? Hello world...

Spune-i lu amicu ala sa caute dupa "internet socket wiring diagram " in google si sa selecteze imagini.

Edited by A10, 01 February 2024 - 22:32.


#8
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 27.10.2007
El nu stie cum arata un cablu de retea si tu vrei sa faca chestii complicate...
In plus, cablul acela nu e torsadat.

#9
bansh3

bansh3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 24.08.2007
O fi luat cablul de telefon, sau cablul de la interfon si crede ca e pt internet.
Zic si eu asa,...nu de alta dar stiu cazuri chiar si mai grave ... ca e mare gradina cu alde d'astia

#10
Talibane

Talibane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 12.05.2019
Ala nu ii cablu utp pentru priza aia, Spune i sa cumpere cablu utp "Cat 5", si le mufezi pe culori cum iti arata pe acea priza, pe varianta "B".  Sau mai simplu, cauta pe youtube un tutorial de doua minutele si gata.

#11
phoenix76

phoenix76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 25.09.2014
Satndardul B. Conform cu prima poza:

ALB/PORTOCALIU=ALB/MARO

PORTOCALIU=MARO

ALB/ALBASTRU=ALB/VERDE

ALBASTRU=VERDE

Daca utilizeaza un cablu cu 4 fire, ceea ce nu este recomandat, va cabla conform schemei de mai sus, folosind doar culorile ALB/PORTOCALIU, PORTOCALIU, ALB/VERDE, VERDE, conectandu-le tot pe standardul B. Va folosi in acest caz, doar doi pini din stanga sus, si ultimii doi din freapta jos.
Informatia este pentru cablu UTP cu 8 fire. Pentru cablul din poza, va trebui sa faca o combinatie a culorilor. Insa... cu acel cablu se va chinui si nu va avea decat 100Mbps in loc de 1Gbps, viteza.

#12
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,052
  • Înscris: 04.10.2007

 Talibane, on 02 februarie 2024 - 06:42, said:

Spune i sa cumpere cablu utp "Cat 5",
Cat 6A, deja Cat5-ul e depasit...

Cat5 - max 100Mbps
Cat5E - max 1Gbps
Cat6/Cat6A - 10Gbps

#13
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,510
  • Înscris: 28.09.2008
Multumesc pt raspunsuri.
Amicul locuieste in Olanda si nu stie nici el 100% daca acele fire sunt pt internet.

#14
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,510
  • Înscris: 28.09.2008
M-am uitat acum cu atentie si are de fapt 4 fire cu izolatie si unul fara izolatie care poate fi pt impamantare?

#15
cucur

cucur

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,508
  • Înscris: 15.07.2008
Poate omul este pe adsl,.

#16
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
cablu pus de tine: http://fastupload.io...68v65vM/preview
nu este pt a conecta echipamente de networking, este pt alarma....

#17
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,453
  • Înscris: 08.02.2011
In Olanda aia nu-s firme ce se ocupa de cablari ? Apelezi la una din ele, contra cost.

#18
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,910
  • Înscris: 06.10.2003
Din priză în priză trebuie:
- cablu CAT6 - dacă e pt. exterior, dinăla rigid, cu împământare și izolație
- priză CAT6 - de obicei au desen pe culori care pe unde vin inserate
- clește de sertizat ca ăsta
[ https://sogest.ro/119300-product_page/cleste-sertizat-in-priza-krone-albastru-nedis.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
iar din priză la calculator, se găsesc cabluri flexibile, de fabrică, la ce dimensiune vrea.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate