Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Essilor vs Hoya, diferente intre lentile? + ¿Procedura corecta analiza?

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
Klaus-Schwab

Klaus-Schwab

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 10.04.2022
Buna,

¿Exista vreo diferenta intre lentile cu aceleasi specificatii (X dioptrii si nimic la altceva la ambele lentile, cu aceleasi forme adica pentru aceias rama de ochelari) monofocale manufacturate de Essilor si Hoya?

Imaginati o situatie in care clientul are -3.00 la ambi ochi, fara astigmatizm si storii de genu. Se alege un index de 1.67 si toate filtrele + protectie UV except fitru de lumina albastra si filtrul fotocromic (heliomat).
Deci, cu aceleasi specificatii:
¿Ar avea lentilele de la Essilor aceiasi grosime si greutate ca lentilele manufacturate de Hoya?
¿Ar avea exact aceias calitate vizuala, aceiasi acuitate de imagine?
¿¡N-ar trebuii a lentila stanga sa fie simetrica cu cea dreapta!?

In cazul meu, ambele lentile au -X, dar doamne fereste, mi se pare ca nu sunt simetrice.
Partea interioara a lentilelor, adica cea langa nas (la lentila stanga: partea dreapta; la lentila dreapta parte stanga), partea din interior stanga (0) este mai groasa dacat parte de interior dreapta (1), si desigur, parte exterior stanga (3) este mai subtire decat partea exterior dreapta.
Persoana care munceste acolo, cand am adus rama, a luat o lentila a ramei si a scanato cu o masinarie (pentru a face o simulare la computer sa imi arate cat de grea si groasa o sa fie).
Eu ma gandesc, procesus in afacerea asta este: se uita la cate dioptrii am (la misinuta aia unde iti baga un cristal si faci comparatie daca vezi literele)>comanda la Hoya/Essilor>Ajung 2 lentile rotunde>scaneaza forma lentilelor a ramei dorite>le taie manual!? -Daca le taie manual, si nu masina automat, nu mas mira ca a facut o greseala umana, toti putem gresi.
Plus, este un spatiu gol in partea dreapta superioara intre firul ramei si lentila care la partea stanga nu este, deci ca si cum lentila nu are forma corecta sa intre 100% (5).

Mai este faza ca cand le dau jos, vad mult mai rau si difuminat decat can dau jos ochelari vechi (fara schimb de dioptrii, dar zgariati si galbeni deja), insa ma ingrijoreza ca cand dau jos pe cei noi, e ca si cum mi sa pus o foaie de hartie alba transparenta pe ochi, ca si cum ar avea cataracte, deci vad albicios. Nu imi place deloc, ma si sperie ca asta nu mi sa intamplat niciodata si am avut vreo 5 ochelari dea lungul vietii, de parca daca decid sa le port mi se f**a ochii.
Plus lentilele astea Hoya au costat +300€ (+1500 lei). Ma asteptam la ceva bun. La ochelari vechi, pe care ii port a fost 99€ pe lentila deci 200€ total (de si pretul oficial era 200€+ pe o lentila dar cred ca e ca la saltele, 1000€ o saltea dar cu discount permanent de 50%, deci marketing) si cred ca erau de la Essilor pentru ca General Optica (un lant urias n1 din Spania) munceste cu ei.
La astea de la Hoya sunt si distorsiuni, este ca si cum teai uita a o feresta sau oglinda din alea vechi, se onduleasa chestiile cand te misti. Poate aici este vina mea pentru ca am ales index 1.67 pentru ca 1.67 are in index ABBE de 32 si 1.60 are 36, o spun pentru ca cred ca astea vechi au 1.6, o sa sun sa aflu unde leam cumparat.

Cred ca nu le pot returna pentru ca sunt 'presonalizate' adica mia facut poza aia cu tableta pentru distanta intrapupilara si nu stiu ce, plus ca nu am tupeu sau curaj sa ma duc acolo sa dezbat sau sa lupt pentru ca nu imi place produsul. Poate e pentru ca este Romania, si standardele sunt mai de cacat pentru ca 'nah lasa asa, ca merge' mai scump dar si mai prost.

Le voi folosi doar la condus, si acolo e prost, daca mentin capul drep si misc ochii catre oglinzile retrovizoare se vede difuminat. Oribil.

Ma intereseaza mult sa stiu respunsurile a primele douo paragrafe.

O zi buna.

Attached File  ochelari paint puncte de indicatie.JPG   28.04K   13 downloads

#2
Ev_eee

Ev_eee

    Smochină Înghețată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,728
  • Înscris: 12.07.2022
Grosimea lentilelor depinde foarte mult de distanța interpupilară, de diametrul în care sunt comandate sau în care vin dacă se dau în fabrică cu aceste specificații. Dacă ai asimetrie și dacă o lentilă îți vine n diametru de 70 și cealaltă n diametru de 75, e normal ca la aceeași dioptrie aia din diametru 70 să fie mai groasă decât cealaltă.
Nu, lentilele nu s tăiate manual, le taie masina de montaj după specificațiile tehnice pe care le introduce opticianul.

În ceea ce privește neclaritatea pe care o observi atunci miști capul, e normal dacă acum ai ales o ramă cu anou mai mare. Indicele de refracție ales nu are treabă. Sau poate fi diferență de design, ai purtat sferic și acum ai asferic. Sau invers.
E normal ca după ce îi porți,  atunci când îi dai jos, să nu mai vezi. Dacă ai purtat foarte mult ochelarii anteriori cu lentile zgâriate și mătuite, ochii s au obișnuit cu imaginea neclară, ceea ce nu este foarte sănătos.  Acum, când lentilele sunt clare, normal să ai perioadă de adaptare.

Eu zic să ai răbdare și să nu i mai porți deloc pe cei vechi. :) Dpdv al calității tratamentelor ( chiar și a tehnologiei ),  Hoya s mai bune.

#3
Mondeo

Mondeo

    Everything Woke Turns To Shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,425
  • Înscris: 15.11.2005
la essilor se exfoliaza tratmentele, deci....hoya rulz, in cazul de fata.
Daca vrei lentile subtiri si bune si fara aberatii optice cumperi Tokai, nu sunt chiar cele mai ieftine dar sunt bune!

#4
sasekay

sasekay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,227
  • Înscris: 24.01.2012
O părere despre lentilele maxxee de la hoya cu bluecontrol .?

#5
Klaus-Schwab

Klaus-Schwab

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 10.04.2022

View PostEv_eee, on 23 noiembrie 2023 - 08:18, said:

Grosimea lentilelor depinde foarte mult de distanța interpupilară, de diametrul Ă®n care sunt comandate sau Ă®n care vin dacă se dau Ă®n fabrică cu aceste specificații. Dacă ai asimetrie și dacă o lentilă Ă®ți vine n diametru de 70 și cealaltă n diametru de 75, e normal ca la aceeași dioptrie aia din diametru 70 să fie mai groasă decât cealaltă.


Ă?n ceea ce privește neclaritatea pe care o observi atunci miști capul, e normal dacă acum ai ales o ramă cu anou mai mare. Indicele de refracție ales nu are treabă. Sau poate fi diferență de design, ai purtat sferic și acum ai asferic. Sau invers.
E normal ca după ce Ă®i porți,  atunci când Ă®i dai jos, să nu mai vezi. Dacă ai purtat foarte mult ochelarii anteriori cu lentile zgâriate și mătuite, ochii s au obișnuit cu imaginea neclară, ceea ce nu este foarte sănătos.  Acum, când lentilele sunt clare, normal să ai perioadă de adaptare.

Eu zic să ai răbdare și să nu i mai porți deloc pe cei vechi. Posted Image Dpdv al calității tratamentelor ( chiar și a tehnologiei ),  Hoya s mai bune.

Bine, deci distanta intrapupilara, care este masurata cu aparate combinate manuale si automate influenteaza simetria lentileror cu aceias putere. Atunci poate fi ca mia pus aparatul pe cap ne-echilibrat? De exemplu in imagine vezi ca a pus aparatul un pic deviat, ''X'' este mai lung decat ''Y''. Ochelari vechi par sa aiba lentile perfect simetrice.
---
Nu imi amistesc eu sa mi se intample partea ca cand imi dau jos ochelarii noi e ca si cum ar avea cataracte, parca mi sa pus o foaie alba si vad prin ea.
Eu port si lentile de contact si dupa ce le dau jos, totul e normal nu de parca ar avea cataracte, ¿cum se explica partea asta?
La parte de ''indexul nu are treaba'', are el treaba, pentru ca cu cat mai mare indexul, cu atat mai mic numarul abbe si cu atat mai mari aberatiile.
---
¿Pentru ce este garantia aia de 3 ani la Hoya? ¿Care este folosul ei?

Attached Files



#6
Klaus-Schwab

Klaus-Schwab

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 10.04.2022

View PostMondeo, on 23 noiembrie 2023 - 09:20, said:

la essilor se exfoliaza tratmentele, deci....hoya rulz, in cazul de fata.
Daca vrei lentile subtiri si bune si fara aberatii optice cumperi Tokai, nu sunt chiar cele mai ieftine dar sunt bune!
Hoya 'rulz' from 3rd+ place? Nu, ce sense are sa ai niste filtre de top 1 daca le pui pe ceva potential inferior? E ca si cum eu as spune ca dacia mea este mai buna decat bmweul tau pentru ca dacia mea este acoperita cu straturi de vopsea de top1 in timp ce a ta top2+. Deci chiar daca Hoya este mai buna in durabilitatea diltrelor, dar este calitatea lentilei cea care iti de calitatea vizuala, daca asta e inferiora, poti sai pui cate filtre vrei ca tot no ajunge. Plus, si ce daca dureaza mai mult daca calitatea visuale e inferioara? Poate pentru ca Essilor are un monoppoliu in industrie, isi rezerveaza tot cei mai bun pentru ei si vand restul altora.

Attached Files



#7
Klaus-Schwab

Klaus-Schwab

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 10.04.2022

View Postsasekay, on 23 noiembrie 2023 - 23:01, said:

O părere despre lentilele maxxee de la hoya cu bluecontrol .?
Eu nu am avut blue control, dar gandestete la ce vrei, sa vezi ca si cum nu ai handicap vizual (adica fara filtrul, viziune pura) sau sa vezi ma galbenus? Fintru de lumina albastra il ai pe telefon si pe PC (windows) cu cat mai tare il dai, mai galben devine.
Eu ma gandesc si la pericolul de a conduce in timpul noptii sau conditii de putina lumina, poate sa vezi mai putin, deci ar fi periculos, de aia ochelarii 'special pentru condus' (frumos marketingul sa ne scoata banii pentru tot) au lentila cat mai clara posibil posibil.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate