Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Probleme camere Tapo, D-Link, Wowstep (Cloud Edge)

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Salutare, ma pasioneaza camerele video de supraveghere.

incepand cu anul 2021 folosesc camere IP de la cei 3 producatori mentionati mai sus. Toate au plusuri si minusuri. De la producator la producator, dar si de la model la model. Cu cat mai scump modelul, cu atat mai buna camera, Tapo deja a ajuns la un nivel de ISO al senzorului incat nu mai are nevoie de IR.

Wowstep cu functionare in Cloud Edge e o camera cu acumulator la care am apelat datorita penelor de curent de la tara. Venea furtuna, se lua curentul si nu mai puteam vedea inregistrari cu furtuna pe camerele Tapo. Acum dupa ce revine curentul (implicit si internetul) pot vedea inregistrari.

La oras voi folosi doar camere fara acumulator. Am 4 camere la oras, acasa, 6 camere la tara, din care a 6-a continua sa inregistreze si dupa caderea retelei electrice, orientata frumos inspre iluminatul public al satului sa observ asta. Posted image Posted image

Eh, ce problema am in acest moment, Tapo au facut un update total, si de app si de firmware la ultimele modele. In cazul Tapo C225(si la orice model Tapo), aveam reglaj de motion sensitivity, am instalat asta vara un C225 la oras si am putut da motion sensitivity la maxim.

Aseara am pus o C225 la tara (inlocuind o D Link rotativa), dar nu gasesc niciunde in meniu motion sensitivity sau motion sensor sensitivity. L-au omis sau scos intentionat dupa update? In schimb observ ca am fps la alegere, ceea ce la C320 nu am. Am balarii pe categorii de animale, vehicule, sunet de geam spart, latrat, mieunat, prostii.

Pe 11 noiembrie au fost niste pene de curent la tara, dupa care 2 camere D Link, una fixa si una rotativa, nu mai inregistrau, imi dadeau notificari motion detected, dar clipurile oha. Poate isi revin dupa resetare, dar momentan e o greseala inlocuirea D Link cu Tapo C225 pentru ca lipsa motion sensitivity duce la imposibilitatea de a se inregistra ce vreau eu sa se inregistreze, fluctuatiile si stingerile unui bec, D Link sunt cele mai bune la asta, Tapo vad ca sunt bune doar de pus in exterior sau la geam catre exterior.

Am Tapo la oras in interior dar la geam spre exterior, la tara am 2 C 320 si 1 C100 in exterior. Interes principal: inregistrare fenomene meteo, interes secundar (la tara in magazie) monitorizare fluctuatii, stingere-aprindere programata (cu priza smart) a unui bec. Posted image

Revin cu intrebarea, gasiti undeva in setari la Tapo C225 reglajul de marire a sensibilitatii detectiei de miscare?

Edited by Neaceasca85, 21 November 2023 - 11:19.


#2
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Gata, am gasit, Detection, in lista de tampenii cu animale e un Motion Detection. Ia sa aprind veioza din magazie sa vad daca ia pe inregistrare. Neah, nu ia, nici cu sensitivity pe maxim. Clar trebuie D Link la tara pe veioza din magazie, nimic altceva. Sau sa mai testez pe intuneric.

************
D Link au aplicatia praf, cu blocaje dese, chiar se inchide din senin. Camerele nu sunt foarte rele, dar aplicatia lasa de dorit. Cloud Edge e mai buna. Dar camera Wowstep e execrabila audio-video, fiind economica, pentru baterie.

Folosesc si prize smart, Nedis (app Tuya), Tapo si D Link. In Tuya am si statii meteo (cea de la tara inregistreaza caderile de ploaie si in lipsa energiei electrice, senzorii sunt pe baterii) si termostatul de la centrala.

Ador jucariile astea. Dar ma si supara uneori.

Edited by Neaceasca85, 21 November 2023 - 11:47.


#3
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 25.10.2007
Eu folosesc camera asta: https://www.netatmo....-outdoor-camera
Avantajul e ca poate inlocui un bec cu senzor, deci iti trebuie doar alimentare si pe langa inregistrare aprinde si becul cand detecteaza miscare. De asemenea trimite alerte de persoana, animal, masina.. in functie de cum configurezi.
Are nevoie de Wifi sa poate transmite.

#4
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Producatorii se copiaza unii pe altii, ca astea de masina, copil, animal, persoana au aparut si la Tapo.

La Tapo se acceseaza si trimit cel mai usor inregistrarile, le trimiti practic direct din cardul SD pe Whatsapp, dupa ce dai record la intervalul ce te intereseaza. D Link le acceseaza greu, le descarca in telefon si asta nu-mi place. Deseori nu porneste redarea din prima, se blocheaza si trebuie sa ma intorc pe Live si apoi pe card.

Tapo C320 au si lanterne led in laterale, ce pot fi aprinse cu comanda Spotlight. Inainte ramanea aprinsa, dupa update e interval de 30 minute, cumva ok ca sa nu le uit aprinse.

Wowstep, camera cu acumulator, ii controlez incarcarea cu o priza smart. Fix asa am denumit-o, Wowstep Charge.

In magazia de la tara mai controlez un semn de Deschis (camera D Link pe el) si o veioza cu bec CFL (D Link rotativa inlocuita aseara cu Tapo C225 dar posibil sa revin la D Link si C225 sa o pun in locul unui C200 de la oras). Aprinderi-stingeri automatizate pe intervale orare la cele 2 surse de lumina cu monitorizare video. Posted image

Cea mai slaba camera Tapo este C100, o am tot la tara, am inlocuit-o cu C320 si mutat-o pe partea din spate a magaziei. Pe C100 se aud nasol masinile si ploaia, sunet cu compresie mare, iar cand bate vantul si se misca multe frunze in cadru, CPU nu face fata si sacadeaza. Aia e camera de interior pusa sub streasina sa nu o ploua.

*************
Fac parte dintr-un grup de pasionati de lampi stradale vechi, si da, cand suntem plecati de acasa facem aprindere de lampi de la distanta monitorizate cu camere IP.Posted image

Ele pot fi considerate sisteme de securitate dar noi le folosim atipic, pentru vreme si lampi-becuri.

#5
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Decizie luata, pun la tara in magazie D Link simpla, fara rotativa, Tapo C225 va inlocui o C200 acasa, va fi al doilea C225 de acasa. E prea performanta ca sa o tin intr-o magazie intunecoasa.

D Link simpla tocmai am luat-o de la Easybox. Toate jucariile le-am luat de acolo.

Macar acum stiu unde e setarea de sensitivity. Posted image

D Link rotativa, enervanta schimbarea pozitiei la penele de curent. Mai ales cand o folosesti in rural.

Tot la D Link-uri in general, am observat ca daca dezactivezi IR-ul, fisierul video se corupe. Nu de fiecare data, dar se corupe, se blocheaza la momentul stingerii veiozei.

Tapo merg bine fara IR, mai ales in oras unde e lumina, in oras la bloc chiar fara probleme. Dar mie imi place sa functioneze si IR-ul. Un C225 la oras o rotesc noaptea spre balcon, ziua spre geam, ca sa nu fie IR reflectat in geam.

Edited by Neaceasca85, 21 November 2023 - 16:04.


#6
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,995
  • Înscris: 30.11.2021
Tapo cu carduri de memorie Kioxia sau Samsung.
Kioxia sunt Toshiba.

Am cumparat camere de la toate firmele posibile emag, media galaxy, altex, aliexpress, ebay. No name, XIaomi, Tp Link.

In cazul tapo este asa si asa. Adica? Depinde de camera si de update. La unele ai Preview si nu trebuie sa apesi manual pe detectare sa vezi ce este.
Unele sunt de calitate, cele de buget sunt de jucarie.

#7
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Da, C100 si C200 imi par de jucarie, au sunetul la fel de prost, rezolutia la fel de mica (max 1080) pe cand C320 si C225 au rezolutie 2 K si sunet mai bun.

Totusi C320 versiunea hardware 1 este putin mai buna ca versiunea 2 nou aparuta, am luat una in 2022 si una in 2023, aia din 2023 are un mic rontait pe fundal la sunet, nu asa de puternic ca la D Link DCS 8300 LH dar este.

D Link DCS 8300 LH se incadreaza perfect in interiorul magaziei, design spooky ca de bufnita/cucuvea (chiar sunt destule cucuvele in satul Miesti, jud. Olt) si rontait pe sunet ca si cum se aud soarecii/sobolanii. Posted Image

Am facut inlocuirile aseara, astfel, la Miesti am:

- 2 X D Link 8300 LH in magazie
- 2 X Tapo C320, 1 C100 si 1 Wowstep pe exteriorul magaziei
- la Slatina, Tapo 2 X C225, 1 C200 si 1 D Link 8300 LH

Aseara dupa ce am inlocuit la Miesti, la ora 23 iar s-a servit o pana de curent acolo, dar totul e OK dupa revenire. Tapo C225 de la Slatina a prins fluctuatiile de tensiune vazute de pe balcon, dar doar pentru ca altceva a declansat miscarea, pur si simplu pe Tapo nu le intereseaza variatiile de lumina, D Link ia si variatiile soare-nor vazute din dormitor ziua.

#8
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Camerele Tapo, folosind AI, discern clar intre events-urile considerate motion si cele considerate neimportante, cum sunt variatiile de lumina. Avantajul la D Link in monitorizarea atipica a unor becuri/lumini este tocmai lipsa AI-ului, care duce la a considera detectie miscare/start inregistrare, orice variatie de pe imagine, inclusiv cele de luminozitate ambientala, ori insecte sau gunoaie ce cad de sus in magazie. Posted Image

Apropo de insecte, paianjenii sunt atrasi de IR, chiar aveam probleme la tara cu panze tesute mereu, fluturii sunt atrasi daca aprind lanternele spotlight.

#9
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
A venit frigul si a murit bateria de la Wowstep, la tara, nu a murit camera, am gasit-o azi noapte cu very low battery, pe rosu, am pornit incarcarea la ora 02 si acum la 16 tot pe rosu este, nu incarca deloc.

Trebuie deci alimentata permanent toata iarna. Daca vara bateria tine o saptamana, 10 ore de pana de curent nefiind nimic, daca vine viscol iarna si ramane Miesti fara curent 2 zile, Wowstep nu are sanse sa reziste.

#10
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Un mic pas inainte, a trecut de pe rosu pe portocaliu. O las in boii ei, in 3-4 zile s-o incarca. Dar tot ar trebui alimentare permanenta iarna, in caz ca vine un viscol sa prinda din el.

#11
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Bateria aia a tinut apoi aproape 3 saptamani, recent am facut alta incarcare. Pomii nu mai au frunze, deci vantul nu mai consuma bateria declansand miscarea cu frunzele.Posted Image

O alta problema discutata in vara a fost amplasarea microfonului fata de obiectiv si situatia cand in ploaia batuta de vant, microfonul ia apa in el. Asta se intampla la Tapo C320 de la tara, cea care e cel mai in exterior, al doilea C320 este mai adapostit. Ia apa in microfon si se aude aiurea pana iese apa de acolo, in cateva ore.

Initial ne gandisem la un Imou ca e mai performanta si cu microfonul cu o pozitie in care nu incaseaza apa, dar am luat a doua C320 si un Wowstep, cand am observat ca se opreste curentul la tara cand e furtuna, daca furtuna e generalizata, daca este o furtuna doar pe sat, cu extindere mica, cum a fost cea ce a bagat apa in microfon, curentul ramane functional.

Imou ar merita la oras pe exterior, dar nu prea am posibilitate de montare in exterior la Slatina.

#12
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Wowstep a fost foarte OK, a trecut cu brio iarna acumulatorul, tinand chiar si cate 2 saptamani. Acum a inceput santierul casei de la tara, ceva mai multa miscare in peisaj, am si vazut cum muncitorii au deschis cutia si verificat siguranta cand se luase curentul pe 6 ianuarie. Posted image

Insa am probleme cu D Link-urile. Cele mici intra aleator in offline, la oras, acasa si la birou, dar la tara o rotativa mare manifesta o "ciclare" a ledurilor infrarosii, se tot sting si se reaprind continuu cata vreme e intuneric si nevoie de IR.

Atat offline-urile cat si instabilitatea infrarosului sunt puse pe seama surselor de alimentare subdimensionate de la camerele D Link, de 5 V si 1,2 A in loc de 5 V cu 2 A cat ar fi nevoie, mai ales daca actionezi motorul rotativ in timp ce IR sunt aprinse. Adica si offline-ul apare tot noaptea, la cele mici. Posted image

Prin urmare, voi primi 5 surse USB 5 V cu 2 A spre a le inlocui pe toate la camerele D Link.

Tp Link insa au lansat si camerele+aplicatie Vigi, pe langa Tapo. Vigi e mai scump.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate