![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Kit de instalare macOS
Last Updated: Nov 23 2023 14:32, Started by
andreidl
, Nov 15 2023 21:55
·
2

Posted 15 November 2023 - 21:55

Buna seara! As dori si eu sa ma lamuriti intr-o privinta. La Mac-urile mai vechi, nu cele care veneau cu DVD de instalare, ci la cele unde puteai descarca deja versiunea de pe site-ul official Apple cu extensia .dmg aveai posibilitatea fie sa faci stick bootabil, fie DVD bootabil. Incepand cu versiunea 10.13 lucrurile se schimba si versiunile se descarca doar din AppStore. In prezent detin si un MacBook Air cu procesor M1 insa as dori pt orice eventualitate sa redescarc si kiturile care in prezent nu le mai gasesc in AppStore. Mai am BigSur pe el. As dori sa fac un stick bootabil si pentru reinstalare atat la mine cat si pe alte Mac-uri cu acest procesor sa pot alege ce versiune sa pot instala: BigSur, Monterey, Ventura sau Sonoma. Ideea e ca la descarcarea Ventura si Sonoma, ca atat mai figurau in AppStore zilele trecute apar insa la descarcare sunt niste fisiere cu pictograma de mici dimensiuni, de cateva zeci sau sute de KB. Cum pot "transforma" aceste fisiere sa pot crea un stick bootabil, eventual cu mai multe partitii si la bootare sa pot alege kit-ul de instalare dorit, va rog? Stiu ca la unele versiuni se gaseau pe site la Apple pasii si cu createinstallmedia facea din .dmg stick bootabil. Acum din ce am citit sunt niste fisiere noi IPSW. Vad ca este si un site ipsw.me. Stiti ceva de el? E de incredere? Are versiunile originale, oficiale sau sunt "adaptate"? Multumesc mult
|
Posted 15 November 2023 - 22:05

Lucrurile au evoluat, oamenii nu
![]() 1. De ani buni avem internet de mare viteza, deci teoretic poti boota in Recovery mode, legi la WIFi lapopul din "BIOS" si descarca + instaleaza automat ultimul OS suportat de acel mac. 2. Acum kiturile nu sunt publice `(dar nici ascunse), dar pe cel mai nou il poti descarca si e sub forma de app, care in interior contine fisierul vechi DMG. Exista pentru fiecare OS pe google instructiuni despre cum sa transformi acel app in disk bootabil. |
Posted 15 November 2023 - 22:32

Pai le gasesti in App Store insa doar pe Ventura si Sonoma, restul nu mai sunt ca nu stau dupa ce iese din suport ori apare o versiune noua. Si tot Apple spune cum sa faci kit-ul
https://support.appl.../en-us/HT201372 https://apps.apple.c...638787999?mt=12 https://apps.apple.c...450717509?mt=12 Poti sa faci si un .iso plecand de la scriptul de mai jos, adaptat: https://gist.github....18386eeec43ea73 |
Posted 16 November 2023 - 05:55

Posted 16 November 2023 - 12:07

Ai aici tutorial cum sa descarci versiuni mai vechi de MacOS și cum sa creezi installer din ele
Dacã tutorialul e bun pentru Hackintosh, e bun și pentru sisteme originale Apple https://dortania.git...llmacos-utility |
Posted 16 November 2023 - 12:30

Dacă e mai vechi, Open Core Legacy Patcher, merge de minune. Așa am actualizat un Mac Mini Late 2014 la Sonoma. Stick-ul se face automat 100%, dacă îl faci direct pe Mac-ul vizat. Instalează el Open Core, face modificările necesare în config.plist, își ia ce kext-uri are nevoie etc.
|
Posted 16 November 2023 - 13:16

Buna seara! As dori si eu sa ma lamuriti intr-o privinta. La Mac-urile mai vechi, nu cele care veneau cu DVD de instalare, ci la cele unde puteai descarca deja versiunea de pe site-ul official Apple cu extensia .dmg aveai posibilitatea fie sa faci stick bootabil, fie DVD bootabil. Incepand cu versiunea 10.13 lucrurile se schimba si versiunile se descarca doar din AppStore. In prezent detin si un MacBook Air cu procesor M1 insa as dori pt orice eventualitate sa redescarc si kiturile care in prezent nu le mai gasesc in AppStore. Mai am BigSur pe el. As dori sa fac un stick bootabil si pentru reinstalare atat la mine cat si pe alte Mac-uri cu acest procesor sa pot alege ce versiune sa pot instala: BigSur, Monterey, Ventura sau Sonoma. Ideea e ca la descarcarea Ventura si Sonoma, ca atat mai figurau in AppStore zilele trecute apar insa la descarcare sunt niste fisiere cu pictograma de mici dimensiuni, de cateva zeci sau sute de KB. Cum pot "transforma" aceste fisiere sa pot crea un stick bootabil, eventual cu mai multe partitii si la bootare sa pot alege kit-ul de instalare dorit, va rog? Stiu ca la unele versiuni se gaseau pe site la Apple pasii si cu createinstallmedia facea din .dmg stick bootabil. Acum din ce am citit sunt niste fisiere noi IPSW. Vad ca este si un site ipsw.me. Stiti ceva de el? E de incredere? Are versiunile originale, oficiale sau sunt "adaptate"? Multumesc mult Ai tutorial text cum sa faci ce spune Apple. Comanda text o scri exact cum este în Terminal. După ce apeși enter și îți cere parola, o scri. Aștepți sa termina. Și gata, ai kit bootable. Încearcă așa sa vezi daca va merge la tine. Edited by Adm, 18 November 2023 - 07:12. |
Posted 16 November 2023 - 14:12

Ultimul build de Sonoma nu merge pus pe USB sau altceva, are o eroare interna (au mai fost din astea de-a lungul timpului si la urmatorul rezolvau).
|
Posted 17 November 2023 - 21:08

Mie mi-a mers sa pun kit instalate Sonoma pe stick USB.
|
Posted 23 November 2023 - 11:51

In prezent detin si un MacBook Air cu procesor M1 insa as dori pt orice eventualitate sa redescarc si kiturile care in prezent nu le mai gasesc in AppStore. M1 e suportat inca. La Mac-urile cu Intel, apasai o combinatie la bootare (Command-R parca) si te intreba de unde vrei sa bootezi, alegeai retea si iti descarca ultima versiune disponibila oficial pentru masina ta.
Dacă e mai vechi, Open Core Legacy Patcher, merge de minune. Așa am actualizat un Mac Mini Late 2014 la Sonoma. Stick-ul se face automat 100%, dacă îl faci direct pe Mac-ul vizat. Instalează el Open Core, face modificările necesare în config.plist, își ia ce kext-uri are nevoie etc. Esti sigur? Ca aici https://dortania.git...html#versioning scrie un pic altceva. in plus Sonoma e cod ARM, Intel e cod x64, deci platforma hardware difera. |
|
Posted 23 November 2023 - 14:32

Sonoma ruleaza si pe Intel. Probabil la urmatorul macOS vor elimina suportul.
Edited by neagu_laurentiu, 23 November 2023 - 14:34. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users