Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dren de fosa langa casa?

Panko lung

Analfabetism functional la relati...

Declaratia Unica - dividende WINE
 Plase ferestre, din nanofibra, an...

Batch defect de cartele metrou

350 lei pentru o plomba e mult sa...

Incarcator Makita China
 Boala pomi, sau insecte?

Ghiduri clinice Romania

Credit - persoane cu dizabilitati...

Diferente dioptrii intre ochi
 cod CAEN magazin online cu aproba...

Vocuher eMag peste pret comanda a...

Punct alb pe gingie

Schema scaner Lexmark X215
 

Recomandare UPS

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
djbiti1

djbiti1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 27.06.2009
Salut,

Ma intereseaza un UPS pentru PC, monitor, router si thin-client.
PC-ul are sursa de 650W, 7800x3d si rtx 4070 deci nu cred ca o sa consume vreodata mai mult de ~300W.
Monitorul in jur de ~50w. Routerul are sursa de 12v 2A deci max 25W. Thin-clientul e pe post de server, consuma in jur de 5W idle cu TDP de 15W.
UPS-ul as vrea sa fie cu management, preferabil pe ethernet dar banuiesc ca nu ma incadrez in buget deci e ok si USB. Bugetul ar fi ~900 Lei. Sursa de la PC are active power factor correction deci cred ca trebuie sinusoida pura.

Pana acum am gasit urmatorul model: CP900EPFCLCD

Credeti ca e de ajuns? Sunt si alte variante mai ok ? Nu am nevoie de autonomie foarte mare, daca am 5 minute cat sa dau shutdown la tot e de ajuns.

Multumesc

#2
Zacopati

Zacopati

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 10.03.2023
Un UPS bun are si posibilitatea de a inlocui bateria cat mai simpla. Aia se duce prima, in 2/3 ani.

#3
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,236
  • Înscris: 11.08.2003
Nu e recomandare de produs dar: am avut acum vreo 3 ani unul pentru ca, din cand in cand, mai ales noaptea, se opreau tehnologiile. Dupa ce am masurat tensiunea, pe timpul noptii scadea mult si rooterul se tot restarta. Dupa ce am cumparat UPSul tensiunea, evident, nu s-a stabilizat si noaptea trecea pe baterie. Avea 2 moduri de functionare la trecere: cu sunet si fara, Nici unul nu era ideal intrucat, si la fara sunet, comutarea se face prin ceva mecanic asa ca.. clinc-clanc pe la 2-3 noaptea cand tensiunea nu era nici mica sa treaca de tot pe UPS, nici suficienta cat sa stea fara si clampanea ala de l-am dat inapoi in cateva zile. Problema mea era ca siguranta generala nu facea contact bine si, daca era rece (fara consumatori multi), era la limita de contact. Dupa ce am schimbat-o (nu eu, furnizorul), s-a rezolvat toata problema.
Si eu am un TC acasa pe post de server dar, si daca ar avea curent cand pica tot blocul, ramane fara net intrucat switchul de scara nu are o astfel de protectie. Are un Linux asa ca nu-mi fac griji de sistem iar de date, urmeaza zilele astea sa fac un script de backup sa le traga automat pe calculator.

#4
djbiti1

djbiti1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 27.06.2009
Zgomotul nu ma deranjeaza asa mult, penele de curent ar fi cam o data la 2-4 saptamani, in principiu din cauza supratensiunii care declanseaza protectia. Netul nu pica fiindca "pana" e doar la mine fiindca nu exista protectie la supratensiune pe tot blocul.
Se mai intampla sa pice cam jumate de ora la furtuni cand trasneste reteaua, dar astea sunt mult mai rare.

Edited by djbiti1, 09 November 2023 - 17:46.


#5
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,639
  • Înscris: 08.10.2004
daca aveai unu on-line nu facea trecerea aia deranjanta. ai avut ceva ieftineala offline, probabil nici macar line-interactive.

reco de ups: APC sau Eaton, online.  nu stiu daca gasesti la bugetul ala..asa ca poti sa te uiti si la alte brand-uri..sau sa te uiti la un line-interactive de la alea 2...

#6
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,248
  • Înscris: 30.08.2006
Acel UPS e doar ca sa ai timp sa inchizi calculatorul si sa alimentezi o lampa de 6-10W si netul pe timpul serii. Managementul pe usb e doar pentru configurare si sa nu-ti tiuie cand e pe baterie. Dupa configurare scoti cablul ca nu te mai ajuta.  De oprit il vei opri manual ca se consuma foarte repede si mai bine ii dai shutdown singur. Al meu e un APC BE700G-GR si minipc-ul e doar de 15W maxim si pot sa-mi permit luxul sa stau cu el aprins aproape o ora. Desktop-ul suge curentul rapid si in 10 minute stoarce bateria.
Daca foloseste doar o baterie de 12V si 9Ah atunci sa nu te astepti la backup mai mare de 10 minute. Vrei sa te tina mai mult, cauta unul cu 2 baterii de 12V si 9Ah.
https://www.emag.ro/...g/pd/D6KCXWMBM/

Edited by Leo2006, 09 November 2023 - 18:39.


#7
dacibesti

dacibesti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 01.02.2007
Folosesc unu' din gama:
https://www.eaton.co...se-pro-ups.html

#8
djbiti1

djbiti1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 27.06.2009

 Leo2006, on 09 noiembrie 2023 - 18:27, said:

Acel UPS e doar ca sa ai timp sa inchizi calculatorul si sa alimentezi o lampa de 6-10W si netul pe timpul serii. Managementul pe usb e doar pentru configurare si sa nu-ti tiuie cand e pe baterie. Dupa configurare scoti cablul ca nu te mai ajuta.  De oprit il vei opri manual ca se consuma foarte repede si mai bine ii dai shutdown singur. Al meu e un APC BE700G-GR si minipc-ul e doar de 15W maxim si pot sa-mi permit luxul sa stau cu el aprins aproape o ora. Desktop-ul suge curentul rapid si in 10 minute stoarce bateria.
Daca foloseste doar o baterie de 12V si 9Ah atunci sa nu te astepti la backup mai mare de 10 minute. Vrei sa te tina mai mult, cauta unul cu 2 baterii de 12V si 9Ah.
https://www.emag.ro/...g/pd/D6KCXWMBM/

Pentru management ma gandeam sa il conectezi la router pe care rulez un server de NUT sa pot automatiza remote shutdown pe server si PC. 10 minute sunt de ajuns, penele de curent nu tin mult, 10-15 secunde pana se stabilizeaza tensiunea.


 dacibesti, on 09 noiembrie 2023 - 18:37, said:


Nu vad sa zica ceva de sine output sau active PFC, oare nu o sa creeze probleme?

#9
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,285
  • Înscris: 28.09.2008

 Zacopati, on 09 noiembrie 2023 - 17:37, said:

Un UPS bun are si posibilitatea de a inlocui bateria cat mai simpla. Aia se duce prima, in 2/3 ani.
Da si bateria costa aproox 70% din pretul ups.


#10
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,248
  • Înscris: 30.08.2006
Din fericire sunt standardizate inclusiv bornele si se gasesc usor marci bune de la 100 la 140 lei. APC nu e producator de baterii. Are contracte cu furnizorii chinezi si verifica constant calitatea lor. Daca cumperi de la acelasi furnizor chinez, garantat prinzi o baterie cu performante ca cele marcate APC dar la pret mult mai mic. CSB este o marca premium de baterii si la pret bun.
Referitor la ups-uri.
Chiar si un ups offline este foarte bun daca e produs de o firma cu experienta. Am 2 bucati de la APC si functioneaza perfect  chiar si la caderi de tensiune si de o secunda. Partea pozitiva e ca pe langa protectiile obisnuite, asigura sinusoida pura la iesire pentru ca in modul standby curentul nu trece prin invertor. Un asemenea ups are un consum propriu neglijabil. Am masurat un consum intern de sub 5W. Am avut si unul interactiv de 1500VA dar avea un consum intern cam mare si l-am pensionat.

Edited by Leo2006, 10 November 2023 - 00:50.


#11
gvincentiu

gvincentiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 03.06.2006
L=am luat la 700, acum e 649. Merge de 1 an fara probleme.
https://www.emag.ro/...b/pd/D0X6JGBBM/

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate