Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 

Ganduri

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
auditionstir

auditionstir

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 223
  • Înscris: 17.08.2023
Cateodata ma gandesc ca internetul principalul motiv pentru care sunt mai putin dezvoltati intelectual in ziua de azi. Ca toate lucrurile, nimic nu iti este dat pentru a te imbunatati; ti se da pe o parte si ti se ia pe cealalta parte, si de obicei nu este 50-50.

Ti se da totul pe tava. Se prefera clipuri de 10-20 de sec explicand ceva decat sa stai cu orele, sau zilele sa intelegi tu un subiect. Sintentizori cum sunt numiti, astia "invata" si apoi creeza clipuri scurte pe intelesul tuturor. Problema este ca ca oamenii nu invata nimic din ele, au impresia ca au inteles, dar nu e asa.

S-a dorit sa fie totul cat mai usor, simplu si sa fim cat mai expusi unii fata de altii. Ma gandesc.. cu cat vezi ce face "vecinul" cu atat esti mai predispus sa faci si tu. Se doreste sa fim cu totii la gramada, cat mai multi, si sa ne vedem.

Internetul cam asta face, conecteaza oameni si informatii, dar in acelasi timp informatiile alea sunt toate filtrate. Nimic nu trece prin internet fara acordul cuiva. Sunt unii care nu stiu ce sa faca, cauta pareri, si primesc opinii "permise", pe care ei chiar le cred. Cateodata simti ca ceva este in neregula; mintea iti dicteaza  dar cand vezi atatia ca o iau intr-o directie, si tu simti ca nu e bine, dar parca te indoiesti de tine. E o lupta continua.

Este foarte rau in ziua de azi sa nu stii ce ai de facut. Sa nu ai identitatea ta. In momentul in care tu nu ai un plan, devii planul altuia. Si eu chiar vad oameni care habar n-au, nici ce sa faca, dar nici nu constientizeaza ceea ce fac in prezent.

Cand vad oameni de 20 de ani care sa grabesc sa fie independenti, mor. Independenta iti da mana libera sa gresesti, asta e tot ce e. Ti se baga in cap idea ca trebuie sa scapi.. scapi de educatie, scapi de parinti, ca odata scapat te dai cu capul de pereti. Si nu stie cat de rau, si cum totul in viata are repercursiuni... Daca la 20 de ani ai avea timp si bani nelimitati, ai fi mort, asta e.
Timpul si banii se gestioneaza, si ambele nu se consuma pe prostii. Unii nu stiu, chiar nu stiu. Si banul in sine se respecta; este un servitor, il respecti si el te va respecta la randul lui.

Si mai e si chestia asta cu pierderea de timp. Se doreste ca oamenii sa aibe cel putin o dependenta, o nevoie. Asa se si spune, ca nu exista om fara ceva. Sunt.. dar din in ce mai putini. Si sedusi de marea majoritate. Ce ziceam de internet.. cand tu vezi 99% ca se duc intr-o directie, care sunt sansele ca tu sa iei alta directie? Ambitia si intuitia lipsesc cu desavarsire la barbati azi. Se lasa dusi de val...

Eu consider ca viata iti este data sa o traiesti, dar este o mare diferenta intre a iti trai viata si a te distra.
Unii nu isi gasesc chemarea pe lumea asta si este extrem de trist.

#2
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003

View Postauditionstir, on 17 octombrie 2023 - 12:46, said:

Cateodata ma gandesc ca internetul principalul motiv pentru care sunt mai putin dezvoltati intelectual in ziua de azi.
Parca lipseste ceva la fraza asta, dar nu stiu ce.

PS. gata mi-am dat seama, lipsesc un predicat si un subiect.

Edited by Bursul, 17 October 2023 - 13:05.


#3
alex342

alex342

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 23.09.2017

View Postauditionstir, on 17 octombrie 2023 - 12:46, said:

Cateodata ma gandesc ca internetul principalul motiv pentru care sunt mai putin dezvoltati intelectual in ziua de azi.

Te contrazic. Acum ai posibilitatea sa fi informat mult mai facil decat erai acum 50 de ani. Atunci nici la carti nu prea aveai acces. Si daca aveai acces la carti, exista posibilitatea sa nu ai acces la cartile de care erai interesat, sau cartile in care sa se afle informatia de care aveai nevoie.

In ziua de azi esti mult mai capabil, mult mai informat. Ai n surse din care sa te informezi. Important este sa fii destul de inteligent incat sa cerni aceste informatii.

In rest intreaga ta postare are lipsuri si carente si fracturi de logica imense pe care nici nu merita sa le mai comentez.

Edited by alex342, 17 October 2023 - 13:11.


#4
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,247
  • Înscris: 29.12.2006

View Postauditionstir, on 17 octombrie 2023 - 12:46, said:

Ti se da totul pe tava.

Adică e un fel de...All-Inclusive. Posted Image

Eu spun că aceasta e cea mai bună epocă istorică dintre toate prin care a trecut Homo sapierns în ultimii 50 000 de ani de când e în Europa şi nu numai: epoca în care poate alege de pe tavă ! Este epoca în care omul are cel mai mare confort psihic şi material, şi cea mai lungă durată de viaţă.

Niciodată în istorie nu a fost mai bine decât acum !

Edited by lupini, 17 October 2023 - 13:11.


#5
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,542
  • Înscris: 01.08.2006

View Postauditionstir, on 17 octombrie 2023 - 12:46, said:

Unii nu isi gasesc chemarea pe lumea asta si este extrem de trist.
Mai ales in ultimele 2 secole, omul si-a creat ideea despre el ca e centrul universului. Cu precadere in ultimul secol. Ca avem chemari, ca avem destine, ca avem un drum. Rahat, astea sunt doar inventii ale noastre, universul are alta treaba. Chemarea noastra, asa cum o vrea universul, e ca sa supravietuim ca sa lasam urmasi.
Dar cum am inceput sa avem vieti mai usoare, sa avem destula mancare, sa existe leacuri pentru boli, am ajuns sa nu ne mai gadim strict la ziua de maine, ci si sa ne gandim ce facem peste 2 zile, peste un an, peste 10. Si asa ne-am inventat teluri, drumuri, chemari bombastice, ca sa putem trece mai usor peste ideea ca de fapt nu e nimic, traim intr-un punct miniscul dintr-un unvers mare, univers caruia nu-i pasa de noi.

Edited by bai3tzash, 17 October 2023 - 13:10.


#6
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003
Internetul iti ofera totul. Unii cauta prin gunoaie, altii gasesc lucruri folositoare ...

View Postlupini, on 17 octombrie 2023 - 13:09, said:

Eu spun că aceasta e cea mai bună epocă istorică dintre toate prin care a trecut Homo sapierns în ultimii 50 000 de ani de când e în Europa şi nu numai: epoca în care poate alege de pe tavă ! Este epoca în care omul are cel mai mare confort psihic şi material, şi cea mai lungă durată de viaţă.
Ce mi se pare impresionant e nivelul de cunoastere la care a ajuns populatia. Adica cine e interesat are o oarecare idee ce inseamna fizica cuantica. Fara internet aveai 3 carti, 2 cursuri tinute la Londra si un documentar pe NG.
Azi stai pe buda si citesti ultimele descoperiri din domeniu si culmea le mai si intelegi chiar daca esti manager/IT-ist/portar si iti place fizica, adica nu esti in domeniu.

Si sa nu mai zic nivelul de prezentare a informatiilor. Practice si la obiect. Pai inainte aveai intr-o carte 10 capitole si 3 scheme.

Edited by Bursul, 17 October 2023 - 13:26.


#7
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 05.02.2012

Quote

Cateodata ma gandesc ca internetul principalul motiv pentru care sunt mai putin dezvoltati intelectual in ziua de azi. Ca toate lucrurile, nimic nu iti este dat pentru a te imbunatati;
M-am oprit dupa faza asta

Eu datorita internetului am invatat meseria pe care o practic + am dobandit multe alte skill-uri. Altfel ar fi trebuit sa ma rog de X si de Y sa ma invete meserie.. daca aia faceau prost, faceam si eu :) .

#8
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 29.12.2016
Internetul este o chestie uimitoare. Si afirm acest lucru pentru ca eu am trait in perioada in care nu exista acces la internet, si stiu ce inseamna. Insa internetul ofera si acces la ceea ce nu ar trebui sa ofere.
Trebuie doar sa ai timp si vointa sa-l folosesti.
Exemplu de "asa nu":
Sambata am fost in Carrefour, un supermarket, si am cautat sa cumpar chimion. Voiam sa incerc o reteta de Pui Tikka Massala facuta publica de Jamilla.
Pentru ca nu mi-era clar, cautasem in prealabil, si am vazut ca chimionul si chimenul sunt doua ingrediente diferite, seamana la culoare, dar au gust diferit.
Am ajuns, am cerut chimion, si mi s-a oferit chimen. Chimenul il vazusem. Am replicat: "nu sunt ingrediente identice".
Aici fata putea sa intre scurt pe internet, sa se informeze, si apoi sa revina cu corectia. A preferat sa ma contrazica, si daca a vazut ca tot insist, a mentionat sec:
"Toti cei care au cerut chimion si nu au gasit, au cumparat chimen. Adica tot eu eram ala prost, raportat la "ceilalti", care i-au crezut balivernele.
Asta ma uimeste cel mai mult. Desi avem acces la informatie si ne putem documenta despre orice, oricand, preferam sa ne mentinem punctul de vedere, chiar daca e gresit.
Chiar si aici pe forum, am intalnit multe specimene, care, chiar daca primeau linkuri de wikipedia cu afirmatii corecte, comentau ca pe site-ul acela poate sa modifice oricine informatiile...
Nu am mai avut nervi sa explic si cum functioneaza acel site... Un fost sef de-al meu imi spunea: "Nu trebuie sa stii totul pe de rost, trebuie doar sa stii de unde sa-ti iei informatia corecta..."

Edited by 2Unlimited, 17 October 2023 - 13:48.


#9
Ev_eee

Ev_eee

    Smochină Înghețată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,728
  • Înscris: 12.07.2022
Io mor când vă citesc că vă credeți informați. :lol:

Informați, pe naiba, toată libertatea asta informațională e doar manipulare și fix atât.

#10
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,247
  • Înscris: 29.12.2006

View PostEv_eee, on 17 octombrie 2023 - 14:02, said:

Informați, pe naiba, toată libertatea asta informațională e doar manipulare și fix atât.

"Unii spun că există Internet, adică o reţea globală de unde se pot afla tot felul de lucruri".

"Nuuu, eu nu cred că există aşa ceva. E doar manipulare ! Nu există aşa ceva !".....aşa spun cetăţenii de rând din Coreea de Nord. :P

#11
Ev_eee

Ev_eee

    Smochină Înghețată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,728
  • Înscris: 12.07.2022
Internetul există,  doar că informația care este destinată publicului este manipulatoare de cele mai multe ori. :lol:

#12
alex342

alex342

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 23.09.2017

View PostEv_eee, on 17 octombrie 2023 - 14:02, said:

Io mor când vă citesc că vă credeți informați. Posted Image

Informați, pe naiba, toată libertatea asta informațională e doar manipulare și fix atât.

Vezi totul doar in alb si negru. Noi cand vorbim de informatie ne referim si la altceva. De exemplu vreau sa aflu in secunda asta la ce putere lucreaza un hidrofor model xyz. Din cateva apasari de taste am aflat informatia.
Colegul andreycs7 a invatat grafica design etc cu ajutorul internetului. Sfatul meu este sa mai lasati teoria conspiratiei deoarece aceasta intuneca judecata.

Edited by alex342, 18 October 2023 - 12:08.


#13
TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,481
  • Înscris: 05.04.2023
Omul a înșirat niște gânduri care-l frământă.
Timpul fiecăruia e limitat, te naște mama, trăiești cum te duce capul, apoi mori că așa e.
Nici eu nu sunt de acord cu tendința asta de a se scurta durata sesiunilor de informare, pentru că duce la deficit de atenție și tâmpire sigură.

#14
alex342

alex342

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 23.09.2017

View PostManelistDeSuccesMaxim, on 18 octombrie 2023 - 12:07, said:

Nici eu nu sunt de acord cu tendința asta de a se scurta durata sesiunilor de informare, pentru că duce la deficit de atenție și tâmpire sigură.

Este alegerea ta daca te uiti la clipuri de 10-30 secunde pt informare (ca sursa principala de informare). De fapt daca tu crezi ca un clip de 10-30 secunde inseamna informare, ai probleme mari la capitolul alegerii surselor.
Internet inseamna cantitate de informare enorma, zeci-sute de mii de carti, articole etc.

Edited by alex342, 18 October 2023 - 12:26.


#15
TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,481
  • Înscris: 05.04.2023
Lasă tu problemele mele, vezi-ți de-ale tale mai degrabă, eu ziceam că totul se prizează in cantități din ce în ce mai mici, totul e făcut în grabă, sub dezidertatul eficienței. Ghinion însă, e o iluzie neghioabă care te transformă într-o ființă superficială.

#16
alex342

alex342

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 23.09.2017

View PostManelistDeSuccesMaxim, on 18 octombrie 2023 - 12:17, said:

eu ziceam că totul se prizează in cantități din ce în ce mai mici, totul e făcut în grabă, sub dezidertatul eficienței.

Este treaba ta daca tu doar acele surse de informare urmaresti. Cartile (un exemplu) stufoase pline de informatie nu au disparut. Daca tu alegi sa citesti un articol de 5 randuri sau sa urmaresti un clip de 30 secunde "pă" tiktok pt informare este fix problema ta. Noi nu te putem impiedica sa faci asta. Este o lume libera si fiecare alege sa urmareasca ce vrea Posted Image

Edited by alex342, 18 October 2023 - 12:22.


#17
whiteproud

whiteproud

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 22.06.2022

View PostEv_eee, on 18 octombrie 2023 - 11:39, said:

Internetul există,  doar că informația care este destinată publicului este manipulatoare de cele mai multe ori. Posted Image
n-are cum, ca e verificata de fact-checkeri :lol:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate