Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 

Interviu L'Equipe - Specialist care a examinat probe ale Simonei Halep: „Condamnăm o nevinovată”

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#1
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,907
  • Înscris: 14.08.2007
Cotidianul L'Equipe găzduiește în ediția online un amplu interviu cu profesorul Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de Toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches. Acesta vorbește despre suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep și are o concluzie clară: „Condamnăm o nevinovată”.
https://sport.hotnew...-nevinovata.htm

Quote

Ce spune Jean-Claude Alvarez, conform interviului din L'Equipe
- Am crezut că visăm (n.r. când a văzut decizia de 4 ani de suspendare). În acest caz, suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală.
- Având în vedere concentrația substanței din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat (n.r. un produs care stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii) în mod eficient.
Roxadustat este o moleculă care aproape că nu există în Europa, nu există în Statele Unite și ea a fost contaminată de două ori, potrivit ITIA. E irațional! Am găsit o sursă de contaminare, dar am găsit și o alta. Caută lucruri halucinante.
- Nivelul de roxadustat al Simonei este de 0,2 nanograme pe mililitru (n.r. în urină). Asta nu mai înseamnă nimic. S-ar putea să le ai dacă iei suplimente alimentare. Sunt o grămadă de prostii, e ridicol!
Am identificat sursa. Colagenul ei (n.r. pulbere care se amestecă cu apă pentru dureri fizice) are roxadustat în el. Colagenul este fabricat cu ingrediente care vin din China. În China, roxadustat este extrem de răspândit. Sursa de contaminare este foarte clară.
- A existat o pacientă tratată în Franța cu roxadustat, iar eu i-am luat o mostră de păr. Am găsit în părul acestei femei o concentrație de peste 100 de ori mai mare decât în părul Simonei. Este scandalos din partea WADA (n.r. Agenția Mondială Anti-Doping).
- Noi spunem că există roxadustat în colagen, dar laboratorul american spune că nu există. Simona m-a contactat pentru că sunt expert juridic la Curtea de Casație și lucrez la Universitatea Paris-Saclay.
- Ea a venit la laboratorul de toxicologie de la Spitalul Universitar Garches și i-am luat o mostră de păr. Avea un nivel foarte scăzut, mai puțin de 0,5 picograme pe miligram în păr.
- Așa că m-am dus să iau o mostră de la singurul pacient din Franța care lua acest medicament (n.r. roxadustat de trei ori pe săptămână pentru insuficiență renală) și am testat unul dintre firele ei de păr și am găsit concentrații de 50 de picograme pe miligram.
- Cineva care îl ia efectiv pentru tratament are deci 50 de picograme. Acest lucru dovedește că ea a luat doze care nu sunt deloc eficiente. Trebuie să-mi explicați de ce ar lua un produs în doze care nu sunt eficiente.
- Când am văzut asta, mirosea a contaminare. Așa că i-am cerut Simonei să-mi furnizeze tot ce a luat în zilele premergătoare testului. Am testat totul: proteine, suplimente alimentare... Am analizat totul pentru a vedea unde puteam găsi contaminarea. Și am găsit-o în pulberea de colagen pe care o folosea.
- Am repetat experimentul de 14 ori și a fost pozitiv de 14 ori. Am trimis aceste rezultate la laboratorul american acreditat de WADA, dar când au repetat testele nu au găsit nimic.
- De asemenea, am trimis rezultatele mele lui Pascal Kintz (n.r. care lucrează la laboratorul de toxicologie din Strasbourg) și nici el nu a găsit nimic. Asta deoarece nu folosim aceleași metode.
- Așa că am dus pulberile de colagen la Strasbourg și am repetat analizele folosind metoda mea de detectare. Apoi Pascal a repetat el însuși analizele folosind metoda mea și am găsit roxadustat în pulberea de colagen a Simonei.
- Nu mai există niciun dubiu că două laboratoare renumite din Franța au găsit același rezultat. Noi spunem că există roxadustat în colagen, dar laboratorul american spune că nu există.
- Tribunalul independent (n.r. înființat de Sport Resolution, care a fost mandatat de ITIA) admite că a existat o contaminare, dar nu crede că este suficient pentru a duce la un rezultat pozitiv și, prin urmare, că există o altă sursă.
- Am făcut un experiment cu o colegă, punând-o să ia timp de șase zile același praf de colagen ca și Simona. Am luat probe de urină din prima zi până în ziua a șasea. Din 35 de probe, 7 au fost pozitive. Asta dovedește că administrarea acestei pulberi te poate face pozitiv la roxadustat. Este foarte clar. Nu se poate continua așa.
- Nu sunt în favoarea dopajului, este foarte important să luptăm împotriva lui, dar trebuie să recunoaștem că poți fi contaminat. Un studiu recent arată că 60% din suplimentele alimentare sunt contaminate. Sportivii nu ar mai trebui să ia suplimente!
- Șase luni mai târziu, au spus că proba din septembrie era lightly doping (n.r. ușor pozitivă), deși nu a fost cazul cu șase luni în urmă. Atunci când experții au aflat că ea luase roxadustat în analizele sale, și-au schimbat interpretarea. Pur și simplu nu pot înțelege.
- Roxadustat ar trebui să crească hemoglobina. Deci, în acest caz, cu acest parametru, au considerat că este prea puternic. A fost testată pozitiv pe 29 august (n.r. 2022). Pe 26 august a avut o probă negativă. Dar când iei aceste molecule, ele rămân cel puțin 15 zile în urină. Asta înseamnă că ea ar fi luat roxadustat între cele două date (26 și 29 august) și ar fi rămas doar 0,2 nanograme pe 29.
- Așadar, trebuie să fi luat o microdoză total ineficientă și este incredibil că nimeni nu vrea să recunoască acest lucru. Este imposibil din punct de vedere farmacologic”, e explicat profesorul Jean-Claude Alvarez pentru L'Equipe, conform gsp.ro


Sunt curios ce parere o sa aiba TAS. Daca americanii au condamnat-o pentru ca n-au fost in stare sa identifice substanta in acel colagen desi cei din Franta l-au gasit, se vor cam schimba lucrurile.

E interesant ca un cotidian de sport de prima mana ca L'Equipe ii ia apararea. Mai ales la cat de mult ne "iubesc" francezii pe noi.

#2
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,550
  • Înscris: 30.08.2017
Mai are o cale de atac. Dacă ce zic ăia este valid, atunci să folosească aceste informații în construirea apărării pentru TAS.

#3
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Ala e un specialist angajat de Halep. In proces au mai fost implicati si alti specialisti, care nu au fost angajati de Halep.
Cam ce concluzie sa tragem ?

#4
bettrik

bettrik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 21.04.2009
Da mai, stim, iar ne-au furat arbitrii. Nurofen 2.0

#5
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,907
  • Înscris: 14.08.2007

View Postpasilla, on 13 septembrie 2023 - 17:53, said:

Ala e un specialist angajat de Halep. In proces au mai fost implicati si alti specialisti, care nu au fost angajati de Halep.
Cam ce concluzie sa tragem ?
Ca specialistii nostri sunt mai buni decat ai lor :D

#6
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
A spus nenea Jean-Claude Alvarez cand a recoltat firele de par de la Halep  si care e timpul de injumatatire al Roxadustatului in par ?

Mai spune nenea ca:
A existat o pacientă tratată în Franța cu roxadustat, iar eu i-am luat o mostră de păr. Am găsit în părul acestei femei o concentrație de peste 100 de ori mai mare decât în părul Simonei.

Pai Halep se trata de insuficienta renala cronica ?

Edited by pasilla, 13 September 2023 - 18:12.


#7
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,907
  • Înscris: 14.08.2007

View Postpasilla, on 13 septembrie 2023 - 18:08, said:

Pai Halep se trata de insuficienta renala cronica ?
Nu, dar lua colagenul ala care contine si ceva urme de roxadustat. Alea pe care zic americanii ca nu le-au gasit, desi francezii le-au gasit.

#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,034
  • Înscris: 07.11.2006
Eu sunt de parere ca exista prea mult patos in legatura cu cazul Halep. De un an de zile presa esuata ne-a intoxicat pur si simplu cu cat de nevinovata o considera ei pe Halep, contrar evidentelor. Pe langa asta, aceiasi presa esuata aminteste mereu de teoria conspiratiei impotriva romancei.
Pana la urma ce ati vrea? Nimeni din persoanele publice prinse cu mata-n sac, adica furt, hotie, coruptie, minciuna, etc. n-a recunoscut vreodata ca ar fi vinovate de ceva, toate clameaza la maxim ca vor da in judecata, ca vor face, ca vor drege. Au facut pe dracu-n patru, la fel cum o sa faca si Simona.
In zilele noastre soprtul nu mai este sport, este o afacere. S-au dus definitiv zilele cand castigatorul primea o coroana de lauri iar numele ii era anuntat din cetate in cetate, fiind elogiat atat de prieteni cat si de inamici. Azi, notiunea de fair-play este valabila pana esti prins. In toate sporturile primeaza substantele interzise. Desteptii o fac cu cap, cretinii, ca si in cazul de fata, sunt prinsi.
Ghinion.
Iar scuzele lu' Halep sunt de toata jena. Sentinta, poate ca este un pic cam dura, dar cu siguranta este meritata.
Ai furat, platesti. C-asa-i in tenis.

#9
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postutopium, on 13 septembrie 2023 - 18:28, said:

Nu, dar lua colagenul ala care contine si ceva urme de roxadustat.
Imi si imaginez cum a comandat colagenul de pe AliExpress Posted Image

Mai zice nenea ca in Europa nu prea se gaseste roxadustat, dar EMA l-a aprobat inca din 2021.

Edited by pasilla, 13 September 2023 - 18:39.


#10
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003

View Postgeorge_alexandru, on 13 septembrie 2023 - 17:46, said:

Mai are o cale de atac.
Daca mai ataca fara dovezi serioase ramane si fara premiul care devine no 8 la Serena. O gramada de jucatoare sunt deja contra ei.

Edited by andreic, 13 September 2023 - 19:35.


#11
TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,481
  • Înscris: 05.04.2023
Totuși, niște limite permisive nu ar trebui să existe? Că așa te găsește contaminat și după bei apă de la robinet.

#12
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Nu exista ce spui tu, referitor la contaminare.

#13
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,073
  • Înscris: 30.07.2006

View Postutopium, on 13 septembrie 2023 - 17:35, said:

Cotidianul L'Equipe găzduiește în ediția online un amplu interviu cu profesorul Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de Toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches. Acesta vorbește despre suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep și are o concluzie clară: „Condamnăm o nevinovată”.
https://sport.hotnew...-nevinovata.htm




Sunt curios ce parere o sa aiba TAS. Daca americanii au condamnat-o pentru ca n-au fost in stare sa identifice substanta in acel colagen desi cei din Franta l-au gasit, se vor cam schimba lucrurile.

E interesant ca un cotidian de sport de prima mana ca L'Equipe ii ia apararea. Mai ales la cat de mult ne "iubesc" francezii pe noi.

Aberatii.
Halep e o trisoare dovedita.
Caracter zero.
Daca avea creier se retragea la timp si mai ales nu facea circul de acum.
Nu se acopera decat de penibil cu asa zisii ei aparatori "impartiali" si "dezinteresati"

Edited by Moinesti72, 13 September 2023 - 18:55.


#14
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Mai, dupa razboi, multi viteji se arata!

#15
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,550
  • Înscris: 30.08.2017

View PostMoinesti72, on 13 septembrie 2023 - 18:53, said:

Halep e o trisoare dovedita.


Fals, au facut-o Serena si barbat-su, ea ca e o invidioasa, ala pentru ca l-a tepuit Tiriac cu niste bani Posted Image

Nu are nici o sansa la apel pentru ca toti astia sunt controlati de Obama.

[ https://64.media.tumblr.com/ef0d574f80bc96574640438751850304/025c6c53284ac8c0-2f/s640x960/996b455be853b8f7ca988290fecd398fcaef699a.pnj - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by george_alexandru, 13 September 2023 - 19:29.


#16
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,542
  • Înscris: 16.03.2007
i-a facut Stere la bani pe toti. nu ati vazut ce fata de barbugiu are? asa tata, asa fiica.

cred ca el a incurajat-o "ia si tu un mentosan, nu fi fraerā, castigi bani multi... ia uita-te la maimutza aia cum castiga"

#17
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003

View Postgeorge_alexandru, on 13 septembrie 2023 - 19:28, said:

Fals, au facut-o Serena si barbat-su, ea ca e o invidioasa, ala pentru ca l-a tepuit Tiriac cu niste bani Posted Image
Nu are nici o sansa la apel pentru ca toti astia sunt controlati de Obama.
Asta e teoria de la Kremlin FM (Gusa/GoldFM) :roflmaofast:

Edited by andreic, 13 September 2023 - 19:37.


#18
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,593
  • Înscris: 11.03.2006
Halep s-a purtat ciudat la US Open, dupa care a venit in tara si a divortat imediat. Ceva s-a intamplat acolo.
Toti iau cate ceva, se dau peste cap ca sa-si mareasca performantele. Sportul e incredibil de competitiv, sunt multi bani acolo si o gramada de oameni traiesc pe langa un campion. Simona nu mai facea mare branza in ultimul timp, probabil ca au convins-o sa ia chestia aia.
Dar sa vedem ce se intampla in etapa urmatoare, s-au mai vazut rasturnari de situatie.

A zis Simona mai demult, ca e foarte frustrant sa vezi cum unele adversare alearga la nesfarsit pe teren, fara sa oboseasca. Cred ca se referea la Sharapova, poate si la alti drogalai.

View Postpasilla, on 13 septembrie 2023 - 18:08, said:

A spus nenea Jean-Claude Alvarez cand a recoltat firele de par de la Halep  si care e timpul de injumatatire al Roxadustatului in par ?

Mai spune nenea ca:
A existat o pacientă tratată în Franța cu roxadustat, iar eu i-am luat o mostră de păr. Am găsit în părul acestei femei o concentrație de peste 100 de ori mai mare decât în părul Simonei.

Pai Halep se trata de insuficienta renala cronica ?

Papagal si ala. Nu se gaseste substanta in Europa, doar ca sunt pacienti care se trateaza cu ea...

Edited by cumparator, 13 September 2023 - 20:15.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate