Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Recomandare chitara electrica usoara

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
maimutzica

maimutzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 02.10.2006
Salutare! Exista vreo chitara electrica pana in 1000 lei care sa fie mai usoara? Ma refer ca si greutate, am incercat una galbena de la un coleg, romaneasca, veche, si mi-a rupt mainile si spatele. Foarte grea.

Asta https://www.emag.ro/...5/pd/D4427DMBM/ oare e mai usoara decat asta https://www.emag.ro/...4/pd/D7C4K1MBM/ ? Dupa forma asa ar parea.

Iar la amplificare ma gandeam initial la pc cu un cablu usb si un program ceva sau sa merg pe un Marshall din asta mai ieftinache? Nu vreau cine stie ce sunete  profesionale dar nici sa se auda doar o baraiala si atat cum am auzit pe youtube la alte amplificatoare ieftine. Ce ziceti de https://www.emag.ro/...rch-Action=view ?

Nu vreau sa fac cariera cu ea, doar asa de zdranganit cand imi vine cheful.

Edited by maimutzica, 05 August 2023 - 08:22.


#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003
Harley Benton st20 e printre cele mai renumite ca ieftine si decente calitativ, ideale pentru incepatori, clone stratocaster. Vezi ca trebuie sa aibe o greutate standardizata cat de cat ca sa se echilibreze bine.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XTHWxxwdiS8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1_wvnsvynWI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cat despore amplificatoare, e boala grea... trebuie ascultate. Multe fac sunet nice pe clean channel fara probleme dar daca vrei sunet serios si dirt gen Megadeth vorba aia... n-ai sanse cu chestii simple. Trebuie ascultate, testate undeva n-ai cum sa iei pe reviewuri.
Eventual mai adaugi niste pedale de death metal Posted Image

Edited by andreic, 05 August 2023 - 10:37.


#3
maimutzica

maimutzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 02.10.2006
E iti dai seama ca nu am pretentii ca sune exact ca Metallica sau Megadeth, vorba aceea sculele acestor formatii costa zeci de mii euro nu ne comparam dar nici sa se auda doar o baraiala fara nici o legatura cu o chitara electrica. Ca asa nici nu te atrage sa inveti daca suna foarte rau.

Edited by maimutzica, 05 August 2023 - 09:06.


#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003
Sa incerci sa te joci cu ampurile virtuale pe PC, daca ai unul decent care se misca bine... Guitar Rig 6, varianta free care vine cu o mini suita de efecte tot free insa varianta de sine statatoare nu pluginuri de FL studio ca alea baga delay gramada, trebuie doar sa-ti faci cont free la aia sa-ti dea cheie, si sunt cateva acolo in zona de ampuri care ii zice screamer... ala face sunetul tipic de heavy metal, cu ceva reglaje iese chiar interesant. Are delay mic. Gate-ul si gain-ul sunt esentiale pentru un sunet decent

Edited by andreic, 05 August 2023 - 10:53.


#5
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Sunt cam la fel de grele. O chitară ușoară e Squier bullet. E mai îngustă decât sunt în general ST-urile și e făcută din tei, care e un lemn destul de ușor. Chiar mi-a Bullet-ul pe care l-am avut, dar bine, doar corpul și gâtul mai erau originale, în rest am schimbat mai tot.

#6
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Sfatul meu e să mergi într-un magazin fizic, sunt mai multe elemente de "confort" în afară de greutate. Iar ca și amp poți încerca un Yamaha mic sau altul din categoria asta, am ceva asemănător și îi decent pe clean, efecte de gen reverb, delay & stuff plus metale.

#7
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 04.01.2006
1. Greutatea unei chitare nu prea are legatura cu forma, ci cu lemnul din ea. Asadar din poze e cam greu de zis ce si cum, dar cel mai important e cum te intelegi tu cu chitara. Asa ca daca nu stii exact cum iti vine in mana un model de chitara, e cel mai bine sa mergi intr-un magazin fizic sa "probezi".
Daca nu esti incepator absolut, nu e rea ideea sa iti iei si o chitara la mana a doua. Daca nu prea ai tinut o chitara in mana pana acum, mai bine nu. O chitara SH intretinuta e mai ieftina si probabil e deja setata de proprietar (actiune etc). Dar daca nu stii, ori cauta un prieten sa te ajute ori ia-ti noua.
2. Eu eram super incantat de diverse modele de chitara cu forme coltoase precum cea din primul tau link. Numai ca trebuie sa fii constient, daca esti incepator, ca vei canta cel mai mult de pe scaun, iar genul asta de chitare nu-s prea comode la cantat de pe scaun, trebuie sa tii cumva un colt intre picioare si nu e OK deloc ca incepator. Cumpara un corp clasic, de Stratocaster sau Les Paul.
3. Personal as lasa amplificatorul si efectele pentru mai incolo, pentru ca se aduna bani cheltuiti si nu e inca momentul. Cand cantam eu activ, ceea ce nu se mai intampla, deja aparusera softuri foarte smechere pentru acasa. Guitar Rig si Amplitube. Ultimul Guitar Rig testat de mine era 2 (vad ca a confirmat colegul de mai sus ca acum sunt la 6). Foarte bune. Dupa ce invatasem sa ma joc cu aceste programe, pluginuri, softuri pentru multitrack, eliminarea latentei (ai de citit si de configurat cateva softuri, dar tutoriale se gasesc). Pentru acasa, la nivelul meu de atunci de incepator-mediu era arhisuficient (acum nivelul meu fiind de putoare care nu a mai pus mana pe chitara de ani multi)

#8
maimutzica

maimutzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 02.10.2006
Pentru a o folosi pe pc cu Guitar Rig 6 trebuie un cablu USB?

#9
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 12.10.2005

View Postmaimutzica, on 05 august 2023 - 08:19, said:

Nu vreau sa fac cariera cu ea, doar asa de zdranganit cand imi vine cheful.

Ar fi bune niste detalii, din ce pare, nu ai mai cantat la chitara, deci absolute beginner? Cum au spus si alti colegi, mergi in magazine fizice de instrumente, pune mana pe diverse modele de chitara, vezi care iti pare mai confortabila la mana, fa abstractie de pret in prima faza. Recomand si eu o chitara cu forma clasica, gen Strat sau Tele sau LP, ciudateniile sunt mai mult pentru efect de imagine.

Mai e o chestie pe care o observ la multi incepatori (si nu numai): se pierd in cautarea toolului perfect, amplificatoare, efecte, softuri si ajung sa fie frustrati pentru ca de fapt sunetul vine primordial din mana, niciun efect hard sau soft nu va inlocui munca pe care o depui ca sa inveti instrumentul. Eu am inceput sa cant la 7 ani, cursuri cu profesor e drept, pe o chitara Hora acustica. Am trecut de-a lungul timpului printr-o gramada de chitare, efecte, amplificatoare etc. In clipa de fata, am o singura chitara, un Strat EJ si un cubulet Roland Micro Cube RX, cele din pozele atasate. Imi ajung pentru exersat acasa, nu simt nevoia de mai mult.

In cazul tau, m-as orienta spre ceva Strat de la Squire by Fender sau eventual ceva Epiphone by Gibson daca te simti confortabil cu un corp de Les Paul (sau SG, sunt mai usoare), in functie si de preferintele muzicale. E mult de povestit aici Posted Image

Attached Files

  • Attached File  EJ.jpg   117.93K   7 downloads
  • Attached File  EJ+RX.jpg   152.82K   8 downloads


#10
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postambr0zie, on 05 august 2023 - 12:37, said:

2. Eu eram super incantat de diverse modele de chitara cu forme coltoase precum cea din primul tau link. Numai ca trebuie sa fii constient, daca esti incepator, ca vei canta cel mai mult de pe scaun, iar genul asta de chitare nu-s prea comode la cantat de pe scaun, trebuie sa tii cumva un colt intre picioare si nu e OK deloc ca incepator. Cumpara un corp clasic, de Stratocaster sau Les Paul.

Chitară mai comodă pentru cântatul de pe scaun decât acele "arrow", care sunt de fapt flying V, cu colțul de jos mai mic, eu rareori am găsit. BC Rich Stealth este printre cele mai comode din punctul ăsta de vedere. Mai orice chitară care te forțează să adopți o poziție similară cu cea folosită la chitara clasică, cu corpul între picioare și gâtul la unghi de 45 de grade, este foarte comodă. Les Paul, SG, mi se par cele mai incomode.

View Postmaimutzica, on 06 august 2023 - 07:51, said:

Pentru a o folosi pe pc cu Guitar Rig 6 trebuie un cablu USB?

Nu neapărat. Dar ți-ar fi utilă o placă audio dedicată. Plăcile audio din PC-uri sau laptop-uri sunt ok, dar trebuie să folosești ceva soft adițional pentru a reduce latența, iar asta poate fi o bătaie de cap. Plăcile audio speciale (gen Focusrite Scarlett) nu sunt altceva decât niște plăci audio, care au acel soft de reducere al latenței inclus în drivere.

Eu am cântat mai mereu prin PC, folosind o placă externă. Iar asta era super când voiam să înregistrez chestii, pentru că puteam modifica foarte ușor efectele, nu eram restrâns la ce am înregistrat. În ultimul timp, am un aplificator (Vox VT40X), dar nici nu mai înregistrez, cânt doar pentru mine, de plăcere, iar varianta asta e cea mai simplă, pentru că bag cablul în amplificator, găsesc un efect potrivit pentru ce vreau să cânt, și cânt.
Amplificatoarele modeling sunt foarte ok pentru chestia asta, pentru că vin și cu o tonă de efecte, orice gen ai cânta, găsești efecte potrivite, și nu trebuie să-ți bați capul cu latență, să găsești soft-ul potrivit, e simplu. Mi-a plăcut foarte mult Vox DA5, dar și Fender Mustang.

Dacă aș începe acum să cânt, mi-aș lua un Squier Bullet HSS, sau ceva similar (Mustang tot de la Squier, sau ceva Harley Benton, cu toate că pe vremea mea, Harley Benton erau cam praf, acum am înțeles că sunt mai bune), și un amplificator modelling, cu difuzor cât mai apropiat de 12 inchi. Uitându-mă la ce se găsește acum pe piață, la amplificator probabil Fender Mustang LT 25, Vox VT20X, Marshall Code 25, Yamaha THR5.

Dar aș căuta second hand, atât chitara, cât și amplficatorul. Le găsești chiar și la 50% decât sunt noi, iar de multe ori nefolosite. Lumea și le ia, se joacă o lună, după care prind praf într-un colț de cameră.

#11
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 04.01.2006

View PostSmurfK, on 06 august 2023 - 17:48, said:

Chitară mai comodă pentru cântatul de pe scaun decât acele "arrow", care sunt de fapt flying V, cu colțul de jos mai mic, eu rareori am găsit. BC Rich Stealth este printre cele mai comode din punctul ăsta de vedere. Mai orice chitară care te forțează să adopți o poziție similară cu cea folosită la chitara clasică, cu corpul între picioare și gâtul la unghi de 45 de grade, este foarte comodă. Les Paul, SG, mi se par cele mai incomode.

BC Rich Stealth nu am avut in mana, dar scobitura aia e ca la Jackson Explorer. Aia imi venea perfect pe picior (eu sunt dreptaci si tineam chitara pe piciorul drept)
Flying V iar n-am tinut, dar un King V si nu imi venea deloc ca lumea. Stiu ca pozitia de care o zici tu e cea corecta dpdv tehnic, dar nu ma impacam deloc.
Modelul meu personal preferat era unul nu foarte cunoscut de Fender/Squier si anume Katana. Nu a fost succes, au scos-o doar in 1985-86 si cam atat. Vad acum ca au scos din nou din 2016, dar model de colectie
Attached File  katana.JPG   38.39K   3 downloads
Aoleu ce-mi placea (Fenderul avea 2 doze, Squierul 1). Si cand am gasit, din mare bafta, una iar omul cerea si un pret destul de rezonabil, am zis ca gata.
Dar din nou, n-am cea mai vaga idee cum poti canta de pe scaun la asa ceva fara pozitia de care zici, cu care eu nu m-am obisnuit. Asa ca am zis pas, mai ales ca era ieftina, dar nu bani de seminte ... iar nici eu nu eram mare profesionist.

Formele astea mai excentrice sunt mai mult pentru imagine si briz briz, dar asa exemplu foarte rapid, Andreas Kisser nu se rusineaza sa cante la Strat.

Despre placi de sunet - eu am reusit sa inregistrez cu placa video onboard dupa ce am configurat cum trebuie Asio4all. Fara, latenta era urata.
Dar si mai bine m-am inteles cu un Xonar DG, care-s ieftine. A trebuit sa renunt la ea si sta in dulap pentru ca placa mea de baza n-are slot PCI.

Ca incepator (cum e initiatorul) nu stiu daca e chiar necesar sa dea bani pe scule scumpe (scule = amplificator scump, procesor de efecte cel mai smecher, eventual placa de sunet scumpa). O chitara bunicica, cabluri bune (cei de pe topic stiu ce frumos e cand ai un cablu prost), un pic de vointa pentru a configura softurile si apoi invatat sa canti.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate