Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen
 Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950
 Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...
 Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...
 

Frica de cipuri lovește din nou - operațiunea cântarul și centimetrul

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#19
IaSaVedem

IaSaVedem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 649
  • Înscris: 05.12.2015
Programul in sine e inutil din moment ce noi nu suntem in stare sa oferim invatamant gratuit asa cum e stipulat in constitutie, nu mai vorbim de servicii medicale  de stat la un nivel rezonabil. Vrei sa aduni o statistica despre evolutia copiilor, dar bagi la tv mizerii care te ingrasa doar uitandu-te la acele spoturi publicitare . Pana la urma daca tigarile sunt interzise la tv, parca si alcoolul? De ce n-ar fi si toate produsele care contin zahar de exemplu? Ar fi frumos  sa se construiasca bazine de innot olimpice in toate orasele, unde copiii sa innoate macar odata pe saptamana si ai rezolvat multe probleme ce tin de sanatate pe termen lung, plus o dezvoltare sanatoasa.
Ca tot s-a adus vorba de pandemie, eu am alta conspiratie construita din acea perioada. Pe langa fortarea vaccinarii in masa, s-a facut si o propaganda mizerabila de inducere a fricii si panicii in media, fapt ce a facut ca multe persoane in varsta mai ales sa moara de la stres, cumulat cu bolile deja existente. S-a reusit o segregare sistematica, iar eliminarea batranilor/pensionarilor a degrevat guvernele de plati lunare consistente. Plus de asta s-a incercat probabil si un test in ideea de reducere a poluarii prin acea pandemie, tin minte stiri de genul "amprenta co2 nu a fost redusa pe fondul lockdownurilor ....", stire de prin 2021. Odata cu conflictul din ucraina s-a terminat si pandemia asa deodata nu? Sau gata am uitat? Era in plan un al 4lea vaccin, dar ce sa vezi? S-a intamplat neprevazutul.
S-a intors pagina acestui experiment (ca doar virusul a fost creat in laborator si scapat de sub control voit probabil spun multe zvonuri) si s-a continuat cu scumpirea traiului, prin cresterea artificiala de pret la energie si gaze. Cel putin la electricitate nu are sens nici acum de ce s-a dus in sus atat de mult peste tot in lume, scuza fiind? Inchiderea termocentralelor pe carbune? Conflictul din ucraina? Pai si tarile care produc energie din centralele nucleare cu ce au fost afectate de trebuia ridicat pretul la energie? Daca veneau sa ne spuna ca trebuie sa consumam mai putin, sa reducem risipa nu asculta nimeni. Asa s-au scumpit toate pe orizontala din cauza energiei si gazelor scumpe, lucru care nu te mai face sa arunci cu banii pe mancare si lucruri asa usor, acum te gandesti de doua ori cand cumperi ceva. Cumva aceste scumpiri artificiale la utilitati, contureaza ideea de reducere a poluarii, atunci cand consumi mai putin poluezi mai putin. Un lucru bun din tot acest scenariu este ca multi au inceput sa isi izoleze casele, sau sa isi schimbe ferestrele cu ceva mai bun, pentru a creste eficienta energetica.

#20
P-I-G

P-I-G

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 04.01.2022
Si asta este lumea noua pe care vrem sa o cladim? Bazata pe cipuri si dispozitive care sa ce? Pai era o vreme cand in fiecare scoala era un cabinet medical si unul stomatologic. Erau vremuri cand la ora de educatie fizica se monitorizau inaltimea si greutatea! Era o vreme cand oamenilor nu le trebuiau cipuri si nici bazine olimpice ca sa fie intr-o forma fizica normala. Citesc si ma crucesc de cum gandesc unii, de cum privesc viata. Auzi, sa platesc mai mult la asigurarea de sanatate daca sunt mai plinut! Normal, globalismul bagat pe gat cu aere de mari reformatori si de reinventatori ai apei calde. Dar nu spune nimeni despre obligativitatea producatorilor de a pune pe piata produse curate! Despre promovarea sportului de orice fel, despre insuflarea dorintei de joaca ( si nu ma refer la jocuri pe calculatoare si console. ma refer la baba oarba, sotron, ratele si vanatorii, ascunsea...) despre drumetii si excursii la munte. Nuuuu, hai sa bagam cipuri ca astea ne ajuta tare. Din partea mea sa va bagati cipuri unde vreti si cate vreti ca e comod si simplu, nu ma intereseaza ce faceti voi, dar nu uitati ca voi ati condamnat generatii intregi la analfabetism, idiocratie, suficienta, lacomie si boala. Candva forumul asta insemna ceva, acum, din ce vad, e doar o mare gloata de globalisti care promoveaza pe unde pot noua lume minunata ( cu exceptiile de rigoare care se feresc sa comenteze la astefl de subiecte) Cipuri la toata lumea sa se dea... ps: de cand a ajuns Bill G un reper in orice?

#21
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,370
  • Înscris: 08.01.2021
În viata reala oamenii își temperează pozitiile. S-ar putea să-i fi întâlnit însă să nu știi.

De aia în epoca înainte de feisbuc, când oamenii interacționau și schimbau opinii la cârciuma antivaxxerii și flat eartherii erau o minoritate discreta. Erau expuși unor păreri și argumente variate, venite din partea unor oameni pe care ii știu sau ii respecta (sau nu), nu ca acum când trăiești într-o echo chamber înconjurat de unii selecționați de algoritmi sa fie la fel de retarzi ca tine și unde idiotul satului are aceeași voce ca a unui laureat Nobel.

#22
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,999
  • Înscris: 12.03.2010
N-are nici o legătură (de cauza-efect) chestia asta cu paranoile antivacciniste sau anticipariste, ci TOATE sint manifestări ale disprețului oamenilor (dar vorbim de romani aici) fata de puterea democratica (aia care cere voie, consimțăminte, kakat) in loc sa dea cu parul. E cum zicea Dem Dobrescu (primar al capitalei in anii '30): "romanul e disprețuitor la adresa autorităților democratice, si umil cu autoritatea abuziva" (aproximativ).

Noua in anii '80 ni s-a cerut sa venim cu hîrtie semnata de părinți cu ce greutate am avut la naștere. Toți anti vaccinistii de-acum au (sint sigur) toate vaccinurile din copilărie făcute, plus ăla anti TBC (probabil) si nu cred ca pot sa invoce ca au pățit ceva in urma lor. Ăstora care am făcut armata, ni s-a cerut sa prezentam ștremeleagul comisiei de incorporare (din care făceau parte si femei, ca era comisie medicala), credeți ca mai ieșea cineva cu steagul in vînt daca ni s-ar fi cerut "consimțămintul"?

Pe de alta parte, SA CERI consimțămîntul înseamnă sa accepți si posibilitatea ca oamenii sa nu si-l dea, și atunci ce valoare sau importanta mai are măsurătoarea aia? Deci si metodologia e proasta, si daca n-o faci obligativitate mai bine nu te-apuci de ea.

#23
jumperishere

jumperishere

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 653
  • Înscris: 18.11.2021
de cand dreptul de a refuza sa faci parte dintr-o statistica nationala e o obligativitate ?
fiecare om, ca-i nebun, ca-i redus, are dreptul sa refuze sa fie parte din statisticile unora. atat de simplu.
gdpr nu are aceleasi principii ?

Edited by jumperishere, 01 July 2023 - 08:07.


#24
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,370
  • Înscris: 08.01.2021
Ai și tu dreptate însă paranoia asta cu cipurile și vaccinuri nu-i doar o creație românească, exista peste tot.
La noi e amplificata și de gradul de analfabetism, și de neîncrederea în autorități (care ținând cont de istoria noastă nu-i complet nejustificata).

#25
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,830
  • Înscris: 11.03.2006
Fiecare om si femeie are dreptul sa creada in ce vrea.
Pe de alta parte, nu inteleg de ce astia cu cipurile scriu in nestire pe forumuri. Nu mai zic de Facebook, care a devenit un fel de loc de intalnire al celor redusi mintal.
Pai sa renunte la cipurile alea, sa-si arunce calculatoarele si telefoanele. Cum esti tu impotriva cipurilor, dar le folosesti 24/24? Dati exemplu si renuntati la ele, fiti schimbarea pe care o doriti.Posted Image

#26
jumperishere

jumperishere

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 653
  • Înscris: 18.11.2021

 KiloW, on 01 iulie 2023 - 08:08, said:

Ai și tu dreptate însă paranoia asta cu cipurile și vaccinuri nu-i doar o creație românească, exista peste tot.
sau e mass media care creeaza titluri controversate, iar apoi se creeaza un val de isterie cu tabere pro si contra. astfel ca niste discutii intre doi oieri, ajung subiect national de televiziune

faptul in sine ca reactionati pe facebook la mesajele unora, duce la subiecte ridicole
pur si simplu, nu mai reactionati la stirile astea ce au tinta emotiile negative. de aia si publica astia astfel de stiri demente, ca reactionati la ele

Edited by jumperishere, 01 July 2023 - 09:06.


#27
san-62

san-62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 556
  • Înscris: 05.12.2022

 miki07, on 30 iunie 2023 - 20:04, said:

În pandemie, îmi zice cineva că nu se vaccinează, că vrea Bill Gates să facă experimente pe noi și că este patron la Pfizer. Peste 3 luni, era vaccinată persoana cu 2 doze, pentru că aflase altă chestie, că nu îi mai lasă copii la școală dacă nu sunt vaccinați. A făcut și doza 3, deși i-am spus că nu e adevărat și nu se cere certificat verde la școală, doar mască.

Eu am aflat prima dată de ”cip” și ”666”, în 2003 la o oră de religie. Profesoara ne-a spus că peste 10 ani toți vom avea cip și card. Card-uri tot am, chip încă nu.

Și mai e aia cu dispariția cash-ului. Niciun PSD-ist sau PNL-ist sadea, nu va da o astfel de lege. Doar dacă încep să ia șpagă prin Revolut.
Deocamdată!

#28
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,094
  • Înscris: 17.08.2022

 P-I-G, on 01 iulie 2023 - 05:15, said:

Si asta este lumea noua pe care vrem sa o cladim? Bazata pe cipuri si dispozitive care sa ce? Pai era o vreme cand in fiecare scoala era un cabinet medical si unul stomatologic. Erau vremuri cand la ora de educatie fizica se monitorizau inaltimea si greutatea! Era o vreme cand oamenilor nu le trebuiau cipuri si nici bazine olimpice ca sa fie intr-o forma fizica normala. Citesc si ma crucesc de cum gandesc unii, de cum privesc viata.

Cu sau fara noi, lumea se cladeste si de dezvolta in mod obiectiv.fiecare lucru nou este baza la multe altele ce vor veni.
Da, nu mai e cabinet stomatologic si medical la scoala.
Dar fiecare elev poate avea un ceas la mana care verifica permanent temperatura, tensiunea, ritmul, functiile principale si da alarma.dupa alarma o voce iti da indicatii de prim ajutor.si unde sa te adresezi sau te pune in direct cun un doctor.
este de o mie de ori mai eficient decat o infirmiera obosita si depasita de cunostiintele de azi....

Da, a fost o vreme.
Cand SAVURAM un text de Baudlaire sau Shakespeare, cand citeam teatru, poezie ba si filosofie.
Si azi o imensa biblioteca ne sta la dispozitie.
Dar noi, NU, ne proptim pe picioarele dinapoi ca nu e acelasi lucru.....


este fix acelasi lucru si acelasi efect, daca te patrunde si nu o faci de forma sau sa spui a doua zi colegilor ca ....."hm.....aseara am fost la concert....." "-ce ai ascutat"?...."- n-am stat pana la sfarsit ca scrie ca era o simfonie neterminta"!!

Edited by vio69c, 01 July 2023 - 09:20.


#29
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,332
  • Înscris: 05.06.2002
Statul are nevoie de acele date pt a elabora politici de sanatate publica. Iti exerciti dreptul de a refuza sa-i pui la dispozitie acele date -> platesti daca descoperi ulterior ca plodul sufera de anumite boli care puteau fi depistate din timp si preintampinate cu sjutorul acelui program de sanatate. Nu te vaccinezi -> platesti tratamentul bolii si daca se ajunge in situatia de locuri limitate in spital sau ATI cedezi locul unui vaccinat. Bugetul public nu-i un sac fara fund sa subventioneze prostia unora. Banii aia pot fi folositi pt chestii mai utile.

Cetateanul are si drepturi si obligatii fata de societate. Iti exerciti un drept -> iti asumi si consecintele ce decurg din gestul tau, ca esti adult responsabil.

Edited by Fane, 01 July 2023 - 09:15.


#30
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,370
  • Înscris: 08.01.2021

 jumperishere, on 01 iulie 2023 - 09:01, said:



faptul in sine ca reactionati pe facebook la mesajele unora, duce la subiecte ridicole
pur si simplu, nu mai reactionati la stirile astea ce au tinta emotiile negative.

Eu am o idee și mai buna, închideți conturile de feisbuc. Rolul lui e sa facă bani captandu-ti atenția (care vine într-o cantitate foarte limitata) nu să te informeze sau sa te educe.

#31
jumperishere

jumperishere

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 653
  • Înscris: 18.11.2021

 Fane, on 01 iulie 2023 - 09:13, said:

Statul are nevoie de acele date pt a elabora politici de sanatate publica. Iti exerciti dreptul de a refuza sa-i pui la dispozitie acele date -> platesti daca descoperi ulterior ca plodul sufera de anumite boli care puteau fi depistate din timp si preintampinate cu sjutorul acelui program de sanatate. Nu te vaccinezi -> platesti tratamentul bolii si daca se ajunge in situatia de locuri limitate in spital sau ATI cedezi locul unui vaccinat. Bugetul public nu-i un sac fara fund sa subventioneze prostia unora. Banii aia pot fi folositi pt chestii mai utile.

Cetateanul are si drepturi si obligatii fata de societate. Iti exerciti un drept -> iti asumi si consecintele ce decurg din gestul tau, ca esti adult responsabil.
nu mai bine ajuta statul la cresterea economiei nationale, ca omul sa aiba acces la manacre buna, de calitate, sanatoasa?
nu mai bine favorizeaza accesul la informatie pertinenta, fara scop manipulativ, ca omul sa se informeze asupra ce e sanatos si ce nu si deci sa ia masuri cu capul lui asupra ce e bine si ce nu ?
ma lasi cu dumele de 2 lei in care e normal ca statul sa DICTEZE ce sa faca omul si ce nu ?

Edited by jumperishere, 01 July 2023 - 09:53.


#32
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,370
  • Înscris: 08.01.2021
Dacă ai ști câți romani cunosc care baga in mașina doar cel mai scump ulei și cea mai scumpa benzina însă în ei baga cel mai ieftin parizer te-ai cruci.

#33
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,332
  • Înscris: 05.06.2002

 jumperishere, on 01 iulie 2023 - 09:47, said:


nu mai bine ajuta statul la cresterea economiei nationale, ca omul sa aiba acces la manacre buna, de calitate, sanatoasa?
nu mai bine favorizeaza accesul la informatie pertinenta, fara scop manipulativ, ca omul sa se informeze asupra ce e sanatos si ce nu si deci sa ia masuri cu capul lui asupra ce e bine si ce nu ?
ma lasi cu dumele de 2 lei in care e normal ca statul sa DICTEZE ce sa faca omul si ce nu ?
Si zici ca daca o sa fie informat si educat romanul o sa renunte la shaorma cu de toate?

Nu-i si asta un drept fundamental al romanului sa refuze educatia si sa-si ia informatia de la specialistii de pe facebook, care-i explica ei mai bine cum sta treaba? Cum poti obliga romanul sa faca asa ceva? E dreptul lui de dac liber!

#34
jumperishere

jumperishere

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 653
  • Înscris: 18.11.2021

 Fane, on 01 iulie 2023 - 10:15, said:

Si zici ca daca o sa fie informat si educat romanul o sa renunte la shaorma cu de toate?

Nu-i si asta un drept fundamental al romanului sa refuze educatia si sa-si ia informatia de la specialistii de pe facebook, care-i explica ei mai bine cum sta treaba? Cum poti obliga romanul sa faca asa ceva? E dreptul lui de dac liber!
ai vazut caine care sa refuze hrana naturala ? cum crezi ca se transpune ecuatia asta la om ?
invata omul sa pescuiasca si o sa se hraneasca singur. legat de asta, foloseste-ti imaginatia si nu te limita doar la conceptul de hrana

Edited by jumperishere, 01 July 2023 - 11:06.


#35
IaSaVedem

IaSaVedem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 649
  • Înscris: 05.12.2015

 KiloW, on 01 iulie 2023 - 10:02, said:

Dacă ai ști câți romani cunosc care baga in mașina doar cel mai scump ulei și cea mai scumpa benzina însă în ei baga cel mai ieftin parizer te-ai cruci.
De un pateu tot ti se face pofta din cand in cand, ce contine 20% sanse sa fie ficat. La parizer nu stiu cum e procentajul, dar sigur iti trebuie kit de explorator sa gasesti carnea in el.

#36
Punter

Punter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 24.07.2022
dupa faza cu covidul, lumea sufla si in iaurt. de unde stii ca nu ajung datele astea si la oamenii ce "se joaca" cu covizii?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate