Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare serviciu / firma recu...

La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...
 La mulți ani @Ion_Bumbu!

Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...
 Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...

Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...
 Curtea Penala Internationala soli...

Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Ce abonamente aveți?
 

Agregat 3D pentru imprimat steack, peste, alte produse de carne

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,077
  • Înscris: 17.08.2022
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QMbYML_3gjM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Asta este masinaria.
Si asta este demonstratia in fata primului ministru in mai anul acesta.
El sustine ca steak-ul a fost delicios, suculent, placut la aspect.....

Deci gata cu mirosul de balega care ne-a otravit zilele, putem dormi la tara cu geamul deschis noapte....gata cu gazele cirezilor ce vin de la camp sau din grajduri,slava domnului ne putem faca acasa propriul steak, cu cat colesterol vrem, cu cat zahar vrem, cu gust de mango sau de pene verde, imaginatia este fara sfarsit....

Dar nu numai la Rehovot se lucreaza.
Multe alte orase au prins trendul si dezvolta metode si materii pentru carne, peste, orez artificial.
Prin tiparire, extrudere, injectare, prin folosirea de plante sau acele animalute mici-mici.....
Ba, o fabricuta dintr-un orasel din nord cu nume din vechiul testament, a reusit sa plaseze la doua mari lanturi de burger.....hamburger vegan, iar la restaurante chiftele vegane.....
Masinile de extrudare sunt folosite pentru a produce aproape tot ce vedem pe raftul supermarketului, de la paste și cereale pentru micul dejun pana la carnati și gustari....

Deci, asta este dezbaterea......

L-am apucat pe Dumnezeu de picior, renuntand la secatuirea resurselor de apa, la chinurile animalelor, la lipsa de higiena din liniile de prelucrare, renuntand la colesterol, sodiu, gluten?
Creend carne de cultura care imita identic tesuturile naturale? Facand posibil să producem bucati de carne de la orice animal dorim, pe baza informatiilor genetice....

Sau.....ne taiem singuri craca de sub picioare....!!

Edited by vio69c, 28 June 2023 - 19:10.


#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Ma intreb de ce clipul are : Comments are turned off
si de ce in clip nu se prezinta nimic.

Edited by pasilla, 28 June 2023 - 19:23.


#3
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,077
  • Înscris: 17.08.2022
I se spune "carne civilizata"
(oare cum li se spune consumatorilor vechii carni ?)

Deocamdata  sunt 23 de companii in lume care activeaza in domeniul carnii de cultura

Compania Modern Meadow din SUA a fost prima in 2011, cand a prajit si a mancat o bucata de carne de porc de cultura.Compania nu are productie comerciala, dar a deschis o noua linie de produse - imprimarea  tridimensionala  a pielii pentru industria incaltamintei si imbracamintei.

Compania Mosa Meat din Olanda a fost infiintata in 2013 pe baza cercetarilor Prof. Mark Post, care este considerat parintele tehnologiei carnii de cultura. Compania a declarat ca in viitor va avea nevoie doar de 150 de vaci pentru a hrani intreaga lume.

Memphis Meats din SUA este cea mai proeminenta companie din domeniu astazi. In 2016, compania a introdus chiftele de cultura in soia, iar un an mai tarziu a cultivat bucati de pui si rata din sos de portocala.

Compania Meatable din Olanda dezvolta carne de cultura din celule stem din cordonul ombilical al cateilor dupa nastere, similar cu tehnologia Meat-Tech israeliana.

Compania BlueNalu din SUA dezvolta peste si fructe de mare pe baza de carne de peste de cultura, creveti si caracatite

Compania Just din SUA, care vinde inlocuitorul de maioneza Just Mayo si alti inlocuitori, a anuntat in 2018 ca intra in dezvoltarea carnii de vita, pui si porc de cultura.

Si daca in filmu;let nu se vede bine, cam asta este steak-ul primit de Nethaniahu

Attached File  steak.jpg   6.09K   23 downloadsAttached File  H1WBq3Wnt8_0_0_4032_1960_0_x-large.jpg   49.02K   25 downloadsAttached File  hqdefault (3).jpg   18.77K   23 downloads

#4
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,814
  • Înscris: 11.03.2006
Probabil ca asta e viitorul. Tehnologiile se vor perfectiona in timp si chestiile alea vor deveni accesibile ca pret.
Romania va avea nevoie de inca o generatie pana sa accepte.

E bine de stiut care sunt dezavantajele. Desi e greu sa discerni intre problemele reale si teoriile conspirationiste care sigur o sa apara cu miile.
Cel putin olandezii cu celulele stem din cordonul ombilical al cainilor, prevad ca nu vor avea succes la noi.

Edited by cumparator, 28 June 2023 - 20:30.


#5
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,077
  • Înscris: 17.08.2022

View Postcumparator, on 28 iunie 2023 - 20:27, said:

Probabil ca asta e viitorul. Tehnologiile se vor perfectiona in timp si chestiile alea vor deveni accesibile ca pret.


E bine de stiut care sunt dezavantajele.
Desi e greu sa discerni intre problemele reale si teoriile conspirationiste care sigur o sa apara cu miile.



Sigur asta este viitorul.
Iar de data asta, nu mai merge cu iesirea la demonstratii.....
Lanturile inlocuiesc produsele, piata autohtona a disparut, nu te poti baza pe gaina si rosia din curte

Unul din cele mai mari lanturi de la noi a cumparat o asemenea masina si produce la unul din sediile centrale.
Castigurile lor vor exploda....
Nu mai stai 2-4 ani sa ajunga vaca la maturitate, sa o hranesti, sa o adapi....etc....


Dezavantaje?
Probabil ca sunt dar inca nu stapanesc decat foarte partial subiectul

Edited by vio69c, 28 June 2023 - 21:21.


#6
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,175
  • Înscris: 04.03.2014

View Postvio69c, on 28 iunie 2023 - 21:17, said:


Unul din cele mai mari lanturi de la noi a cumparat o asemenea masina si produce la unul din sediile centrale.
Castigurile lor vor exploda....
Nu mai stai 2-4 ani sa ajunga vaca la maturitate, sa o hranesti, sa o adapi....etc....


Dezavantaje?
Probabil ca sunt dar inca nu stapanesc decat foarte partial subiectul

Dezbaterea e interesanta dar nu stapanesti deloc subiectul, le amesteci, hamburgerii vegani exista de multa vreme, ii zice tofu si nu e nimic nou.


View Postvio69c, on 28 iunie 2023 - 21:17, said:


Unul din cele mai mari lanturi de la noi a cumparat o asemenea masina si produce la unul din sediile centrale.
Castigurile lor vor exploda....
Nu mai stai 2-4 ani sa ajunga vaca la maturitate, sa o hranesti, sa o adapi....etc....


Aici vorbesti sa te afli in treaba, care lant din Romania produce carne din cultura de celule si cand il vei gasi la galantar? :)

#7
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,077
  • Înscris: 17.08.2022

View Postionutzitaly, on 28 iunie 2023 - 21:31, said:

Dezbaterea e interesanta dar nu stapanesti deloc subiectul, le amesteci, hamburgerii vegani exista de multa vreme, ii zice tofu si nu e nimic nou.

Aici vorbesti sa te afli in treaba, care lant din Romania produce carne din cultura de celule si cand il vei gasi la galantar? Posted Image

Scuze..."la noi" nu e Romania....daca vedeai clipul stiai unde este......

Nu, nu stapanesc subiectul, am si scris asta.
Dar e vorba de o idee, o idee care prinde repede contur si aplicare practica si pe care generatia noastra o va experimente voios.
Dar, cine stapaneste subiectul, este invitat cu completari....

Edited by vio69c, 28 June 2023 - 21:45.


#8
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postvio69c, on 28 iunie 2023 - 21:17, said:

Unul din cele mai mari lanturi de la noi a cumparat o asemenea masina si produce la unul din sediile centrale.
Nu e clar ce produce si care e materia prima.

Am si eu o imprimanta din asta. Pe o parte bag celule de carne tocata, iar pe cealata ies hamburgeri.

Edited by pasilla, 28 June 2023 - 21:47.


#9
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Mie mi se pare o balarie ce zice ala acolo... Pare un clip asa la misto.
Nu arata absolut nimic, ala scoate pestele din alt sertar. Cica steak-ul de vaca ar fi iesit intr-un minut. Eu as fi fost multumit sa astept un minut sa vad ce iese de pe banda aia nu sa imi scoata din alt sertar.
Dupa aia zice si la vita ca celulele raman vii... lol. Ce celule? din carne de vita? Pai si de unde le iei? Nu tot de la vita? Mai la inceput zice ca se folosesc de grasime si muschi. Deci tot din vite... Doar ca ne pacalim ca nu cresc ca de fapt cresc dar le ascund ei.
La peste zice ca contine celule reale de data asta. Adica de peste? Pai nu tot cresti pestele?

Bullshit... O sa fiu oricum ultimul care o sa manance si oricum nu prindem noi in cazul in care chiar se va ajunge la asa ceva. Mai bine il fac pasta si il ambaleaza in tuburi ca la astronauti. Nu mai consumi curent, nu atata tehnologie, mai putin spatiu de stocare.

Edited by Seteh, 28 June 2023 - 21:56.


#10
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,077
  • Înscris: 17.08.2022

View Postpasilla, on 28 iunie 2023 - 21:45, said:

Nu e clar ce produce si care e materia prima.

E clar ce produce...steakuri si antricoate de vaca.....

Rami Levy seful celui de-al doilea mare lant din tara,  a investit 50 de milioane sekeli  în compania Meat-Tech.

Attached File  78168847_2624538807646956_6118090396716236800_n.jpg   99.95K   6 downloads

Rami Levy a explicat decizia de a investi în Meat-Tech
Ne aflăm la începutul unei noi ere în domeniul alimentar în general și în domeniul cărnii în special. odată cu introducerea tehnologiilor avansate pentru producerea cărnii de cultură.Văd unicitatea Meat-Tech, care vizează tipărirea bucăților de carne, ca una care va fi un jucător semnificativ în această cursă globală importantă, în care tehnologia este cea care va sta la finalul procesului în vârful piramidei de producție civilizată a cărnii.....

Da, o era noua....cine se baga, cine se misca, cine investeste  ...va castiga....

Edited by vio69c, 28 June 2023 - 22:01.


#11
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postvio69c, on 28 iunie 2023 - 21:59, said:

Da, o era noua....cine se baga, cine se misca, cine investeste  ...va castiga....
Seamana cu mesajul lui Ioan Stoica, sau al lui Vantu.

#12
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,328
  • Înscris: 05.06.2002
e kosher?

#13
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,077
  • Înscris: 17.08.2022
Dece nu recunoastem ca diverse tipuri de înlocuitori de carne sunt deja un produs obișnuit în supermarketuri și chiar în restaurante,

Dorinta firmei este insa ca nu intenționează să atragă doar vegetarienii, ci și carnivorii.
Textura ei, gustul ei, aspectul ei....

Au fost carnivori vanduti carnii care au gustat si tot au gustat....
„În primul rând, textura amintește foarte mult de o bucată de carne. Îi poți vedea bucățile. nu zic ca are gust de carne pentru ca nu prea are gust de carne, dar as zice ca a iesit foarte bine.....

View Postpasilla, on 28 iunie 2023 - 22:05, said:

Seamana cu mesajul lui Ioan Stoica, sau al lui Vantu.

Este vechi decat vantul si pamantul....
viitorul este al celor ce miros oportunitatile si le cultiva investind in ele

#14
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Daca vreau cartofi prajiti, mananc cartofi prajiti.
Daca vreau friptura, mananc o ceafa la gratar, nu un steak fake.
De ce as vrea un burger vegetal, cand pot manca un humus ?

Edited by pasilla, 28 June 2023 - 22:20.


#15
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,328
  • Înscris: 05.06.2002
e posibil ca in timp sa-l rafineze la gust incat ai sa-l cauti.

#16
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,908
  • Înscris: 28.11.2006
Istoria se repeta...
[ https://scontent.fotp3-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/356826949_10168113874865413_653007255693726447_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=gL6fC5BvECwAX-aabFh&_nc_ht=scontent.fotp3-2.fna&oh=00_AfAOwKOMs3zIybden7dRGgmWkVn2sdEjs5RuEnWjGtL2RA&oe=64A114A0 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

On: astea-s abureli. Va dati seama cati fermieri ar lasa fara loc de munca aceste pseudo-carnuri? Deja olandezii au inceput sa protesteze, si pe buna dreptate. Vor urma cu siguranta alte tari mari producatoare de carne bovina: SUA, Argentina, Australia, Noua Zeelanda etc. Si incet-ioncet, buoa se va dezumfla de la sine. Cine va dori sa ramana vegan, va putea face asra, dar cine va dori sa manance o friptura nu va putea fi impiedicat la infinit.

#17
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,476
  • Înscris: 29.04.2008
Intrebarea este cand se va descoperi ca provoaca vreo 50 de boli degenerative si cancer

#18
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,077
  • Înscris: 17.08.2022

View Postiladi, on 28 iunie 2023 - 22:46, said:

Intrebarea este cand se va descoperi ca provoaca vreo 50 de boli degenerative si cancer

Dar asta se stie chiar fara sa se descopere......!!

View Postpufonel, on 28 iunie 2023 - 22:40, said:

On: astea-s abureli. Va dati seama cati fermieri ar lasa fara loc de munca aceste pseudo-carnuri? Deja olandezii au inceput sa protesteze, si pe buna dreptate. Vor urma cu siguranta alte tari mari producatoare de carne bovina: SUA, Argentina, Australia, Noua Zeelanda etc. Si incet-ioncet, buoa se va dezumfla de la sine. Cine va dori sa ramana vegan, va putea face asra, dar cine va dori sa manance o friptura nu va putea fi impiedicat la infinit.

Tare ma tem ca regulile jocului s-au schimbat.....un clic si ramai fara internet....un alt clic si ramai fara curent electric.... alt clic si contul tau s-a blocat, cartele ta nu plateste.....alt clic si benzina dispare....si inca un clic si toti se incoloneaza la coada 3D....
Iar la TV un presedinte inteligent artificial declara cu o voce exact ca a  presedintelui tau....."stati linistiti la locurile voastre...."

De luni de zile cantitatile produselor se micsoreaza cu zeci de grame sau mililitrii si platim mai scump la cantitate mai mica.....
Ai impresia ca cineva va face ceva ? 70% nici nu observa....

Edited by vio69c, 29 June 2023 - 01:19.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate