Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Clubul gratarelor in stil american. kamado, afumatori and stuff

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#1
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
M-am gandit sa fac un loc unde sa facem schimb de experienta cei pasionati de gratar in stil american. Sunt si eu proaspat intrat in club, cu o jucarie de kamado landmann mini si un flameboss 400 (a costat mai mult automatizarea decqt gratarul :) ) si asta-i prima isprava a mea:

Muschiulet de porc afumat. 2,5 ore la 103 grade, pana ce temperatura intena a atins 67 grade (da, nu sunt mare amator de chestii chiar in sange). A iesit moale, destul de suculent pt muschiulet. Inca nu le am cu codimentatul. Am pus doar cimbru si piper. Per total f. multumit de rezultat.

Attached File  IMG_0308.jpeg   373.43K   161 downloadsAttached File  IMG_0310.jpeg   343.99K   159 downloads

Urmatoarea miscare e sa incerc pulled pork.

P.S. rog insistent pe amatorii de ceafa de porc perpelita pe carbuni sa se abtina de la comentarii despre pretul echipamentelor. Am sa le dau report instant, nu ne intereseaza parerile lor in privinta asta.

#2
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Nea' Fane ... modifica si matale titlu' ala ca m-a cam indus in eroare Posted Image

Acum ... ce ai luat matale acolo nu este gratar american dom'le
Aia e o jucarie de terasa ceva gen 3 in 1- cuptor, grill + afumatoare
Amerikansky nu concep gratarul fara sos - dulce, picant, acru, cum o fi dar sa fie ... sos

Am si eu o jucarie d'asta
https://www.emag.ro/...4/pd/D303QWBBM/

#3
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,881
  • Înscris: 20.10.2015

 Naijax, on 03 iunie 2023 - 15:41, said:

Nea' Fane ... modifica si matale titlu' ala ca m-a cam indus in eroare Posted Image

Acum ... ce ai luat matale acolo nu este gratar american dom'le
Aia e o jucarie de terasa ceva gen 3 in 1- cuptor, grill + afumatoare
Amerikansky nu concep gratarul fara sos - dulce, picant, acru, cum o fi dar sa fie ... sos

Am si eu o jucarie d'asta
https://www.emag.ro/...4/pd/D303QWBBM/

...si fara porc

#4
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,881
  • Înscris: 20.10.2015

 Fane, on 03 iunie 2023 - 15:18, said:

M-am gandit sa fac un loc unde sa facem schimb de experienta cei pasionati de gratar in stil american.

Pentru asta iti trebuie un stake american, ceva ce nu gasesti in Romania, si nu de porc
Iar gratarul american inseamna la propan, ceea ce nu-i tocmai grozav

Daca vrei asa ceva iei un "grarar" (gratar) weber cu carbuni, si pornim d-acolo
Apoi nea Fane e un pic de necrezut sa nu zic minciuna sa spui ca o friptana tinuta 2.5h la 103°C ajunge doar la 65°C la interior

"Mai lasa-ne" ar spune un om rational

Pentru gratar american, vii ori cu un hamburger, ori cu un stake, asta inseamna ribeye, ori tenderloin (filet mignon), or new york stake, ori sirloin, ori strip, ori T-bone

iti zic eu, ribeye-ul e cel mai gustot, dupa care la mica distanta tenderloin-ul

In Romania nu gasesti asa ceva

#5
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Se mai gaseste cate ceva nene Tsunamii
Mai aduc aia la METRO si SELGROS vita din Uruguay, Argentina, Brazilia
Problema e pretul - cam 250lei / kg

#6
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,542
  • Înscris: 30.08.2017

 Tsunamii, on 03 iunie 2023 - 15:55, said:



In Romania nu gasesti asa ceva

Găsești. Doar că îți piere pofta când vezi prețul.

Edited by george_alexandru, 03 June 2023 - 16:01.


#7
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,128
  • Înscris: 10.07.2013
[ https://img.aosomcdn.com/thumbnail/100/n0/product/2023/04/04/JtR90f1874b5e8577.jpg.webp - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Acesta este un gratar adevarat in stil american party...Posted Image

[ https://carneproaspata.ro/userfiles/productlargeimages/product_3582.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si carnea de vita steak Angus pentru gratar...Posted Image

Edited by xmanyacs77, 03 June 2023 - 16:14.


#8
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Tsunamii, on 03 iunie 2023 - 15:55, said:

iti zic eu, ribeye-ul e cel mai gustot, dupa care la mica distanta tenderloin-ul
Tenderloinul e doar fraged, dar mai putin gustos.
Ai dreptate cu ribeye, dar si picanha nu e de colo, daca pot. Si neaparat pe carbuni.
Cand vezi preturile, parca devin interesante aripioarele de pui :lol:

Edited by pasilla, 03 June 2023 - 16:08.


#9
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017

 Tsunamii, on 03 iunie 2023 - 15:45, said:

...si fara porc

Acum am vazut postul asta
Cum adica fara porc dom'le ?
Memphis  Posted Image
Aia sunt innebuniti dupa porc - pork ribs and pulled pork - baga in ei mai mult porc decat noi Posted Image
Daca trantesti peste si sosurile alea ale lor = mori mancand

#10
SharonCollins

SharonCollins

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 07.04.2017
Tsu, se gaseste carne americana de vita in Romania!

Edited by SharonCollins, 03 June 2023 - 16:31.


#11
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,881
  • Înscris: 20.10.2015

 george_alexandru, on 03 iunie 2023 - 16:01, said:

Găsești. Doar că îți piere pofta când vezi prețul.

 SharonCollins, on 03 iunie 2023 - 16:31, said:

Tsu, se gaseste carne americana de vita in Romania! 76A9A269-C594-4337-9036-3B50B6AFB14E.png

Culmea e ca am cumparat.
NU e aceeasi calitate cu care-s invatat

Ribeye-ul de texas si la mica distanta de Alberta, nu am gasit pe nicaieri

Am avut un stake argentinian pregatit pro in Germania
Nope, calitatea mai slaba decat cea de texas

 pasilla, on 03 iunie 2023 - 16:07, said:

Tenderloinul e doar fraged, dar mai putin gustos.
Ai dreptate cu ribeye, dar si picanha nu e de colo, daca pot. Si neaparat pe carbuni.
Cand vezi preturile, parca devin interesante aripioarele de pui Posted Image
Picanha, n-am auzit pan' acu'

 Naijax, on 03 iunie 2023 - 16:29, said:

Cum adica fara porc dom'le ?
Memphis  Posted Image
Aia sunt innebuniti dupa porc - pork ribs and pulled pork - baga in ei mai mult porc decat noi Posted Image
Daca trantesti peste si sosurile alea ale lor = mori mancand
Porc, ribs si baby ribs, da, dar pull porc e altceva, un fel de by product nu stake adevarat

 SharonCollins, on 03 iunie 2023 - 16:31, said:

Tsu, se gaseste carne americana de vita in Romania! 76A9A269-C594-4337-9036-3B50B6AFB14E.png

 xmanyacs77, on 03 iunie 2023 - 16:04, said:

[ https://carneproaspata.ro/userfiles/productlargeimages/product_3582.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si carnea de vita steak Angus pentru gratar...Posted Image

Sirloin
Nope, prefer ribeye

Attached File  ribeye.jpg   96.01K   23 downloads

#12
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007

Tsunamii said:

1685800545[/url]' post=]
Pentru gratar american, vii ori cu un hamburger, ori cu un stake, asta inseamna ribeye, ori tenderloin (filet mignon), or new york stake, ori sirloin, ori strip, ori T-bone
Ai uitat de tomahawk!
Super-bunăciune!

#13
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Tsunamii, on 03 iunie 2023 - 16:41, said:

Picanha, n-am auzit pan' acu'
Fricandou, mai pe romaneste.

#14
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,881
  • Înscris: 20.10.2015
Ia uite gratarul meu:

Attached File  gratar.jpg   427.04K   144 downloads

 Karhu, on 03 iunie 2023 - 16:42, said:

Ai uitat de tomahawk!
Super-bunăciune!

La aia-i zic T-bone

Acum am citit, se pare ca nu-i acelasi lucru

#15
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Tsunamii, on 03 iunie 2023 - 16:46, said:

La aia-i zic T-bone
Sunt chestii diferite.

#16
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,881
  • Înscris: 20.10.2015
Care mergeti in Hamerica va recomand restaurantele braziliene sa mancati ce carne vreti voi, un fel de buffet umblator cu fripturile plimbarete

#17
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Cele de tip rodizio ?

#18
SharonCollins

SharonCollins

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 07.04.2017
Ai scris intai ca nu se gaseste in Ro. Apoi  ca ai cumparat dar nu e pe gustul tau! Asta e altceva!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate