![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Detartraj
Last Updated: Mar 19 2023 20:05, Started by
mrsme21
, Mar 18 2023 16:05
·
5

Posted 18 March 2023 - 16:05

Am aflat ca unele cabinete stomatologice folosesc in procesul de igienizare a dintilor o substanta numita Erythritol. Ma intereseaza daca cineva a folosit astfel de substanta in procesul de igienizare si curatare a dintilor. Ce puteti spune despre substanta, cum a decurs operatiunea si cat de multumiti ati fost de folosirea ei. Poate ne raspunde chiar un stomatolog daca vede acest topic.
|
Posted 18 March 2023 - 16:10

Unde ai citit bre' prostia asta ?
Detartrajul se face cu ultrasunete sau cu chiurete (niste pile) + apa Asta-i tot |
Posted 18 March 2023 - 16:18

Posted 18 March 2023 - 16:44

Eritritolul e un indulcitor inlocuitor al zaharului. Pana acum considerat sanatos dar a inceput sa umble vorba prin targ ca e mai periculos ca zaharul.
|
Posted 18 March 2023 - 16:48

Tipiric, on 18 martie 2023 - 16:44, said:
Eritritolul e un indulcitor inlocuitor al zaharului. Pana acum considerat sanatos dar a inceput sa umble vorba prin targ ca e mai periculos ca zaharul. Eu asta incerc sa aflu. Daca este o varianta de luat in calcul in cazul unei sedinte de igienizare a danturii. Speram sa gasesc un stomatolog pe aici sai cineva care se pricepe. Probabil este mai periculos ca zaharul daca este consumat. Dar folosit pentru detartraj poate e ok. P.S. Naijax, nu mai zici nimic? Edited by mrsme21, 18 March 2023 - 16:50. |
Posted 18 March 2023 - 16:51

si de ce ar fi de mirare, daca s-au facut studii?
Attached Files |
Posted 18 March 2023 - 16:56

Pai nu stiu ce sa mai zic ....
Eu am o mica parodontoza si am facut deja operatie cu lambou Pentru "intretinere" fac detartraj cam la 2-3 luni dar n-am auzit pana acum de tehnica asta "minune" Mna ... o sa intreb dentistu' sa vad ce zice |
Posted 18 March 2023 - 17:21

Naijax, on 18 martie 2023 - 16:56, said:
Pai nu stiu ce sa mai zic .... Eu am o mica parodontoza si am facut deja operatie cu lambou Pentru "intretinere" fac detartraj cam la 2-3 luni dar n-am auzit pana acum de tehnica asta "minune" Mna ... o sa intreb dentistu' sa vad ce zice Initial te-ai grabit putin sa o cataloghezi prostie ![]() ![]() |
Posted 18 March 2023 - 17:24

Pai daca eritritolul asta este indulcitor cum zice colegul Tipiric = nu cred ca-mi schimb parerea
Nu vreau asa ceva pe dintii mei |
Posted 18 March 2023 - 17:32

Naijax, on 18 martie 2023 - 17:24, said:
Pai daca eritritolul asta este indulcitor cum zice colegul Tipiric = nu cred ca-mi schimb parerea Nu vreau asa ceva pe dintii mei El cred ca s-a referit ca este daunator daca este consumat pe cale orala, ca inlocuitor de zahar. Dar pentru detartraj poate e alta poveste. |
Posted 18 March 2023 - 17:36

sunt tot soiul de extracte si combinatii... ce daca are si propretatea asta de a indulci?
in general natura ofera solutii multiple in aceeasi `fiol`, numai oamenii de stiinta fac super-minuni care trateaza inima dar iti busesteceva in alta parte... |
|
Posted 18 March 2023 - 17:50

Am facut recent detartraj,cu ultrasunete si mecanic..Nici gand de substanta asta.
|
Posted 18 March 2023 - 17:52

Posted 18 March 2023 - 21:23

Chiar in urma cu 2 zile am facut detartraj cu ultrasunete.
Prima data cand fac. Eu am alta curiozitate : E normal sa-ti sangereze gingiile mai tot timpul? Azi am avut toata ziua sangerari in dreptul unei masele, chiar acolo unde am avut mult tatru depus. Dr. stomatolog spune ca e normal, dar eu m-am simtit toata ziua slabit din cauza asta. Voi ce-mi puteti spune din propriile voastre experiente? |
Posted 18 March 2023 - 22:55

Posted 18 March 2023 - 23:03

Posted 18 March 2023 - 23:07

Chiar in urma cu 2 zile am facut detartraj cu ultrasunete. Prima data cand fac. Eu am alta curiozitate : E normal sa-ti sangereze gingiile mai tot timpul? Azi am avut toata ziua sangerari in dreptul unei masele, chiar acolo unde am avut mult tatru depus. Dr. stomatolog spune ca e normal, dar eu m-am simtit toata ziua slabit din cauza asta. Voi ce-mi puteti spune din propriile voastre experiente? Ca atare, doctorul va detartra si acolo, ca altfel exista riscul de paradontoza. Unii nu se baga sau fac superficial, dar altii te fac la gingii rau de tot, iesi de-acolo plin de sange. Oricum, o perioada, gingia e sensibila. Nu sunt stomatolog, insa cred ca dusul bucal puternic e sfant. Sotia avea o panarama de dus bucal slab, de la waterpick si nu voia unul ca al meu, puternic de-ti scoate dintii din gura. Insa, intre timp a adoptat ideea si are la fel ca mine. Nu-l da pe maxim, dar oricum e destul de puternic si face treaba buna. Ea are predispozitie de paradontoza. In prima etapa, dupa ce folosea dusul puternic, ii sangerau gingiile, dar s-a obisnuit si nu-i mai sangereaza. Cred ca s-a lipit gingia de dinte, asa cum trebuie. Ar zice inginerul din mine. Stomatologul l-am intrebat si nu recomanda dus bucal puternic, insa eu asa m-am obisnuit si ma simt cel mai bine. Habar n-am de ce nu recomanda ca mi se pare ceva must have. O fi niste riscuri la anumite persoane, habar nu am. Detartrajul trebuie facut mai des. A doua, a treia apatra oara nu o sa mai ai senzatia asta. Merita si e chiar ieftin. Eu sunt fumator si fac detartraj destul de des. Sa fie acolo. Bine, e si cabinetul dentistului vizavi de mine si asta ma face sa ma duc mai des. Poate ca substante de-astea se pun la tratamentele de albire. Nu stiu ca nu am facut si nu voi face asa ceva. Edited by maccip, 18 March 2023 - 23:06. |
|
Posted 19 March 2023 - 15:44

maccip, on 18 martie 2023 - 23:07, said: Detartrajul trebuie facut mai des. A doua, a treia apatra oara nu o sa mai ai senzatia asta. Merita si e chiar ieftin. Eu sunt fumator si fac detartraj destul de des. Sa fie acolo. Bine, e si cabinetul dentistului vizavi de mine si asta ma face sa ma duc mai des. Eu nu am fost niciodata la dentist pt detartraj. Apropo, ce fac fiecare operatie in parte caci am vazut ca sunt operatii diferite: - ultrasunete - periaj profesional - airflow. Pana ajung zilele astea la dentist, puteti sa-mi spuneti ce fac fiecare dintre operatiunile astea? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users