![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Deschidere cafenea to go
Last Updated: Apr 06 2023 13:59, Started by
simplu81
, Feb 18 2023 08:08
·
7

#1
Posted 18 February 2023 - 08:08

Salutare
Intenționez sa deschid o cafenea to go Nu am cursuri de barista,am citit în schimb și am studiat despre cafea,rețete cum se fac ce cantități,dar ma infund sa zic asa la ce fel de cafea sa folosesc pt espresso și cele cu lapte,am spus sa întru pe piața cu o cafea buna gen,columbia,Brazilia.Nu stiu daca sa le fac un amestec de robusta și arabica pt toate felurile de cafele.Imi puteți da un sfat,despre tot in general și preturi |
#2
Posted 18 February 2023 - 08:57

Pretul trebuie sa fie - evident - deasupra costurilor; incepi cu o promotie apoi il cresti un pic. Depinde puternic de oras/cartier/zona: daca n-ai vad, nu te apuca. Cineva a incercat ce vrei sa faci tu pe o strada cu trafic (spre metrou) doar la orele de varf. S-a chinuit cateva luni apoi a inchis, desi fiind in curtea proprie nu platea chirie.
Edited by __Dan__, 18 February 2023 - 08:57. |
#3
Posted 18 February 2023 - 09:19

Angajeaza-te la o astfel de cafenea, fura meserie, castiga experienta si dupa un an faci o socoteala si vezi daca este rentabil sa deschizi pe cont propriu sau cumperi o franciza
In orasele mari ai concurenta, in cele mici nu ai cerere (se bea cafea de la dozator) |
#4
Posted 18 February 2023 - 09:31

Era bine daca spuneai zona,poate asa stie careva un distribuitor de cafea
|
#5
Posted 18 February 2023 - 09:44

Zici ca e cafea artizanala, faci orice combinatie vrei tu, adaugi lavanda si alte ierburi, pui pret triplu, vinzi la hipsteri.
Daca sint in zona, bineinteles, cum s-a spus mai sus. Vezi ca era cineva care voia sa vinda biscuiti de cafea, faceti o asociere. Pui la fiecare biscuite o frunza de menta, bam, hipstereala. Serios acum: nu cred ca trebuie sa ai mari studii sa respecti niste proportii, e cafea, e subiectiv. Crezi ca cei care au studii au 100% clienti satisfacuti 100%? Intotdeauna se vor gasi destui carora sa nu le placa. Si pe buna dreptate, adica nu sint aia ai dr*cu', pur si simplu nu le place aroma aia in ziua aia, e normal. |
#6
Posted 18 February 2023 - 10:18

ceanu1980, on 18 februarie 2023 - 09:31, said:
Era bine daca spuneai zona,poate asa stie careva un distribuitor de cafea nixrohnson, on 18 februarie 2023 - 09:44, said:
Zici ca e cafea artizanala, faci orice combinatie vrei tu, adaugi lavanda si alte ierburi, pui pret triplu, vinzi la hipsteri. Daca sint in zona, bineinteles, cum s-a spus mai sus. Vezi ca era cineva care voia sa vinda biscuiti de cafea, faceti o asociere. Pui la fiecare biscuite o frunza de menta, bam, hipstereala. Serios acum: nu cred ca trebuie sa ai mari studii sa respecti niste proportii, e cafea, e subiectiv. Crezi ca cei care au studii au 100% clienti satisfacuti 100%? Intotdeauna se vor gasi destui carora sa nu le placa. Si pe buna dreptate, adica nu sint aia ai dr*cu', pur si simplu nu le place aroma aia in ziua aia, e normal. Vadul este bun cu puțin design în cafenea,iluminat adecvat ceva briose,cornuri,mufinns ,gogosi se face treaba,cât despre preturi nu știu,și ce fel de cafea sa folosesc,bănuiesc ca trebuie ceva bun sa intri pe piața și sa atragi cu ceva, |
#7
Posted 18 February 2023 - 10:28

#8
Posted 18 February 2023 - 10:36

#9
Posted 18 February 2023 - 10:40

nu beau cafea si nici nu stiu prea multe despre francize, dar peste ocean am citit mai multe thread-uri in care se spunea ca franciza, cu exceptia a cateva (McDonald's, Tim Hortons), sunt ca sa ai un loc de munca si daca n-ai familie numeroasa ca sa o exploatezi o sa dai rapid faliment. Francizorii or sa te exploateze cu fel de fel de taxe si o sa-ti vanda la suprapret materia prima tu neavand dreptul sa o cumperi din alta parte. Oricum e bine sa vorbesti cu mai multi proprietari ai francizelor respective inainte de a te apuca de asa ceva.
|
#10
Posted 18 February 2023 - 10:42

Cel mai profitabil e sa ai aparate (automate) de cafea puse in puncte strategice. Dar punctele alea strategice costa spaga de te omoara.
Eu zic ca nu te imbogatesti din cafenea. Este o idee de afaceri de acum 15 ani cand erau la foarte mare cautare, multi si-au investit si si-au pierdut averile definitiv cu ocazia pandemiei. Trebuie sa tii cont de pretul cafelei in continua crestere, de inflatia care a macinat puterea de cumparare. Adica eu personal dau 3-4-5 euro pe o cafea doar cand calatoresc in interes de serviciu si plateste firma tot ce consum, altfel nici vorba de asa ceva. Beau cafea acasa si la serviciu (gratis) si aia e. Edited by abac, 18 February 2023 - 10:51. |
#11
Posted 18 February 2023 - 10:51

Sfat mai intai te angajezi ca barist vezi daca iti place sa stai sa faci cafea sa interactionezi cu oamenii .Inveti despre business / marketing cursuri si dupa ce strangi bani te mai gandesti daca ti deschizi ,asta ca sa nu trebuiasca sa platesti datorii la greu dupa.
Poti incerca intr-un oras mai mic dar nu te vei imbogati din asta ![]() |
|
#12
Posted 18 February 2023 - 10:54

Adica sa renunte la job sau cum sa se angajeze cafengiu?
|
#13
Posted 18 February 2023 - 11:06

Pai sa fii patron fara cunostinte si fara experienta = faliment sigur
|
#14
Posted 18 February 2023 - 11:12

nixrohnson, on 18 februarie 2023 - 09:44, said:
Zici ca e cafea artizanala, faci orice combinatie vrei tu, adaugi lavanda si alte ierburi, pui pret triplu, vinzi la hipsteri. Daca sint in zona, bineinteles, cum s-a spus mai sus. Vezi ca era cineva care voia sa vinda biscuiti de cafea, faceti o asociere. Pui la fiecare biscuite o frunza de menta, bam, hipstereala. Serios acum: nu cred ca trebuie sa ai mari studii sa respecti niste proportii, e cafea, e subiectiv. Crezi ca cei care au studii au 100% clienti satisfacuti 100%? Intotdeauna se vor gasi destui carora sa nu le placa. Si pe buna dreptate, adica nu sint aia ai dr*cu', pur si simplu nu le place aroma aia in ziua aia, e normal. |
#15
Posted 18 February 2023 - 11:54

#16
Posted 18 February 2023 - 12:13

AlexEn, on 18 februarie 2023 - 10:36, said:
Si carei clientele te adresezi? In mod sigur nu o sa vina cel care vinde in Obor sa dea 10 lei pe cafeaua ta cu lavanda. Imi povestea un amic care facea Glovo ca a dus o comanda cu doua cafele din astea, care impreuna faceau vreo 50 de lei, chiar unei vanzatoare din Obor. Oamenii aia au bani, nu trebuie priviti ca niste saraci. |
#17
Posted 18 February 2023 - 12:14

#18
Posted 18 February 2023 - 12:19

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users