Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema Service - Preturi diferite

IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...
 Ridicare act de identitate cu pro...

Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet
 Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat
 Copii nascuti in Romania

Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...
 

Deschidere cafenea to go

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
nixrohnson

nixrohnson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,237
  • Înscris: 22.11.2022

 simplu81, on 18 februarie 2023 - 12:14, said:

Nu deschid franciza ,fac al meu

Sint avantaje si dezavantaje pentru fiecare optiune.

#20
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
Cu alte cuvinte, ai experienta zero in domeniu.

Asa cum ti-a sugerat cineva mai sus, pana sa bagi bani in business, angajeaza-te 2-3 luni la cineva care face exact ce vrei tu sa deschizi. O sa inveti "pe banii aluia" cum sa faci cafeaua, ce merge si ce nu, ce sume se invart. Si la final, daca tu consideri ca e OK, investesti si dai drumul la business. Altfel, fara pic de experienta, consider ca sunt bani aruncati.

#21
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
pina sa ajungi la prepararea cafelei te omoara birocratia si sistemul. Aici trebuie sa lucrezi......

#22
simplu81

simplu81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.10.2011

 nixrohnson, on 18 februarie 2023 - 11:54, said:



De unde pina unde?!
Toti patronii au cunostinte si/sau experienta?!
N-as prea crede.
Generalizarile nu sint niciodata bune Posted Image Posted Image Posted Image

Corect,,astea cu faliment sigur ca nu lucrezi în ass ceva nu cred
Am lucrat cu oamenii timp de 20 de ani
Am socializat destul de bine si sunt genul căruia ii place sa socializeze
Ce este asa de greu în a face o cafea,nu cred ca iti trebuie studii facultate pt asta
Dacă te duce puțin capul reușești și singur fără franciza,totul este sa faci cum trebuie aceasta cafenea,vad,design,mobilier,luminat
Deja intram în alte discuții
Eu întrebasem despre cafea în mare parte ce ma sfătuiți și ca preturi di deja gata dam faliment direct

 balauru69, on 18 februarie 2023 - 13:30, said:

Cu alte cuvinte, ai experienta zero in domeniu.

Asa cum ti-a sugerat cineva mai sus, pana sa bagi bani in business, angajeaza-te 2-3 luni la cineva care face exact ce vrei tu sa deschizi. O sa inveti "pe banii aluia" cum sa faci cafeaua, ce merge si ce nu, ce sume se invart. Si la final, daca tu consideri ca e OK, investesti si dai drumul la business. Altfel, fara pic de experienta, consider ca sunt bani aruncati.
Greșit părerea mea,am cunoștințe în domeniu,și o sa ma ajute cineva care cunoaște meserie un barista cu experienta,am lucrat în domeniu de casino și am aprovizionat di barul fin locație în mai multe părți,am făcut cafea și eu la portafiltru.

 Ghibos, on 18 februarie 2023 - 12:13, said:


Vanzatorii din Obor comanda si cafele de la Starbucks, din alea de costa de 2-3 ori mai mult.
Imi povestea un amic care facea Glovo ca a dus o comanda cu doua cafele din astea, care impreuna faceau vreo 50 de lei, chiar unei vanzatoare din Obor. Oamenii aia au bani, nu trebuie priviti ca niste saraci.
Exact bravo,dar nu ma bazez pe acei vânzători,este pe cealaltă parte de piață ni are treaba cu piata și magazinul obor
Este un vad pietonal foarte bun cu tineri și de toate varstele

 helen76, on 18 februarie 2023 - 10:51, said:

Sfat mai intai te angajezi ca barist vezi daca iti place sa stai sa faci cafea sa interactionezi cu oamenii .Inveti despre business / marketing cursuri si dupa ce strangi bani te mai gandesti daca ti deschizi ,asta ca sa nu trebuiasca sa platesti datorii la greu dupa.
Poti incerca intr-un oras mai mic dar nu te vei imbogati din asta :)
Cum adică oraș mai mic 😀😀
Adică sa plec din bucuresti si sa fac în oraș nai mic,ce gluma bună
Dacă ești deschis la minte și ești un om sociabil și faci acel loc un paradis al cafelei,introduci și ceva gustări cum se face în afara sa nu te bazezi numai pe cafea di ai un barista bun langa tine sa te ajute și un vad bun reușești,eu am studiat și am citit despre acest job mult f mult și spun eu ca reusesti

 keta, on 18 februarie 2023 - 16:36, said:

pina sa ajungi la prepararea cafelei te omoara birocratia si sistemul. Aici trebuie sa lucrezi......
Cum sa te omoare birocrația ca nu inteleg
Dacă ești puternic și destept și iti pui în cap ca poți și studiezi citești, repet,reușești în orice
Mai oameni buni fiți și gândiți pozitiv și reusiti

#23
helen76

helen76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,492
  • Înscris: 17.10.2018
simplu81 pai apuca-te de treaba.Da ,ce are daca pleci din Bucuresti? aici e ,,mancatorie,,la capitolul afaceri
.Cum sa plec din Bucuresti? (ce arogant suna) si cu birocratia .
Faci cum doresti.Sunt destui oameni care viseaza frumos.

Edited by helen76, 18 February 2023 - 19:09.


#24
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 14.01.2006

 simplu81, on 18 februarie 2023 - 08:08, said:

Salutare
Intenționez sa deschid o cafenea to go
Nu am cursuri de barista,am citit în schimb și am studiat despre cafea,rețete cum se fac ce cantități,dar ma infund sa zic asa la ce fel de cafea sa folosesc pt espresso și cele cu lapte,am spus sa întru pe piața cu o cafea buna gen,columbia,Brazilia.Nu stiu daca sa le fac un amestec de robusta și arabica pt toate felurile de cafele.Imi puteți da un sfat,despre tot in general și preturi

Ca și prețuri pentru cafea la pachet (adică vii, iei cafeaua și pleci) eu cred că trebuie să te încadrezi în circa 6 - 9 lei. Oamenii plătesc și mai mult la Starbucks ( de ex.) dar acolo se plătește și numele, ai mese unde poți sta, au locații cochete, în zone bune etc.

Ca băutor ocazional de cafea pot să îți spun că eu, de ex. am acasă un espressor manual de circa 1.000 lei cu sită presurizată, și folosind o cafea măcinată absolut obișnuită, de 17 - 18 lei punga 250 gr (adică cumpăr cafea ambalată direct măcinată) și lapte din Lidl îmi iese o cafea care are un gust apropiat și comparabil cu cafeaua de la orice lanț gen Five to Go sau similar - în condițiile în care beau cafea doar cu puțin lapte și fără zahăr, deci pot compara gusturile foarte bine

Scriu toate astea pentru că înainte de a lua espressorul am citit tot felul de păreri :
-că trebuie să ai mai știu eu ce cafea de specialitate de peste 150 - 200 lei kg;
-că obligatoriu trebuie să macini cafeaua exact înainte de a face cafeaua, că altfel pierzi toată aroma;
-că sitele presurizate sunt de rahat și neaparat trebuie nepresurizate;
-că espresooarele ieftine nu pot să păstreze presiunea și trebuie espressoare de mii de lei
-etc. etc.

Evident că eu nu sunt reprezentativ pentru toți băutorii de cafea și fără discuție la o cafenea îți trebuie un aparat profesional ca să faci cafeaua repede, dar scriu toate astea pentru că eu nu cred că există o rețetă unică și clară pentru succes, - adică pentru a avea succes  în primul rînd trebuie pur și simplu ca tu, în calitate de proprietar de cafenea, să ai gust pentru cafea și după ce faci 50 - 100 de cafele folosind boabe și rășniri diferite să poți să îți dai seama care este mai bună și va place oamenilor - poate să fie o cafea de 70 lei/kg sau la fel de bine poate să fie una de 200 lei/kg.

După ce ți-ai dat seama de asta trebuie să amenajezi acel local cu gust astfel încât oamenilor să le facă plăcere să vină mai degrabă la tine în loc să meargă la concurență.

Dacă ai o locație bună, un talent la ghicit care este cafeaua care place oamenilor  și un talent la design interior - este perfect, poți să îți face o cafenea care va merge foarte bine.
Dacă nu te priocepi să alegi cafeaua și nici la design interior mai bine mergi cu o franciză care îți va da ce a mers anterior - astfel că nu trebuie să mai experimentezi tu.

#25
simplu81

simplu81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.10.2011

 helen76, on 18 februarie 2023 - 19:01, said:

simplu81 pai apuca-te de treaba.Da ,ce are daca pleci din Bucuresti? aici e ,,mancatorie,,la capitolul afaceri
.Cum sa plec din Bucuresti? (ce arogant suna) si cu birocratia .
Faci cum doresti.Sunt destui oameni care viseaza frumos.

De ce suna arogant??????
Sa scot copil de la scoala??
Sa vând apartament tot sa las tot pentru ca numai în afara de bucuresti se fac afaceri

#26
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,335
  • Înscris: 18.12.2007

 Ghibos, on 18 februarie 2023 - 12:13, said:

Vanzatorii din Obor comanda si cafele de la Starbucks, din alea de costa de 2-3 ori mai mult.
Imi povestea un amic care facea Glovo ca a dus o comanda cu doua cafele din astea, care impreuna faceau vreo 50 de lei, chiar unei vanzatoare din Obor. Oamenii aia au bani, nu trebuie priviti ca niste saraci.

Nu am zis ca ii privesc ca pe niste saraci. Totusi cred ca in zona e mai mica proportia celor care comanda de la Starbucks vs cei care folosesc automatele sau cafeaua mai ieftina.

 simplu81, on 19 februarie 2023 - 01:33, said:

De ce suna arogant??????

Trebuie sa inveti sa accepti si critica daca ceri pareri in public :)

#27
simplu81

simplu81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.10.2011

 helen76, on 18 februarie 2023 - 12:19, said:


vrei tu neaparat cafenea?
Dar de ce nu?

 AlexEn, on 19 februarie 2023 - 14:01, said:



Nu am zis ca ii privesc ca pe niste saraci. Totusi cred ca in zona e mai mica proportia celor care comanda de la Starbucks vs cei care folosesc automatele sau cafeaua mai ieftina.



Trebuie sa inveti sa accepti si critica daca ceri pareri in public :)
Una este sa ceri păreri și alta este sa critici atunci când un om cere o părere.

#28
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,335
  • Înscris: 18.12.2007
Cum spuneam, accepta criticile. Esti pe internet, nu o sa stea niciodata toata lumea on topic.
Si e un antrenament bun pentru momentul in care vei da cu nasul de greutatile deschiderii si gestionarii unei afaceri.

Incepe cu planul de afaceri (business plan) ca sa vezi cat de fezabila ar fi deschiderea cafenelei in zona respectiva, vezi cati bani ar trebui sa investesti initial, cu cea mai ieftina cafea, si porneste de acolo. Acum pui boii inaintea carutei si nu va iesi bine,

#29
gdirtu

gdirtu

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 04.06.2021
simplu81, imi place sa cred ca ai facut o mutare buna cerand feedback de la potentialii clienti deghizat in 'cer sfaturi'. Daca asta a fost ideea, esti pe drumul cel bun. Nu ai nevoie sa citesti mai departe.

Daca nu asta a fost ideea, atunci nu decide tu (pretul si combinatia de cafea/lapte/ierburi) si nu cere sfaturi aici.

Prepara aceeasi cafea in 3 feluri diferite si da-le oamenilor sa guste. Ei iti vor spune care e alegerea buna si tot ei iti vor spune cat sunt dispusi sa plateasca. Ei sunt clientii.

Alt aspect relevant e consistenta. Poveste adevarata -> Proprietarul unei cafenele care imi place, dupa ce a facut profit peste asteptari, s-a hotarat sa le ofere clientilor, o cafea mai buna la acelasi pret. Toti clientii s-au rasculat: 'Ce-ai pus in cafeaua noastra? Ce e asta? Vrem cafeaua noastra inapoi!'. Si cafeaua de calitate mai slaba a revenit.

Succes. Daca mai ai nevoie de ceva, da-mi de stire.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate