![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Prajituri pt cafenele, calcul pret final
Last Updated: Apr 06 2023 14:25, Started by
brusli
, Feb 06 2023 09:56
·
4

#1
Posted 06 February 2023 - 09:56

Salut,
Vreau sa incep sa fac prajituri pt cafenele. Am o mare pasiune pt cafeaua de specialitate si pt gatit si copt si m-am gandit sa incep incet incet sa fac produse pentru cafenele. Primul meu mare hop ar fi pretul. Anume cum sa calculez pretul pentru produsul final. Stiu ca exista: - cost materie prima - cost apa, curent, gaz - cost mana de lucru - cost transport Cum ar trebui sa calculez pretul final daca stiu costul total? La cafenele ma duc cu: - pretul pe care ar trebui sa il vanda (cat ar fi ok sa dau din pret cafenelei?) sau - pretul cerut de mine si vand ei cu cat doresc De asemenea, orice alte sfaturi sunt binevenite. |
#2
Posted 06 February 2023 - 10:08

Primul hop e sa vezi daca exista cerere in acest sens. Si eu vreau multe, dar nu se poate. Da o tura la cafenele si intreaba, ce fel de prajituri au nevoie, cam care ar fi pretul prajiturilor deja existente, intereseaza-te de concurenta.
Mergi cu 2-3 exemple si vezi daca le place. Prima data sa ai un contract sigur, apoi incepi afacerea. In principiu cererea si oferta fac pretul. Tu poti sa pui un pret, dar daca nu se vinde ... ghinion. Daca exista cerere mare, poti sa pui ce pret vrea muschiul tau. Dar rasunzand strict la intrebare raspunsul ar fi: Quote pretul cerut de mine si vand ei cu cat doresc |
#3
Posted 06 February 2023 - 10:17

Primul hop e sa vezi daca exista cerere in acest sens. Si eu vreau multe, dar nu se poate. Da o tura la cafenele si intreaba, ce fel de prajituri au nevoie, cam care ar fi pretul prajiturilor deja existente, intereseaza-te de concurenta. Mergi cu 2-3 exemple si vezi daca le place. Prima data sa ai un contract sigur, apoi incepi afacerea. In principiu cererea si oferta fac pretul. Tu poti sa pui un pret, dar daca nu se vinde ... ghinion. Daca exista cerere mare, poti sa pui ce pret vrea muschiul tau. Dar rasunzand strict la intrebare raspunsul ar fi: Am intrebat deja la o cafeanea. A spus ca atata timp cat se vand, ei accepta produsele. Eu aleg ce le dau. Acum, care ar fi calculul de pret pe care il ofer lor? Ca sa am si eu macar o idee in mare, ca in timp ma mai calibrez. |
#4
Posted 06 February 2023 - 10:21

#5
Posted 06 February 2023 - 10:25

ai laboratorul/cofetaria autorizata?
sunt materiale destule pe net despre cum sa iti calculezi costurile si preturile de vanzare. am citit si eu cand am avut nevoie. Ai facut niste teste, banuiesc, ai un calcul de costuri/produs(e)? |
#6
Posted 06 February 2023 - 10:29

Nu te-au intrebat de certificate / autorizatii / termene de expirare / varietate / volume / termen de plata?
In orice caz, pretul final de vanzare il stabileste fiecare cafenea, in functie de marja practicata de ea. Edited by LukRo, 06 February 2023 - 10:29. |
#8
Posted 06 February 2023 - 10:43

Am locatie cu certificarile necesare. Acolo se produce mancare, eu vreau sa fac partea de prajituri. Dar am nevoie sa stiu un calcul de pret, care sa imi permita sa incep incet si daca totul merge bine, cine stie. Pretul ma poate "obliga" sa nu ma arunc la cine stie ce ingrediente sau retete. Pt ca daca eu vreau sa fac briose, in functie de pretul final, imi pot da seama cam pana unde ma pot duce cu costurile. Ca altfel o reteta cu 5 kg de unt si zahar bio si cine stie ce ingrediente poate sa faca oricine, dar rezultatul sa nu fie profitabil de loc.
Deci hai sa presupunem ca am tot ce imi trebuie. Ma intereseaza pretul pe care trebuie sa il dau eu catre o cafenea, ca sa fie treaba profitabila. Eu pana acum auzisem de (cost_ingrediente * 3), dar am auzit si de (cost_ingrediente * 4.5). |
#9
Posted 06 February 2023 - 10:45

care ar fi calculul de pret pe care il ofer lor? |
#10
Posted 06 February 2023 - 10:46

ce faci cu produsele nevândute? ![]()
din mare costul materialelor este 10 lei tu pui la 20 de lei și vezi cât vine pe o prăjitură împărțind 20 de lei la câte prâjituri îți ies.dfer acolo mai jonglezi puțin dacă ți se par prea ieftine sau prea scumpe.atenție la prețul de achiziție al ingredientelor.se ia la sac nu la kg.de tone încă cred că nu-i cazul |
#11
Posted 06 February 2023 - 10:54

1. Nu oricine face prajituri le poate vinde pe la cafenele si alte alea. Eu cand cumpar tort, primesc un certificat de conformitate, ca daca se cacă musafirii pe ei, sa nu raspund eu.
2. E o chestie care trebuie fiscalizata (asa zice legea), adica nu tine doar de rumenit fursecuri, o sa mai ai si alte chestii de facut. 3. Spatiul de productie trebue sa aiba niste standarde legale, nu merge pe blatul din bucatarie. 4. Daca ai raspunsuri pozitive la astea de mai sus, abia apoi te gandesti la costuri, preturi, si profit. |
|
#12
Posted 06 February 2023 - 10:58

(cost_ingrediente * 4.5). cred că ai nevoie de laborator de cofetărie care-i separat de ,,acolo se face și mâncare,, |
#13
Posted 06 February 2023 - 11:01

Depinde si de oras / zona.
In Bucuresti cred ca nu (mai) gasesti in cafenele prajituri sub 12 lei... |
#14
Posted 06 February 2023 - 11:10

Am intrebat deja la o cafeanea. A spus ca atata timp cat se vand, ei accepta produsele. Eu aleg ce le dau. Acum, care ar fi calculul de pret pe care il ofer lor? Ca sa am si eu macar o idee in mare, ca in timp ma mai calibrez. Intreaba si cam ce volum de cafea se consuma. Apoi imparti la 2 (??? - adica jumatate din clienti vor cumpara si 1 prajitura la 1 cafea) si asta e cantitatea de prajituri pentru care calculezi materia prima. Apoi pui adaosul tau comercial si ala e. |
#15
Posted 06 February 2023 - 11:25

Quote Eu pana acum auzisem de (cost_ingrediente * 3), dar am auzit si de (cost_ingrediente * 4.5) Stabileste-ti pt inceput 2-3 tipuri de produs. Iti calculezi pt fiecare cat te costa ingredientele, energia, manopera. Mai iei in calcul si restul de cheltuieli in functie de situatie (taxe la stat, consumabile, chirie, transport, uzura echipamente ). Astea le distribui proportional la numarul total de produse . La final mai adaugi si o marja de profit. Asta ar fi un minim punct de plecare pt stabilirea pretului cu care poti tu vinde. Cu cat vinde cafeneaua nu e treaba ta. Daca ti se pare ca ei cer prea mult si deaia nu se vinde cauti pe altii. Dupa ce-ti calculezi pretul tau, studiezi un pic piata sa vezi cum te situezi, poate nu reusesti sa fii competitiv, sau dimpotriva poate ai pret foarte bun, moment in care te poti gandi la majiorarea profitului. |
#16
Posted 06 February 2023 - 11:27

Desigur e rentabila afacerea cafenelei: 10 lei cafeaua (alea mai scumpe) si 10 lei un biscuite...
PS chiar crezi ca nu se stie ca poti cumpara cu 20- 25 lei 1 kg de fursecuri destul de bune ?! Pot fi date gratis la o cafea ![]() Edited by mihaiC1, 06 February 2023 - 11:37. |
#17
Posted 06 February 2023 - 11:45

Confunzi biscuite/fursecurile din Romania cu "cookies", care pot costa mai mult decat o cafea.
[ https://nice.city-life.fr/images/fiche/435/1270.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Personal prefer briosa sau croissant la cafea. |
|
#18
Posted 06 February 2023 - 11:46

Noi nu traim in F sa dam 5 euro pe o cafeluta cu un kake numit "briosa" sau un corn de 2 lei
![]() LE sau o tableta de ciocolata sau 1/2 apa minerala tot gratis ... in 2 EURO. Edited by mihaiC1, 06 February 2023 - 11:57. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users