Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @Arader!

La mulți ani @gabiroa!

La mulți ani @gerbil!

La mulți ani @Therockstar!
 Suspect Frauda Informatica

Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST
 Despre titularizare si definitiva...

date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara
 Recomandare SmartWatch pe care po...

Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...
 

Viteza net Wifi de 5 ori mai mica pe desktop cu Intel AC2760 vs telefon

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,621
  • Înscris: 21.12.2006
Pe un desktop cu AX200, aflat intr-o pozitie mai bunna fata de router ZTE H3601
Protocol: Wi-Fi 6 (802.11ax)
Network band: 5 GHz
Link speed (Receive/Transmit): 1201/1201 (Mbps)
Speedtest: Download 618 Mbps / Upload 467 Mbps

Deci, pana la urma, cu module AX tine de pozitia fata de router

Edited by nei-k, 15 January 2023 - 20:20.


#38
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,357
  • Înscris: 05.06.2002
O scanare cu inssider s-a rulat sa se vada ce benzi sunt folosite de vecini si care sunt libere?

#39
ValentinVali

ValentinVali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 03.01.2019
Scanarea s-a facut cu Wifi Analyzer pe Android si s-a ales canalul recomandat. A scris un coleg mai sus ca ar fi de preferat un canal cat mai mic, de ce? Acolo vad aglomeratia cea mai mare pe 5Hhz, pana in canalul 50.
Revin cu noi masuratori cand imi bine router-ul nou de la Digi, Archer C6 nestiind ax.

#40
bansh3

bansh3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 24.08.2007
O sa te agiti pana la sfantul asteapta pentru viteze mai bune in locul in care aveai PC-ul cand ai deschis topicul daca nu iti schimbi si ANTENA aia de c***t care vine cu placa de baza
https://ethercom.ro/...0-ubiquiti.html
Ti s-a spus de la inceput ca este problema cu nivelul de semnal si te incapatanezi sa eviti problema reala, nivelul de semnal nu il rezolvi cu alta placa de retea, ci cu o alta antena. Din cauza lipsei de semnal nu ai link de calitate la viteza dorita ( printre altele ), scrie si in documentatia placii de la intel cam la ce paramentrii negociaza pentru fiecare modulatie ( a se citi latime de banda daca stii sa faci calculele aferente )
Antena din link este doar un exemplu la prima strigare de o antena pt banda de 5Ghz si MIMO, deoarece placa wireless are nevoie de 2 mufe pt polarizari diferite.

de ex: https://ethercom.ro/...data-kgz23.html nu iti foloseste decat partial, chiar daca este mai ieftina, ai nevoie de 2 bucati, a doua rotita la 90grade, dar ocupa si prea mult spatiu, iar in apartament ... nu vreau sa comentez, mai bine faci pact cu diavolul si te apuci de gasit traseu pt tras un cablu utp pe jos/sub parchet, sau pe oriunde si ramai cu performante mai bune si mai multi bani in buzunar.
In rest spor la noua achizitie.

#41
ValentinVali

ValentinVali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 03.01.2019
Merci, e pista foarte buna de studiat! In prezent folosesc antena acesta pe care nu am luat-o de pe Ali ci a venit in pachet cu placa de baza, avand doua fire separate pentru fiecare iesire de pe placa ax200. Pe acel site vad ca scrie 150 de mega rata de transfer pt antena mea. Cea de 678 lei (nu as da atatia bani pentru o antena, dar exemplific) are in specificatii 300 de mega doar: "Datorită caracteristicii de radiație omnidirecțională şi a razei de acţiune, antena permite crearea unei staţii de bază eficiente şi relativ ieftine 802.11n 2xMIMO cu viteze de transfer de până la 300 Mbps."

Acum ca mi-ai deschis ochii si in directia asta voi cauta mai atent o antena wifi, oricum ceva micut caci nu pot sa stau cu ditamai "parabolica" din al doilea link (treaba de confort psihic Posted Image ) si oricum as cauta ceva sa fie pasiva nu activa, maxim cu alimentare USB.

Am cerut inlocuirea router-ului la Digi si imi va veni acelasi model ZTE pt ca nu mai au altul si daca tot a confirmat si nei-k faptul ca pe aceeasi placa AX200 are viteze bune, inseamna ca modelul de router ZTE H3601 poate duce viteze mari.

Edited by ValentinVali, 17 January 2023 - 12:59.


#42
ValentinVali

ValentinVali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 03.01.2019
A venit routerul nou, acelasi model dar se pare ca merge la capacitate ok. Imediat cum l-am conectat mi-a aparut notificare pe desktop ca am parte de wifi 6 in combinatia router + placa ax.
Viteza pe Samsung S22 langa router, banda 5Ghz: 600Mbps
Viteza pe desktop cu placa noua AX200 la vreo 15m distanta de router, dupa un perete si o grinda - 280 de mega.
Viteza pe cablu nu am testat-o inca si nici viteza cu noua placa langa router, neavand vreme sa mut desktop-ul dar curiozitate o voi face candva si revin.
Cateva date ale conexiunii pe desktop din proprietati:

Protocol: Wi-Fi 6 (802.11ax)
Security type: WPA2-Personal
Manufacturer: Intel Corporation
Description: Intel® Wi-Fi 6 AX200 160MHz
Driver version: 22.190.0.4
Network band: 5 GHz
Network channel: 52
Link speed (Receive/Transmit): 576/216 (Mbps)

Probabil ca o antena (activa) mai buna decat ce am eu ar mai ajuta dar pentru un castig de 100-200 de mega nu cred ca merita efortul si mai ales pretul.

#43
sindym

sindym

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 31.12.2022

View PostLeo2006, on 15 ianuarie 2023 - 18:52, said:

Ca tot veni vorba de acel Tenda TX9, ce diferenta exista intre RX9 si TX9 ? Producatorul afiseaza aceleasi caracterisitici tehnice si se gasesc ambele variante in magazine.

ZTE H3601 nu poate 1Gb/s wireless comparativ cu Tenda TX9 sau RX9.

Sunt la digi,internet 500, router ZTE H3601.Am un Qled Q60T,e conectat wireless,are AC nu AX și prind cam 63 Mb/sec.Daca m-as conecta cu alt router gen Tenda pot prinde mai mult de 63 mb/sec? Mulțumesc

#44
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,258
  • Înscris: 05.01.2006
Ai pe acel TV https://www.samsung....-qa50q60tauxtw/ "Wireless LAN Built-in: Yes (WiFi5)"
Degeaba te conectezi la o retea wifi 6 daca TV-ul nu stie decat wifi 5 (daca stie AC dar nu stie AX)

#45
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,621
  • Înscris: 21.12.2006
@sindym - ti s-a mai spus si pe alte topicuri, referitor la acel televizor: atata poate! Samsung s-a calicit si a montat module de retea slabe calitativ. Au mai patit si altii

#46
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,196
  • Înscris: 30.08.2006
Daca chiar e o problema cu wifi-ul de la Samsung, cumperi un chromecat tv 4k si sigur ai viteze mai mari. La mine chromecastul se conecteaza la 433 mb/s dar sunt la 2.5m de router si nu am testat viteza reala. Nu am avut motiv.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate