Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...
 Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?
 Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania
 Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...
 

Intrebare adaptor SATA

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
DelPino

DelPino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 16.10.2010
Am o intrebare legata de urmatorul model de adaptor Sata M2: https://cms1.inter-t...ve/other/kt022a

https://www.emag.ro/...rch-Action=view

Ce ma nedumereste pe mine e urmatorul lucru: adaptorul respectiv trebuie conectat la un molex de la sursa pentru alimentare, dar cablul inclus este de tip Molex mama (vedeti in poza de pe site-ul inter-tech), in timp ce conectorii de la sursa sunt tot mama. Eu stiam ca conectorii molex de la componente periferice care necesita asa ceva sunt de tip tata; in consecinta, cum naiba se conecteaza dracia asta?

#2
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,296
  • Înscris: 30.08.2006
Cumperi un alt model sau achizitionezi separat cablu mini molex.
https://www.emag.ro/...rch-Action=view

#3
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,125
  • Înscris: 28.10.2006
Si ce face cu cablul ala adaptor?
Il baga UNDE?
Ca initiatorul spune ca si adaptorul SATA are tot mufa molex MAMA!
@initiator
Suna vanzatorul si cere detalii EXACTE referitoare la conectica POWER.
Io zic ca 100% pe adaptor este MOLEX tata!

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,587
  • Înscris: 10.08.2005
poza de pe site este "jumatate" din poza de pe emag

View PostLeo2006, on 25 noiembrie 2022 - 18:24, said:

doar ca la emag intr-o parte sunt tata, in alta sunt "doua mame"

#5
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,127
  • Înscris: 24.02.2006
https://conectica.ro...-t-delock-65044

#6
DelPino

DelPino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 16.10.2010

View Postviceroy56, on 25 noiembrie 2022 - 18:48, said:


Io zic ca 100% pe adaptor este MOLEX tata!

Nu este, iti spun sigur. E drept ca, intr-adevar, e greu de crezut, si eu mi-am facut cruce cand l-am vazut. De altfel, de asta am si initiat thread-ul asta, ca sa verific daca nu imi scapa mie ceva, pentru ca asa o prostie rar intalnesti, e ca si cum un producator auto ar vinde o masina fara contact pentru cheie.

#7
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,125
  • Înscris: 28.10.2006
Daca te uiti CU ATENTIE la pozele postate, mufa de pe adaptor este MOLEX TATA, la care se conecteaza mufa de FDD, cea mica, cu pini subtiri.
Mufa molex mare, ca la HDD nu are fante de ghidaj, are parti rotunjite pentru conectare corecta.

Edited by viceroy56, 26 November 2022 - 09:13.


#8
solitaryman

solitaryman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 05.02.2009
Daca nu are initiatorul curaj sa vada exact ce primeste, il cumpar eu de pe emag si fac poze si retur.
Revin in 3-7 zile.

PS: dar e vandut de EVOmag pe emag!! Deci raspund si eu in 7-12 zile. Normal ca nu are poze ok

Edited by solitaryman, 26 November 2022 - 09:38.


#9
DelPino

DelPino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 16.10.2010

View Postviceroy56, on 26 noiembrie 2022 - 09:13, said:

Daca te uiti CU ATENTIE la pozele postate, mufa de pe adaptor este MOLEX TATA, la care se conecteaza mufa de FDD, cea mica, cu pini subtiri.
Mufa molex mare, ca la HDD nu are fante de ghidaj, are parti rotunjite pentru conectare corecta.

Viceroy, stiu ce vorbesc. Uite asa arata cablul molex inclus:

[ https://i.imgur.com/hVROoV1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Unde vezi tu molex tata? Are o mufa de FDD care se conecteaza la adaptor si o mufa Molex mama... pe care nu ai unde o conecta.

Solitaryman, nu cheltui banii de pomana, pentru ca pot confirma: ala este cablul adaptor inclus, cel pe care il vezi in poza. Voiam doar sa verific daca nu cumva mi-a scapat mie ceva inainte de a face retur, pentru ca pur si simplu nu pot sa inteleg cum poate un producator sa vanda asa ceva. M-am gandit ca poate e vreo modalitate de conecatre care imi scapa mie (poate ca unele surse au si conectoare molex tata?), pentru ca, daca nu, nu poti decat sa iti pui intrebarea "ce naiba a fost in capul producatorului".

Edited by DelPino, 26 November 2022 - 14:31.


#10
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,125
  • Înscris: 28.10.2006
Clar, problema nu e la producator, ci la tine!
Adaptorul are conector FDD tata. Ca nu e produs de MOLEX, tot asa se numeste/cunoaste: MOLEX FDD.
Orice sursa are cel putin un conector FDD mama.
DECI: unde e problema?
Ca ai un cablu in cutie?
Si daca chiar nu ai conector FDD la sursa, tai firele si le legi pe culori intre adaptor si un cablu liber de la sursa.
Sau folosesti ASA CEVA daca iti cad banii din !buzunar
Daca ai 2 maini stangi, te cheama service-ul!
Parerea mea este ca ai ridicat o problema falsa.
Succese dese!

Edited by viceroy56, 26 November 2022 - 16:00.


#11
DelPino

DelPino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 16.10.2010

View Postviceroy56, on 26 noiembrie 2022 - 15:49, said:

Clar, problema nu e la producator, ci la tine!
Adaptorul are conector FDD tata. Ca nu e produs de MOLEX, tot asa se numeste/cunoaste: MOLEX FDD.
Orice sursa are cel putin un conector FDD mama.
DECI: unde e problema?
Ca ai un cablu in cutie?
Si daca chiar nu ai conector FDD la sursa, tai firele si le legi pe culori intre adaptor si un cablu liber de la sursa.
Sau folosesti ASA CEVA daca iti cad banii din !buzunar
Daca ai 2 maini stangi, te cheama service-ul!
Parerea mea este ca ai ridicat o problema falsa.
Succese dese!

Viceroy, apreciez ca incerci sa oferi un feedback, dar ce spui tu este incorect.

Da, adaptorul are un FDD tata. Este adevarat si ca orice sursa are un FDD mama. Problema este ca socket-ul FDD de la adaptor nu are forma standard si nu se poate insera un conector FDD mama de la sursa in socket-ul de pe adaptor: compara poza cablului inclus cu adaptorul si poza cablului care ai pus-o tu in postarea tu. Uita-te cu atentie la cele doua mufe, cea de la cablul inclus si cea din postarea ta: nu sunt la fel. Cablul inclus are DOUA santuri verticale (socket-ul adaptorului are de asemenea tot doua santuri verticale in care sa se aseze mufa FDD a cablului inclus). Cablul din link-ul tau are UN SINGUR sant vertical (conectoarele FDD de la sursa au aceeasi forma precum cel din poza ta): in consecinta, nu intra in socket-ul de pe adaptor. Am incercat deja, deci asta nu mai este nimic de dezbatut aici.
Probabil ca din acest motiv Inter-tech a inclus propriul cablu (cu o mufa FDD si o mufa Molex). Insa mufa Molex este mama, la fel ca mufele molex de la sursa de alimentare, deci nu poate fi conectat.


View Postviceroy56, on 26 noiembrie 2022 - 15:49, said:


Si daca chiar nu ai conector FDD la sursa, tai firele si le legi pe culori intre adaptor si un cablu liber de la sursa.


Hai, da-o-ncolo, Viceroy! Asta ar mai lipsi, sa mai fac si vreo pozna si sa ard o sursa de 650 W pentru un adaptor de 100 lei. Sigur, in teorie, cred ca as putea "pili" santul vertical din plastic de pe mufa, dar sa te apuci sa faci genul asta de "strungarie" cu piesele dintr-un desktop ar fi, din punctul meu de vedere, o decizie neinteleapta, pentru ca e foarte usor sa se termine prost. In plus, un periferic ar trebui sa poata fi instalat fara sa fie nevoie sa tai bucati din mufele sursei, nu?

#12
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
E o stupiditate. De ce ai lega un m2 la sata? Iei sata direct, nu de alta, dar va fi aceeași viteză.

#13
DelPino

DelPino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 16.10.2010

View PostBloodRa, on 26 noiembrie 2022 - 16:52, said:

E o stupiditate. De ce ai lega un m2 la sata? Iei sata direct, nu de alta, dar va fi aceeași viteză.

Si ce legatura are asta cu topic-ul?

Ca sa raspund totusi la intrebarea ta, nu e vorba de viteza aici (pentru ca adaptorul are locasuri m2 sata, deci viteza ar fi fost oricum aceeasi), dar utilitatea unui asemenea adaptor este ca permite instalarea a doua unitati SATA in acelasi slot (folosesti un singur locas 3.5 si un singur conector sata de pe placa de baza). Depinde si de modul de utilizare, daca diferenta de viteza intre SATA si NVMe nu e asa importanta (si, sincer, in utilizarea obisnuita nu prea se vede diferenta intre 500 MB/s si 2000-7000 MB/s): ar conta daca preturile pentru SSD-uri de 4 TB sau mai mult nu ar fi prohibitive, insa deocamdata ele sunt cum sunt. Daca ai nevoie de mai mult spatiu de stocare si nu vrei sa folosesti hard-diskuri clasice, atunci ajungi de regula la SATA pentru ca o placa de baza tipica are 1 sau 2 sloturi M2 (stiu ca exista si adaptoare M2 pentru sloturi PCI, dar depinde daca le ai libere pe placa de baza) si e mai avantajos financiar sa folosesti mai multe SSD-uri de capacitate mica decat un SSD de capacitate de 4 TB (pentru comparatie, cel mai ieftin SSD de 2 TB pe care l-am vazut eu este un Patriot P210 SATA de aproximativ 550 lei, cele mai ieftine ssd-uri de 4 TB sunt ADATA SU630 la 1500 lei, Crucial MX500 si Samsung 870 QVO, ambele SATA, de aproximativ 1700-1800 lei, cel mai ieftin NVMe de 4 TB ese un ADATA XPG de 2100 lei). De exemplu, daca ai nevoie de un spatiu de stocare de 8 TB, pe vremea hard-diskurilor era simplu: doua de 4 TB sau unul de 8. Cu SSD-uri, pentru 8 TB, iesi mai avantajos sa folosesti unitati de maxim 2 TB, cel putin acum. Practic, un SSD de 4 TB costa cat 3 SSD-uri de 2 TB sau cat 5 sau 6 de 1 TB (asta fara a lua in considerare ca uneori iti mai raman unitati de stocare care pot fi refolosite, de la calculatoare mai vechi pe care le-ai inlocuit intre timp).

Ar fi totusi preferabil ca postarile sa se limiteze la subiect, pentru ca parca nu as vrea sa fiu nevoit sa dau explicatii mereu la ce imi trebuie cutare sau cutare lucru.

Edited by DelPino, 26 November 2022 - 17:37.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate