Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

E mai bine sa te dai de alta nati...

Cosmin Seleși, la Pro TV, di...

taxa transport la EasyBox - eMag ...
 The Men Who Sold the World Cup (2...

La multi ani @WestPoint!

Problema joc de pe Steam

Inteligența artificiala la l...
 La multi ani Finlanda !

Servicii de streaming cu accent p...

R.I.P. Kirstie Alley

Ce lupa de cap cu lumina si lenti...
 Card cumparaturi venituri alte su...

Cot PPR in loc de cot PT tub rigid?

Centrala Ariston nu incalzeș...

Avertisment cu amenda și pun...
 

Achiziție router ce preia internetul pe wi-fi

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,034
  • Înscris: 19.11.2013
recunosc ca n-am gasit un titlu mai inspirat da' atata m-a dus capul. pe scurt eu caut un router mai ieftin (max 130 lei) care sa se conecteze la reteaua wifi a altui router si sa scoata net pe porturile ethernet pt conectarea unui pc printr-un cablu ethernet.

adica ceva similar cu tetheringul de la android unde te poti conecta la wifi si sa dai net la pc prin portul microusb ori usb-c.

ce routere exista care sa aiba ce caut si in plus la pretul mentionat? ca nu-mi permit mai mult. daca doar alea mai scumpe au chestia asta atunci o las balta si raman la tethering pe android.

#2
Ursul_Polar

Ursul_Polar

    call boy - 9000 jpy\s

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,156
  • Înscris: 31.07.2006
cauta un router compatibil cu openwrt https://openwrt.org/supported_devices

#3
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
sa-si prinda urechile...
@initiator
cauta un echipament care la specificatii  mentioneaza ca stie wireless bridge <--- asta e ce cauti.

unii producatori le mai zice si WISP mode.
la 70 de lei e un tp-link pe emag: TL-WR840N dar stie doar 2,4 Ghz (WIFI4 fara "optionala" banda de 5 Ghz).

Edited by Ravy, 19 September 2022 - 07:25.


#4
Victor5

Victor5

    Verba volant, scripta manent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,775
  • Înscris: 05.04.2011
Pentru asta e destul un "range extender" care permite mod "client"; am unul vechi de la LIDL cu care am conectata o imprimanta cu ethernet (doar banda de 2,4 GHz), si un Maginon WLR-755 AC (2,4 si 5G luat cu 25€ de la ALDI; sigur si altele merg în mod client

#5
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,099
  • Înscris: 26.02.2008
Eu folosesc așa ceva pt conectarea unor televizoare inteligente. Pt nevoile tale este mai mult decât suficient

Sau asa ceva pt semnal și pe 2,4GHz și pe 5 GHz. Receptionezi WIFI și dai mai departe semnal pe cablu

Edited by Ravy, 19 September 2022 - 07:27.


#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,041
  • Înscris: 15.06.2004
Ai nevoie de un AP.

#7
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,429
  • Înscris: 26.06.2003
no, uite: https://altex.ro/wir...d/ACPTLWA860RE/
Sa nu-ti inchipui insa ca vei avea latime de banda prea mare, chiar daca conectezi cablu la extender. Viteza va merge maxim 300Mbps, de fapt va fi exact cat ajunge WiFi-ul acolo.
O varianta mai simpla ar fi sa pui o placa de retea pe USB:
Asta ar fi ceva basic: https://altex.ro/ada...d/ADWT600UPLUS/
Si asta e blanao DACA routerul tau actual e mai de soi: https://conectica.ro...archer-t4u-plus

#8
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,069
  • Înscris: 05.06.2002

View Posteiffel, on 19 septembrie 2022 - 08:26, said:

Ai nevoie de un AP.
da, pt un singur pc conectat la el un acces point cu functie de client. cred ca majoritatea celor actuale au asta.

#9
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,692
  • Înscris: 22.05.2003
Ia un sistem Mesh si face asta usor si fara batiae de cap.
Incercand sa imperechezi diverse dispozitive necesita bafta si cunostinte de networking.

#10
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,034
  • Înscris: 19.11.2013
la sfatul cuiva am luat pana la urma un router tp-link archer c64 pt ca un extender nu prea e suficient - e vorba de mai multe sisteme.

e bun routerul de mai sus?

#11
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,099
  • Înscris: 26.02.2008
Daca e vorba de mai multe sisteme e ok pt ca te folosești si de funcția de switch a lui. Problema e la viteză. Comunicarea între ele este mai mică decât prin cablu. Daca  poti stabili cominicarea pe 5 Ghz se mai schimbă ceva dar depinde mult de distanță și obstacole.

#12
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 08.01.2009
@abulafius43
Nu stiu cine ti-a recomandat sa achizitionezi acel archer c64 insa nici in documentatie nici in emulator nu apare functia de wireless bridge de care ai tu nevoie ; suporta nativ doar rolurile de router si AP . Posibil ca via firmware alternativ (DDWRT/OpenWRT) daca exista optiunea asta sa reusesti ce vrei insa nu pari sa stapanesti cunostintele necesare suficient a.i. sa consider ca ar fi o idee buna .

Extender-ele recomandate de @orlandobarbulescu ar trebui sa iti satisfaca nevoile impreuna cu cel mai banal switch a.i. sa ai numarul de porturi necesare .
Sau ai putea lua acest Archer C20 @90 RONcare via optiunea extender nativa ar trebui sa iti satisfaca nevoiel de asemenea ( e posibil sa si  poti opri partea de emisie a unui SSID si sa il folosesti exclusiv ca pe un wireless bridge dar nu e foarte clar )

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,041
  • Înscris: 15.06.2004
Ptr ce vrea el mai sus e suficien tsa treaca routerul in mod AP - DHCP disabled.

Dar a dat bani degeaba pe functii care nu le foloseste..

Citat

care sa se conecteze la reteaua wifi a altui router si sa scoata net pe porturile ethernet pt conectarea unui pc printr-un cablu ethernet.


#14
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 08.01.2009
@eiffel  Noap ; a spus clar ca e nevoie ca device-ul sa se conecteze la o retea wifi si sa ofere conexiune wired mai departe altor echipamente .
Cum poti indeplini aceste nevoi via AP mode al unui router ? Raspunsul e ca nu poti ; vad ca nu e prima data cand sustii asta inducandu-l in eroare .
AP mode depinde de existenta backhaul-ului ethernet ; daca avea tras cablu in locul dorit (sau era dispus sa traga cablu) nu mai avea nevoie de asistenta noastra sau de router cu AP mode ci de un banal switch .

Daca nevoia e pt.un singur PC atunci nu prea are sens complicare cu router/wireless bridge ci mai simplu e o placa retea wifi fie USBfie interna PCIE .

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,041
  • Înscris: 15.06.2004
Pai am pus in quite exact ce zicea - poti folosi un AP conectat pe ethernet la un singur calculator ca sa te conectezi la un roter pe Wi-Fi.

E complicatie, dar merge.

Poti pune un switch si atunci te poti conecta cu mai multe calculatoare - in cazul de fata routerul are switch incorporat ptr iesirile ethernet.

#16
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Imi da cu rest…
AP-ul standard emite wifi nu se conecteaza la wifi.
Cum am zis, are nevoie de un AP ce stie specific wifi bridge/wisp mode. Iar asta e o optiune separata nu e ceva cu care AP-ul vine default.
In plus, ca sa faca ce zici tu, AP-ul fara wifi bride, trebuie sa aiba 2 porturi ethernet: un uplink si un downlink (care e de fapt un bridge acolo).

#17
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,069
  • Înscris: 05.06.2002
la routerul care l-a cumparat WDS (Wireless Distribution System) se numeste functia cu care sa lege cele doua retele pe wireless. deci poate sa-si faca treaba cu el.

Attached File  Untitled.png   374.86K   13 downloads

Edited by Fane, 20 September 2022 - 13:22.


#18
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 08.01.2009
@Fane mea culpa ; intr-adevar e acolo in meniul wireless in emulator insa nu apare in documentatie si in mod normal e prezentat ca mod distinct de functionare (router/AP/WDS) .
Daca intr-adevar emulatorul reflecta realitatea firmware-ului din router atunci da inclusiv cu C64 initiatorul isi va putea satisface pretentiile .

@eiffel: nu e cum spui tu; un echipament in mod AP nu se conecteaza la o retea Wifi ci emite o retea Wifi.

Edited by Ravy, 20 September 2022 - 22:45.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate