Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?
 

S22 Ultra probleme baterie ?

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
bogdiusf

bogdiusf

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 26.08.2022

 Al3xandrus, on 26 august 2022 - 13:30, said:

Nu este rau deloc pretul, eu l-am prins pe OLX la 4500 ron cu garantie Orange si 512gb (achizitionat de la jumatatea lui Iunie), mi s-a parut super pretul, dar vad ca la Samsung efectiv s-au prabusit preturile datorita vanzarilor slabe. Am citit atatea reviewuri si pareri incat eram cu inima indoita, dar eu zic ca este un terminal OK, intr-adevar cat era asta cu 512 acum cateva luni 7500 ron sau ceva de genul, clar nu as fi dat (eu am vandut si S20plusul foarte bine - inca mai aveam garantie la Altex pana in decembrie deci nu pot sa zic ca am simtit).




De aici ti se trage, din pacate, Samsung ne minte cu optiunile astea - exista si sunt foarte ok si folositoare, insa macina bateria si nu se pot folosi in daily use - incearca cu rezolutia de mijloc + 60 Mhz, macar pentru 2 zile si revino cu feedback, s-ar putea sa fii totusi multumit.

Asta este situatia si trebuie sa fim realisti in privinta lor (ca sunt cam useless dar nici la concurenta daca tii pe 120 Mhz din ce am mai vazut reviewuri nu sunt mai brezi), insa la reducerile actuale de pret, nu mi se par niste terminale rele, mai ales daca ai ocazia sa prinzi si unul cu ceva stocare mai mare (varianta 128 GB mai e si castrata la 8GB RAM - si chiar pt 2022 mi se pare degeaba efectiv, doar ca sa fie acolo - marketing)...

Plus de asta, displayul nu am ce sa comentez, este super fain si mai ales oricat de soare ar fi afara, se vede aproape de perfectiune spre maxim de brightness, pai cred si eu ca omoara bateria...
La asta mai adauga si proasta optimizare a androidului, care oricat am vrea noi sa fie comparabil cu IOSul, nu exista termen. Financiar nu as fi crapat daca mai puneam 1500-2000 ron sa iau un I13 max pro, urmatorul in 2 ani sigur as vrea sa fie Iphone (am mai avut prin 2014), doar ca e problematic cu mutatul "bazei de date" whatsapp (si asa mi-a fost greu de pe samsung pe samsung - multe erori, timp mult pierdut, in fine....+ alte aplicatii. Dar am inteles ca s-ar putea in 2022 muta si whatsappul, asa ca poate peste 2 ani sa se mai optimizeze procesul. Om trai si om vedea! Si zic IOS pentru ca am mai imbatranit si nu mai am chef sa stau sa-l optimizez toata ziua, vreau sa dau banutul si sa fiu multumit de device.

Yep, asa e. Cu toate ca cei de la Samsung sustin ca diferentele intre FHD si WQHD sunt infime, la fel si intre refresh rate standard sau adaptive (imi vine greu a crede :)) )

Din fericire sau din pacate (n-am idee cum sa pun problema :)) ), eu am prins Exynos cu 12gb ram (cred ca standard pe europa ? ).

#20
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
Si eu tot Exynos :( dar din ce am observat maxim 10% si astia 10% cu semnul intrebarii pt snapdragon…la tine e clar rezolutia si refresh rate. Incearca si fara ele, la cat de ok este displayul nu o sa observi mari diferente, trust me (decat mental, pt tine, insa pt baterie va fi un castig mult mai mare…)

Edited by Al3xandrus, 26 August 2022 - 16:56.


#21
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,756
  • Înscris: 23.05.2013
Nu mi-as face probleme cu bateria, foloseste-l linistit.

Unu la mana, faptul ca e 85% si apoi scade imediat la 84% nu inseamna nimic. Nu inseamna ca a consumat 1% intr-o secunda, ci procentul ala reprezinta x mAh din baterie, Daca taie incarcarea la 85%, imagineaza-ti ca se descarca usor ulterior pana la un anumit moment cand ar reincepe iar incarcarea, teoretic.
In plus, raportarea procentuala poate fi diferita, unele telefoane le scoti la 100% si tin o groaza, apoi scad rapid anumite procente, fiind o chestie de soft. In fine.

Apoi, nu stiu cand a fost produs telefonul tau, dar daca a stat jumate de an nefolosit sa zicem - bateria,, se poate simti. Fa-i ciclu complet 100% - 0%, ca sa invete Android-ul limitele bateriei. Nu pateste nimic daca faci asta odata acum, odata cand o fi nevoie, etc. Ca doar nu o duci in extreme zilnic.

Iar apoi, oricum ai garantie 2 ani, o poti schimba intr-o ora in service, sau daca nu-ti convine ai mereu varianta de retur... Desi nu cred ca e cazul.

#22
tdan08

tdan08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 06.12.2006
Cam aceeași problemă am și eu cu un S22+ cumpărat în urmă cu 2 săptămâni. Îl încarc la 100%, dar după ce îl scot de la încărcat scade pana la 96% în primele 5 minute. Apoi observ o staționare. Nu mai scade asa dramatic și observ o scădere relativ normală.
Dar nu înțeleg prăbușirea asta de la 100% la 96% în nici 5 minute. Înainte aveam un Huawei P30 pro care după 5 minute scădea doar 1%.

Mai am o dilemă... La voi cam cât scade bateria peste noapte? De exemplu la mine la ora 23 când ma culc bateria este la 100%, iar când ma trezesc, pe la ora 7, bateria este la 93%. Este normal sa scadă atât?
Peste noapte am toate activate... Date mobile, Wi-Fi, Bluetooth, locație, iar la aplicații nu am umblat sa le dezactivez. Decât ce se dezactivează automat prin nefolosirea lor. În rest telefonul este asa cum vine din fabrică.

Edited by tdan08, 26 August 2022 - 18:52.


#23
radutuby

radutuby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 01.06.2007
Imi cer scuze ca ma bag peste topicul S22 ultra , eu am un S21 FE si la fel se manifesta. Am impresia ca mizeriile astea sunt un feature Samsung. Rar ajung cu SOT de 5 ore.
Am avut inainte un Xiaomi mi 10 cu un acumulator similar iar dupa doi ani de utilizare intensa avea cel putin 7 ore SOT. Am observat ca inclusiv tema Samsung consuma 10% zilnic si daca nu este utilizat. Samsung a decazut foarte mult in ultimi ani la optimizarea software si spun asta deoarece inainte de xiaomi am avut un samsung S9 care era rachteta pe partea de acumulator fata de ce am acum....

Edited by radutuby, 26 August 2022 - 19:02.


#24
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,916
  • Înscris: 10.06.2008
Acel procent nu reprezinta capacitatea rămasă a bateriei ci tensiunea. Se face o extrapolare și asa se afișează acel procent. Sau cel puțin eu asa știu. Acel procent e stabilit de producător...

#25
cipri_m78

cipri_m78

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,933
  • Înscris: 23.05.2010
Incarcati-l fără probleme la 100%, nu cred ca bateria se va degrada cu mult mai repede fata de încărcările pana la 85%, măcar te bucuri de o autonomie cu 15 % mai mare, cam 1h de SOT în plus.
Aplicația AccuBattery îmi indica viata bateriei 99% când am cumpărat telefonul, iar acum după 6 luni a scăzut 98%, am în total peste 70 de incarcari complete, știu ca nu e tocmai relevanta aplicația, dar cât de cât face o estimare.
De obicei îl încarc fast doar când ma grăbesc, în rest il incarc normal și când ajunge la 100% îl scot. Aplicatia ma anunta cand este 99%.
Am observat ca încărcarea rapida îl face sa se încălzească mai tare,
Cateodata il mai las și noaptea la incarcat cu o priza programabila care este setata sa încarce dimineața înainte de trezire cam 2h.30' și îl scot 100%.
Nu îl las sa scadă mai jos de 15%, pe la 20% îl pun la incarcat, mai am o aplicație care ma anunță când bateria coboară sub 25% (GSam battery monitor) 😄

Edited by cipri_m78, 26 August 2022 - 20:11.


#26
routerboard71

routerboard71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 465
  • Înscris: 31.12.2021

 bogdiusf, on 26 august 2022 - 09:46, said:

Salutare tuturor,

Vin cu o problema la care n-am gasit fix. Este a 4-a zi de cand am telefonul, iar bateria inca e in procesul de invatare (learning pattern sau cum il denumesc ei). Telefonul a fost incarcat de doua ori pana acum, in ambele dati pana la 85% (fiind activata functia de prezervare a baterie in care opreste incarcarea la 85%). In ambele dati, cand a fost scos de la incarcat, la nici 1 minut dupa, a scazut bateria la 84%, practic neutilizand deloc telefonul. Doar deblocare si instant -1%. Aveti idee care ar fi (sau daca e) problema? Overall bateria nu mi se pare ca tine foarte mult. M-a tinut 38 de ore, din care vreo 37 de ore a fost idle. In conditiile in care iPh 11 pro ma tine vreo 5 zile pe idle sau aproape 2 zile intregi pe fb/insta.whatsapp (moderate usage) si chestii de genul. Daca ar fi sa echivalez activitatile de pe iPh pe Ultra, cred ca mai mult de 3 ore nu m-ar tine baterie.

Tin sa mentionez ca l-am resetat din fabrica, am curatat orice cache posibil, am dezactivat o gramada de functionalitati inutile ce rulau in fundal.

Iar ca ultima intrebare, care ar fi sugestia voastra ca si cicluri de incarcare? Descarcare pana la cat si incarcare pana la cat? Momentan este 2x% - 85%.

Mersi de timp si o zi faina va doresc!

Concret:
Scoate MIZERIA aia de "prezervativ pentru baterie", lasa-l sa faca vreo 3 - 4 cicluri de baterie gol-plin! Lasa-l sa se incarce pana la 100% de cateva ori si pune-l la incarcat cand mai are 5%.
Apoi, dupa ce "invata" ce folosesti tu mai des pe el, pune-l cu "prezervativ" si ce mai vrei tu.
Ca utilizator, posesor de telefoane de cand altii comunicau prin ragete si porumbei calatori, toba si fum - adica din 1997 incoace, ca depanator de telefoane,tablete, electronica si IT de care ma ocup de vreo 25 de ani incoace, iti spun sa NU ai asteptari prea mari de ;la S22! In ciuda pretului, este energofag, are multe chestii inutile pe el... in fine - scump, DA fiabil insa sub asteptari ca soft. Mai bine imi cumpar "varful de gama" de la Xiaomi... mult mai bun ca sa spun concret si la care bateria chiar tine, decat S22.
Samsung, o fi el lider mondial dar altii stiu sa fabrice telefoane, ei sunt cu brandul si cu reclama!
Ce stiu Samsung sa faca ceva mai bine - televizoare!

#27
Punter

Punter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,223
  • Înscris: 24.07.2022

 tdan08, on 26 august 2022 - 18:50, said:

Peste noapte am toate activate... Date mobile, Wi-Fi, Bluetooth, locație, iar la aplicații nu am umblat sa le dezactivez. Decât ce se dezactivează automat prin nefolosirea lor. În rest telefonul este asa cum vine din fabrică.
de ce?! eu inchid tot, ba chiar e bun un restart inainte de culcare. sau poti sa-l inchizi de tot daca nu ii pui alarma sa te trezeasca.

#28
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007

 tdan08, on 26 august 2022 - 18:50, said:

Cam aceeași problemă am și eu cu un S22+ cumpărat în urmă cu 2 săptămâni. Îl încarc la 100%, dar după ce îl scot de la încărcat scade pana la 96% în primele 5 minute. Apoi observ o staționare. Nu mai scade asa dramatic și observ o scădere relativ normală.
Dar nu înțeleg prăbușirea asta de la 100% la 96% în nici 5 minute. Înainte aveam un Huawei P30 pro care după 5 minute scădea doar 1%.

Mai am o dilemă... La voi cam cât scade bateria peste noapte? De exemplu la mine la ora 23 când ma culc bateria este la 100%, iar când ma trezesc, pe la ora 7, bateria este la 93%. Este normal sa scadă atât?
Peste noapte am toate activate... Date mobile, Wi-Fi, Bluetooth, locație, iar la aplicații nu am umblat sa le dezactivez. Decât ce se dezactivează automat prin nefolosirea lor. În rest telefonul este asa cum vine din fabrică.

Fix asa si la mine, dar repet, incercati din pacate sa mai optimizati si sa mai scoateti anumite lucruri + poate un restart inainte de culcare ca nu strica...

#29
MMVVDD

MMVVDD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 11.09.2009
Da ce nu mai aveti prize sau sa scumpit curentul.

#30
xew

xew

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,569
  • Înscris: 30.12.2007
Suntem in 2022, evoluam si noi sau ne gindim la grota? Va cumparati telefoane scumpe, performante de 4000-5000 lei minim ca sa incepeti sa le castrati, sa le reduceti performantele si in final ajungeti sa le opriti noaptea? Serios? Nu mai bine va luati un amarit de aparat la maxim 1000 lei care nu stie multe, cu baterie de 5000-6000 MAh? Sau mai bine luati-va un telefon cu butoane pentru apeluri si pentru media luati o tableta.
Eu personal nu am mai oprit telefonul noaptea de vreo 10 ani, de restart-uri in fiecare seara nu mai zic ca nu am facut asa ceva pentru optimizare. Probabil unii au ramas cu sechele legate de pastilele de seara si asociaza cu restartul telefonului in fiecare seara. Mai sunt fraieri care mai pun botul si, ... frectia la picior de lemn face biine la sanatate. Mai bine recomandati sa se spuna Tatal Nostru seara fix la ora 22.59 de 7 ori si viata va fi mai linistita, printre care si telefonul va rula minunat.

#31
tdan08

tdan08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 06.12.2006
După o zi de munca, apoi venit acasă, făcut treburi prin casă, doi copii pe cap cărora trebuie să le dau și lor atenție, rezolvat alte treburi de job și acasă, cină în familie, o baie răcoroasă după ziua îmbâcsită de căldură, mai citesc și puțin înainte de culcare, să văd cui i-ar mai rămâne timp și de un ritual de a închide anumite funcții la telefon, de a-i da un restart și de a-i mai face nu știu ce chestii.

De fapt telefonul e ultima mea grijă.
Eu am remarcat doar o scădere abruptă după ce îl scot de la încărcat. Și am spus ce funcții am activate, că in caz de îmi răspunde cineva sa înțeleagă condițiile în care se prezintă telefonul.

Dacă e normal sa facă asa, e ok. Deci viata merge mai departe.

Eu când am ales acest telefon m-am gândit între 13 pro și acest telefon. Dar nu prea ma împac eu cu Apple. Pentru ca androidul se mulează mult mai mult pe nevoile mele. Probabil la 13 pro aveam o baterie mai bună. Mie S22+ mi se pare perfect pentru nevoile mele. Și din punctul meu de vedere e un telefon foarte reușit. Dar mă așteptam la o baterie o idee mai bună. Nu că bateria de acum ar fi praf.

Dar dacă tot am luat acest telefon pentru specificațiile lui, pentru că e "flagship", ar fi culmea sa încep sa țin luminozitatea pe minim, să dau rata refresh la 60, sa limitez procesorul la 70%, sa închid anumite funcții, sa pun bateria în modul economic, sa încarc bateria pana la 85%.... Adică mai pe scurt, să iau un flagship, dar sa îl aduc la funcționalități de telefon midrange.

#32
MMVVDD

MMVVDD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 11.09.2009
Am venit eu de pe 13 pro max, tine bateria lejer 2 zile, dar mi se pare prea castrat

#33
lex2010

lex2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,518
  • Înscris: 21.10.2009
La iPhone, singurul avantaj real mi se pare ca sistemul de operare e mai bine optimizat si mananca mai putin din baterie. O baterie de 3000 mAh pe iPhone rezista cat una de 5000 mAh pe un Android.
Dar aici se termina restul avantajelor iPhone. Prefer sa imi incarc telefonul de 2 ori pe zi decat sa stau cu pacostea numita iOS.

Acum na, trebuie pus in balanta si cantarit si aspectul ca S22 vine cu Exynos in Europa, care e mai slab decat Snapdragon, iar ambele sunt mai slabe decat A15 Bionic.
Mai pui ca Samsungurile vin cu o tona de bloatware... se mai compenseaza un pic balanta.
Dar cum zicea mai sus colegul MMVVDD, iOS este "castrat". Pana si dialerul este la nivelul Android 2.1 din 2010 sau chiar mai rau.
In concluzie, nu mi se pare prea incomod sa incarc telefonul de 2 ori pe zi. Iti iei un charger la birou, unul in masina si unul acasa. N-ai cum sa ramai fara baterie. daca esti anxios, cumperi si o baterie externa si gata. Toate aceste inconveniente depasesc inconvenientul major de a folosi iOS.

PS: Acum am un iPhone 13 Pro, dupa 12 ani de Samsung m-am cam suparat pe ei(pt toate mizeriile din ultima perioada - Exynos in Europa, Snapdragon in SUA, eliminarea incarcatorului si a jackului de 3.5 mm, bloatware-ul preinstalat si aplicatiile duplicate-pt fiecare app Google exista un echivalent Samsung, preinstalat), am zis ca "le arat eu lor" si trec in tabara Apple. Nu sunt multumit deloc si injur iPhone-ul aproape zilnic de cand l-am cumparat( anul trecut, la precomanda), dar pana cand apare seria S23, raman in livada cu mere stricate...

Edited by lex2010, 27 August 2022 - 15:42.


#34
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007

 xew, on 27 august 2022 - 07:32, said:

Suntem in 2022, evoluam si noi sau ne gindim la grota? Va cumparati telefoane scumpe, performante de 4000-5000 lei minim ca sa incepeti sa le castrati, sa le reduceti performantele si in final ajungeti sa le opriti noaptea? Serios? Nu mai bine va luati un amarit de aparat la maxim 1000 lei care nu stie multe, cu baterie de 5000-6000 MAh? Sau mai bine luati-va un telefon cu butoane pentru apeluri si pentru media luati o tableta.
Eu personal nu am mai oprit telefonul noaptea de vreo 10 ani, de restart-uri in fiecare seara nu mai zic ca nu am facut asa ceva pentru optimizare. Probabil unii au ramas cu sechele legate de pastilele de seara si asociaza cu restartul telefonului in fiecare seara. Mai sunt fraieri care mai pun botul si, ... frectia la picior de lemn face biine la sanatate. Mai bine recomandati sa se spuna Tatal Nostru seara fix la ora 22.59 de 7 ori si viata va fi mai linistita, printre care si telefonul va rula minunat.

Ai dreptate intr-un fel, am zis si eu ca samsung a facut marketing mincinos, probabil ca d-asta si nota generala worldwide precum si vanzarile care imi este clar mai mult ca niciodata ca nu au fost grozave pentru seria S22 (ultra included) si de aceea s-au si prabusit preturile, dar ce alternativa am avea? Ori IOS (de care sincer nu e lumea nici acolo grozav de multumita - vezi si exemplul colegului de mai sus - desi eu cred ca pt mine probabil ar fi mai okish si mai putine batai de cap) ori pe Android mai era Huawei insa l-au scos din joc (fara GMS services nu o sa-mi bat capul pe la acelasi pret!) - mai raman Xiaomi, Oppo, am inteles ca sunt terminale foarte ok, stiu multi useri care le folosesc, dar in continuare imi sunt putin mai indepartate privind garantia, suportul, nu stiu parca pe Android tot pe Samsung as ramane (mai e si Google dar nu este oficial reprezentat in RO asa ca cam pica)...

#35
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,916
  • Înscris: 10.06.2008
Nu s-a prăbușit nimic. Luați orice flagship din trecut și vedeți cum au scăzut. Note 9 included...

#36
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,390
  • Înscris: 24.09.2017
dadusem unfollow la topic ca am zis ca s-a cam zis ce s-a putut. dar vad ca deja lumea vorbeste de telefoane ca de femei. hai sa vin si eu sa spulber ceva mituri ca macar sa inteleaga cineva care mai citeste pe aici, sa nu spuna aceleasi ”neadevaruri”(sa le zicem):

1.in idle, samsung consuma mai putin curent decat iphone 13 max. noteboochecknet e un site german vechi si care fac tot felul de teste, inclusiv de pwm si altele, dati la battery life si o sa vedeti acolo masurat: https://www.notebook...6.0.html#toc-13
2.in load pierde samsung, din cuza de Exynos si Snapdragon si etc. din cate am inteles pe snapdragon gen 1+ au mai rezolvat problemele. pana acum si zic inca 2-3 ani, apple erau cu mult peste Snapdragon si de Exynos nu are rost sa vorbim. de asta sunt telefoanele lor mai rapide si mai eficiente. De ce sunt mai rapide? puteti vedea la Gary Explains, in principiu e mai mult cache si alte chestii geeky.
3.apple nu are nici un soft mai bun, ba chiar noile versiuni de IOS sunt mai cu buguri, decat cele Android. cum am zis si la punctul 2, pur si simplu aveau unii care faceau procesoare bine si care au plecat(dar asta e alt subiect). Cand ati avut vreo eroare pe telefoane cu Android ultima oara? ca eu de vreo de pe la android 6 nu am mai avut probleme, uite una noua de la  baieti:Apple is investigating user reports that the iPad mini 6 may stop charging after being updated to iPadOS 15.5, according to a memo sent to service providers and obtained by MacRumors. Daca se intampla la Samsung asta pai dadea lumea foc la telefoane si se duceau cu furcile dupa ei.

eu zic si repet ca nu ai nici o problema cu bateria. Eu am in casa telefoane de la samsung, huawei, tableta xiaomi, tableta mica huawei si fac toate la fel. Cel mai rau e la Xiaomi, incarci 100%, dupa 4 ore o vezi la 97% si are baterie de 8700, dupa care se regleaza si pierde urmatorii 3% intr-o zi sau in timp indelungat. Eu zic sa te bucuri de telefon si sa-ti vezi de viata, cu totul la maxim, ca de asta ai luat flagship de 1000 de euro.

Edited by bobitad, 28 August 2022 - 20:21.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate