Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

Epson, acuzat că-și programează imprimantele să nu mai funcționeze după un anumit interval de folosire

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Inteleg si punctul de vedere al producatorilor de imprimante, insa o imprimanta in casa omului ar trebui sa fie ceva obisnuit. Nu poti impune preturi de 200-300 lei pe
o pereche de cartuse originale..  Am avut HP acum ceva ani buni si pretul la perechea de cartuse orginale HP "negru + color" ma usca de bani. Producatorii ar trebui sa mai taie putin din preturi. Pariu ca majoritatea nu s-ar mai complica cu reincarcare sau cumparare de cartuse compatibile daca pretul ar fi unul decent la cele originale. La fel si cu pirateria de filme si muzica. S-a domolit mult de cand avem abonament cu pret decent la spotify, netflix, hbomax etc. Daca producatorii de imprimante nu ar fi ahtiati dupa o marja de profit grasa si ar lasa niste preturi decente la cartuse, majoritatea ar cumpara doar cartuse originale.




"Concret, Epson ar fi introdus la nivel de firmware o funcție de „uzură” automată, care odată atinsă se manifestă prin inducerea defectării artificiale, cu sau fără o cauză fizică. Astfel, chiar dacă imprimantele low-cost livrate de Epson reușesc cumva să treacă de problemele uzuale, cum ar fi înfundarea cartușelor sau deteriorarea mecanismului de alimentare cu hârtie, producătorul ar fi introdus un mecanism care asigură „decesul” inevitabil al imprimantei respective, dacă este folosită prea mult și totuși nu se strică din cauza „naturale”.

Strategia de a vinde imprimante ieftine şi consumabile scumpe a dus la apariţia unei înfloritoare pieţe a cartuşelor „compatibile”, Epson și alți producători de imprimante fiind prinși într-o cursă permanentă pentru securizarea profitului, pendulând între sabotarea cartușelor de schimb și sabotarea imprimantelor care le utilizează."

https://www.go4it.ro...osire-19203636/

Edited by MembruAnonim, 14 August 2022 - 02:18.


#2
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 12.03.2010
Nu-s care e smecheria aici, dar eu am un EcoTank de doi ani jumate (si vreo 14000 de pagini printate) si mi se pare o REVOLUTIE fata de Lexmark-ul pe care l-am avut de vreo 10 ani, si care m-ar fi uscat de bani daca nu mi-as fi refilat singur cartusele (dar chiar si asa, tot trebuia sa cumpar altele noi macar o data pe an, ca nici refilate nu mai mergeau, si erau 100 de lei unul).

La EcoTank refilezi cu borcanul de 100 de ml, nu cu seringa, o poate face orice dum-dum (nu trebuie reinstalate cartusele de fiecare data cind le misti) si costa vreo 30 de lei borcanul. Nu stiu cum o sa fie cu capul de printare, daca se beleste am belit-o si eu, ca nu stiu sa-l repar, dar deocamdata merge utilitarul de curatare, si nici nu l-am folosit prea des (poate de 10 ori in astia 2 ani jumate).

#3
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,293
  • Înscris: 24.05.2010
Nu imprimanta ar trebui sa fie ceva obisnuit ci stick-ul/card-ul cu certificatul de la semnatura digitala ar trebui sa fie ceva obisnuit in fiecare casa. Pana si in Republica Moldova s-a introdus digitalizarea sistematica.

In business si la centrele de fotocopiere unitatea de masura e foaia trecuta prin tambur. Se face service la x foi utilizare, se plateste chirie la x foi utilizare si tot asa.

Apoi, care este media de defect? In UE, un produs trebuie sa functioneze 2 ani, in rest e doar norocul cumparatorului. Se strica mai devreme se inlocuieste.

Apoi sa luam articolul... il invit pe domnul Aurelian Mihai laudat cu experienta sa sa recapituleze faza cu citarea.... faptul ca arunci un backlink nu e citare. Apoi daca tot te arunci sa traduci si sa adaptezi un alt articol ramai si la curent cu el.... ca in update-ul din articolul sursa vedem ca defapt problema e ca utilizatorii nu fac mentenanta.... Asta fiind reclamatia producatorilor. Apoi nu e deontologic sa facem pushing atat de agresiv intr-o singura directie in lipsa de dovezi (dovada find decizia instantei nu frustarea clientilor). Nu de alta dar se lasa o impresie subiectiva ceea ce e de prost gust cand vrei sa te numesti site de media.

Apoi de prin 2005 se stie ca asta e modelul de business asta e: cumperi o carcasa neprofitabila si apoi te abonezi la cartuse... nu stiu daca stii dar pretul imprimantei in sine e acelasi de 20 de ani... orice economist ti-ar spune ca nu are cum sa fie profitabila. Pretul profitabil pentru o imprimanta ar fi in jur de 1000Euro in conditiile in care s-ar pastra volumul de vanzari daca s-ar include cartusele (cum era de exemplu candva si ti se refilai singur si te tinea mai mult de 2 ani ansamblul), imprimantele alea bune erau chiar si de 5 ori mai scumpe in 2005 decat cele mai bune de azi (nu iti spune nimic chestia asta? ce minuni astepti de la echipament?)...... ceea ce nu e fezabil azi pe modelul actual de client B2C


A da, nu am imprimanta acasa ca nu ii vad utilitatea cu atat mai putin pe cerneala.... boss daca nu scoti cel tarziu saptamanal 5-10 foi nu cerneala iti trebuie.... sunt client fidel al centrului de fotocopiere de langa mine la nevoie. Posted Image  In schimb am in casa semnatura digitala, am cloud-uri, etc.... ca sa nu tai copaci ca acum 50 de ani. Ai idee cat de cancerigen e sa lucrezi cu foi printate daca nu sunt pe laser?

Edited by MooF2010, 14 August 2022 - 07:01.


#4
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,084
  • Înscris: 29.06.2005
Nu-i o noutate asta.
Epson programeaza imprimantele, in special cele inktank, sa nu mai functioneze cand ating un anumit numar de "puncte" printate.
Cand ajunge la acel numar primesti un mesaj ca s-a umplut inkpad-ul colector si imprimanta este kaput. Trebuie sa o duci la service si sa platesti pentru inlocuirea inkpad-ului si resetarea contorului.
Astea se intampla chiar daca inkpad-ul ala este sau nu plin de cerneala, chiar si daca faci separarea evacuarii de cerneala catre recipient extern inca de noua.

Poti spune ca are sfarsitul programat.








[hint] Totusi, cu  multe sapaturi sa poate gasi pe net programelul de reset folosit in service.

#5
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,827
  • Înscris: 15.04.2019

 MooF2010, on 14 august 2022 - 06:51, said:

Apoi, care este media de defect? In UE, un produs trebuie sa functioneze 2 ani, in rest e doar norocul cumparatorului. Se strica mai devreme se inlocuieste.
Trebuie in sensul ca e minim necesar sau in sensul de obligatoriu? Masina mea produsa in UE acum 8 ani n-a avut inca nevoie de nici o interventie (exceptand reviziile). Dvs. ati accepta ca la 2 ani si o zi de la achizitie sa vi se strice televizorul, masina de spalat, frigiderul?
Din fericire nu e inca asa. Si am auzit ca sunt ceva probleme pe planeta cu resursele/poluarea.

Edited by __Dan__, 14 August 2022 - 07:27.


#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

 MooF2010, on 14 august 2022 - 06:51, said:

foi printate daca nu sunt pe laser?

Am trecut pe laser de ~10 ani. Viteza de printare este net superioara.

#7
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 12.03.2010

 florinel, on 14 august 2022 - 07:19, said:

Nu-i o noutate asta.
Epson programeaza imprimantele, in special cele inktank, sa nu mai functioneze cand ating un anumit numar de "puncte" printate.
Cand ajunge la acel numar primesti un mesaj ca s-a umplut inkpad-ul colector si imprimanta este kaput. Trebuie sa o duci la service si sa platesti pentru inlocuirea inkpad-ului si resetarea contorului.
Dude, am desfacut deja inkpadul ala (e chestie de 1 surub) su nu e nici o problema de stors/spalat buretii aia. Ar fi bine sa primesc ub mesaj cum ca s-a umplut, ca am vazut pe internet ca la altii a dat pe-afara si i-a umplut de respect.

Si am gasit si de unde se reseteaza contorul ala (e o cifra editabila, o poti sterge sau pune ce cifra vrei tu acolo) nu e nevoie de nici un program special. Singura problema nerezolvabila acasa o vad sa fie capul ala de printare, mi s-ar parea o minune sa nu se infunde la un moment dat, de nici utilitarul ala sa nu-l mai scape. Am vazut indieni inlocuindu-l, dar nu stiu de unde as putea lua altul si e si munca peste nivelul meu de calificare.

#8
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,494
  • Înscris: 14.08.2007

 hellmarvel, on 14 august 2022 - 06:32, said:

Nu-s care e smecheria aici, dar eu am un EcoTank de doi ani jumate (si vreo 14000 de pagini printate) si mi se pare o REVOLUTIE fata de Lexmark-ul pe care l-am avut de vreo 10 ani
La fel si eu, mi se pare foarte ieftin Epsonul cu EcoTank la consumabile, eu inca am din cartusele originale de acum vreo 2 ani si inca mai am rezerva de lichid in recipiente ... si nici rezervele nu sunt scumpe deloc. Momentan s-a tinut bine, s-a uscat un pic cand am facut o pauza de vreo 2-3 luni de listare, dar si-a revenit dupa ce am rulat operatiunile lui de curatare.

#9
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,212
  • Înscris: 29.04.2008
Folosesc imprimante inkjet de format mare de peste 15 ani. Sunt 2 politici de jupuire a clientului:

1. cerneala
2. piesele de schimb

Cerneala. Am folosit originala și alternativă pe mărci ca Roland, Epson, Canon, Mutoh, HP. Cu cât imprimanta e mai ieftina, cu atât cerneală e mai scumpă: 130 ml cerneală pigment Canon mă costă 260 de lei, 775 ml de latex HP mă costă 500 de lei. Că idee HP are niste plotere cu rezervoare de 30ml pe care le vinde cu sute de lei (pe 1mp de afiș poate intra și undeva la 15 ml de cerneală, că idee). Folosind cerneală originala pare scump la prima vedere, însă... Însă am impresia că inițiatorul are dreptate: ceva se întâmplă când folosești cerneală alternativă: se întindă mai repede, ai nevoie de multe cleaninguri, se duce mai repede cartușul de mentenanță, se duc dreaq chipurile de pe cartușe și în final se duce capul. Și așa s-au dus toată economia cu cerneală alternativă. Acum, pentru prima dată după multi-multi ani folosesc cerneală originala pe un Canon. Mno, sa bat in lemn, parca mai puține griji. Parca o mai buna consistenta la print. In plus, devine din ce in ce mai greu să găsești un echipament cu cartușe reîncărcabile (un set pentru plotter trece lejeeer de mia de lei), și un producător constant și bun de cerneală alternativă (care s-au scumpit nesimțit și ea, in ultimul timp).

Piese de schimb. Aici e jale. Am luat pauza săptămâna asta de la HP. Ceva legat de un o-ring (garnitura, pe românește). Din păcate, nu se poate schimba garnitura, se schimba toată tubulatura: peste 2000 de euro tubulatura, peste 100 de euro ora de service. La Epson, un schimbat de cap m-am costat vreo 7000 de lei, în condițiile în care printerul de nou nu e cu mult mai scump.

Concluzia? Dap, ne belesc de bani producătorii. Ne vând cerneala parca ar fi aur lichid, piesele de schimb zici că sunt de Ferrari. Și în final mai dau și rateuri.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Bf6kOEtgQqE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

PS acu câțiva ani, in USA, Cano a vândut un plotter doar la prețul cernelii, practic a dat hardware gratis. Numai că, un rezervor de cerneală e undeva la 1200 de lei și are 12 culori. E clar de unde își ia banii și că face orice pentru asta.

Edited by iladi, 14 August 2022 - 08:13.


#10
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,982
  • Înscris: 30.08.2017

 MembruAnonim, on 14 august 2022 - 02:15, said:

"Concret, Epson ar fi introdus la nivel de firmware o funcție de „uzură” automată, care odată atinsă se manifestă prin inducerea defectării artificiale, cu sau fără o cauză fizică. Astfel, chiar dacă imprimantele low-cost livrate de Epson reușesc cumva să treacă de problemele uzuale, cum ar fi înfundarea cartușelor sau deteriorarea mecanismului de alimentare cu hârtie, producătorul ar fi introdus un mecanism care asigură „decesul” inevitabil al imprimantei respective, dacă este folosită prea mult și totuși nu se strică din cauza „naturale”.

Chestia asta e destul e veche, se practica si la HP.

Eu am mers pe imprimanta CISS ca sa nu mai am bataie de cap cu chestiile astea. Se termina cerneala, cumpar alta si el al naibii de ieftina. 30 lei o rezerva cu cerneala neagra Canon, de exemplu. Si tine vreo 6000 de pagini, conform specificatiilor. Tot pe acolo si cele color.

Edited by george_alexandru, 14 August 2022 - 08:48.


#11
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,174
  • Înscris: 28.10.2018
Eu printez in interes propriu 10-20 de coli pe an, din care mai mult de jumatate sunt etichete de retur amzon.

Evident alea 10-20 de coli le printez la serviciu ca nu am baut gaz sa tin o imprimanta acasa pentru atata lucru.

#12
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,174
  • Înscris: 28.10.2018
Dupa postul de mai sus m-am gandit si cate coli printez in interes de serviciu. Si mi-a dat....zero.

Deci la noi la job totul este complet digitalizat. Orice document care trebuie semnat, il primim prin docusign, il semnam digital, il salvam pdf si aia e.

Pe birou am 3 monitoare (laptop + 2 externe). Deci la fel, nu am de ce sa mai printez nimic ca imi umplu ecranele cu tot ce am nevoie sa am in campul vizual.

Edited by abac, 14 August 2022 - 10:38.


#13
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,982
  • Înscris: 30.08.2017
Eu mai printez pentru cazurile în care se cer documente printate, statul român de exemplu. Însă în ultima vreme s-au mai digitalizat și multe merg online.

Mai printez pentru copil, diverse chestii de colorat sau de făcut exerciții.

La birou nu folosim hârtie, nici nu am avea cum, ne despart 2500km.

Edited by george_alexandru, 14 August 2022 - 10:52.


#14
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,293
  • Înscris: 24.05.2010

 __Dan__, on 14 august 2022 - 07:23, said:

Trebuie in sensul ca e minim necesar sau in sensul de obligatoriu? Masina mea produsa in UE acum 8 ani n-a avut inca nevoie de nici o interventie (exceptand reviziile). Dvs. ati accepta ca la 2 ani si o zi de la achizitie sa vi se strice televizorul, masina de spalat, frigiderul?
Din fericire nu e inca asa. Si am auzit ca sunt ceva probleme pe planeta cu resursele/poluarea.

Trebuie in sensul ca e minim obligatoriu, daca producatorul nu promite explicit mai mult, e ciubucul cumparatorului tot ce depaseste 2 ani.

Edited by MooF2010, 14 August 2022 - 14:29.


#15
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,459
  • Înscris: 03.04.2013

 abac, on 14 august 2022 - 08:47, said:

ca nu am baut gaz
Fereasca Dumnezeu, la cat s-a scumpit gazul...

#16
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

 hellmarvel, on 14 august 2022 - 07:48, said:

Si am gasit si de unde se reseteaza contorul ala (e o cifra editabila, o poti sterge sau pune ce cifra vrei tu acolo) nu e nevoie de nici un program special.
ne spui și nouă? și eu am un Epson la care ar trebui să resetez contorul de cerneală uzată.

#17
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 12.03.2010

 DaculScoril0, on 14 august 2022 - 23:19, said:

ne spui și nouă? și eu am un Epson la care ar trebui să resetez contorul de cerneală uzată.
Contorul ala e pentru numarul de foi printate.
Printers -> click dreapta Epson ->Printing Preferences -> Maintenance -> Printer and Option Information (imprimanta trebuie sa fie pornita,  si prostia aia de Epson Monitor sa fie activata
Attached File  Clipboard01.jpg   13.37K   34 downloads

Ce sa vezi, sint la 21.500 de pagini, fara probleme pina acum.

#18
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Puteți picta cu mâna și atunci veți înțelege valoarea muncii.
Dacă lucrurile ar sta așa de simplu am avea o puzderie de producători de imprimante, dar nu avem.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate