Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...
 Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...
 

Povestea unui implant dentar

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
225 replies to this topic

#199
nicdp80

nicdp80

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 18.01.2024

 niculaecredulul, on 23 ianuarie 2024 - 20:25, said:

ceramica cu care este placat metalul nu se "lipeste" de gingie. Caz in care ar putea aparea esecul implantului/infectie in jurul lui
Ceramica nu se poate lipi de gingie sub nici o forma . Poate fi vorba doar de toleranta . Trebuie sa ne gandim ca acel implant a fost experimentat si omologat inainte de a ajunge pe piata .
Esecul implantului poate fi produs in principal de nerespectarea regulilor de ingrijire .

#200
niculaecredulul

niculaecredulul

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.01.2024

 Puferiu_, on 22 ianuarie 2024 - 22:21, said:


Salut si bine ai venit pe acest topic prolific! De ce taman Straumann? Pune niste preturi sau link catre cabinetul respectiv.
Inca nu am facut operatia, asa ca sunt deschis la a auzi pareri


#201
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 04.09.2018

 Jumong, on 23 ianuarie 2024 - 13:02, said:

Tie ti s-o parea, poate ai impresia ca oasele sunt cam ca menghinele alea de metal.
Si nici nu vreau sa te uimesc, nu vad rostul, doar mai scriu si eu una, alta, ca samai treaca timpul.
Oricum, nu-ti pune nimeni pistolul la tampla, nici tie si nici sorei prietenului tau, se poate sta fara si se pot mesteca si alune fara implanturi.
Iti recomand ca la inceput sa incepi cu carnea, ba chiar cu o coaja de paine, dupa care treci la alune.
Succes.
Nu, mi s-ar parea okey ca osul sa ramana la fel, ce treaba ar avea ca are ceva in el sau nu, vroiam sa inteleg mecanismul doar, ca inteleg ce vrei sa zici.
Scoti ceva ala si ramane osul cum era.
De ex scoti un cui dintr-un lemn de 2 cm latime si 2 inaltime, ramane lemnul la fel, nu se duce doar ca ai scos cuiul din el, ceva de genul vreau sa zic.
Nu zic ca s-or tine bine dintii la scheletii aia de sute de ani, dar dat fiind ca nu au mai aplicat forte pe mandibula, ar fi trebuit osu sa nu mai fie dupa regula asta.

Nu cunosc, de aia zic, stiu ca poate zic tampenii.
Ce, pe osul de la craniu aplici forte ? E tot nefolosit sa zic, dar nu se duce, e la fel, ba am auzit ca pana la o anumita varsta se ingroasa osul craniului.
Daca bagi un cui in el (cum fac parnaiasii), zona aia se reumple cu os dupa ce-l scoti si e la fel, nu se subtiaza sau altele.

Nu stiu cum o fi sora prietenului cand o face implanturile, o sa vedem. Dar mi s-a parut absurd la tine "de ce sa mestec alune cand pot evita, de ce sa mestec aia cand pot evita ?", adica suna ca si cum ai pus dintii aia de decor.

Eu deocamdata nu am nevoie de implanturi, lipsesc doar doua masele simetrice de o parte si de alta, e a treia numarand din spate catre fata, nu stiu ce masea e aia.
Una e pierduta in 91, alta in 97.

#202
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 01.05.2009

View PostMinettoMatoi, on 02 februarie 2024 - 19:11, said:

Nu stiu cum o fi sora prietenului cand o face implanturile, o sa vedem. Dar mi s-a parut absurd la tine "de ce sa mestec alune cand pot evita, de ce sa mestec aia cand pot evita ?", adica suna ca si cum ai pus dintii aia de decor.
Ce sa zic, poate o avea si decorul rostul lui...
Acelasi lucru il poti spune si unui om care si-a rupt mana, sau piciorul, asta fiindca exista o oarecare legatura intre stoma si ortopedie. Invita un fotbalist sau un boxer sa faca din nou sport dupa ce si-a rupt piciorul sau mana si medicii le-au fixat cu nu stiu ce tije si suruburi. Sau ii poti spune lasa bai sa atarne, mana sau piciorul, oricum n-o sa mai faci sport, oricum (poate) nici n-o sa mai tii un ciocan sau un fierastrau in mana, asa ca la ce iti foloseste, doar de decor? Posted Image

Daca nu intelegi ca proteza nu e originalul, asta e, nu cred ca o sa convingi pe cineva care a trecut prin asa ceva sa faca experimente pe el doar ca sa te convinga pe tine. Dar as vrea sa incerci cu sora prietenului, dupa ce-o sa aiba implanturi, sa vedem daca e de acord.
Oricum, apropo de decor, banuiesc ca sora prietenului poate mesteca acum si o coaja de paine crocanta, si o shaorma, si o friptura, si un carnat, si o salata verde, de telina sau boeuf, ori alte chestii pana in duritatea unei alune, deci chiar nu-mi dau seama de ce o avea nevoie de niste implanturi....Posted Image

#203
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 04.09.2018
Deci, este una sa nu spargi samburi de masline in gura, sau sa nu spargi oase, dar nici asa sa nu mesteci nici alune ! Mi se pare exagerat, si mama cand a auzit a ras, desi are placa jos si mesteca alune.
Nu sa ma convingi pe mine, nici nu am pretentia asta, zic ce ai zis tu ptr tine doar "evit aia, evit aia", pai la banii aia naiba !
Nu am zis sa tragi de carne ca nu-s absurd. Adica la banii aia am ceva pretentii si nu doar eu.
Am sunat si rudele si au ras de s-au spart, nu de tine au ras ci de faptul ca implanturile nu ar putea sustine asa o actiune.
Nu e ca originalul dar sa fie cat de cat totusi.

Dar ma mir cum de nu ai mancat alune pana acuma de cand ai implanturile, poate nu iti plac, ca si eu mananc rar. Eu cand te-am intrebat am crezut ca deja mancasei de n ori alune si stii cum este. Nu sa mananci special ca sa ma lamuresc eu.
De dantura ai nevoie la ceva putin mai serios, altfel asa sa mananc morcovi fierti o pot face si fara ca se topesc in gura.

Are si decorul rol, dar nu da 18000 euro doar ptr decor totusi. Sunt implanturi totusi tepene.
E gandirea ta, asta este, dar asa subiectiv ma mir cum de ti-e frica sa mesteci alune gandind ca nu stiu ce se poate intampla. iti dai seama ce parere proasta ai de implanturi.
Ma refer viz-a-viz de tine personal, nu ca ma mir ca nu ma lamuresti pe mine.
Sincer esti primu care gandeste asa pe care l-am intalnit de parca era vb de samburi de masline unde poate face praf si o dantura originala. Mai ales ca nu stii cum ar fi daca ai mesteca alune e putin mai ciudat.
Faptul ca gandesti ca s-ar putea intampla ceva m-a cam uimit, poate nu te-a informat medicul in privinta mestecarii anumitor alimente mai tari.
Pai inseamna ca tu nici morcov crud nu mananci, ca si ala e ceva mai taricut ca alunele, pe mine ma dureau muschii maxilarelor la morcovi, dar nu la alune.

Insa este bine ca am si o alta viziune de la tine. Pai dar eu nu plecam de la medic pana nu stiam clar ce se intampla daca mancam alune,  morcovi, etc, macar ca informatie ptr mine, chiar daca nu mancam neaparat, inseamna ca esti asa mai putin curios ca mine, ca personalitate.
Chiar dupa ce face sora lucrarea, sa vedem daca mananca alune cum o sa fie, nu stiu daca ii plac alunele, zic ca idee.

Sora prietenului meu are f mari probleme, nu stiu de ce i se faramau efectiv dintii (poate ma poti lamuri), cand se spala pe dinti se faramau ! Si nici 50 ani nu avea.
Asa ca a ramas fara 75 % din dinti si masele, mai are in fata ceva dar si aia-s vai de ei si se pune problema sa ii scoata si pe aia si sa-ti faca toata gura, cateva implanturi jos, sus si apoi lucrare.
Chirurgul zice sa pastreze radacinile la ce are si sa faca coronite, stomatologul ca nu, ca trebe scos tot, s-a si suparat vazand ca unu gandeste inversul altuia.
Si are dureri la dintii ramasi de nu se poate, dar cica radacina ar fi buna zice chirurgul.

Asa ca trebuie sa isi puna cumva dinti si a ales implanturile facute toate intr-o zi, cica se numeste cumva fast si mai nu stiu cum. Ca avand si o boala psihica nu are dispozitie sa se duca de n ori.
Pretul cu pastrare radacini, e mai mare decat cealalta varianta, in fata la fiecare radacina ar pune coronita, adica mai mare de 18000 Euro.
Ei ii e frica ca se duc radacinile sau cad, si iar ala dandana in timp, de aia prefera cealalta varianta.

#204
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 01.05.2009
Acum ce sa zic, pare ca sunteti o familie cu un simt al umorului foarte dezvoltat, imi si imaginez scena...hahaha, uite ce scrie ala pe forum, ca sa nu mesteci alune atunci cand ai implanturi, sa eviti aia, si ailalta, si....hahaha, ce impresie proasta are despre implanturi, hahaha.
Si daca ai impresia ca ma deranjeaza catusi de putin, te inseli, dimpotriva, ma face si pe mine sa rad. Posted Image  Imi dau seama ce distractie ar fi daca as incerca sa dau o explicatie despre faramarea dintilor, ceea ce oricum nici nu incerc sa fac, fiindca am tot spus pe aici ca imi lipsesc cativa ani de medicina/stoma.

Totusi, inainte de-a incepe procedura, va incurajez sa-i spuneti medicului EXACT cerintele pe care le aveti, ce anume aveti de gand sa mestecati dupa aia, plus faptul ca aveti pretentia indreptatita sa va tina "o viata" lucrarea, atat implanturile cat si ceea ce-o sa fie deasupra lor, bonturi, ceramica, zirconiul, etc.
Si sa nu plecati de acolo, de la medic, pana nu o sa va arate in mod clar ce se intampla daca o sa mesteci alune, morcovi, samburi de masline, si ce mai aveti de gand sa mestecati. Instinctiv, as zice ca e de ajuns ca tu, mama ta, restul rudelor, sa urmariti (laolalta sau separat) un filmulet de pe youtube, unul din ala facut de vreo companie care produce implanturi (ce brand vrei tu), sau de vreun doctor stomatolog, si ar trebui sa fie destul de clar. Dar daca n-o sa fie destul de clar, atunci cu siguranta medicul o sa va dea toate detaliile cu privire la ce se intampla.
Succesuri. Posted Image

#205
niculaecredulul

niculaecredulul

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.01.2024

View PostMinettoMatoi, on 04 februarie 2024 - 20:58, said:

Adica la banii aia am ceva pretentii si nu doar eu.


Domnule Minetto, aveti o gandire foarte pragmatica si sunt in asentimentul dvs. Va sustin, normal ca daca omul da 18.000 sau chiar mai bine pe 2 arcade, e normal sa poata manca ce doreste el, nu ce ii spune medicul! Bun venit in 2024, unde dentistul e nutritionist, asistenta bonă etc. Trebuie să ne trezim putin. Si normal, daca acea lucrare nu rezista la o aluna sa spunem, la un T-bone, pacientul este indreptatit sa dea medicul in judecata cu castig de cauza. Am cunostinte in domeniu si incurajez acest fapt, prea fac deja ce vor dumnealor, cu tot respectul. Ei nu ne pot verifica de cate ori ne spalam pe "lucrare", caci am auzit la multi care au avut probleme cu implanturile ca le invoca acest motiv, anterior era cu organismul, trebuie cumparat alt organism, tot de la noi daca se poate. De ce credeti ca niciun doctor nu spune sa incerci nimic acasa, doar sa mergem la ei ca ei sunt specialisti? Sa ne trezim, pana nu ne impun si felul in care sa mestecam. Unde mai pui ca dintii omului nici macar nu costa nimic, vine un scoatem-tot si te taxeaza sa isi duca el familia prin Caraibe pe spatele dintilor tai. Motivul? Nu v-ati spalat. Ma apuca rasul. La mine in arborele genealogic, pe care l-am bagat anul trecut in decembrie pe foc, nimeni nu a avut dinti si se spalau pe dinti conform recomandarilor ADA(Asociatia Dentara Americana), asta cand in Romania nici nu se auzea de conceptul de dinte! Noroc!

#206
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 01.05.2009

View Postniculaecredulul, on 06 februarie 2024 - 07:35, said:

caci am auzit la multi care au avut probleme cu implanturile ca le invoca acest motiv
95% proceduri reusite vs. 5% nereusite.
Din alea 5% nereusite, un anume procent e considerat a fi din cauza medicului. Nu mai tin minte exact cat anume, si am dat cifrele din memorie, nu mai am link la indemana.

Acum, ce vreau sa spun e ca sunt doua posibile explicatii:
- ori s-au schimbat procentele dramatic de cand mi-am pus eu implanturi
- ori ai tu un anturaj extrem de ghinionist

#207
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 04.09.2018

View PostJumong, on 05 februarie 2024 - 07:53, said:

Acum ce sa zic, pare ca sunteti o familie cu un simt al umorului foarte dezvoltat, imi si imaginez scena...hahaha, uite ce scrie ala pe forum, ca sa nu mesteci alune atunci cand ai implanturi, sa eviti aia, si ailalta, si....hahaha, ce impresie proasta are despre implanturi, hahaha.
Si daca ai impresia ca ma deranjeaza catusi de putin, te inseli, dimpotriva, ma face si pe mine sa rad. Posted Image  Imi dau seama ce distractie ar fi daca as incerca sa dau o explicatie despre faramarea dintilor, ceea ce oricum nici nu incerc sa fac, fiindca am tot spus pe aici ca imi lipsesc cativa ani de medicina/stoma.

Totusi, inainte de-a incepe procedura, va incurajez sa-i spuneti medicului EXACT cerintele pe care le aveti, ce anume aveti de gand sa mestecati dupa aia, plus faptul ca aveti pretentia indreptatita sa va tina "o viata" lucrarea, atat implanturile cat si ceea ce-o sa fie deasupra lor, bonturi, ceramica, zirconiul, etc.
Si sa nu plecati de acolo, de la medic, pana nu o sa va arate in mod clar ce se intampla daca o sa mesteci alune, morcovi, samburi de masline, si ce mai aveti de gand sa mestecati. Instinctiv, as zice ca e de ajuns ca tu, mama ta, restul rudelor, sa urmariti (laolalta sau separat) un filmulet de pe youtube, unul din ala facut de vreo companie care produce implanturi (ce brand vrei tu), sau de vreun doctor stomatolog, si ar trebui sa fie destul de clar. Dar daca n-o sa fie destul de clar, atunci cu siguranta medicul o sa va dea toate detaliile cu privire la ce se intampla.
Succesuri. Posted Image
Nu ai inteles ca nu s-a ras de tine ci de implanturi. Ca pana la urma era normal sa iti fie teama, dar faptul ca era motiv de teama nu era okey, impresie proasta de implanturi avem noi de fapt, prin faptul ca s-a pus problema ca s-ar putea sa fie probleme.

Normal ca o sa intrebe ce si cum banuiesc, o sa-i recomand si eu sa intrebe, deocamdata cam intr-o luna ar incepe lucrarea.
Mi se pare logic sa intrebe si sa nu plece de acolo nelamurita. Adica cand pleaca stie clar daca merge sa mestece alune sau nu, nu sa nu stie.
Bine, daca consuma acele produse, ca tu daca nu consumi alune normal ca nu ai intrebat, ca altfel stiai raspunsul sigur chiar daca nu mancai.

Cui nu i-au mers implanturile aia e, ghinion dar nu-s prea multi. Oricum eu nu prea inteleg cu face sa calce f bine dantura de sus cu aia de jos, cum regleaza alea in care intra dintele cu surub daca nu calca bine ? Adica daca dupa insurubare e putin  mai la dreapta, cum faci sa dai mai la stanga si sa se fixeze asa ?

Uite niculaecredulul ce sanatos gandeste ! Exact asa gandeste si anturajul meu carora le-am zis.
Tie nu ti se pare anormal (nu iti contest parerea, doar relatez) ca e aberatie sa nu poata mesteca omul o aluna ca sare implantul in aer. O iei ca si cum ar fi ceva normal, daca nu e ca originalul mancam morcovi fierti pe 18000 de euro sau mai mult, ca asa e normal.
Ca nu e asa e alta, dar gandirea zic, conceptia.

Pai la banii astia asa mai in gluma zic (desi asta e aberatie), ar trebui sa pot sfaram samburi de masline !
Ok, inteleg, vrei sa iei bani multi, dar ofera ceva de acesti bani, ceva serios, ca nu-s de colo 18-20000 euro mai ales ptr romani.
Asa cum sunt niste ciocolate la libraria carturesti, costa 50-60 lei una de 100 g, ce draci are aia ? La banii aia ar trebui sa faca doua lucruri:

1 - Sa nu urce glicemia, deci diabeticii sa aiba liber la asta.
2 - Sa nu ingrase, deci sa aiba ingrediente very low calorice, indulcitori asa gen eritritol, grasimi care nu se prea asimileaza cumva sau f putini. Mai ales ca se poate face, nu prea au interesul.
Si atunci da domne, dau 600 lei ca am bani sa iau 10 ciocolate, sa mananc cata ciocolata vreau eu.
Ca asa dau 6 lei, sunt si alea f bune dar sunt periculoase, dau un ban dar sa stiu de ce-l dau.

Astia au mers pe linie glicemica dar NU pe linie calorica, chiar am observat asta. In loc sa-ti faca dulceata cu eritritol care nu are calorii, iti face cu fructoza, sorbitol, xilitol care si alea au kcal ca si zaharul doar ca nu urca glicemia, si sunt si  mai scumpe semnificativ. Deci e clar.
In loc sa-ti faca ursuleti haribo cu din ala, iti face cu astealalta de ai tot 350 Kcal/100 g, pai lumea e satula in a manca cu centimetru sa nu se ingrase. Mai ales ca e realizabil f simplu. Pune dracu pret si cine are bani ia !
Ca multe vedete se plang de problema cu ingrasarea.

Ori acuma vor bani moca, nu merge nici asa.

View Postniculaecredulul, on 06 februarie 2024 - 07:35, said:

Domnule Minetto, aveti o gandire foarte pragmatica si sunt in asentimentul dvs. Va sustin, normal ca daca omul da 18.000 sau chiar mai bine pe 2 arcade, e normal sa poata manca ce doreste el, nu ce ii spune medicul! Bun venit in 2024, unde dentistul e nutritionist, asistenta bonă etc. Trebuie să ne trezim putin. Si normal, daca acea lucrare nu rezista la o aluna sa spunem, la un T-bone, pacientul este indreptatit sa dea medicul in judecata cu castig de cauza. Am cunostinte in domeniu si incurajez acest fapt, prea fac deja ce vor dumnealor, cu tot respectul. Ei nu ne pot verifica de cate ori ne spalam pe "lucrare", caci am auzit la multi care au avut probleme cu implanturile ca le invoca acest motiv, anterior era cu organismul, trebuie cumparat alt organism, tot de la noi daca se poate. De ce credeti ca niciun doctor nu spune sa incerci nimic acasa, doar sa mergem la ei ca ei sunt specialisti? Sa ne trezim, pana nu ne impun si felul in care sa mestecam. Unde mai pui ca dintii omului nici macar nu costa nimic, vine un scoatem-tot si te taxeaza sa isi duca el familia prin Caraibe pe spatele dintilor tai. Motivul? Nu v-ati spalat. Ma apuca rasul. La mine in arborele genealogic, pe care l-am bagat anul trecut in decembrie pe foc, nimeni nu a avut dinti si se spalau pe dinti conform recomandarilor ADA(Asociatia Dentara Americana), asta cand in Romania nici nu se auzea de conceptul de dinte! Noroc!
E si de la spalat dar nu numai, e vb de uzura in timp fiind ceva si mecanic, dintele imbratranese adica materialul, nu tine 101 ani, te trezesti ca se sparge si cand mananci paine moale.
Asa cum o bara de fier daca e prea imbatranita o poti rupe cu mana.

Ei ar fi trebui sa fie inlocuiti natural periodic, cum cade unul sa creasca altul.
Si ligamentele, radacinile se uzeaza, de aia trebuiau sa se refaca si alea, ca ai nevoie sa mananci pana mori zic eu.
Te speli si ? Incepe sa se miste dintele, ce faci ? Sau se sparge desi nu pui forta mare pe el, dintii nu se duc doar de la carii.
Dar medicii se spala pe maini.

Edited by MinettoMatoi, 07 February 2024 - 20:19.


#208
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 01.05.2009
@MinettoMatoi
Pe forum nu e o strada cu sens unic, ci cu dublu sens. Posted Image
Dincolo de asta, bag de seama ca n-ai citit chiar cu atentie ceea ce ti-am recomandat; de pilda chestia asta:
"Implantul, diblul adica (eventual bontul, dar peste el e ceramica sau altceva), sunt garantate pe viata de catre orice firma decenta, asta insemnand ca e recunoscuta in lumea medicala, n-a aparut ieri si nu stii de unde s-o iei maine.
Implantul introdus in os nu e obligatoriu sa tina o viata (viata insemnand de la momentul introducerii si pana mori, oricand s-ar intampla asta).
Si nimeni, absolut nimeni, nu-ti poate garanta asta.
La modul general, ca sa se intample asta, sa te tina o viata, depinde mai mult de tine si de organismul tau, si mai putin de medic
."

Asta e parerea mea de pacient, fara sa cunosc anatomie, fara sa fiu medic, fara sa lucrez in vreun domeniu macar tangent cu stoma, fara sa fi citit articole de specialitate, fara sa fi fost pe la congrese, fara sa fi pus 500 sau 1000 de implanturi la viata mea, fara sa fi urmarit nu stiu cate zeci sau sute de pacienti timp de ani de zile.

Acum, tu pui presiune pe medic, in sensul ca "dau atat, pai sa ma tina la ce vreau eu, ce-i aia sa nu mananc alune?!".
Doar ca in continuare pare ca nu sesizezi faptul ca succesul in aceasta intreprindere nu depinde in totalitate de medic, adica exact ce-am scris mai sus, ci mai ales de organismul tau, de igiena, de vizite regulate, si poate nu in ultimul rand de ceea ce mesteci. Fortand putin lucrurile, poti sa-i dai si 100.000 de euro medicului, si tot nu-ti poate da (este ilegal) certificat de garantie pe viata care sa cuprinda faptul ca poti mesteca orice, alune, samburi de masline, fistic, morcovi, sau nu stiu ce altceva, si nu ti se intampla nimic.

Dincolo de asta, ce este mai tare, titanul (cu o duritate cat a otelului), sau maxilarul ori mandibula? Stii tu teste de rezistenta si alte chestii? Pe cale de consecinta, stii tu care cedeaza primul, osul sau "otelul" atunci cand tu mesteci chestii tari si foarte tari pe o suprafata neregulata, ca asa sunt dintii, fiindca trebuie sa ai o oarecare forta de strapungere si sfasiere...iar aici ajungem si la ce te intereseaza pe tine mai sus, anume cum de calca la fix, cum il dai mai la stanga sau mai la dreapta, mai in afara sau mai in interior ?
Pai exact aici intervine procentul ala pe care nu-l mai tin eu minte, ala din cele 5% interventii nereusite, adica exact aici se face diferenta dintre un medic bun si unul care nu stie (sau nu are experienta, sau e neatent, sau cine stie ce alt motiv), fiindca daca lucrarea nu calca corect, la fix, si atunci cand tu apesi tare pe proteza, deci pe dinti, care nu au o suprafata neteda, deci pe bont, deci pe implant, intervine un "joc" pe undeva, si implantul iese de unde este bagat (banuiesc eu ca aia este partea cea mai slaba din toata structura, nu stiu exact ce si cum, dar am retinut treaba cu mecanica fina, geometrie, forte). Iar treaba asta se face inainte de a da gauri, si dupa, din bonturi si suprastructura, coroana, proteza, etc. Banuiesc, da?!

Alta chestie, eu am vorbit pe aici de garantie, dar poate ca am folosit gresit cuvantul. Una la mana, nu poti da garantie pe actul medical, asa cum nu ai garantie ca o aspirina iti ia durerea de mana. Doi la mana, garantia de care am pomenit eu se referea la diferenta dintre implanturi, adica daca am de ales intre unul de 400 si unul de 800, sau 1000, atunci intrebarea fireasca pentru mine, ca pacient, a fost urmatoarea: ala de 800 sau 1000 tine mai mult decat ala de 400? (deci, ca sa fie foarte clar, cand eu am scris garantie am vrut sa spun cat tine)
Iar raspunsul a fost ca nu, punct.
E adevarat, Straumann are preturi mari si de exemplu face niste implanturi care vin intr-un nu stiu ce lichid, si ei garanteaza ca daca pui implantul ala in nu stiu ce interval de timp de la desigilare, ala se sudeaza sigur de os si poti pune imediat ceva deasupra lui, o coroana sau altceva...nu stiu, poate aberez eu dar nici nu ma pricep la ce, cum si cand, insa ghici ce: nimeni nu-ti garanteaza, nici Straumann, ca implantul ala sta o viata sudat in os daca tu mesteci alune, samburi de masline, sau fistic. Si nici altfel, fara astea, nimeni nu-ti poate garanta asta, fiindca nu stiu, zic si eu la plesneala, ce se intampla daca faci maine diabet sau cine stie ce altceva? Stii, poti aprecia tu influenta unei anumite boli asupra implantului?

Cu alte cuvinte, iti doresc mult succes in atingerea obiectivelor. Posted Image
Iar in ceea ce ma priveste, am cam spus ce-am avut de spus.

#209
emagiul

emagiul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 292
  • Înscris: 30.06.2008
@Jumong . O postare concludenta. Azi am vazut un istoric al radiografiilor mele din ultimii 10 ani. Implanturile sunt ok dar am vazut evolutia tehnica. Cele de acum 20 de ani erau niste surubele de 2 cm subtiri si cu filet rarefiat. Cele noi de la Noble sunt mai scurte, diametru dublu si filet foarte mic. Am inteles ca in ultimii ani nu se mai folosesc cele in unghi. Lucrarea inferioara s-a tocit dupa 7 ani si trebuie refacuta integral. In general cea de sus e facuta din ceramica dura, estetic arata bestial dar este casanta. De aceea lucrarea de jos e facuta din compozit care poate prelua din forte, se toceste in timp.
Am mancat alune, fistic , coaja de paine, seminte ,orice fara probleme. Un "avantaj" de care putini sunt constienti in cazul implanturilor totale este disparitia bacteriilor negative din cavitatea bucala, acestea afectand sistemul digestiv/circulator etc. Eat in Peace, man.

#210
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 04.09.2018

View PostJumong, on 08 februarie 2024 - 16:03, said:

@MinettoMatoi
Pe forum nu e o strada cu sens unic, ci cu dublu sens. Posted Image
Dincolo de asta, bag de seama ca n-ai citit chiar cu atentie ceea ce ti-am recomandat; de pilda chestia asta:
"Implantul, diblul adica (eventual bontul, dar peste el e ceramica sau altceva), sunt garantate pe viata de catre orice firma decenta, asta insemnand ca e recunoscuta in lumea medicala, n-a aparut ieri si nu stii de unde s-o iei maine.
Implantul introdus in os nu e obligatoriu sa tina o viata (viata insemnand de la momentul introducerii si pana mori, oricand s-ar intampla asta).
Si nimeni, absolut nimeni, nu-ti poate garanta asta.
La modul general, ca sa se intample asta, sa te tina o viata, depinde mai mult de tine si de organismul tau, si mai putin de medic
."

Asta e parerea mea de pacient, fara sa cunosc anatomie, fara sa fiu medic, fara sa lucrez in vreun domeniu macar tangent cu stoma, fara sa fi citit articole de specialitate, fara sa fi fost pe la congrese, fara sa fi pus 500 sau 1000 de implanturi la viata mea, fara sa fi urmarit nu stiu cate zeci sau sute de pacienti timp de ani de zile.

Acum, tu pui presiune pe medic, in sensul ca "dau atat, pai sa ma tina la ce vreau eu, ce-i aia sa nu mananc alune?!".
Doar ca in continuare pare ca nu sesizezi faptul ca succesul in aceasta intreprindere nu depinde in totalitate de medic, adica exact ce-am scris mai sus, ci mai ales de organismul tau, de igiena, de vizite regulate, si poate nu in ultimul rand de ceea ce mesteci. Fortand putin lucrurile, poti sa-i dai si 100.000 de euro medicului, si tot nu-ti poate da (este ilegal) certificat de garantie pe viata care sa cuprinda faptul ca poti mesteca orice, alune, samburi de masline, fistic, morcovi, sau nu stiu ce altceva, si nu ti se intampla nimic.

Dincolo de asta, ce este mai tare, titanul (cu o duritate cat a otelului), sau maxilarul ori mandibula? Stii tu teste de rezistenta si alte chestii? Pe cale de consecinta, stii tu care cedeaza primul, osul sau "otelul" atunci cand tu mesteci chestii tari si foarte tari pe o suprafata neregulata, ca asa sunt dintii, fiindca trebuie sa ai o oarecare forta de strapungere si sfasiere...iar aici ajungem si la ce te intereseaza pe tine mai sus, anume cum de calca la fix, cum il dai mai la stanga sau mai la dreapta, mai in afara sau mai in interior ?
Pai exact aici intervine procentul ala pe care nu-l mai tin eu minte, ala din cele 5% interventii nereusite, adica exact aici se face diferenta dintre un medic bun si unul care nu stie (sau nu are experienta, sau e neatent, sau cine stie ce alt motiv), fiindca daca lucrarea nu calca corect, la fix, si atunci cand tu apesi tare pe proteza, deci pe dinti, care nu au o suprafata neteda, deci pe bont, deci pe implant, intervine un "joc" pe undeva, si implantul iese de unde este bagat (banuiesc eu ca aia este partea cea mai slaba din toata structura, nu stiu exact ce si cum, dar am retinut treaba cu mecanica fina, geometrie, forte). Iar treaba asta se face inainte de a da gauri, si dupa, din bonturi si suprastructura, coroana, proteza, etc. Banuiesc, da?!

Alta chestie, eu am vorbit pe aici de garantie, dar poate ca am folosit gresit cuvantul. Una la mana, nu poti da garantie pe actul medical, asa cum nu ai garantie ca o aspirina iti ia durerea de mana. Doi la mana, garantia de care am pomenit eu se referea la diferenta dintre implanturi, adica daca am de ales intre unul de 400 si unul de 800, sau 1000, atunci intrebarea fireasca pentru mine, ca pacient, a fost urmatoarea: ala de 800 sau 1000 tine mai mult decat ala de 400? (deci, ca sa fie foarte clar, cand eu am scris garantie am vrut sa spun cat tine)
Iar raspunsul a fost ca nu, punct.
E adevarat, Straumann are preturi mari si de exemplu face niste implanturi care vin intr-un nu stiu ce lichid, si ei garanteaza ca daca pui implantul ala in nu stiu ce interval de timp de la desigilare, ala se sudeaza sigur de os si poti pune imediat ceva deasupra lui, o coroana sau altceva...nu stiu, poate aberez eu dar nici nu ma pricep la ce, cum si cand, insa ghici ce: nimeni nu-ti garanteaza, nici Straumann, ca implantul ala sta o viata sudat in os daca tu mesteci alune, samburi de masline, sau fistic. Si nici altfel, fara astea, nimeni nu-ti poate garanta asta, fiindca nu stiu, zic si eu la plesneala, ce se intampla daca faci maine diabet sau cine stie ce altceva? Stii, poti aprecia tu influenta unei anumite boli asupra implantului?

Cu alte cuvinte, iti doresc mult succes in atingerea obiectivelor. Posted Image
Iar in ceea ce ma priveste, am cam spus ce-am avut de spus.
Am citit f atent ce zisesei, insa eu ma refeream nu la garantia in timp ca aia e clar ca nu e garantata, era vb de ce e pe moment si in timp scurt, e una sa mesteci chestii absurde care pot distruge si dintii naturali, si este alta alune care nu au deloc o duritate cine stie ce, nu m-am referit la altceva.

Eu am zis la misto samburi de masline, cine dracu ii sfarama pe aia chiar cu dintii naturali ? Nu era vb de aia sau de oase, ca alea iti fac praf dantura naturala una doua.
Dar sa mesteci alune mi se pare decent si normal sa se poata la atatia bani, sau un morcov crud care de multe ori e mai greu de sfaramat ca alunele.
Cat o tine o tine in viitor, aia este, vorba ta, nu pot pune presiune pe medic sa garanteze, ca pot aparea n factori, alte boli, etc. Eu am deja diabet, insa tin glicemii f bune, ca altfel poate asta "ajuta" la caderea dintilor naturali.

Maxilarul mi se pare o gluma proasta sincer, eu nu stiu cum tin implanturile alea si asa, ca nu e ca la dintii naturali unde aia isi pusi ca lumea cu minimul de avariere os, acolo dai gauri, doar nu e otel, mi se pare f fragila treaba, ca tu cand dai gauri, subtiezi osul ala dupa ce ca si asa nu e teapan ca si duritate.
Daca apesi mai tare doamne fereste se rupe osul ala, dar daca la alune se poate intampla asta este jale mare !

Ala ca sa tina ca lumea trebuie sa fie cac coarnele de la rinocer, ca cica tragi cu pistolul si ricoseaza glontul, in ala mai zic ca tine strong.
Cel mai bine e sa faca astia sa creasca alti dinti, cum cade unul sa vina altul, altfel e carpeala de kakao, asa era normal sa fie in mod normal, ca ai nevoie sa mananci mereu.
Am auzit dar nu stiu daca e asa mai acum ceva ani, ca au facut astia sa creasca dar nu se mai opreau din crescut, nu stiau sa faca sa se opreasca.

Iti dai seama daca intri la aia 5 % si nu calca bine lucrarea ce buleala e ?! Cum dracu mai corectezi ? iar umbli la gauri, iar...

Uite emagiul a mestecat si alune, etc, la asta ma refeream, deci merge, ma si miram sa nu, de aia nu te intelegeam.

Eu am probleme, sunt un om sensibil si nu prea sunt adaptat la viata asta care 90 % e grea si cu probleme, nu prea pot trece peste unele chestii si de aia sunt asa speriat si mirat, adica prefer sa am diabetul de 5 ori mai grav dar sa nu pierd dantura naturala, ca ala cu insulina il tin bine.
Si mai am teama de tensiune sa nu fac AVC, noroc ca deocamdata nu am din aia.

emagiul

Man, pai de ce se toceste in 7 ani lucrarea ?! Chiar n-au fost capabili sa faca un material putin mai flexibil si durabil ? Ca dintii nostri tin zeci de ani si nu se tocesc (exceptand ca faci carii sau altele si ii pierzi). Doar nu o fi osul ala asa de nu stiu cum, sa nu stii sa faci ceva asemanator, sunt ingineri in rezistenta materialelor, etc.
Astia care au facut materiale sa reziste la o calatorie in spatiu, ma mir, zau. Eu cred ca nu se vrea,  nu ca nu se poate.
Casant nu e bun ca se sparge !

Explica-mi si mie te rog ce e aia cu forta de apasare, mi-a zis prietenul meu ca medicul care vrea sa ii faca implantul sora-si, a zis ca daca se scot radacinile dintilor naturali, nu mai ai senzori de presiune si nu stii cat sa apesi.
Pai nu simti si tu ca apesi cat sa sfarami ce ai in gura ? Nu am inteles deloc chestia asta.
Controlezi tu, senzorii aia (daca or fi si a zis aia bine) ar fi daca procesul ar fi inconstient, sa regleze creierul in totalitate forta cu care apasa maxilarul.
Daca e ceva mai tare apas mai tare cat sa sfaram morcovu sa zic, daca mananc paine, apas f incet.

Lasa-l naiba de sistem digestiv ca nu are greturi nici cu ceva bacterii.

Edited by MinettoMatoi, 09 February 2024 - 19:38.


#211
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 04.09.2018
De fapt daca stam sa ne gandim si dintii naturali is casanti, de aia se si sparg uneori, deci am stat si m-am gandit, poate aia din ceramica ar fi asa.
Si stai sa vezi ca sora prietenului vrea sa scoata si radacinile dintilor din fata care-s praf sus, tocmai ca sa tina lucrarea mult timp de frica ca in timp radacinile alea se duc.
Cand o vedea ca dupa 7 ani se duce, o sa aiba o "mica" surpriza.
Dar nu ii zic ca sa nu o sperii, ce o fi o fi.

Oricum era bine daca pastra radacinile alea ca erau bune si se puneau coronite la fiecare, deci daca se ducea unul, se rezolva pe rand.
Dar asa daca se toceste lucrarea de jos, trebe iar sa o faca, exact ce nu vrea.
Bine, dar asa daca pastra radacinile, era mai complicat, ca pe langa ca se tocea lucrarea, mai putea avea prob si cu coronitele puse in fata jos.

Culmea e ca, chirurgul se contrazice cu stomatologul, primu zice ca sa pastreze radacinile si ca-s okey, alalalt zice ca nu are de ce ca si asa nu mai ai ce pastra, uitati ce chestie.

#212
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,437
  • Înscris: 05.07.2018
Tu ce vrei, de fapt?

#213
barbosa1bis

barbosa1bis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 13.03.2023
Părerea mea e ca nu vrea nimic, doar își da cu părerea fără sa știe absolut nimic. Dar e amuzant...

#214
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,437
  • Înscris: 05.07.2018
Vezi ca ai ratat o caciulita. Si nu, nu e amuzant.

#215
barbosa1bis

barbosa1bis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 13.03.2023
Depinde din ce punct de vedere privești.

#216
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 01.05.2009

View Postemagiul, on 08 februarie 2024 - 22:50, said:

@Jumong . O postare concludenta. Azi am vazut un istoric al radiografiilor mele din ultimii 10 ani. Implanturile sunt ok dar am vazut evolutia tehnica. Cele de acum 20 de ani erau niste surubele de 2 cm subtiri si cu filet rarefiat. Cele noi de la Noble sunt mai scurte, diametru dublu si filet foarte mic. Am inteles ca in ultimii ani nu se mai folosesc cele in unghi. Lucrarea inferioara s-a tocit dupa 7 ani si trebuie refacuta integral. In general cea de sus e facuta din ceramica dura, estetic arata bestial dar este casanta. De aceea lucrarea de jos e facuta din compozit care poate prelua din forte, se toceste in timp.
Am mancat alune, fistic , coaja de paine, seminte ,orice fara probleme. Un "avantaj" de care putini sunt constienti in cazul implanturilor totale este disparitia bacteriilor negative din cavitatea bucala, acestea afectand sistemul digestiv/circulator etc. Eat in Peace, man.
Ciocolata aia Lindt de 300 de grame, cu alune si stafide, e preferata mea. Am mancat si eu alune (de padure), seminte decojite, coaja de paine proaspata si crocanta, tot felul de batoane ce se mai gasesc pe la Image-ul de langa mine, chips-uri, plus restul alimentelor uzuale...chestia e ca n-am mancat alune din alea la cutie, sarate, cum mancam pe vremuri, cate o cutie intreaga, imi umpleam gura si le spargeam pe ambele parti, aici cred ca e mai mare pericolul, decat sa mestec o aluna, sau jumatate din ea, dintr-o bucata de ciocolata. Asa, ca fapt divers, la un moment dat dat, spre sfarsitul interventiei, cand eram la faza cu amprentarea, abia asteptam sa mestec ceva ca lumea, sa scap de protezele alea temporare, insa nici n-am sarit calul. Si o cu totul si cu totul alta viata dupa aia, cu metalo-ceramicele in gura.
In fine, poate am eu o abordare mai conservatoare, dar asta e alegerea mea, sa tin cont cat mai mult de sfatul medicului. Si cred ca e corect sa scriu pe forum ca nu poti face orice dupa aia, sa scriu sfaturile pe care le-am primit, iar cei care au trecut prin ce-am trecut eu, sau noi, sa realizeze ca mai au ani si zeci de ani in fata dupa aia. Si chestia e ca nici nu resimt vreo pofta crunta, in sensul ca mor daca nu mestec nu stiu ce si a naibii treaba, nu pot din cauza implantului, ma infranez (de exemplu, fisticul nu mi-a placut niciodata). Ori e vreo chestie psihologica, ca m-am setat asa, ori varsta incepe sa-si spuna cuvantul si nu mai am pofte din astea crunte (vezi chestia cu alunele la cutie), organismul nu mai "cere", ori o combinatie intre astea doua. Pana la urma chiar imi este bine asa, dar nu uit ca mai am niste ani in fata, atata tot.

Edited by Jumong, 12 February 2024 - 08:36.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate