Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

Povestea unui implant dentar

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
223 replies to this topic

#1
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Buna seara, dragii mei, si bine m-ati regasit! Deoarece am ajuns la venerabila varsta, ma simt nevoit sa scot banii de sub saltea ca sa-i investesc in sanatatea mea. Povestea de mai jos e lunga, cu multe paranteze si neinteresanta (pentru unii).

Cu muuuulta vreme in urma, obisnuiam sa ma duc la un dentist recomandat de-o cunostinta de-ale mele. Era o doamna trecuta de prima tinerete (de dentist zic), care era si profesor universitar. Sa-i zicem Ioana. Problemele mele dentare erau banale: mai o curatare, mai o cariuta. Nimic grav. Ioana mai glumea cu mine (na, tanar, atragator, si eu ii dadeam apa la moara). Printre glumele sale, in cei cinci-sase ani cat m-am dus la ea, o data nu mi-a recomandat sa fac radiografie. Mare greseala din partea amandurora. Totul bine si frumos pana intr-o zi in care mi s-a spart pe lung o masea in timp ce mancam. Nu mi-a mai ars nici de mancare, desi eu pentru asta traiesc.

A doua zi ma prezentam la alt dentist (o doamna frumusica, nu i-am retinut numele) care mi-a zis ca trebuie scoasa. Va dati seama ca pentru mine a fost un soc. Eu pentru ce ma dusesem de atatea ori la Ioana? Ca sa ascult niste glume, sa pierd bani si timp?! D'aia nici nu m-am mai dus la ea, ci am cautat-o pe doamna frumusica de mai adineauri. Din pacate am scos maseaua. Nu mi-era de durere cat mi-era de maseaua pierduta. Iar gura mea nu mai era la fel, parca lipsea ceva. (in aceeasi zi, cateva ore mai tarziu, am vazut ca tocmai arsese un apartament dintr-un bloc. Deci eu am pierdut nimic pe langa ce au pierdut oamenii aia).

Usor, usor, am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu mai pot zambi la fel de larg. Intre timp, am gasit alt dentist, tot la recomandarea unei cunostinte. Daca va zic ca se numea tot Ioana, nu ma credeti. Sa-i zicem Ioana2. Ca era grasuta si draguta, e irelevant. Pentru mine conteaza sa-si faca treaba cum trebuie in gura mea. Fix de la prima vizita mi-a zis sa fac o radiografie d'aia mare. Zis si facut. Osul de unde a fost extrasa maseaua se refacea frumos, fara probleme. Asa ca am revenit la ce-mi placea mie: mai o curatare, mai o cariuta. Printre astea se strecura si o radiografie, ca sa tinem lucrurile sub control.

Daca tot am timp si bani, ce zic? Pufule, mai stii tu golul ala din gura? Zic da. Nu vrei tu sa-l umpli? Aaa, sigur.

Asa ca vorbesc cu Ioana2, ii expun problema, si imi spune ca ma costa 3000 de lei surubul (cu bont) si 1500, coroana (fara sa imi zica firma surubului si materialul coroanei). Caaaaat? Ma, astea sunt preturile. Vrei sa iti umpli gura la loc sau nu? Am zis ca mai caut. In apropierea casei mele era un cabinet stomatologic. Asa ca dau o fuga pana acolo si aflu numele surubului si pretul: AlphaBio, coroana metalo-ceramica, 3000 de lei. Opaaa! Deci se poate si altfel. Credeti ca m-am oprit aici? M-am lacomit. Asa ca am cautat pe internet (ce face romanul cand are probleme cu sanatatea?) si am gasit o bomboana de femeie: frumoasa (sunt subiectiv, stiu), experienta in domeniu, cu reviewuri multe pe Facebook. La telefon ii zic ca vreau surub Sweden & Martina si coroana Zirconiu. Tot 3000 de lei. M-am programat, mi-a pus surubul si aia a fost.

Bine, haideti sa va povestesc si partea asta, desi deja v-am plictisit. Din pacate, cabinetul doamnei Irina e tocmai la Nerva Traian, destul de departe de mine. Lenes fiind din fire, era cat pe ce sa ma intorc la cabinetul ala aproape de casa. Totusi, servicii bune sau servicii mai putin bune la aceiasi bani?  Tinand cont ca o sa ma duc doar de doua-trei ori, acceptat-o pe doamna Irina. Si bine am facut!

M-am asezat usor pe scaun, fara emotii sau scenarii. Doamna Irina mi-a facut anestezie locala, iar asistenta ma tinea cu o mana de cap, in cealalta avand irigatorul (sau cum s-o numi furtunasul ala de trage saliva si mizeriile din gura). Ambele doamne erau profesioniste, am observat din primele minute. Pro-fe-si-o-nis-te. Cu P. Isi faceau treaba atat de bine incat, la un moment dat, incepusera sa barfeasca. Eu deja incepusem sa am emotii si transpiram ca un porc (ce sunt). Doamnele erau cu mainile in gura mea. La un moment dat, doamna Irina a folosit o cheie manometrica (exact ca aia de la masina, doar ca mult mai mica si mai finuta). Ati vazut ca, cand se strange piulita la tensiunea potrivita, cheia merge in gol si scartaie. Fraticule, nu doar ca am auzit scartaitul ala, ci l-am si simtit in creieri. Fuck this shit! Cine are nevoie de dinti? In fine, barbat adevarat cum ma stiti, doar am zvacnit putin din picioare si m-am dus cu gandul in locul meu fericit. 15 minute a durat sa completez documentele, mai putin de 20 sa-mi bage surubul. La sfarsit mi-au dat o punga cu gheata artificiala si carnetul surubului. A trebuit sa las si eu 2000 de lei, ca au fost dragute cu mine.

Pe drumul spre casa, cu juma de fata amortita, am trecut pe la farmacie ca sa iau Ketamina Ketanol si inca un medicament (cu reteta de la doamna Irina, bineinteles). Cand s-a dus efectului anestezicului, a inceput sa ma doara si mi s-a umflat falca. Am luat doua pastile si am pus gheata pe falca. Doar cateva zile m-am tinut de pastile, ca nu ma durea prea tare. Zilele trecute mi-au scos firele. Peste trei luni ma duc sa-mi puna coaroana. Alti 1000 de lei, alta distractie.

Concluziile pentru mine: Ioana si Ioana2 sucks. Doamna Irina ruleaza.
Concluziile pentru voi: cand aveti dubii in privinta profesionalismului dentistului (ori ca nu lucreaza cum trebuie, ori incearca sa va jecmaneasca), cautati alt dentist fara sa stati pe ganduri.

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Cea mai idee bună să faci chestii legate de sănătate fix acolo unde e cel mai ieftin fără un research temeinic.

#3
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,721
  • Înscris: 18.12.2007

 waterman, on 10 august 2022 - 12:53, said:

...să faci chestii legate de sănătate fix acolo unde e cel mai ieftin...

Le faci unde iti permiti, mai ales in ceea ce proveste stomatologia unde preturile sunt la cer.
On topic: schimb doctorul, veterinarul, furnizorul de produse alimentare etc atunci cand consider ca raportul calitate-pret (nu ma refer exclusiv la bani) nu ma mai satisface.

#4
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,708
  • Înscris: 24.10.2019
Apreciez povestea.

Cred totusi ca e o concluzie precoce.

#5
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,108
  • Înscris: 21.03.2020
Stiti ca astia care pun implanturi sunt obligati sa aiba specialitate in chirurgie maxilo? Sunt multi "meseriasi" care se dau stomatologi experimentati prin diverse cabinete, aveti grija...CM trebuie sa le dea dreptul de practica  pentru specializarea respectiva. La fel nici bratarile alea ortodontice nu au voie sa le puna toti dentistii...
Pentru chestiile de stomatologie generala primesc toti libera practica, dar specializatile (astea 2 cel putin) sunt f. stricte, daca ii prind ca fac fara licenta, adio drept de practica

Asadar cautati medicii specialisti in domeniile astea mai importante...

#6
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,335
  • Înscris: 18.12.2019
se alege o clinica, nu un parter de bloc
cauti CV-ul medicului (eu ma duc numai daca vad Carol Davila)

#7
laur_radu

laur_radu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,005
  • Înscris: 11.12.2013
Ba da toata lumea are fantezii cu doctorita stomatolog?!!
Din pacate si eu am avut aprox aceeasi experienta si mi-a fost scoasa maseaua, desi cred ca se putea plomba. Apropierea pacient - stomatolog e destul de excitanta. Medicul isi face treaba, dar mie imi zbura mereu mintea, astfel ca trebuia mereu sa ma imbrac cu niste pantaloni mai largi de rusine sa nu cumva sa observe dentista ca se ridica ceva.:wub:
Recent am fost sa fac un detartraj. Dupa ce-mi lauda dantura, imi spune  ca ma costa 350 lei detartraj +periaj pro, asta prin casa de asigurari apropo. Incerc sa gandesc fara voce, parindumi-se cam sump, si jaf la banii statului , si ii spun ca vreau doar detartraj, dar imi zice ca imi face si periajul pro gratis. Cam rusinat de situatie, pt ca nu voiam sa accept ceva gratis, dupa insistente accept. Mi-a mai gasit 2-3 carii, plus 2 masele de minte scoase, si am depasit 1100 lei.

#8
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,108
  • Înscris: 21.03.2020
Asta e tehnica de vanzari Posted Image

#9
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,933
  • Înscris: 06.09.2008

 Puferiu_, on 10 august 2022 - 12:32, said:

... Ioana mai glumea cu mine (na, tanar, atragator, si eu ii dadeam apa la moara).
Modest-ule Posted Image

 Puferiu_, on 10 august 2022 - 12:32, said:

... in cei cinci-sase ani cat m-am dus la ea, o data nu mi-a recomandat sa fac radiografie. Mare greseala din partea amandurora. Totul bine si frumos pana intr-o zi in care mi s-a spart pe lung o masea in timp ce mancam.
...
A doua zi ma prezentam la alt dentist (o doamna frumusica, nu i-am retinut numele) care mi-a zis ca trebuie scoasa.
....
Concluziile pentru voi: cand aveti dubii in privinta profesionalismului dentistului (ori ca nu lucreaza cum trebuie, ori incearca sa va jecmaneasca), cautati alt dentist fara sa stati pe ganduri.
Acum punctual:
- Si cu radiografie n-avea cum sa stie ca ti se va sparge o masea, dar da, faptul ca nu cere niciodata radiografie e un MARE semn de alarma !!!
- Accepta extractii doar daca stii stomatologul, altfel mai cere (macar) 1 parere, imo te-ai grabit cu extractia,... o fi fost doamna prea frumusica Posted Image
- de acord cu concluzia, desi nu as pune accent pe suma platita ci pe calitatea oferita.

Personal merg la un cabinet mai scump (acum), unde stiu doamna care il detine si ce operatii face, si isi selecteaza foarte atent personalul.

Am mers si eu la un stomatolog acum niste ani, recomandat de cunoscut.
Dupa ce mi-a plombat 1 canin de 3 ori fiindca imi cadea plomba, am mers la alt dentist (doamna) si mi-a plombat 1 data si bine.
Ii vezi rapid pe cei care nu lucreaza bine imo, cel mai rau e sa ai incredere in cineva care nu stii cum lucreaza.
Te trezesti cu extractii ce puteau fi evitate ... cazul meu de exemplu Posted Image cand eram adolescent, sau alte tampenii pt care vei scoate MUUULTI bani din buzunar.

Edited by sirgoofy, 10 August 2022 - 13:43.


#10
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
Probabil unele chestii mai sunt omise, asa, de farmecul povestii - măselele sunt extrem de rezistente, iar ca o măsea sa se rupă în doua înseamnă că fie spargeai nuci în dinti fie aveai o carie profunda, dar profunda rau, adică te durea cel putin la rece ori la cald.

Adică în niciun caz nu era totul bine și frumos și deodată poc se rupe măseaua când mâncai o rosie

Edited by spider8, 10 August 2022 - 13:46.


#11
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Nu am omis nimic intentionat. Ti-am spus tot ce mi-am amintit.

Normal ca era cariata maseaua. Dar caria aia nu trebuia sa o vada Ioana? Daca nu cu ochiul liber, atunci la o radiografie. Nu?

Maseaua scoasa o am acasa, normal.

#12
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,108
  • Înscris: 21.03.2020
sa-ti scoti maselele de minte (fara sa fie cazul) pe mana uneia necunoscute iti trebuie ceva inconstienta...

#13
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,873
  • Înscris: 07.11.2006

 carolinaherera, on 10 august 2022 - 13:32, said:

se alege o clinica, nu un parter de bloc
cauti CV-ul medicului (eu ma duc numai daca vad Carol Davila)

Da' ce are un parter de bloc?
La o clinica,renumita, lucreaza 20 de stomatologi, dintre care 2 sunt aia cu renume restul...
Daca tu apuci la unul care face parte din categoria restul, asta e. In schimb la parterul de bloc, nu prea au loc atati profesionisti.
De exemplu eu, care m-am dus la parterul de bloc, am ales aceasta firma pentru ca era deservita de un cuplu de stomatologi (este afacerea lor) iar amandoi sunt lectori la Facultatea de Stomatologie. Si mai au ceva titluri.

ps.
Si ca toate maimutele europene cu drepturi sa fie linistite, cei doi sunt tineri, generatia noua, cat de tinar poate fi un lector universitar Posted Image

#14
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018

 GlCA_Contras, on 10 august 2022 - 14:08, said:

sa-ti scoti maselele de minte (fara sa fie cazul) pe mana uneia necunoscute iti trebuie ceva inconstienta...
Oooof! Intrebati-ma, fratilor, nu mai judecati de-a-n boulea!

Nu a fost o masea de minte. Necunoscuta era, da. Mai intai am cautat pe internet pareri despre ea si toti o laudau. Acum, privind retrospectiv, normal ca regret decizia. Am invatat pe propria piele ca e bine sa cer si a doua parere cand e vorba de ceva atat de important. Dovada ca am invatat este faptul ca m-am dus la al treilea dentist pentru implant, nu la primul.

 adisz, on 10 august 2022 - 14:11, said:

Da' ce are un parter de bloc?
N-are nimic. Doamna Irina are cabinetul la parterul unui bloc. Al doilea dentist la care fusesem pentru detalii legate de implant are cabinetul la etajul 1 al unui bloc. Ioana2 are cabinetul la o casa. Ioana lucreaza la subsolul unei vile din Cotroceni.

Edited by Puferiu_, 10 August 2022 - 14:18.


#15
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,108
  • Înscris: 21.03.2020
Diploma si autorizatiile si restul se pun obligatoriu la vedere... nu trebuie chiar CV :)
Stiam un dentist care se impana cum a facut el o tarla de cursuri, dar nu avea nicio treaba cu implanturile. Avea destui clienti care puneau botu la adeverintele lui de participare, expuse prin cabinet, pe la diverse simpozioane (unde isi facea el concediile)...  Posted Image

#16
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,933
  • Înscris: 06.09.2008

 Puferiu_, on 10 august 2022 - 13:58, said:

Maseaua scoasa o am acasa, normal.
Nu stiu ce e normal la asta...  poate ciudat dpmdv Posted Image

Edited by sirgoofy, 10 August 2022 - 14:21.


#17
laur_radu

laur_radu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,005
  • Înscris: 11.12.2013

 GlCA_Contras, on 10 august 2022 - 14:08, said:

sa-ti scoti maselele de minte (fara sa fie cazul) pe mana uneia necunoscute iti trebuie ceva inconstienta...
Am mai avut probleme cu o masea. Ma luase durerea chiar de sarbatori, brusc. Am reusit sa gasesc un cabinet deschis.
De data asta nu intentionam sa scot vreuna, dar tanara doctorita m-a convins ca maselele de minte fac doar rau, si risc sa fac si carie la maseaua de langa astfel ca am hotarat sa le scot pe ambele de sus( a mai ramas doar una jos).

#18
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Pe scurt: nu mai ganditi cu capul de jos cand va duceti la dentist.
Multumim pentru sfat.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate