Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Pareri site articole sport

Asus Zenbook-bateria nu se mai in...

Recomandare vopsitorie de calitat...
 Merita sa iti pui implant dentar ...

Exploziile la North Stream - Sabo...

Plachete omagiale "Eminescu 2...

Economia... in defavoarea clasei ...
 Cati bani consumati pt naveta cu ...

Tragere la sorti preliminarii EUR...

ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT(20...

Casti, DAP-uri, dongles si DAC/AM...
 Cum fac reclama pe youtube?

Pedichiurist(a) la domiciliu

Nisi 9mm F/2.8 pentru APS-C&MFT

Cum se poate metamorfoza o imagin...
 

Modul step up dc to dc legat de peltier

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
Darius11221

Darius11221

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 24.01.2019
Am luat un modul step up dc to dc si niste module peltier. Am legat modulul dc to dc la o baterie externa care are o iesire de 5v si am setat modulul la 12v iesirea si l-am legat de un modul peltier si se stinge,imi opreste bateria, ca si un scurt,dar daca leg bateria externa direct la modulul peltier merge.De ce imi opreste bateria?
https://imgur.com/a/dwMyPmZ


https://www.emag.ro/..._medium=android

https://www.emag.ro/..._medium=android

#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 44,256
  • Înscris: 31.03.2012
La peltier scrie 6+A , la modul scrie max 5 A. O fi ceva pe acolo.

Edited by pasilla, 05 July 2022 - 21:10.


#3
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,697
  • Înscris: 25.11.2004
5 amperi ai maxim pe intrare, recomandat 3, daca ridici de la 5 la 12v ai 2,4 A maxim pe iesire.

#4
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,512
  • Înscris: 06.01.2007
5V pe baterie, la 5A mavim intrare, inseamna un 25W maxum putere de intrare in converter.
Punem randamentul pe undeva pe la 85% (94% e in conditii ideale, mai realist e 85% la valorile astea ale curentului). Inseamna putere de iesire maxima de 21W, hai 22W.
Pe o sarcina de 2 ohmi, tensiunea la care vei obtine puterea maxima este de Radical din 44, adica undeva mai jos de 7V, pe la 6.5V
Adica la limita cat poate functiona un boost converter alimentat pe 5V. Probabil ca functioneaza, dar la limita.

Daca ne ducem pe curentul recomandat de 3A intrare, obtii si mai putin. 15W intrare, 14W iesire, care inseamna deja o tensiune de doar un pic peste 5V pe care convertorul nu o poate produce.

Daca le urci la 12V, e clar ca nu vor merge.

Concluzia e ca nu e convertorul care trebuie pe tipul asta de sarcina.

Sau, daca ai mai multe peltieruri, leaga-le in paralel. Doua in paralel inseamna sarcina de 4ohm. La 3A inseamna o tensiune de iesire de aproape 8Volti.
Insa irosesti din capacitatea elementelor peltier, care pot mult mai mult.

Edited by maccip, 05 July 2022 - 21:47.


#5
vladuzz7

vladuzz7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 865
  • Înscris: 17.05.2012
daca incerci sa iti racesti camera, nu o sa mearga in veci

#6
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,847
  • Înscris: 19.12.2012

Vizualizare mesajDarius11221, pe 05 iulie 2022 - 20:50, a scris:

De ce imi opreste bateria?

Pentru ca iti da cu virgula la calculul puterii. Modulul ala peltier are nevoie de cateva zeci de wati, in fisa tehnica e de obicei 12V si peste 5A. Bateria ta poate furniza minim 60W pe iesirea aia de 5v ?  Sa nu mai spunem de convertorul ala care iar are pierdere. Cauta o baterie de 12 si alimenteaza celula peltier

#7
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,512
  • Înscris: 06.01.2007
Probabil are un powerbank care scoate si mai putin de acei 3A.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate