Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Telefon cu butoane (Buget: ~200 lei)

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#19
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,143
  • Înscris: 08.12.2008

View Postrouterboard71, on 25 iunie 2022 - 09:01, said:

Initiator, oameni buni, fratilor, NU maI luati parintilor vostri, acelor oameni carora le datorati viata, NU le mai luati telefoane din epoca de piatra!
In felul asta le jigniti inteligenta!!! DA, le jigniti inteligenta!!! Ei nu merita un smartphone!?!
Maica-mea are 81 de ani si i-am donat vechiul meu Huawei P9 Lite. Stie sa foloseasca fara probleme WhatsApp-ul, Instagram-ul, scrie mesaje, citeste stirile... Oare mama ta... nu merita si dansa mai mult? Bine ca ganditi si astfel JIGNITI parintii care v-au dat viatasi v-au educat! Considerati ca ei au creier de "primata" si n-ar recunoaste la un telefon decat butoanele verde si rosu, cele pentru apel! Mai mult considerati ca n-ar merita fiindca, in gandirea voastra gresita, creierul lor NU ar fi mai dezvoltat decat al unei maimute!!! De ce sa le luati smartphone ca "nu merita"! Va jigniti parintii, oameni buni!!!
Maica-mea face si poze SUPERBE cu smartphone-ul, am vazut niste incadrari foto la ea de-am ramas masca! Da, mama mea le 81 de ani!
Voi de ce NU va respectati parintii si le cumparati telefoane pentru mainutele de la zoo?
Auzi, buget numai 200 lei? Atata valoreaza mama ta? 200 lei? Crede-ma ca faci o MARE greseala, Domnia sa, merita un smartphone de buget, un Xiaomi cu ecran mai mare si o camera foto decenta! Nu-ti permiti momentan? Mai strange bani vreo 2-3 salarii si cumpara-i ceva calumea! Recomand ceva de la Xiaomi, au preturi decente si telefoane bune.
Cam asta este! Mama ta merita ceva mai bun!

Daca doamna vrea așa ceva, cu ce o jignesc copiii ei? Din contra. Daca îi cumpără ceva ce nu ii place, s-ar putea ca mesajul dau sa fie corect.
On topic: orice Nokia sau Alcatel noi

Edited by LauCalin, 27 June 2022 - 09:52.


#20
cosmin147

cosmin147

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 16.02.2013
Da. Dar n-ai cu cine, omul e habotnic, zice ca cei ce folosesc telefoane cu butoane au inteligenta de maimuta.
El zice ca din iubire. Cand iubesti cu adevarat, respecti alegerile celui de langa tine.

Eu propun sa renunte la digi, sa isi ia numar nou la oricare operator si astfel va putea sa-si aleaga orice telefon cu butoane, vechi sau nou.

#21
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,954
  • Înscris: 24.04.2013
@cosmin147:
Si Digi are 2G asa ca merge ‘orice telefon vechi sau nou’ (ma rog, aproape orice, vezi PS-ul). Personal am in serviciu, in reteaua Digi, un Nokia 1680 ClassicReleased 2008, July’ (conform gsmarena)… Ca mai sunt pe ici pe colo probleme de acoperire, da mai sunt cum mai sunt si la ceilalti, ca e de preferat un telefon cu posibilitati tehnice la zi, da este dar nu obligatoriu. Ca este o magarie ca un operator unde 3G-ul era obligatoriu, ba chiar prin 2014 mai bloca telefonele exclusiv 2G ca stateau prea mult in roaming national (pe Vodafone) chiar si unde era semnal propriu (exclusiv 3G pe acea vreme), sa ajunga primul care opreste 3G-ul total si fara sa anunte, perfect de acord. PS: Mai mult ca sigur telefonul mamei initiatorului nu s-a stricat (autonomia bateriei e altceva) ci probabil s-a oprit 3G-ul in zona dansei. Acele vechi telefoane date gratis de Digi (Huawei 120S, Huawei U100s) nu suporta decat 3G 2100MHz (ce avea Digi la vremea respectiva).

Iar daca rezolvarea chiar ar fi sa renunte la Digi, atunci de ce sa isi ia numar nou? Ca sa nu o mai gaseasca nimeni din cei ce o stiau? De ce sa nu porteze numarul existent?

Edited by sags, 27 June 2022 - 10:46.


#22
cosmin147

cosmin147

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 16.02.2013
Complicati digi astia. Si imorali. Dar la ce televiziuni au, nu ma mai mira nimic.

Cum eu imi schimb numarul o data la cativa ani, uitasem cumplet de varianta portarii.

#23
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 21.08.2008
De fapt DIGI rămâne în continuare o alegere foarte bună, au cel mai bun raport calitate/preț din piață, iar renunțarea la banda 3G mi se pare naturală, date fiind resursele de spectru limitate pe care le are operatorul, și urgența cu care trebuie să dezvolte rețelele 4G și 5G.

Telefoanele sunt făcute să țină o perioadă destul de lungă, ca majoritatea bunurilor de folosință îndelungată sunt garantate în jur de 8 ani de zile, iar eu - ca mai toată lumea - am telefoane simple (dumbphone/featurephone) care au ținut și mai mult decât atât, însă au fost telefoane principale doar câțiva ani, așa că nu au fost folosite intensiv ulterior.

În cazul de față mama dumitale a folosit timp de 15 ani ca telefon principal un telefon apreciat la vremea aceea, dar destul de modest, cu bateria epuizată deja de ani de zile.
Din câte îmi aduc aminte U120s nu era only-3G, ci funcționa și în GSM(2G).
Ai și opțiunea să umbli în setări și să comuți pe 2G și să încerci să faci rost de o baterie mai bună pentru acel telefon.

Din câte îmi dau seama telefonul acela a fost utilizat la nivel minimal de către posesor.

--

Dacă tot păstrează abonamentul DIGI cele mai accesibile opțiuni de telefoane noi sunt date tot de către DIGI, la prelungire de contract, cu plata în rate.
Dacă va fi schimbat vechiul telefon ar trebui predat către operator (a fost oferit în custodie).
.

#24
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 21.08.2008
Și eu aș opta pentru Nokia 225 4G, am și acum un telefon Nokia C2-01 care este foarte asemănător cu acesta, cred că va fi la fel de durabil și este foarte potrivit pentru un utilizator nepretențios.
Opțiune secundară Nokia 105 4G.

Suportul pentru benzile 4G este util pentru că acestea vor fi utilizate cu precădere de operatorii de telefonie mobilă de acum încolo.
(4G este noul 2G).

#25
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,954
  • Înscris: 24.04.2013
Nu e sigur ca Huawei 120S dat de Digi suporta 2G. Si Huawei 1000 ‘standard’ suporta  2G, dar versiunea data de Digi este doar WCDMA 2100MHz (am unul si stiu sigur ca e fara 2G). Merita insa, mai mult asa de amoru’ artei avand in vedere bateria moarta, cautat prin setari: fie sa aiba selectie GSM-only/ WCDMA-only/ Auto, fie trecut pe selectie manuala a operatorului de retea si dupa ce scaneaza vazut daca apare vreo retea din cele 2G.

RDS a casat telefoanele acelea vechi, date clientilor in custodie acum n-shpe ani si nu le mai cere inapoi. S-a intamplat acest lucru in 2014 cand au inceput exploatarea benzii de 900MHz, ca pe langa ca erau foarte vechi acele telefone nu suportau aceasta banda. De verificat in contul online daca la serviciul de telefonie mobila mai apare, la echipamente, telefonul.

Nu mi se pare o idee asa buna sa se lege la cap pe 2 ani pentru un telefon pe care il gaseste la acelasi pret in alte parti (240LEI pentru Nokia 225 4G, eu ma oprisem la Nokia 110 4G ca se incadra strict in bugetul indicat dar nici 225 nu depaseste decat cu putin). Nu e nici macar scump ca sa zici ca e nevoie de rate. In plus rate fara dobanda se pot obtine si altfel (card de credit).

Mie renuntarea la 3G nu mi se pare deloc ‘naturala’. Nu inca.
  • In primul rand exista inca in exploatare multe telefoane fara 4G. Acestea raman fara net, si chiar daca nu folosesti net in mod curent lipsa lui absoluta se simte. Uite chiar azi: am avut nevoie de navigatia GPS. Fara date mobile, nu si-a putut incarca de pe net constelatia asa ca am asteptat o multime oprit in drum pana a incarcat-o de la sateliti, mai ales ca a fost si cer innorat.
  • Exista in exploatare si fixomobilele pentru telefonia fixa, iar aparatele date de Digi suporta exclusiv WCDMA 2100MHz. Eu am unul, devenit DEEE fiindca mai e si blocat in retea deci nu il pot folosi nici cu alt SIM. Modelel inlocuitoare le numeri pe degetele de la o mana, toate aceeasi ‘marca’ no-name (Maxcom) si destul de scumpe pentru [in]utilitatea lor.
  • In al treilea rand de fapt 4G nu e suficient, trebuie sa aiba si VoLTE. Destule telefonane nu au, iar la cele care au compatibilitatea cu VoLTE-ul diversilor operatori nu e automata fiindca nu e ceva standard cum e la GSM sau WCDMA. La Digi e chiar schioapa rau.


#26
abulafius43

abulafius43

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 19.11.2013
nu stiu daca se mai vinde telul myria endless z4g dar daca da atunci ar putea fi o optiune. l-am luat eu mai demult asa ca pot fi sigur pe ce spun.

e dual-sim merge pe mai toate benzile: 2g 3g 4g cum ii zice si numele are si volte/vowifi in plus are un fel de android limitat.

si bineinteles e cu butoane nu tactil. m-a costat 200 cand l-am luat de nou.

#27
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 03.07.2019

View PostKoal, on 28 iunie 2022 - 12:32, said:

Și eu aș opta pentru Nokia 225 4G, am și acum un telefon Nokia C2-01 care este foarte asemănător cu acesta, cred că va fi la fel de durabil și este foarte potrivit pentru un utilizator nepretențios.
Opțiune secundară Nokia 105 4G.

Suportul pentru benzile 4G este util pentru că acestea vor fi utilizate cu precădere de operatorii de telefonie mobilă de acum încolo.
(4G este noul 2G).
Apropos de Nokia 105. Aveau modelul asta, de dimineata, la 159 de lei. Acum e 199: https://www.emag.ro/...5/pd/DN9DN4MBM/
N-am retinut daca era vandut de aceeasi firma.

#28
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,954
  • Înscris: 24.04.2013
Cel bleu, da e 200LEI si e vandut de o firma din marketplace. Dar pe rosu si pe negru vandute de eMAG sunt 160LEI.

Numa’ ca parca doreai sa aiba si camera, cat de slaba, iar Nokia 105 4G nu are. Cu camera este Nokia 110 4G Dual SIM negru vandut de eMAG, acum la 180LEI.

#29
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 03.07.2019
Ah, poi daca n-are camera, nu-l mai luam.

#30
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 03.07.2019
Ce ziceti de un S7, la 300 de lei?
https://www.olx.ro/d...ou-IDggzWS.html

#31
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 03.07.2019
Dar de un Nokia 230, la 150 de lei?
https://www.olx.ro/d...or-IDggNVe.html

Mama ne tot intreaba cand ii luam telefon. Posted Image

L.E.: Pe eMag scrie ca stie doar 2G.

#32
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 03.07.2019
Cred ca, pana la urma, o sa luam un Nokia 230, la mana a doua.
Cum ar fi asta: https://www.olx.ro/d...ri-IDggWdA.html

#33
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 03.07.2019
Pana la urma, cum e cu numerotatia de la Nokia? Adica 230 e peste 225, 225 peste 220? Sau e ceva mai complex, gen GeForce. Adica 2060 e peste 1070, dar sub 1080.
Vrem sa facem comanda, cat mai curand. :)

#34
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,954
  • Înscris: 24.04.2013
Nu gasesc specificatii pentru vreo varianta de Nokia 230 cu 4G ci doar cu 2G. Oricum, 4G fara VoLTE nu cred ar fi util in cazul de fata, ca poate fi folosit doar pentru net mobil NU si pentru voce, ceea ce inteleg ca nu e necesar. (Si oricum net pe un telefon cu butoane si atat de mic, deci greu de interactionat cu el, nu prea vad la ce ar folosi.)

Personal nu m-as incurca cu telefoane la mana a doua mai ales ca oricum e vorba de ceva destul de ieftin si sunteti doi sa impartiti ‘povara financiara’. As comanda un Nokia 110 4G nou, online, iar daca nu se intelege cu VoLTE de la operatorul meu poate l-as returna. Chestia cu butonul central cam mic e valabila pentru orice telefon de acest tip si aceasta dimensiune, iar daca mama ta e obisnuita cu un Huawei 120s sau 1000s atunci cred ca se va descurca si cu acest Nokia.

#35
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,133
  • Înscris: 04.02.2011

View PostLauCalin, on 27 iunie 2022 - 09:50, said:

Daca doamna vrea așa ceva, cu ce o jignesc copiii ei? Din contra. Daca îi cumpără ceva ce nu ii place, s-ar putea ca mesajul dau sa fie corect.
On topic: orice Nokia sau Alcatel noi

Problemele pe care le-am avut cu telefoane cu butoane pentru părinți:
Lipsă semnal/semnal slab
fiabilitate redusă (se stricau foarte repede)
lipsă voice over wifi ( și noi nu avem semnal bun în casă)
Calitate slabă la apeluri
nu se obișnuiau cu modele noi și modelele anterioare nu se mai găseau.

Așa au înțeles și ei că telefoane cu butoane nu se mai găsesc. Ce se găsesc sunt o păcăleală. Da, e un efort să îi înveți cu touchscreen dar merită. În puii mei, v-au dat de măncare, v-au educat, v-au șters la c++. Faceți un efort și învățați-i și pe ei.

Edited by benis, 04 July 2022 - 08:15.


#36
cosmin147

cosmin147

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 16.02.2013
Da` i-ai domne o data telefonul ala, o mai tii mult ca pe ace?!?

Nu te lua dupa cifrele modelelor ca pici in plasa. Mai bine te iei dupa ce iti spun io aici ca te-nvat si ce si cum, ia fii atent:

Pt ca vorbim de utilizare pe termen lung si foarte lung, telefonul trebuie sa fie NOU, mama lui de telefon, totul se rezuma la bateria aia din el! Cine-i ia Nokia actual la mana a doua e cam zgarcioman, nu te supara pe mine. Si nici nu te pricepi sa iei sh-uri, ce ai de-ti trecura ganduri d-astea necurate prn cap?!?

Nokia 230 nu e bun din doua motive:
1. Capacul de fițe de inox e mai subtire decat o coaja de ou si in timp, de la cazaturi, se va indoi si nu se va mai prinde cum trebuie de carcasa, deci nu, nu si iarasi nu, pt termen lung telefonul trebuie sa fie din plastic, in totalitate din plastic.
2. Butoanele, desi-s mari si delimitate, sunt la nivelul carcasei, tip fashion (caci asta e target-ul acestui telefon, e un model mai de figuri, cu `design`, spate de inox curbat, butoane slim, lucios, chestii si vrajeli), motiv pt care NU este ergonomic. Telefonul cu butoane ergonomic e ala care are butoane cu protuberanta, ridicate deasupra nivelului carcasei, ca degetele sa simta si sa stie `orbeste` pe ce apasa iar experienta la utilizare este semnificativ mai lejera si mai placuta.
Aveti in vedere si tasta centrala cu 5 butoane, sa fie usor de apasat si sa aiba cat-de-cat o dimensiune, nu sa fie cat un bob de mazare.

Eu i-as lua fara ezitare un Nokia 210 !
https://m.youtube.co...h?v=f3UUk7lFmtc

Ai tot ce trebuie la modelul asta. Ergonomie exemplara in butoane, carcasa grasa, camera de 2 bani, butoane delimitate si ridicate, ecran maricel de 2.4inchi, slot de card, jack 3.5mm, mp3 player, plastic cap-coada si celebra si nemuritoarea baterie bl-5c de la Nokia pe care o gasesti inclusiv la magazinul de la colt.
Si vad ca e ieftinache, pana in 200 lei. Nou, evident. Ii iei nou cum iti spun io aici`sea. Culoarea voi o alegeti desi eu zic ca acel rosu e prea de tot. Prima data te interesezi de culorile disponibile si apoi o suni pe mama si o intrebi: "sarut mana mama care m-ai sters la fund, am gasit telefonul, ce culoare vrei, uite, e pe alb, gri, rosu țipător sau negru, ce culoare doresti?", ca asa e frumos, dar nu uita sa mentionezi si sa-i multumesti ca te-a sters la popou.

Vrea telefon cu butoane. Perfect. Acesta este un telefon cu butoane de la Nokia. Functioneaza si nu da fail. De vreo 5 ani am si io un Nokia de genul asta, functioneaza perfect, niciun rateu, niciodata. Si suna si tare. Cand cade pe jos, se face lego de piese pe jos, exact ceea ce ai nevoie pt ca energia impactului se imprastie si nimic nu se sparge. Le montezi la loc si drum bun in continuare.

Luati-i-l p-asta si daca dupa cateva luni vei constata ca mama ta se intelege cu el, ii mai luati inca unul de rezerva si ai rezolvat problema pt urmatorii 5-10-15 ani, faci pauza de topicuri chinuitoare ca asta in care lumea iti spune ca nu-ti iubesti mama care te-a sters la fund pt ca tii cont de dorintele si vointa ei, neobrazatule.

Edited by cosmin147, 04 July 2022 - 11:54.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate