Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfaturi curatare incalzire pardos...

CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?
 Sugestie salariu arhitect

Aftershave care trebuie diluat ca...

Noul Chromecast cu Google TV (HD)

Armageddon Time (2022)
 The Good Nurse (2022)

A intrat conducerea bisericii ...

Importanta geneticului in societate

Fond Funciar
 Passat b 6 1.9 tdi BXE problema ...

Verificare instalatie gaz

Am o problema la Golf 4 1.9 TDI

Recomandare clinica implant All o...
 

din ce in ce mai putin video

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 25.08.2008
componente: Intel G3450, Asus H81M-K, HD7770, Thermaltake LT-500P, 2x 4 GB DDR3 Kingston HyperX Beast, WD 1T 7200rpm 64MB, Seagate 2T, SSD 256 EVO850.
alte detalii: componentele par in regula, fara condensatori umflati etc.

prima data: browsing
- in prima secunda: blocuri de aprox. 100x100 pixeli ba de culoare alba, ba de culoare neagra, ba mutati intr-un loc vecin... asta pe aproximativ 60% din ecran
- secunda doi: ecran negru
Am tinut apasat lung pe butonul de power_on si astfel am inchis PC-ul

ecranul a ramas negru la urmatoarele 2 incercari de pornire

a 4a incercare: am scos placa video si am conectat 2 monitoare la placa de baza
- a bootat, totul mergea bine, dupa 1 minut am deschis Browserul, moment in care imaginea se blocheaza pe ecran, tinut lung apasat pe butonul de Power_on pt shutdown fortat

a 5a incercare: am lasat doar un monitor conectat
- windows afisa ca nu s-a inchis corespunzator si ca e recomandat sa fac verificari. Ii dau ca da, face verificari pana-n punctul in care isi ia iarasi freeze de imagine

urmatoarele incercari de start PC: fara semnal video pe monitor

Ce parere aveti? E doar sursa sau a mai luat si alte componente cu ea?

#2
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,629
  • Înscris: 29.06.2005
Incearca, pe rand, cu cate o singura memorie.

#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,128
  • Înscris: 15.04.2019
Și un sistem de operare portabil. Dacă ăla merge reinstall Windows. Dacă nu, placa de bază.

#4
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,200
  • Înscris: 22.10.2007
conecteaza monitorul  la gpu integrat si vezi daca mai face, cand iti apar patratele si tot felul de pixeli colorati e de obicei de la placa video.

#5
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 25.08.2008

View Postflorinel, on 08 iunie 2022 - 04:33, said:

Incearca, pe rand, cu cate o singura memorie.

mersi frumos pt sugestie

Am reusit sa inchid calculatorul in mod normal. In trecut memoriile nu ramaneau pe profilul XMP: cand intram in BIOS vedeam profilul disabled.
Acum am lasat o singura memorie de 4 GB, i-am redus frecventa la 1333 MHz si am setat mai multe lucruri pe Auto.

Inca n-am apucat sa testez si cu placa video, poate sistemul se misca ceva mai bine.

In acest caz ce e de vina: sloturile de RAM de la placa de baza, sau memoriile in sine? Sa caut ceva nou sau sh?

#6
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,379
  • Înscris: 06.01.2012
Mai degraba memoriile.
Nu as incerca sa iau memorii ddr3 noi in ziua de azi.
Pur si simplu nu merita sa le platesti dublu.

#7
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 25.08.2008
se pare ca intregul sistem functioneaza in urmatoarele conditii, ambele indeplinite:
1. fara placa video dedicata (nu reuseste sa booteze Windows-u' 7 pana la capat, nu se aude sunetul de 'log on' in boxe, iar monitorul e lipsit de semnal video pe toate cele 4 porturi)
2. cu un specific DIMM de RAM in slotul A (in slotul B nu merge, iar celalalt DIMM nu merge in niciun slot) - primesc BSOD la fiecare boot, dandu-si restart luand-o de la capat

... dar, nu functioneaza mereu in aceste conditii, cateodata ii ia 1-2 boot-uri pana sa nu mai apara BSOD, dupa modificari aduse configuratiei RAM-ilor sau dupa scoaterea de GPU dedicat din sistem.


ps: am instalat si un tool sa urmaresc tensiunile de la PSU si arata f bine, chiar si trecerea de la idle la full load
ps2: ramane sa incerc cu alt GPU dedicat
ps3: eventual sa cumpar un DIMM nou de 8GB DDR3 (e sub 200 de lei). Cele pe care le am o sa le bag in garantie (din moment ce au 99 de ani)

eu va multumesc tuturor pentru support, daca mai aveti idei, sunt bine venite :)

#8
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 25.08.2008
in timp ce scriam postul anterior, mi-am dat seama ca n-am incercat mai multe boot-uri cu BSOD pentru cazurile NOK

asa ca am bagat si al 2lea DIMM si dupa 6 BSOD s-a stabilizat sistemul... Concluzia personala ar fi ca ram-ii sunt pe duca, dar mai merg inca.
Singura piesa care nu mai pune semnal video la iesire e GPU-u' dedicat.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate