Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Brother Eroare scanare A9

Achizitie auto

Procedura Preschimbare nr verzi p...
 Copiii si obezitatea

Reglare greutate doza Unitra GS-431

Potrivire jante ?

instant sau dus electric?
 Microfon extern pentru ML/DSLR

Schimbare parbriz

Costuri achiziție garsoniera.

Pensii publice - Venit total asig...
 Solutie (lichid pulverizat) pentr...

Backup calling

Ce placa video recomandati si car...

Telecomanda cu touch triplu PNI S...
 

easy819-AC-RC

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
Salutare! gasesc si eu pe cineva pe aici sa ma ajute sa programez un ( easy819-AC-RC  ) cu aplicatia easySoft-pro 6 ???

#2
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005
Si mai exact ce trebuie sa faca acest software / automatizare ?
Ce vrei sa controlezi cu el ?

#3
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
Salutare! O automatizare cu care sa aprind becurile(3) in garaj . Am facut cu un arduino si trei relee automatizarea sa imi aprinda cele trei becuri in functie de unde este masina : deschid usa si se aprinde primul bec , cand masina e la jumatatea garajului se aprinde al doilea bec si cand masina ajunge la locul ei in garaj se aprinde si al treilea bec . Acum as vrea cu "easy " sa fac asa : 3 intrari de la arduino in easy care sa aprinda becurile asa cum le aprinde acum releele de la arduino dar sa pun pe easy un releu de timp care sa imi tina becurile aprinse 3 minute dupa care sa le stinga , tot pe easy vreau sa mai pun o intrare de la un senzor de miscare care daca e miscare in garaj sa nu lucreze releul de timp , deci sa nu stinga becurile decat cand in garaj nu mai e miscare timp de 3 minute inca o intrare in easy de la un senzor de lumina , care daca lumina este peste un anumit nivel becurile sa nu se aprinda .As vrea sa mai pun pe easy inca o intrare de la un intrerupator , daca masina nu e in garaj sa pot aprinde toate becurile din intrerupator si care sa nu tina cont de nici un senzor ( s.lumina , s.miscare , releu timp ). Toate intrarile de la: arduino,senzor de miscare ,senzor de lumina si intrerupator sunt contacti de releu (220v).

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005
Primul bec ramane aprins cand ajungi la jumatate ?

#5
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005

Quote

Salutare! O automatizare cu care sa aprind becurile(3) in garaj .
Am facut cu un arduino si trei relee automatizarea sa imi aprinda cele trei becuri in functie de unde este masina :
Felicitari!

Quote

deschid usa si se aprinde primul bec ,
cand masina e la jumatatea garajului se aprinde al doilea bec
si cand masina ajunge la locul ei in garaj se aprinde si al treilea bec.
fiecare sectiune cu senzorul si becul ei, sau progresiv, se aprind si se mentin toate luminile?

Quote

Acum as vrea cu "easy " sa fac asa :
3 intrari de la arduino in easy care sa aprinda becurile asa cum le aprinde acum releele de la arduino
ramane intrebarea precedenta

Quote

dar sa pun pe easy un releu de timp care sa imi tina becurile aprinse 3 minute dupa care sa le stinga


Quote

tot pe easy vreau sa mai pun o intrare de la un senzor de miscare
care daca e miscare in garaj sa nu lucreze releul de timp, deci sa nu stinga becurile decat cand in garaj nu mai e miscare timp de 3 minute
cronometrul porneste cand nu se mai dectecteaza miscarea, iar dupa 3 minute, taie lumina
miscare poate fi chiar si fara masina in garaj

Quote

inca o intrare in easy de la un senzor de lumina, care daca lumina este peste un anumit nivel becurile sa nu se aprinda.
inca o conditie, frumos

Quote

As vrea sa mai pun pe easy inca o intrare de la un intrerupator,
daca masina nu e in garaj sa pot aprinde toate becurile din intrerupator si care sa nu tina cont de nici un senzor (s.lumina , s.miscare , releu timp).
nu stiu daca masina este sau nu in garaz, dar ce descrii este o "conditie" care sa activeze/dezactive programul
ceea ce ma face sa revin la primul punct, ce senzori ai pentru detectarea masinii?

Quote

Toate intrarile de la: arduino,senzor de miscare ,senzor de lumina si intrerupator sunt contacti de releu (220v).


#6
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005
Attached File  lumina_garaj.pdf   254.3K   15 downloads
** eu am folosit 15 secunde pentru temporizator pentru teste,
cand butonezi "jucaria" ii pui ce timp vrei

Edited by MarianG, 18 May 2022 - 22:44.


#7
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
Salutare! luminile se aprind cand intra masina in garaj si raman aprinse (cand masina e in garaj sunt aprinse toate trei ) . Folosesc un senzor de distanta cu arduino , masina la 4m (sau mai putin ) cupleaza primul releu la 2m (sau mai putin)  al doilea releu la 20 cm al treilea releu . NU am avut timp sa ma uit si sa incerc circuitul de mi l-ati trimis , cred ca diseara o sa incerc . va multumesc .

#8
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005
pentru modul manual, trecand cele 3 intrerupatoare prin modulul easy
Attached File  completare.png   13.93K   5 downloads

#9
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
Buna ziua . D-le MarianG , am programat releul dupa schema trimisa prima si nu functioneaza . La releul de timp am asta : T 01 ?X M:S +
                                                                                                                                                                                      >I1  00:30
                                                                                                                                                                                      >I2
                                                                                                                                                                                       QV>MD96
oare aici am gresit ceva de nu functioneaza ? Timpul l-am pus la 30 secunde pentru probe .

Edited by nenea67, 21 May 2022 - 09:59.


#10
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
am incercat si varianta : T01  X  M:S +
                                       >I1  00:30
                                       >I2
                                       >QV>
Intrarea I4 contact inchis .
contact inchis intrarea I6 ar trebui sa cupleze toate iesirile Q1,Q2,Q3 , nu vrea nici asa .

#11
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005
I1 - usa
I2 - mijloc
I3 - capat
I4 - lumina
I5 - miscare
I6 - SW auto / manual
I7 - SW usa
I8 - SW mijloc
I9 - SW capat
temporizatorul  este Off-Delayed

#12
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005
fizic, in garaj
senzorii de prezenta distanta/masina actieaza si senzorul de miscare ?

dar daca ai destula lumina, (intrarea 4) atunci nu aprinzi nimic

Edited by MarianG, 22 May 2022 - 11:22.


#13
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
I1= contact usa , normal deschis , se inchide cand se deschide usa .
I2=contact mijloc , normal deschis , se inchide cand masina ajunge in mijlocul garajului.
I3= contact capat , normal deschis , se inchide cand masina ajunge la capat .
I4 = contact normal deschis cand nu este lumina, se inchide cand este lumina .
I5 =contact normal deschis cand nu este miscare , se inchide cand este miscare.
i6 = contact deschis pentru automat , contact inchis cand este pe manual.
I7,i8,I9 nu sunt .
iesirileQ1 ,Q2 ,Q3  trebuie sa fie cuplate cand masina e la capat pentru 3minute dupa care daca nu e miscare sa se stinga , chiar daca I1 , I2 ,I3 sunt inchise .

Edited by nenea67, 21 May 2022 - 14:52.


#14
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
Attached File  20220521_155107.jpg   187.36K   4 downloads

Attached File  20220521_155107.jpg   187.36K   4 downloads

schema electrica in repaus , fara masina in garaj , pe intuneric si fara miscare in garaj .

becurile sunt stinse

#15
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005
ok,inverseaza intrarile I6 (de pe linia 1 si linia 5)

#16
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
Asta e , dar tot nu lucreaza .

Attached Files



#17
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,492
  • Înscris: 10.08.2005
acum nu ai nici o intrare
Attached File  fara-intrari.png   938bytes   0 downloads

Edited by MarianG, 21 May 2022 - 17:48.


#18
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.02.2015
da , cand fac intrare la I1 se aprinde intrare 1 dar iesirea Q1 nu se aprinde .la fel si cu I2 si I3 . Daca fac intrare la I6 ar trebui sa cupleze Q1;Q2;Q3 dar nu cupleaza nici una

uite si cu intrarile I1 si I6 facute , dar q1,q2,q3,nu sunt cuplate

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate