Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Retea catv 20 televizoare

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 12.02.2005
Salutari!

As dori cateva sfaturi pentru care va multumesc deja!

Se da o schita de cablare catv de genul celei desenate mai jos.

Urmeaza instalare internet si cablu digital de la Digi. Vor instala un ont in cladirea din mijloc. De acolo doresc sa plec cu semnalul tv conform sagetilor. In cladirea unde intra fibra de la Digi sunt 9 televizore pe 3 nivele.

Cablarea televizoarelor nu se poate schimba. Unele televizoare vor functiona pe digital tv, altele pe analog. Bulinuta rosie reprezinta un distribuitor cu atenuare (tap) sau splitter, numarul aratand de cate iesiri dispune. La casele din stanga schitei semnalul circula de la casa la casa cu cate un tap care baga semnalul la fiecare TV.

Pana acum se intra cu cablu tv analogic pe la casa din stanga si semnalul circula in sens invers tocmai pana spre cladirea din mijloc si spre cladirea din dreapta schitei. Era un amplificator Nextra LHY-7132 instalat intre casele din stanga si cladirea din mijloc. Posturile tv digitale se vedeau ok la toate televizoarele, cele analogice se vedeau putin mai slab doar la cateva televizoare din cladirea din mijloc.

Voi scoate amplificatorul si il voi monta oriunde este nevoie de el.

Intrebarea mea este: unde credeti ca este cea mai buna pozitie a acestui amplificator si unde considerati ca mai este nevoie si de alte amplificatoare? Se poate renunta la el si monta alte amplificatoare mai potrivite daca este cazul.

Attached Files



#2
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,448
  • Înscris: 06.08.2008
Greu de spus daca nu stii ce fel de cablu RF se foloseste. Un cablu bun, are atenuare mica.
Care este nivelul de iesire din echipamentul digi ?
Care este pierderea pe splitter / ONT?

Ai aparat de masura RF?

#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,761
  • Înscris: 07.02.2003
Ampliful cu 2 iesiri imediat dupa gpon ca ala da semnal mic undeva 65-70dB, ca pentru un tv sau 2 nivele de splitereala de 2 dar ultimele deja iau zgomot pe analog.
Una din iesiri spre cele 9 cu cate un distribuitor pe etaj (primul cu atenuare mai mare urmatoarele mai mica samd) si celalta iesire va fi spliterita in 2 pentru reteaua exterioara si acolo in functie de ce semnal ajunge. Foloseste splitere de calitate cu pastrare impedanta.

Pierderea pe distribuitor de 4 iesiri cum sunt de regula astea de se pun la blocuri cu 4 apartamente pe palier, este consistenta cu iesirile ca la un splitter bun cu 4 adica 7dB. Deci dupa primul distribuitor urmatorul va avea iesiri la tv cu atenuare mai mica cu 7dB (ideal, se ia aprox) si tot asa.

Edited by andreic, 09 May 2022 - 01:46.


#4
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,004
  • Înscris: 30.08.2006
Mai intai un amplificator inainte de primul splitter, unde semnalul e cel mai putin perturbat, dupa aceia unde se observa ca mai e necesar inca unul.

#5
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,673
  • Înscris: 29.12.2016
Ampliful dupa GPON. Ar trebui sa mearga asa cum este acum. Un amplif montat corect poate duce 40 de apartamente.
Foloseste TAP-uri de 20db pentru trecerile catre celelalte cladiri. De exemplu, catre casa cu cele 4 televizoare trimite cu 20db mai putin, iar catre casa cu 7, trimite fara pierdere (sau maxim 1db). Si intre etaje la fel, combini cu TAP-uri, calculezi un retetar. Sunt TAP-uri de 17, de 14, de 11. Splitterul de 3 iesiri pierde 7db iar cel de 2 iesiri cam 3,5db. Ar trebui sa ai valorile pe fiecare piesa...
Neaparat intre cladiri se foloseste cablu autoportant, ideal ar fi un F11, ampliful reglat cam la 101/96, si neaparat, daca folosesti prize, sa folosesti prize fara atenuare. Daca nu ai cablurile impecabile (banuiesc ca sunt trase prin perete), nu iese nimic. Degeaba mai pui un amplificator, amplifica zgomotul.
Bafta!

PS, oricum, in functie de ce semnal ajunge, trebuie sa ajustezi retetarul. Neaparat sa ai aparat de masura.

View Postpaso87, on 08 mai 2022 - 21:48, said:

Greu de spus daca nu stii ce fel de cablu RF se foloseste. Un cablu bun, are atenuare mica.
Care este nivelul de iesire din echipamentul digi ?
Care este pierderea pe splitter / ONT?

Ai aparat de masura RF?

Nu ai treaba cu ce iese din echipamentul Digi. Ce daca ies 65db sau 78db? De aia ai amplif, reglezi ampliful la 101/96, sau cat mai aproape de aceste valori, in functie de ce intra. GPON-ul nu poate fi reglat fizic, se modifica semnalul din bufferele de fibra. Cum adica pierdere pe ONT (ONT=GPON)? Aici m-ai pierdut. ONT-ul nu pierde, converteste semnalul intrat pe fibra in RF. Daca nu-ti iese reglajul, probabil ca din cauza TILT-ului, suni la DIgi, sa-ti regleze ei ce intra in GPON. Desi pe fibra nu ar trebui sa fie probleme cum erau odata pe cablu. Pierderile pe splitere si tapuri sunt exacte cu ceea ce scrie pe ele (presupunem ca nu folosim piese de la rusi, care au doar lita in ele, aici o sa ai surprize. Nu pierzi nimic la inceput, insa cand conectezi cealalta parte, vei observa ca pierzi vreo 20-30db). Cablurile din interior nu ar trebui sa aiba distante mai mari de 10 metri pe fiecare tronson, si sa nu fie cascadate (cablu F6, dublu ecranat e suficient). De cabluri proaste nu discutam, nu au ce cauta in retelele de CaTV. Insa si un cablu bun, poate deveni prost. Daca ai legaturi mecanice in pereti, sau daca nu a fost tras prin tubulatura, daca s-a turnat ciment peste, daca s-a strivit, daca s-a tras fortat si s-a intins sau s-a rupt masa, nu mai ai semnal bun in veci, poti sa pui 10 amplificatoare.

Edited by 2Unlimited, 09 May 2022 - 08:07.


#6
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,673
  • Înscris: 29.12.2016
Acum am observat. Ampliful are o iesire atenuata cu 15db. Acolo poti cupla cablul catre primele 9 televizoare, si scapi de primul splitter. Exista foarte multe posibilitati, important este ca ai de unde sa ajustezi.

Edited by 2Unlimited, 09 May 2022 - 08:16.


#7
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,761
  • Înscris: 07.02.2003

View Post2Unlimited, on 09 mai 2022 - 07:59, said:

Ampliful dupa GPON. Ar trebui sa mearga asa cum este acum. Un amplif montat corect poate duce 40 de apartamente.
Sa nu uitam ca distributiile profi la blocuri cu 40ap  sunt cu puteri mari, 120dB tipic iar amplifurile alea sunt mari si emana caldura avand finali ca de statii radio, nu cu 100dB, la 40ap se pun distribuitoare cu -40dB aproape de amplif, -20 pe la mijloc si -10 sau fara la capatul retelei.

Fiecare tv are nevoie ca sa mearga bine undeva intre 65 si 70dB, adica asta asigura imagine "oglinda" si in analog, iar in practica este acceptat min 60dB in VHF si 65dB in UHF. Magistralele intre cladiri ideal e sa aibe semnal cat mai mare pe ele si atenuezi la consumator daca e cazul, daca le duci pe cabluri lungi atenuate se aduna interferentele si nu e bine. Deci semnal cat mai baban pe magistrale si atenuarile catre consumatori.

DIstribuitoare (tap) decente, exista pasive dar si active daca ai power pe fir si atunci reduci pierderile:
[ https://frankfurt.apollo.olxcdn.com/v1/files/f8sl8e0jsfdz1-RO/image;s=4128x3096 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.cablurioptice.ro/wp-content/uploads/2019/09/235.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by andreic, 09 May 2022 - 09:02.


#8
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,609
  • Înscris: 06.03.2005
Evita cat mai mult cascadarea. De asemenea sunt splitere (semi sau profesionale) care se pot pune în cascada - au un circuit dedicat IN - OUT unde atenuarea este zero.

Dacă sunt prize TV, asigură-te ca sunt pe direct (chiar și cele mai scumpe de la noi vin cu circuit).

Puterea semnalului are relevantă în semnalul analogic (nu știu de ce l-ar interesa pe cineva semnalul analogic - decât dacă printre consumatori sunt și TV-uri vechi). Pe digital, nu puterea conteaza ci calitatea semnalului. FEC (factorul de corecție al erorilor) este direct corelat cu el. Poți avea puterea semnalului la 55% și calitatea la 75-100%: imaginea este stabilă. Dacă ai putere 100% și calitatea la 48% imaginea 'rupe' (macroblocuri).
Aceste componente nu pot fi măsurate decât cu analizatoare spectrale pentru DVB-C.

FAbian23

Edited by fabian23, 09 May 2022 - 09:04.


#9
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 12.02.2005
Va multumesc pentru raspunsuri.

La capete de linie nu exista prize tv cu sau fara atenuare, cablul intra direct in TV. In cladirea din mijloc sunt cateva TV-uri vechi, cu tub, ce vor functiona pe analog (deocamdata, pana se vor schimba), in rest se va merge doar pe digital, sunt TV-uri LCD.

Din raspunsurile de mai sus si din ce am mai citit, ce parere aveti de scenariul urmator:

-imediat dupa GPON voi folosi un splitter cu 2 iesiri de tipul: XGVS-2D31 (Splitter digital profesional cu 2 iesiri pentru TV cablu , XGVS-2D31 , 5-1220 Mhz , Compatibil DOCSIS 3.1 , Toner). Imediat dupa acest splitter, pentru cele 9 televizoare din aceeasi cladire voi alege un amplifcator mai mic, cu gain de 18 - 20dB si pentru restul cladirilor voi folosi acest Nextra cu 2 iesiri de 30dB, o iesire spre cele 4 televizoare din dreapta (50m distanta) si o iesire spre televizoarele din stanga schitei. Acele cladiri mai mici, fiecare cu cate un televizor au TAP-uri de 6 si 8dB, pana la primul distribuitor fiind o distanta de 25m.

-spre sfarsitul cascadei, voi urmari calitatea si puterea semnalului si, daca este necesar, mai intercalez un amplificator micut, acolo unde semnalul este bun (ma voi intoarce pe traseu sa amplific semnal mai puternic) ?

Am gasit prin sertare un amplifcator mic - cel ce se vede in poza de mai jos - pentru cele 9 televizoare din cladirea din mijloc. Nu stiu cat de capabil este, cumpar altul daca este nevoie, aici intervine a doua rugaminte pentru voi: o recomandare de amplificator de interior, de genul celui din poza.

Attached Files

  • Attached File  Amp1.jpg   314.52K   33 downloads


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate