Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

TVR Cultural HD (emite din data de 1 decembrie 2022).

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
204 replies to this topic

#1
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,077
  • Înscris: 29.04.2006
TVR Info şi TVR Cultural au fost reînființate de noua conducere a Televiziunii Publice


„Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat, în şedinţa de astăzi, 9 februarie,  înfiinţarea posturilor TVR Info şi TVR Cultural. Hotărârea a fost luată cu 9 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 1 abţinere”
„Într-o societate supusă schimbărilor tot mai accelerate, care se confruntă cu fenomenul global „fake-news”, este de datoria TVR să îşi mărească oferta de programe informative de calitate, bazate pe o documentare riguroasă, dar şi să aducă arta şi cultura cât mai aproape de telespectatori.”
În plus, prin înfiinţarea TVR Info şi TVR Cultural, SRTv urmează să definească mai bine identitatea canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, prin grile predictibile, degrevate de programe impuse de necesităţi de moment.

Dan Cristian Turturică:
„Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie. Nu trebuie să uităm cât de mulţi cetăţeni români au regretat desfiinţarea celor două posturi. Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate.”
„TVR Cultural va accentua misiunea noastră în formarea culturală a societăţii, în spiritul gândirii libere, inovatoare şi creative, eliberând totodată grila TVR 3 pentru proiectele editoriale ale Studiourilor Teritoriale, aşa cum a fost conceput şi gândit”

ISTORIE. TVR Info, primul canal de ştiri al TVR, a fost înfiinţat în ultima zi din 2008. O perioadă, postul transmitea doar imagini de la camere amplasate în diverse locuri prin ţară: Piaţa Iancului din Bucureşti, Bulevardul Revoluţiei din Arad, Fântâna muzicală din Piteşti.
În 2011, postul începe să se dezvolte şi angajează jurnalişti şi prezentatori. Intră în grilă Adriana Muraru, Ioana Lupea, Mircea Marian, Malvina Cervenschi. În mai 2011, se relansează.
În august 2012, conducerea TVR a decis închiderea posturilor TVR Cultural şi TVR Info, din raţiuni economice.
Pe 15 august, TVR Info îşi oprea emisia, pe o perioadă de 90 de zile, cu acordul CNA. La câteva luni, în noiembrie, licenţa TVR Info era redenumită TVR News. Sub noul nume, programul era în mare parte preluări Euronews (80%) şi difuzări ale unor jurnale de pe celelalte posturi.
La finele lui 2013, coducerea TVR intenţiona să resusciteze postul de televiziune şi să producă mai mult conţinut, după cum declara la momentul respective Claudiu Lucaci, şeful de atunci al ştirilor TVR.
Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar în 2015, TVR, care trecea printr-un puternic impas financiar (ajunsese cu conturile blocate de ANAF), a cerut CNA retragerea licenţei audiovizuale.
Pe 3 august 2015, aproape de miezul nopţii, TVR News îşi înceta emisia cu un „No comment” (program preluat de la Euronews), în care apăreau mormane de gunoaie.


Attached File  x1080.jpg   52.72K   70 downloads

Sursa: https://www.paginade...ansate-20599388
https://ziare.com/tv...deschid-1724573

Edited by Zygoth, 09 February 2022 - 23:06.


#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
S-a suplimentat bugetul pentru noile/vechi sinecuri ?

Edited by pasilla, 09 February 2022 - 23:12.


#3
Sockpedia

Sockpedia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 16.08.2021
Ce veste bună! Erau emisiuni bune pe tvr cultural, chiar m am mirat când l-au distrus

#4
scorpyo

scorpyo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,460
  • Înscris: 14.01.2008
Tvr Cultural 👍👍👍👍👍

#5
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,843
  • Înscris: 07.07.2009
Un pic de cultură nu strică deloc, ba din contră. :)

#6
SharonCollins

SharonCollins

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 07.04.2017
Sa vedem ce voi putea viziona. In momentul asta Tvr 3 unde se dau piese de teatru de ex,  nu e la mine in grila.  Deci teoretic e o veste buna, practic ma tem ca nu .

#7
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 21.08.2008
Vreau să remarc faptul că TVR revine la un număr asemănător de programe cu cel pe care îl avea în momentul în care a făcut rebrandingul major, în 2004.

TVR Cultural se afla încă de atunci în grila de programe, și avea eșarfa verde cu mici nuanțe albastre.

TVR Info a apărut mai târziu, dar a preluat culoarea folosită până atunci de Jurnalul TVR, adică eșarfa roșie.

.

Din păcate cele câteva canale teritoriale au din ce în ce mai puține programe.

.

Sigur că reînființarea acestor canale aduce și niște posturi călduțe de directori de program, pe care le vor ocupa persoane care au lucrat și în trecut cu noul șef al TVR, și că, deși poate nu sunt extraordinar de mari, există niște costuri de licențiere și de producție și pentru emisiunile celor două canale reînființate.


Însă este binevenită reînfințarea acestor canale!

TVR Info va folosi echipa Jurnalului TVR, și va difuza de mai multe ori pe zi știrile produse pentru celelalte emisiuni de știri de pe TVR1, TVR2 și TVR Moldova și jurnalele regionale (dar ar fi de preferat să fie transmise seara târziu, dupa ora 22:00).

TVR Cultural va prelua multe din emisiunile de pe TVR3, și va avea nevoie de emisiuni noi și de filme de colecție.
Cine vrea Telecinemateca în fiecare seară?

.
--

Apropo,

TVR are nevoie și de o aplicație modernă, cel puțin pentru sistemul Android, care să înglobeze atât funcționalitatea portalului de știri, cât și pe cea a portalului emisiunilor înregistrate - TVR Plus.

ProTV, grupul Antena, Prima și chiar DIGI24 au deja astfel de soluții destinate publicului tânăr care folosește cu precădere telefonul mobil.

.

#8
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 21.08.2008
--

Remarcă:
Numărul de programe din grilele analogice este împuținat, nu știu care vor fi canalele ce vor face loc celor două posturi ale TVR!
Best guess: Antena Stars și AgroTV.
.

-

Attached Files



#9
c4n1b4lul

c4n1b4lul

    Expert în procrastinare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 30.08.2010

View PostKoal, on 10 februarie 2022 - 00:50, said:

Din păcate cele câteva canale teritoriale au din ce în ce mai puține programe.
Eu le-aș elimina complet, și așa au o audiență minusculă (cât trei scări de bloc de 10 etaje), plus că mai există televiziuni locale private.

Știu, e altfel de stil jurnalistic, dar se pot reduce la formatul lor inițial (cum era pe la sfârșitul anilor 1990): studio-uri de 2-3 ore zilnic, pe TVR 2, prin rotație (luni TVR Cluj, marți TVR Iași, miercuri TVR Timișoara, joi TVR Craiova, vineri TVR Târgu-Mureș), ar fi benefic pentru acele studio-uri locale de a avea o audiență mai mare, dar și de a căpăta mai mulți bani din publicitate. Nu suntem nici stat federal, ca fiecare land/republică să aibă neapărat propriul serviciu de televiziune, măcar studio-urile SRR mai au ascultători, printre șoferii dezgustați de privații CHR, care rulează în buclă niște (s)hituri obosite.

View PostKoal, on 10 februarie 2022 - 00:50, said:


Apropo,

TVR are nevoie și de o aplicație modernă, cel puțin pentru sistemul Android, care să înglobeze atât funcționalitatea portalului de știri, cât și pe cea a portalului emisiunilor înregistrate - TVR Plus.

ProTV, grupul Antena, Prima și chiar DIGI24 au deja astfel de soluții destinate publicului tânăr care folosește cu precădere telefonul mobil.

De acord aici. TVR Plus nu funcționează de câțiva ani, voiam la un moment dat să văd emisiunea Replay pe telefon, neavând televizor într-o locație anterioară.

#10
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,833
  • Înscris: 06.11.2018
Statiile regionale ar trebui sa fie doar pe TVR 3, dupa aparitia TVR Cultural probabil TVR 3 o sa se axeze doar pe statiile regionale si probabil o sa fie un fel de TVR Regional la nivel national.

Edited by IceCoolExtreme, 10 February 2022 - 01:44.


#11
c4n1b4lul

c4n1b4lul

    Expert în procrastinare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 30.08.2010
Și asta e o variantă plauzibilă, după modelul France 3.

Dar să ții cinci studio-uri regionale, din banii statului, deși acestea emit cam 20 de ore/zilnic preluări de pe TVR 3 sau chiar TVR 1, mi se pare aiurea, mai ales că știrile alea le poți găsi la privații locali, ori pe net. Plus, criza energetică, facturi mai scumpe, inclusiv pentru SRTv.

#12
BogdanI33

BogdanI33

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 03.01.2019
TVR-urile regionale nu se vor închide.
Eu aș vrea un TVR Sport.
Competiții sportive au,dar aceeași problemă ca pe toate canalele de sport:
- au Liga Florilor și Liga Zimbrilor (handbal) de unde transmit 1 sau 2 meciuri pe etapă pe TVR 1 sau TVR 2 (uneori și pe TVR 3).
- Campionatul Național de rugby de unde transmit un singur meci pe etapă
- de Jocurile Olimpice nu mai vorbesc; transmit 3-4 ore pe zi aceleași competiții care sunt pe EuroSport...ei se lăudau că vor transmite competițiile unde participă români; nu avem foarte mulți sportivi la sporturile de iarnă; dar, dacă transmiteau tocmai ce nu se vede "direct" pe EuroSport 1 și 2 cred că aveau succes.

Și au mai fost competiții transmise de TVR; de exemplu C.M. patinaj artistic a trecut neobservat pe TVR 2.

Fiecare se uită la ce îi place și așează canalele în funcție de ce urmărește. Nu cred că mai lasă cineva grila așa cum o distribuie operatorul. Celui care îi place sportul are pe primele 10 canale doar sport, cine se uită la filme are filme, etc.
Nu cred că mai sunt mulți care au TVR 1 pe 1...cel puțin la mine este pe 56 (HD...SD este șters din listă).
Dacă eu am canalele de sport pe primele 12 poziții nu mai mă duc pe 56 și 57 să văd ce transmite TVR; dacă exista un TVR Sport era între canalele de sport și automat îl urmăream.

Este doar o părere, dar cred că e constructivă.
Depinde de gusturile fiecăruia.

La mine grila începe așa:
1. DIGI Sport 1 HD
2. DIGI Sport 2 HD
3. DIGI Sport 3 HD
4. DIGI Sport 4 HD
5. Look Sport
6. Look Sport + HD
7. Look Sport 3 HD
8. Sport Extra HD
9. EuroSport 1 HD
10.EuroSport 2 HD
11.EuroSport 4K
12.DIGI 4K
13.Realitatea Sportivă HD
14.PRO X HD
15.Fishing & Hunting Channel

Edited by BogdanI33, 10 February 2022 - 03:53.


#13
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,512
  • Înscris: 02.09.2006

View Postc4n1b4lul, on 10 februarie 2022 - 02:03, said:

Și asta e o variantă plauzibilă, după modelul France 3.

Dar să ții cinci studio-uri regionale, din banii statului, deși acestea emit cam 20 de ore/zilnic preluări de pe TVR 3 sau chiar TVR 1, mi se pare aiurea, mai ales că știrile alea le poți găsi la privații locali, ori pe net. Plus, criza energetică, facturi mai scumpe, inclusiv pentru SRTv.
Oamenii aia au si ei familii, copii care au crescut si s-au casatorit, trebuie sa traiasca si ei! Doar nu ati vrea ca o ruda de salariat TVR sa se duca sa lucreze in privat!??

#14
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,980
  • Înscris: 18.09.2008
Da fac in asa fel incat TVR Cultural sa nu plictiseasca...

O, stai... vorbim de TVR, orice plictiseste la TVR.

#15
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003
Incurajez reaparitia postului TVR Cultural. Intr-o perioada se vorbea si de TVR Arhiva, dar proiectul a fost abandonat.

#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,570
  • Înscris: 15.06.2004
Mai exista TVR ?

#17
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,980
  • Înscris: 18.09.2008

View PostKLMN, on 10 februarie 2022 - 10:06, said:


Gata, enough is enough. I-am văzut de mii de ori pe marii artiști din perioada comunistă. Time to move on. Dacă singurul lucru cu care te mândrești tu, e trecutul de singur canal TV din România, ai o problemă. TVR trebuie să se adapteze prezentului și să privească către viitor. În momentul de față TVR nu are niciun format puternic de divertisment, are un jurnal de știri (cu cel mai mare studio din România), la care nu se uită aproape nimeni, deși nu are concurență și lista poate continua. Asta ar trebui să facă TVR să recâștige audiența.

Cel mai popular program TV din Europa la ora actuală este un show de varietăți din Germania, difuzat pe ZDF (care, la fel ca TVR este și ea TV de stat). Ca o paranteză, în germania ZDF este în top stații TV; dacă nu chiar prima. La fel în Italia, unde RAI șterge pe jos cu concurența. Unde mai pui că ăia au și San Remo. Noi doar visăm la așa ceva. TVR se milogește în fiecare ani de bani să participe la Eurovision, să mai plimbe niște oameni pe gratis prin Europa.

Nu am fost în stare în 30 de ani să avem o sală de evenimente, să putem organiza și noi Eurovision. Ucraina de două ori, Serbia o dată, Turcia. Cred că Moldovenii, dacă se chinuie un pic, pot organiza Eurovision. Am avut ani, când am fost nr. 1 la televot, dar s-a dres din pâine, pentru că nu aveam sală.

Dacă TVR nu înțelege cum se face, să-i întrebe pe cei care făceau producțiile pentru România 1, un canal TV din România, care a existat în anii '90-2000. Mai puțin parte de știri, care azi e un pic mai bună (prietenii știu de ce).

Noi nici Mamaia nu mai facem. Nici Calatis, nimic.

Atât se poate, cu 80 de milioane de euro pe an.

Pe scurt, TVR trebuie să fie o televiziune ”a timpului său”, la fel cum era în 2004, când s-a relansat.

Edited by miki07, 10 February 2022 - 11:11.


#18
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,570
  • Înscris: 15.06.2004
Eurovision nu poti organiza decat daca il cstigi...
Cand concurentii se aleg pe pile nu poti castiga.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate