Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema infiltratie apa

Elon Musk prezinta robotul Optimu...

La multi ani @laurstef!
 Plita gaz Arctic ARNGN64127SB

Vaccin - alergie polen, ambrozie ...

E labrador sau nu?

Generator Honda
 Situatia masinilor cu volan pe dr...

Noul legamant

ecranul laptopului se intuneca ri...

Centrala ferroli pe peleți
 Tv cu slot card CI și intrar...

Otel carbon

Capcane pentru șoareci

Passat B8
 

plita inductie pe cablu 3x2.5 mmp

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1
mlegs

mlegs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 04.07.2007
Salutare..
De cand am terminat renovarea ma gandesc daca e ok ca am lasat plita pe inductie de 4 ochiuri pe circuit 3x2.5 mmp
E vorba de un electrolux EHH6240ISK  - consum maxim 6600 W

stiu ca sectiunea acestui cablu este prea subtire pentru un astfel de consum, si regret ca n-am pus 3x4 mmp
Oricum .. acum e prea  tarziu sa mai schimb ceva

Voiam sa va intreb daca mai are cineva plita pe inductie pe cablu 3x2.5 mmp
Banuiesc ca un o folositi la maximum.

Va puteti folosi de ea ?
Ati avut vreodata probleme ?
se incinge firul daca o folositi cu unul , doua arzatoare din cele 4 ?

Multumesc

Edited by mlegs, 22 January 2022 - 17:03.


#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 44,331
  • Înscris: 31.03.2012
Nu ar trebui sa ai probleme, daca nu o forjezi.
Ce lungime are cablul ?

Edited by pasilla, 22 January 2022 - 17:13.


#3
dtd234

dtd234

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 414
  • Înscris: 29.03.2021
Nu e subtire 2.5
Daca 1.5 duce lejer 27A, 2.5 duce 35, adica peste 7500W.

#4
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 05.03.2006
Daca o ai deja montata inca nu ti-ai raspuns singur la aceste intrebari?
In primul rand nu are un consum de 6.600w decat cand merg toate ochiurile la maxim.
Te-ai gandit daca puterea maxima instalata este 6.600w?
Circuitul cu plita ce siguranta are, cu ce siguranta l-ai protejat? Daca se incinge circuitul siguranta va trebui sa decupleze sa nu-ti ia foc.
Da era mai bine conductor de 4mmp, parca scria in manualul plitei ori folosesti 4x2.5 mmp (l1, l2, pe, n) sau 3x4mmp (l, pe, n).

Edited by paul_bh, 22 January 2022 - 17:18.


#5
a_r_C

a_r_C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 291
  • Înscris: 09.07.2019

 mlegs, on 22 ianuarie 2022 - 17:02, said:

Salutare..
De cand am terminat renovarea ma gandesc daca e ok ca am lasat plita pe inductie de 4 ochiuri pe circuit 3x2.5 mmp
E vorba de un electrolux EHH6240ISK  - consum maxim 6600 W

La 6600W ar fi trebuit să aveți conductoare de 3x6 mmp.
Pentru siguranța dvs. puneți pe circuitul plitei un disjunctor de 16A. Chiar dacă veți fi tentat să folosiți plita la o putere mai mare, disjunctorul va decupla înainte să ia foc instalația.

#6
gear

gear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,090
  • Înscris: 12.09.2005

 dtd234, on 22 ianuarie 2022 - 17:16, said:

Nu e subtire 2.5
Daca 1.5 duce lejer 27A, 2.5 duce 35, adica peste 7500W.


Duce lejer vreo 30 minute pana ia foc.

Pune o siguranta diferentiala de 20 A pe circuitul respectiv si te limitezi la maxim doua ochiuri.
Si asa, iti garantez ca o sa fie calda siguranta automata cand folosesti ochiul cel mai mare si oricare altul.
Sa verfici contactele in siguranta, doza, plita sa fie foarte bine stranse.

 a_r_C, on 22 ianuarie 2022 - 17:42, said:

La 6600W ar fi trebuit să aveți conductoare de 3x6 mmp.
Pentru siguranța dvs. puneți pe circuitul plitei un disjunctor de 16A. Chiar dacă veți fi tentat să folosiți plita la o putere mai mare, disjunctorul va decupla înainte să ia foc instalația.


Tu ai dreptate cu 16 A, dar nu o sa poata folosi plita la amperajul ala. Un ochi doar.
Merge si pe 20 A daca circuitul vine direct din tablou.

#7
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,037
  • Înscris: 30.07.2007
Poate gresesc eu, imi cer scuze :). Voi aici vorbiti despre putere sau despre consum?

#8
a_r_C

a_r_C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 291
  • Înscris: 09.07.2019

 dtd234, on 22 ianuarie 2022 - 17:16, said:

Nu e subtire 2.5
Daca 1.5 duce lejer 27A, 2.5 duce 35, adica peste 7500W.
Duce rapid la intervenția pompierilor,  desigur.

#9
gear

gear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,090
  • Înscris: 12.09.2005

 crocko.dilul, on 22 ianuarie 2022 - 17:47, said:

Poate gresesc eu, imi cer scuze Posted Image. Voi aici vorbiti despre putere sau despre consum?

Consumul instantaneu, adica putere

#10
mlegs

mlegs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 04.07.2007
Multumesc tuturor pentru raspunsuri

 pasilla, on 22 ianuarie 2022 - 17:11, said:

Nu ar trebui sa ai probleme, daca nu o forjezi.
Ce lungime are cablul ?

am circuit separat de la tablou, plita e conectata prin rigleta . lungimea totala a circuitului e de 7 metri

 paul_bh, on 22 ianuarie 2022 - 17:16, said:

Daca o ai deja montata inca nu ti-ai raspuns singur la aceste intrebari?
In primul rand nu are un consum de 6.600w decat cand merg toate ochiurile la maxim.
Te-ai gandit daca puterea maxima instalata este 6.600w?
Circuitul cu plita ce siguranta are, cu ce siguranta l-ai protejat? Daca se incinge circuitul siguranta va trebui sa decupleze sa nu-ti ia foc.
Da era mai bine conductor de 4mmp, parca scria in manualul plitei ori folosesti 4x2.5 mmp (l1, l2, pe, n) sau 3x4mmp (l, pe, n).

am siguranta C16 pe acest circuit
Da, plita a venit cu cablu 4x2.5 mmp (l1, l2, pe, n) , eu o voi putea folosi doar cu o faza, nu cu doua Posted Image

 gear, on 22 ianuarie 2022 - 17:11, said:


Pune o siguranta diferentiala de 20 A pe circuitul respectiv si te limitezi la maxim doua ochiuri.

Merci
Am un singur diferential C16 pe acest circuit, impreuna cu alte 3 circuite
Cand testez diferentialul din butonul de test , opreste pe toate 4 circuitele
O fi ok asa ?

 a_r_C, on 22 ianuarie 2022 - 17:42, said:

La 6600W ar fi trebuit să aveți conductoare de 3x6 mmp.
Pentru siguranța dvs. puneți pe circuitul plitei un disjunctor de 16A. Chiar dacă veți fi tentat să folosiți plita la o putere mai mare, disjunctorul va decupla înainte să ia foc instalația.

siguranta e C16A

Edited by mlegs, 22 January 2022 - 18:38.


#11
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,037
  • Înscris: 30.07.2007

 gear, on 22 ianuarie 2022 - 17:50, said:


Consumul instantaneu, adica putere
Perspicace.

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015

 mlegs, on 22 ianuarie 2022 - 17:02, said:

De cand am terminat renovarea ma gandesc daca e ok ca am lasat plita pe inductie de 4 ochiuri pe circuit 3x2.5 mmp
E vorba de un electrolux EHH6240ISK  - consum maxim 6600


Simplu:  cu ce cablu vine electroluxul?  Sigur vine cu macar 1m cablu. Uita-te pe cablu de care e? Scrie gravat acolo pe cablul lui.  Sa folosesti tot din aia sau mai gros !

#13
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,453
  • Înscris: 12.04.2007

 a_r_C, on 22 ianuarie 2022 - 17:47, said:

Duce rapid la intervenția pompierilor,  desigur.
duce pe trifazic, adica 9A per faza

#14
gear

gear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,090
  • Înscris: 12.09.2005
Nu vine cu cablu.

#15
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,453
  • Înscris: 12.04.2007
hopa, informatie noua intre timp, plita e pe 2 faze
anyway, zice ca plita are fir de 2,5 din fabrica, deci...
fir de 2,5 permite 16A adica 3,7KW

#16
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,143
  • Înscris: 31.12.2006

 dtd234, on 22 ianuarie 2022 - 17:16, said:

Nu e subtire 2.5
Daca 1.5 duce lejer 27A, 2.5 duce 35, adica peste 7500W.
Cred ca te-ai uitat cu un rand mai jos in I7 :D
Ca eu vad la 2.5 mmp, izolatie PVC, 2 conductori activi, pozare A1/B1 curentii maxim admisi fiind 19.5 A, respectiv 24 A.
Asta inseamna 4500 - 5500 W.
In practica probabil ca nu o sa aiba probleme, daca a facut legaturile bine, dar asta nu inseamna ca e corect.

#17
mlegs

mlegs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 04.07.2007

 addysoftware, on 22 ianuarie 2022 - 18:47, said:

hopa, informatie noua intre timp, plita e pe 2 faze
anyway, zice ca plita are fir de 2,5 din fabrica, deci...
fir de 2,5 permite 16A adica 3,7KW

plita are cablul ei de 4 x 2.5mmp de 1 metru lungime (L+L+N+PE)... iar circuitul meu de la tablou la plita este de doar 3 x 2.5 mmp, 6 metri (L+N+PE).
deci o pot conecta doar cu o faza din cele doua

Deci da, e fir de 2.5 mmp. Dar trebuia sa am 2 faze prin perete pentru a putea conecta ca in instructiunile plitei Posted Image eu am doar una

Edited by mlegs, 22 January 2022 - 19:13.


#18
a_r_C

a_r_C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 291
  • Înscris: 09.07.2019

 mlegs, on 22 ianuarie 2022 - 18:29, said:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri



am circuit separat de la tablou, plita e conectata prin rigleta . lungimea totala a circuitului e de 7 metri



am siguranta C16 pe acest circuit
Da, plita a venit cu cablu 4x2.5 mmp (l1, l2, pe, n) , eu o voi putea folosi doar cu o faza, nu cu doua Posted Image



Merci
Am un singur diferential C16 pe acest circuit, impreuna cu alte 3 circuite
Cand testez diferentialul din butonul de test , opreste pe toate 4 circuitele
O fi ok asa ?



siguranta e C16A

Să ne înțelegem circuit dedicat înseamnă un singur consumator pe siguranța respectivă. Deci, dacă declanșați acel disjunctor de 16A întrerupe doar plita și nimic altceva. Așa aveți?

Din ce inteleg eu, mai aveți o protecție diferențială care protejează 4 circuite. Adică întrerupe tensiunea la patru disjunctoare, inclusiv cel cu plita. Dacă am înțeles corect până aici e bine.
Dar dacă protecția diferențială este de tip RCBO C 16A, nu e bine. Vă limitați aiurea puterea pe toate cele 4 circuite.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate