Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 

Solutii functionare corecta mod auto standby subwoofer activ conectat la un receiver stereo

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,640
  • Înscris: 07.10.2005

 Sasenoua, on 19 ianuarie 2022 - 12:11, said:

Eu as schimba cablul cu care faceti conexiunea catre sub cu un altul lfe/rca noi sau daca stii ca ai altele bune care merg schimba cu acestea. Daca cablurile nu transmit semnalele catre sub-voltajul respectiv/semnalul respectiv nu le vede si nu se porneste/opreste  singur.

A doua solutie a fost deja data, volum mai mare in sub. Daca inteleg eu bine  aveti de fapt 2 subwoofere unul care e controlat de receiver stereo direct si al doilea legat de primul prin rca pe line level out. Daca asa e, la mine al doilea l-am pus pe volum maxim si se inchide deschide o data cu primul pe auto. Exista totusi un mic delay intre cele doua subwoofere la pornire oprire, cablurile rca(subwoofer-subwoofer/rca -rca) am luat de la hama ala de 3 stele. Daca stateam pe volum trei sferturi din subul necontrolat de receiver, al doilea se inchidea la orice scena ce nu folosea bass, nu detecta semnal si se repornea cand avea semnal corespunzator, depinde de coloana sonora.

Am un receiver stereo cu iesire de subwoofer Yamaha R-N803 si un subwoofer Dynavoice Chalenger plus 2 boxe de raft Dali Zensor 3, asta e sistemul meu stereo, am separat alt sistem multicanal cu alt subwoofer dar acel sistem nu face subiectul discutiei.

Cablul functioneaza fara probleme, in momentul in care subwooferul este pornit isi face datoria, chiar si atunci cand las subwooferul in modul auto nu am de ce sa ma plang de cablu, vorbim aici doar de sensibilitatea lui la volum redus la receiverul meu. Cand sta sa zicem la un volum de 70-60 nu porneste subwoferul din stand by, cand ajung undeva la un volum de 40-50 il porneste.

 amstel, on 19 ianuarie 2022 - 16:42, said:

Nu știu ce să-ți zic. Eu am pus acel model doar ca exemplu. Eu folosesc de aproape 2 ani așa ceva dar marca Legrand (asta am găsit în acel moment) și totul a fost OK. Parcă am dat mai mult, cred că 180 lei, dar mi-am rezolvat această problemă.

Sa fie modelul asta cel pe care il ai? Prelungitor Legrand master/slave 6X2P + T, 6 prize, 1.5 m

www.emag.ro/prelungitor-legrand-master-slave-6x2p-t-6-prize-1-5-m-l694648/pd/DVF5VYBBM/###fav_pd-title

Edited by Mr. Incredible, 19 January 2022 - 16:51.


#20
amstel

amstel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,284
  • Înscris: 21.07.2008
Dap, l-am luat tot de pe eMag. M-am uitat acum în aplicație și am văzut că este fix acel model, cumpărat în aprilie 2019 cu 179,99 lei. Ce trece timpul domne'!

Edited by amstel, 19 January 2022 - 16:53.


#21
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021
Prelungitoarele cu prize master/slave sunt bune la un sistem audio dar nu in toate cazurile. Cu receiverul master, subwooferul pe slave functioneaza la aparitia curentului pe priza.
Dar cu PC master, receiverul slave nu mai functioneaza! Trebuie trigger. La fel receiverul multicanal master, amplificatorul stereo pe frontali slave nu functioneaza fara trigger.

#22
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015

 amstel, on 19 ianuarie 2022 - 13:46, said:

Am întâmpinat aceeași problemă.
Am cumpărat o priză master/slave, receiverul in priza master, subwooferul în priza slave in poziția ON. Când pornește receiverul pornește și subwooferul, când se oprește receiverul se taie alimentarea la subwoofer.
https://conectica.ro...logilink-lps301

Cea mai buna solutie. In primul rand pt ca e una universala care nu isi pierde utilitatea dupa ce va schimba sistemul audio sau subwooferul.


#23
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,640
  • Înscris: 07.10.2005
Pentru mine pare a fi cea mai buna solutie, voi pune in priza master receiverul stereo si in celelalte prize slave subwooferul, cd playerul, radio-ul si un pick-up ce compun sistemul stereo. Este super daca atunci cand inchid receiverul Yamaha imi taie curentul sau imi inchide restul. Am comanda acel model pe care l-am vazut pe emag, voi proba daca face treaba asa cum am nevoie.

Edited by Mr. Incredible, 20 January 2022 - 09:08.


#24
Sasenoua

Sasenoua

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 851
  • Înscris: 16.11.2021

 Mr. Incredible, on 20 ianuarie 2022 - 09:07, said:

Pentru mine pare a fi cea mai buna solutie, voi pune in priza master receiverul stereo si in celelalte prize slave subwooferul, cd playerul, radio-ul si un pick-up ce compun sistemul stereo. Este super daca atunci cand inchid receiverul Yamaha imi taie curentul sau imi inchide restul. Am comanda acel model pe care l-am vazut pe emag, voi proba daca face treaba asa cum am nevoie.
Atatia consumatori pe un prelungitor? Asta are functie de ups? Eu n-as pune atatia pe un prelungitor sub nicio forma.  Nu inteleg cum poate intra in stand by la volum mare si cum poate iesi din stand by la volum mic. Daca porniti la volum mic si dati volumul mai mare live, sub-ul se inchide? Mie imi pare problema de releu(sa nu intre in protectie la volum mare?) sau cablu,(poate are nevoie de ysplitter) nicidecum de trigger. La Emotiva de exemplu curentul pe trigger e foarte mic(NECESAR PENTRU PORNIRE) 5mV.
Mai degraba luati asa ceva https://emotiva.com/...l/products/et-3, prize separate pe fiecare consumator, n-as lasa toata agoniseala pe prelungitorul vietii.

#25
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,640
  • Înscris: 07.10.2005
Ai inteles pe dos ce am spus aici, dilema mea este ca atunci cand pornesc acest amplificator/receiver stereo care e setat sa porneasca la un volum de 74 nu porneste din standby subwooferul, acesta nu porneste nici cand dau mai tare volumul spre 60-65 sau chiar spre 50-55, uneori a fost nevoie sa cobor pana la 40-43 (alteori a pornit pe la 50) ca sa porneasca subwooferul din standby.
Despre asta este vorba, modul auto al subwooferul are o anumita sensibilitate care nu e suficienta sa il porneasca singur in modul auto la volum mai mic de auditie si sa ramane deschis dupa ce a pornit daca reduc volumul si ascult ceva timp la volum mai redus, nu ascult mereu foarte tare, iar cand ajung pe la 40 e destul de tare si nu ascult mereu la acest volum si nici nu vreau sa ajung sa fiu nevoit sa ascult la acest volum doar ca subwoferul sa pornesca din stanby. Din acest motiv tin subwooferul pornit mereu.
Prelungitorul in discutie m-ar ajuta ca subwooferul sa ramana pornit mereu din butonul lui si sa porneasca (si sa ramana pornit) atunci cand pornesc receiverul indiferent de volum. Cata vreme sunt persoane care folosesc fara probleme acest tip de prelungitor (inclusiv colegul nostru) nu vad ce probleme ar fi.

Legat de consumatori pe un prelungitor, nu e nicio problema in opinia mea, in primul rand pentru ca aceste scule pentru sistemul stereo nu sunt mari consumatoare de curent si in al doilea rand pentru ca nu vor fi pornite toate odata, majoritar ascult doar la receiver si uneori mai ascult si cd plus receiver sau pick-up plus receiver, celelalte vor primi doar curent dar vor ramane in standby asa  cum stau in mod uzual fara aceasta solutie.

Edited by Mr. Incredible, 20 January 2022 - 10:35.


#26
Sasenoua

Sasenoua

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 851
  • Înscris: 16.11.2021
To adjust for that - you want to turn up the Receiver/PreAmp sub output level, and reduce the volume knob on the sub amp to get it just right.....
If your experiencing these types of problems, using your spl meter to get things setup properly - play the internal test tones on the Receiver/PreAmp for the sub, dial the sub output up a few db's, check the level at your seating location, then dial the sub volume back to compensate. Set it and forget it.

Atunci exact ce a zis colegul @vinciun.
Triggerul nu se bazeaza pe sunet(volum) ca sa deschida/inchida.
Functia auto on se bazeaza pe sunet(bass/volum) ca sa deschida/inchida.

Deci, triggerul/adaptor trigger este rezolvarea absoluta a problemei tale si este peste orice implementare tehnica a functiei auto on/off.

Succes cu prelungitorul, am vazut destule prelungitoare arse conectate la prize cu impamantare pe Logitechuri de alea de pc cu sub separat, suburi 1/4 cat scoate ala micu al tau. Logic e sa le pui direct in ups cu protectie sau in priza cu impamantare in perete. Receiverul meu, blu rayul, xbox one si un sub sunt in ups. Evident, alegerea e a fiecaruia.

Edited by Sasenoua, 20 January 2022 - 11:06.


#27
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Cate prelungitoare arse legate la logitecuri ai vazut de fapt?
Ca "destule" nu inseamna nimic pt ceilalti in afara de tine.
Intreb pt ca vad ca insisti cu chestia asta.

Altfel, evident ca exista prelungitoare bune si prelungitoare proaste.

Evident ca unul la 12 lei, cu 2 lite de aluminiu bagate in muuult plastic sa para cablul gros va face probleme.


Daca ai in jur de 50 de ani nu e nevoie sa raspunzi ca raspunsul il am deja.

#28
Sasenoua

Sasenoua

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 851
  • Înscris: 16.11.2021
Insistenta mea se referea la intrebarea utilizatorului, nu la solutiile tale, foarte ok ca-ti merg chiar daca-s date dupa gard. Asa daca vrea sa-si ia priza, o alta solutie e de aia programabila de la altex cu telecomanda si wi/fi tot aia e. Cu 50 de lei un tp link.

Nu trebuie sa te superi, destule adica  3. Cate ai vrea sa fie? Ca sa fie ok pentru tine.


Daca ghicesti ce numar la pantof am iti raspund si la impertinenta cu varsta.

#29
amstel

amstel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,284
  • Înscris: 21.07.2008

 Sasenoua, on 20 ianuarie 2022 - 10:05, said:


Atatia consumatori pe un prelungitor? Asta are functie de ups? Eu n-as pune atatia pe un prelungitor sub nicio forma.  
Sper că ai glumit cu asta. Cum adică un prelungitor sa nu țină un CD player, un radio și un pickup? Da' ce, au consum de boiler sau calorifer electric?

#30
Sasenoua

Sasenoua

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 851
  • Înscris: 16.11.2021

 amstel, on 20 ianuarie 2022 - 17:54, said:


Sper că ai glumit cu asta. Cum adică un prelungitor sa nu țină un CD player, un radio și un pickup? Da' ce, au consum de boiler sau calorifer electric?
Mai baga un subwoofer si un receiver pe acelasi prelungitor, cand faci observatie nu scoate din context, citeste ce a scris omul. Nu n-am glumit, pana la urma e fix problema voastra, eu atrageam atentia asupra acestui aspect. Daca va deranjeaza sau nu va convine, imi scap grav de ce va turati atat. Nu stiu cum stati cu caderile de tensiune, scurcircuite, diverse aplicatii in sarcina, zgomot pe sunet, 5 echipamente audio pe acelasi prelungitor? Eu glumesc? E arie audio nu bricolaj.

#31
amstel

amstel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,284
  • Înscris: 21.07.2008
Tot nu ajungi la 2500w. Poate ai avut tu parte de prelungitoare mai sensibile, nu știu ce să zic.

#32
Sasenoua

Sasenoua

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 851
  • Înscris: 16.11.2021

 amstel, on 20 ianuarie 2022 - 18:19, said:

Tot nu ajungi la 2500w. Poate ai avut tu parte de prelungitoare mai sensibile, nu știu ce să zic.
Nu, am toate bachmann cu protectie la suprasarcina etc si un philips. Dar de la cadere de curent mi s-a ars ups cyberpower pe care tineam camerele de supraveghere si instalatia aferenta. Bloc nou, totul ingropat, inclusiv lan in perete. Astea audio stau cu totul separate in alt ups sau priza cu protectie si impamantare( amplificatorul stereo). Preventiv ar fi bine sa va ganditi. Si nu nu a fost de la mine, eon a avut in  toamna nu stiu cate caderi de tensiune de astea de un minut/ doua...

#33
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,640
  • Înscris: 07.10.2005
A ajuns prelungitorul cu prize master and slave. Este solid, foarte bine lucrat, am introdus in priza master receiverul si in una din prizele slave am introdus subwooferul care sta pe modul ON.
Sunt inca in teste dar pare ca functioneaza foarte bine, cand inchid receiverul imi inchide si subwooferul iar cand il deschid porneste imediat si sub-ul fara aiba vreo treaba cu volumul.
Tinand cont de discutiile de aici si de cum am conectate acum celelalte aparate de care vorbeam voi mai vedea daca le voi muta si pe ele pe acest prelungitor sau vor ramane ca si pana acum, pe mine oricum ma interesa cel mai mult subwooferul.

Voi reveni cu impresii finale, multumesc pentru interes si recomandari.

Edited by Mr. Incredible, 20 January 2022 - 22:04.


#34
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015

 Sasenoua, on 20 ianuarie 2022 - 12:01, said:

Insistenta mea se referea la intrebarea utilizatorului, nu la solutiile tale, foarte ok ca-ti merg chiar daca-s date dupa gard. Asa daca vrea sa-si ia priza, o alta solutie e de aia programabila de la altex cu telecomanda si wi/fi tot aia e. Cu 50 de lei un tp link.

Nu trebuie sa te superi, destule adica  3. Cate ai vrea sa fie? Ca sa fie ok pentru tine.


Daca ghicesti ce numar la pantof am iti raspund si la impertinenta cu varsta.

Umbla-ti putin la volum ca distorsionezi inutil.

Repet intrebarea.
Cate prelungitoare arse in care erau bagate Logitecuri ai vazut de fapt?
Ca asta-ti era argumentul.

Daca n-ai un raspuns, abtine-te de la gargara. E o arie tehnica nu una de batut campii.
Mergi linistit...

 Mr. Incredible, on 20 ianuarie 2022 - 22:01, said:

A ajuns prelungitorul cu prize master and slave. Este solid, foarte bine lucrat, am introdus in priza master receiverul si in una din prizele slave am introdus subwooferul care sta pe modul ON.
Sunt inca in teste dar pare ca functioneaza foarte bine, cand inchid receiverul imi inchide si subwooferul iar cand il deschid porneste imediat si sub-ul fara aiba vreo treaba cu volumul.
Tinand cont de discutiile de aici si de cum am conectate acum celelalte aparate de care vorbeam voi mai vedea daca le voi muta si pe ele pe acest prelungitor sau vor ramane ca si pana acum, pe mine oricum ma interesa cel mai mult subwooferul.

Voi reveni cu impresii finale, multumesc pentru interes si recomandari.

Daca nu depasesti 500W putere continua cu toate este ok desi teoreric releul ala din prelungitor ar trebui sa tina mult mai mult.

Edited by underb, 20 January 2022 - 22:57.


#35
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Si sa nu tii cablu rulou in caz ca e prea lung.

Edited by vinciun, 20 January 2022 - 23:41.


#36
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
N-ar trebui sa fie probleme. La genul ala de prelungitoare releul pt "slave" e veriga slaba si totodata factorul limitant.

In rest, daca e sa se incalzeasca cablul (nu vb de cazul asta), se va incalzi la capete.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate