Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum se numeste melodia ?

Pot taia unghi drept in sticla?

Caut doctor bun in Cluj Napoca pe...
 Salvare poze/video whatsapp autom...

Cum continui sirul?

Numar auto pe Thule

Premierul britanic Boris Johnson...
 Microsoft Visual C+ + Runtime Lib...

Streaming de la un mi tv box 4k s...

Schimbare rasini cationice - CUM?

Unde gasesc plantele cu aceasta e...
 invertor sudura gys 180a carcasa ...

Donatie cu mostenitori

Ajutor chestionar de licenta

Amorsa Lipire Parchet
 

Cuptorul electric declanseaza siguranta diferentiala

- - - - -
  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1
alexqaws

alexqaws

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 18.03.2008
Buna ziua!

Se da tabloul electric din atasament, corespunzator unui apartament nou cu 2 camere, si un cuptor nou model Grundig GEKM 45001 B (2900W).

Deoarece abia s-a finalizat contractul la energie electrica, am facut proba in acest weekend la electrocasnice si cu aceasta ocazie am remarcat ca la pornirea cuptorului se declanseaza siguranta de 32A. Acest lucru se intampla doar la pornirea efectiva a programului cuptorului, nu si daca navighez doar prin meniul cuptorului.

Mentionez ca in priza vecina este conectata si plita electrica cu inductie (2 ochiuri, 3680W), insa comportamentul persista si dupa decuplarea celorlalti consumatori invecinati (plita, centrala termica, alti consumatori mici). Am incercat conectarea cuptorului la alte prize din apartament (cu ajutorul unui prelungitor), comportamentul este similar: sare siguranta de 32A dar uneori si alte sigurante de 16A.

De asemenea, cuptorul a venit cu stecherul montat.

Am efectuat deja o programare pentru un electricial pentru inceputul saptamanii viitoare, insa mi-ar fi de folos cateva sfaturi sau pareri referitor la cauza problemei, din pacate nu am foarte mare incredere in firma care se ocupa de partea electrica (in sensul ca sunt mereu pe fuga si se cam grabesc) si cu atat mai putin in service-ul Arctic (care din cate inteleg se ocupa si de Grundig) despre care am citit lucruri nu foarte placute.

Din pacate nu locuiesc permanent in acest apartament, insa voi merge din nou in weekend si am timp sa efectuez niste teste atata timp cat nu afecteaza garantia.

Multumesc anticipat!

Attached Files


Edited by alexqaws, 17 January 2022 - 09:20.


#2
csi1

csi1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,556
  • Înscris: 05.09.2007
probabil rezistenta cuptorului are probleme cu izolatia electrica si din cauza asta sare diferentialul. nu declanseaza cand umbli in menu pentru ca rezistenta nu e pornita .

#3
Thorr

Thorr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 16.08.2002
Mi se pare ciudat ca are stecher, toate cuptoarele electrice cu care am avut de-a face pana acum au venit doar cu cablu si cu recomandare explicita pt linie electrica separata conectata direct in panou, nu prin prize (cu atat mai putin cu prelungitoare). Vezi sa nu fie chiar stecherul cu probleme.

#4
csi1

csi1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,556
  • Înscris: 05.09.2007
consuma max 16 A , de asta vine cu stecher.

#5
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,860
  • Înscris: 18.05.2007
Cine si de ce a conectat stecherul la cablul cuptorului? Cuptoarele elctrice au doar un cablu care se conecteaza neaparat pe linie separata de ceilelti consumatori din casa.

#6
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,471
  • Înscris: 07.11.2006

 alexqaws, on 17 ianuarie 2022 - 09:12, said:

se declanseaza siguranta de 32A.

Ori e siguranta diferentiala (dupa titlul temei) ori e siguranta.Ca nu-i totuna.

#7
csi1

csi1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,556
  • Înscris: 05.09.2007
eu am cuptor electrolux cu stecher din fabrica. cu cablu a venit plita cu inductie de 6 kW .

#8
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,016
  • Înscris: 06.10.2003
Sper că ai circuit separat pentru cele 2, cu fir de 4. Altfel artificii!

#9
csi1

csi1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,556
  • Înscris: 05.09.2007
am fir de 10 cu un minitablou cu sigurante separate pentru cuptor si plita.

Edited by csi1, 17 January 2022 - 09:55.


#10
alexqaws

alexqaws

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 18.03.2008

 giuliani, on 17 ianuarie 2022 - 09:41, said:

Cine si de ce a conectat stecherul la cablul cuptorului? Cuptoarele elctrice au doar un cablu care se conecteaza neaparat pe linie separata de ceilelti consumatori din casa.

Stecherul a venit gata conectat de la magazin (Altex), nu s-a umblat deloc la cablu sau la stecher iar cuptorul a fost nou-nout (nu a fost resigilat). Cei care au montat mobila de bucatarie doar au bagat stecherul in priza, insa la vremea respectiva nu aveam contract la curent electric deci nu ne-am putut da seama ca este o problema.

 adisz, on 17 ianuarie 2022 - 09:48, said:

Ori e siguranta diferentiala (dupa titlul temei) ori e siguranta.Ca nu-i totuna.

Nu ma pricep foarte bine, dar din cate am cautat pare ca siguranta de 32A ar fi diferentiala. Gresesc?

 csi1, on 17 ianuarie 2022 - 09:49, said:

eu am cuptor electrolux cu stecher din fabrica. cu cablu a venit plita cu inductie de 6 kW .

Da, asa a fost si la mine, plita a venit cu cablu dar cuptorul a venit cu tot cu stecher.

#11
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,855
  • Înscris: 22.05.2003
1. Sare diferentialul, nu siguranta termica
2. Tu ai acolo RCBO (cele cu buton), care e conbinatie siguranta termica+diferential)
3. In mod normal, siguranta principala ar trebui sa fie de 32a si 100 mA (la tine e de 30mA, ca si cele/circuit), de aceea sare cea de pe circuit si generalul.

Probabil va fi indeajuns schimbarea rezistentei de incalzire.

#12
luci_flash

luci_flash

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,882
  • Înscris: 17.09.2010
Un stecher + conductor de 2.5mmp duce 16A, fara probleme.
16A x 230V inseamna 3680W.
Mai nou majoritatea cuptoarelor se livreaza cu stecher.

#13
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,598
  • Înscris: 01.12.2001
Defect cuptorul daca sare diferențiala doar in momentul când începe încălzirea.

#14
alexqaws

alexqaws

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 18.03.2008

 csi1, on 17 ianuarie 2022 - 09:22, said:

probabil rezistenta cuptorului are probleme cu izolatia electrica si din cauza asta sare diferentialul. nu declanseaza cand umbli in menu pentru ca rezistenta nu e pornita .

 Adm, on 17 ianuarie 2022 - 09:56, said:

1. Sare diferentialul, nu siguranta termica
2. Tu ai acolo RCBO (cele cu buton), care e conbinatie siguranta termica+diferential)
3. In mod normal, siguranta principala ar trebui sa fie de 32a si 100 mA (la tine e de 30mA, ca si cele/circuit), de aceea sare cea de pe circuit si generalul.

Probabil va fi indeajuns schimbarea rezistentei de incalzire.

 dorin_2k, on 17 ianuarie 2022 - 09:59, said:

Defect cuptorul daca sare diferențiala doar in momentul când începe încălzirea.




Multumesc tututor pentru raspunsurile rapide! Avand in vedere ca majoritatea sugereaza ca e defect cuptorul o sa ma inarmez cu rabdare si voi vedea ce si cum se poate rezolva pe garantie!

Edited by alexqaws, 17 January 2022 - 10:04.


#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 212,721
  • Înscris: 08.10.2015
Nu locuiesti acolo, esti chirias? => Anunta proprietarul.
Esti propietar? atunci:

Suna un electrician si arata-i lui!    Daca zice si el - ia legatura cu Furnizorul.
Si ce contor ai din ala inteligent? Poate trebuie sa re-faca contractul, din pacate la mai multi oameni sar sigurantele de cand cu contoarele astea noi...

Edited by MembruAnonim, 17 January 2022 - 10:14.


#16
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,556
  • Înscris: 27.06.2007

 Thorr, on 17 ianuarie 2022 - 09:27, said:

Mi se pare ciudat ca are stecher, toate cuptoarele electrice cu care am avut de-a face pana acum au venit doar cu cablu si cu recomandare explicita pt linie electrica separata conectata direct in panou, nu prin prize (cu atat mai putin cu prelungitoare). Vezi sa nu fie chiar stecherul cu probleme.
la ce consum are, nici nu are nevoie de linie separata

Attached File  Screenshot 2022-01-17.png   13.68K   70 downloads

#17
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,404
  • Înscris: 08.02.2011
Daca-i nou cuptorul returneaza-l repede, nu mai sta pe ganduri.

#18
alexqaws

alexqaws

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 18.03.2008

 MembruAnonim, on 17 ianuarie 2022 - 10:09, said:

Nu locuiesti acolo, esti chirias? => Anunta proprietarul.
Esti propietar? atunci:

Suna un electrician si arata-i lui! Daca zice si el - ia legatura cu Furnizorul.
Si ce contor ai din ala inteligent? Poate trebuie sa re-faca contractul, din pacate la mai multi oameni sar sigurantele de cand cu contoarele astea noi...

Sunt proprietar, insa nu locum acolo inca. Da, contorul pare sa fie ceva inteligent, dar am mai pornit si alte electrocasnice prin casa (de ex plita care consuma teoretic mai mult decat cuptorul) si nu a sarit nicio alta siguranta. Plus ca m-as cam astepta sa sara siguranta de langa contor daca ar fi de la asta, nu cea din casa.

 modoran, on 17 ianuarie 2022 - 10:16, said:

Daca-i nou cuptorul returneaza-l repede, nu mai sta pe ganduri.

E nou, nefolosit, dar cumparat de anul trecut. Din pacate am fost mult prea optimisti cu data de finalizare..

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate