Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Cancer testicular, desi initial mi s-a spus ca e doar o infectie.

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Buna, in primul rand, sunt o fata transgender / transexuala (26 de ani) , fie cum vreti voi, astia care se simt deranjati de subiectul asta, ii rog sa se abtina in a ma lua peste picior, multumesc.

Toata povestea incepe in luna August 2021, cand am observat o inflamatie la testiculul drept, intai am ignorat-o sperand ca o sa imi treaca si e ceva temporar, nu aveam dureri, nimic doar acel testicul isi marea volumul, a trecut 4 saptamani si am zis ca e momentul sa ma alarmez, la inceputul lui Octombrie am fost pentru prima oara la Urologie, a venit doctorul, nu m-a scanat, doar palpat zona , diagnosticul initial -> orhita şi epididimita , imi da 7 - 10 zile tratament cu ceva antibiotice si anti-inflamatoare, si sa revin la control dupa ce termin de luat medicamentele prescrise.

Revin a doua oara, la mijlocul luni lui Octombrie, cu testiculul tot inflamat si marit, de data  ma scaneaza cu ecograf, palpeaza iar, alt antibiotic si anti-inflamatoare 7 ziile si sa revin din nou, ma chinuiam sa iau antibioticele alea , deja imi era rau de la atata antibiotic, in fine, revin la el la inceputul lui Noiembrie, cu testiculul tot in halul ala, de data asta ma interneaza si ma tine 7-8  zile in spital, timp in care mi-au administrat antibiotice pe cale venoasa, dupa ma lasa acasa, ca testiculul si-a redus , doar cu putin din volum / marime, dar tot era inflamat, acasa se repeta iar tratament cu antibiotice , 7 zile si sa revin la el la control.

Trece ceva vreme, eu deja disperata, fiindca aveam toate semnele ca ce am eu nu mai e o infectie cum credea doctorul, ci cancer testicular (da de pe atunci inca tocmai eu mi-am dat seama ca poate fi asta ) , si ma prezint a 4 a oara la el , de urgenta de data asta, abia trecuse Craciunul, de data asta ma scaneaza din nou la ecograf, ma palpeaza , ma intreaba daca ma doare, si imi spune in sfarsit direct "trebuie sa te operez de urgenta" , asta in ajun de revelion, accept findca chiar daca mai amanam operatia , tot imi petreceam revelionul acasa, singura , in depresie, disperata de situatie, asadar pe data de 30 Decembrie m-au operat si lnlaturat testiculul afectat, si l-au trimis la biopsie, recuperarea dupa operatie a fost usoara, si pe moment am simtit ca s-a terminat totul, ei bine, inca nu...

Pe data de 11 Ianuarie, revin la control, doctorul tocmai ma chemase special , nu stiam de ce, mi se comunica ca rezultatul biopsiei indica faptul ca testiculul ala era plin de cancer, ce tip de cancer inca nu stiu, confirmarea asta a cazut ca o bomba peste mine, cu toate ca banuiam si eu ca exista posibilitatea de a avea cancer, dar nu ma asteptam la asa ceva, insa tot ieri (11 Ianuarie), mi-au facut CT (Computer Tomograf) in regim de urgenta, si a iesit normal , mai putin testiculul stang , care apare ciudat cu "hidrocel" pe el, e posibil sa fie si ala canceros , pentru asta mi s-au luat probe de sange pentru analize, AFD, LDF , Free Beta HCG, si acum astept rezultatul analizelor.

CT-ul m-a mai linistit putin , dar tot agitata sunt fiindca doctorul mi-a spus ca urmeaza si nu stiu ce tratament, pentru ce inca n-am idee, daca pe CT nu s-au detectat tumori, inseamna ca nu sa extins , si nu ar trebui sa ma bage pe citoastice, desi s-ar putea sa gresesc aici, poate altii de pe aici imi vor spune la ce sa ma astept in continuare, eu ma astept, si sper, la eliminarea celui de al doilea testicul, daca e canceros, desi al doilea testicul, si singurul care mi-a ramas, ca volum e mic, atrofiat si analizele recente ( LH / FSH / Testosterone) sunt aproape la zero, practic testiculul ala e inactiv.

Acum inca incerc sa gasesc cauza, in principiu prima cauza dar sub un mare semn de " ? " este tratamentul hormonal cu estrogeni, si blocanti ai testosteronului, initial a fost Androcur, si acum Bicalutamida, au jucat un rol important , posibil ca si astea doua sa fii fost cauzata cancerul testicular, desi ma tem ca tocmai Estrogeni si blockeri aia au oprit cancerul in testicul, si nu l-au lasat sa se imprastie in corp, asadar putine sanse sa fii fost din cauza estrogenilor, nici macar doctorul nu mi-a spus ca ar putea fi de la estrogeni , si nici nu mi-a spus sa opresc estrogeni.

A doua cauza, care pare a fi plauzibila , si chiar cred ca are mare legatura, e cea genetica, taica meu , a avut cancer testicular tot la testiculul drept, din pacate lui ii s-a extins urat de tot prin corp, si in ciuda eforturilor pe care le-a facut (3 ani de citostatice si remisie partiala) boala l-a bagat in pamant in August 2021, la 5 ani de la diagnostic.

S-ar putea sa am aceasi soarta ca si tata, sau s-ar putea sa scap, momentan nici n-am idee la ce sa ma astept, inca ma recuperez din operatia efectuata pe 30 Decembrie, si astept si rezultatul analizelor, care indica clar daca am vreo tumoara activa in corp, sau vreo metastaza, desi pe CT nu apare nimic.

Edited by DianaXO, 12 January 2022 - 03:16.


#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Nu cred ca iti poate spune cineva, cu certitudine, cauza. Nu prea cred ca anumite medicamente pot duce la cancer.
Si nici nu cred ca gasesti aici pe SP ceva sfaturi medicale pertinente.
Oricum iti urez multa sanatate si vindecare rapida.

Edited by pasilla, 12 January 2022 - 03:31.


#3
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013
Sanatate maxima iti dorim! Posted Image

#4
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Îmi pare tare rău, îți doresc putere și încredere că o să reușești să treci de boală cu bine.  Sănătate!

#5
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,731
  • Înscris: 01.12.2018
CURAJ!.
Ai nevoie de curaj. suntem alaturi de tine.
Si nu uita, nu mor caii cand vor cainii.
Daca nu sunt metastaze, cred ca ai mari sanse sa traiesti multi ani .

#6
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,521
  • Înscris: 13.10.2010
Sanatate multa si noroc, sa treci cu bine peste cumpana asta!

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ciao Diana,  ai cam multe probleme de sanatate: scolioza toraco-lombara ,  acuma asta.
Sincer  nu inteleg de ce nu te duci la alt specialist.  Adica sa ceri o a 2 -a parere.

Preferabil in strainatate ! sau in Bucuresti / Cluj / Timisoara /Targu Mures,
O sa gasesti si profesori/doctori calumea care vad altfel lucrurile decat unde ai fost pana acuma,

Mai ales ca asta e problema mai complicata (dozare hormoni, ce ai mai facut tu, nu stiu, sincer costa multi bani sa fii transgender, deci banuiesc ca ai buget sa te consulti cu specialisti din strainatate pe tema hormonilor si tumorilor). S-ar putea sa nu fie cancer, poate e ceva care pana acuma a fost  prost dozat / prost tratat !

Nicidecum nu pareri de forum. As putea povesti destule ce sfaturi medicale am vazut, dar mai bine nu !
Aici maxim putem zice : dute la Felix, dute la Gyula pentru scolioza, sau in alta parte Viena, Germania, SUA, Israel pentru asta !
Sanatate !

Edited by MembruAnonim, 12 January 2022 - 08:44.


#8
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,537
  • Înscris: 30.08.2017
Sănătate multă!

#9
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,240
  • Înscris: 22.04.2005
Si eu cred ca trebuie sa ceri parerea unui alt doctor avand in vedere ca medicul care te-a operat ti-a administrat o gramada de antibiotic, de la inceputul lunii Octombrie pana in Decembrie.
Repet ce a spus un coleg putin mai sus:  Daca bugetul iti permite, incearca sa organizezi o vizita la un medic din Targul Mures sau Timisoara. Stiu ca este dificil, mai ales in contextul actual dar trebuie sa incerci sa faci tot ce iti sta in putere.
Sanatate multa si curaj;

#10
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007

 DianaXO, on 12 ianuarie 2022 - 03:15, said:

...
In cazul tau probabil ti se va recomanda si inlaturarea celui de-al doilea testicul.
Nu exista niciun studiu  din care sa reiasa ca Androcur si Bicalutamida ar avea vreun efect carcinogen, nici macar la pacientii care le-au luat perioade lungi te timp.
Daca ai dubii cu privire la rezultatul morfopatologic al biopsiei poti cere lamela si trimite pt second opinion la alt medic.
In aparitia cancerului testicular se pare ca ereditatea are rolul cel mai important, din ce ai spus reiese ca si in cazul tau e asa.

Sanatate maxima!

 MembruAnonim, on 12 ianuarie 2022 - 08:36, said:

S-ar putea sa nu fie cancer
Slabe sanse, doar daca interpretarea morfopatologica a tesutului recoltat la biopsie a fost eronata. De aceea am si zis sa ceara second opinion, pentru linistea lui sufleteasca.

Una din regulile de aur din oncologie este: diagnosticul de cancer se poate pune doar pe baza ex. morfopatologic al tesutului biopsiat.

 Y0samiteSam, on 12 ianuarie 2022 - 09:35, said:

o gramada de antibiotic, de la inceputul lunii Octombrie pana in Decembrie.
Acest lucru nu provoaca modificari celulare sau histologce vizibile la examenul microscopic, pe lamela, al tesutului biopsiat.

#11
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007
Mi-am adus aminte ca stiu doi frati gemeni (romani) diagnosticati cu cancer testicular acum vreo 15 ani.
Diagnosticarea s-a facut in SUA, la scurt timp unul dupa altul, unde deja locuiau amandoi (unul cu loteria, celalalt cu viza de munca, ulterior green card si cetatenie).
Unuia i s-au extirpat ambele testicule (nu are copii) iar celuilalt doar unul (intre timp a reusit sa aiba doi copii).
Acum au vreo 47-48 ani, sunt bine, merg la controale, au o viata normala.

#12
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Multumesc pentru sustinere, desi toata noaptea asta nu prea am reusit sa adorm pentru ca m-am afundat intr-un ocean de ganduri , si planuri , gen ce sa fac mai departe.

Evident ca tocmai eu o sa pun presiune sa imi scoata si al doilea testicul, mai ales daca analizele alea trei apar cu valori ridicate, fiindca CT-ul nu vazut nimic ciudat in afara de testiculul ramas, care are hidrocel,din motive necunoscute momentan.

Faptul ca nu am metastaze mi-a ridicat si mie moralul putin si o sa ma tin "pe langa doctori" si o sa efectuez controale ori de cat de ori mi se va cere, deocamndata astept ca un copil mic si curios, rezultatele analizelor care testeaza cei trei markeri tumorali  (AFP, LDF si bHCG)

#13
motofrezeanu

motofrezeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 21.12.2021

 MembruAnonim, on 12 ianuarie 2022 - 08:36, said:

Ciao Diana,  ai cam multe probleme de sanatate: scolioza toraco-lombara ,  acuma asta.
Sincer  nu inteleg de ce nu te duci la alt specialist.  Adica sa ceri o a 2 -a parere.

Preferabil in strainatate ! sau in Bucuresti / Cluj / Timisoara /Targu Mures,
O sa gasesti si profesori/doctori calumea care vad altfel lucrurile decat unde ai fost pana acuma,

Mai ales ca asta e problema mai complicata (dozare hormoni, ce ai mai facut tu, nu stiu, sincer costa multi bani sa fii transgender, deci banuiesc ca ai buget sa te consulti cu specialisti din strainatate pe tema hormonilor si tumorilor). S-ar putea sa nu fie cancer, poate e ceva care pana acuma a fost  prost dozat / prost tratat !

Nicidecum nu pareri de forum. As putea povesti destule ce sfaturi medicale am vazut, dar mai bine nu !
Aici maxim putem zice : dute la Felix, dute la Gyula pentru scolioza, sau in alta parte Viena, Germania, SUA, Israel pentru asta !
Sanatate !
Da sincer nu te-ai gândit ca nu are posibilitatea să se ducă pe unde sincer tu ești mirat dc nu se duce? Tu crezi ca atunci când dă o boală dasta peste tine te duc medicii pe unde ai vrea tu ?,nu te duci in judetul de domiciliu si acolo daca un medic consideră ca el te poate trata, atunci el te tratează,nu te trimite el la București că așa vrei tu..
Încă când găsești unu mai orgolios nu te trimite nici cand starea ta evoluează prost.Asta e o realitate.

#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 motofrezeanu, on 12 ianuarie 2022 - 12:04, said:

Tu crezi ca atunci când dă o boală dasta peste tine te duc medicii pe unde ai vrea tu ?

Nu inteleg ce  tot zici acolo !  Nu te duc medicii, mergi tu !  Colegii mei daca vrei o a doua parere, chiar ei iti recomanda Bucuresti sau Szeged sau unde vrei,  multi te si pun in legatura cu doctorul de acolo.  Nu e nici o rusine ! E sanatatea ta pana la urma, trebuie sa ceri minim 2 pareri in unele cazuri.

Edited by MembruAnonim, 16 January 2022 - 22:59.


#15
synced96

synced96

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 26.02.2019
Ai sanse de 99% sa traiesti cu problema ce-o ai tu momentan, so... nu-ti mai face griji absolut deloc si schimba rapid doctoru', poti citii si postarea mea, din pacate, la mine e mult mai grav, si cu toatea astea era sa scap din prima (daca nu se gresea tratamentul). Btw, 99% nu e scos de la mine, 99% e o statistica serios facuta, si din ce-am vazut eu nimeni nu a patit nimic fiind in cazul tau.

Edited by synced96, 17 January 2022 - 17:22.


#16
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Mda, CT-ul si analizele indica faptul ca nu s-a extins in corp, din moment ce markeri aia tumorali (AFP, LDF si bHCG) au iesit < 0 , deci teoretic nu am tumori ce se "dezvolta".

Totusi inca ma doare usor canalul inghinal , n-am idee daca e normal sau nu, urmeaza sa plec la doctor dupa ce imi trece infectia cu COVID, sa vad ce imi spune sa fac mai departe.

Momentan tot nu am liniste.

#17
dada4

dada4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 04.02.2006
Buna, rezultatul biopsiei care a fost? Dureri o sa mai ai din cand in cand dar se spune ca sunt normale. Rezultatul analizelor nu exclude alte probleme, la mine toate erau in limite normale iar eu aveam un seminom grad 1b. Si eu am vrut sa aflu cauzele dar atat medicul urolog care m-a operat cat si medicul oncolog mi-au spus ca e extrem de greu daca nu imposibil sa mi spuna cineva exact care sunt.
Multa sanatate!

#18
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Ieri am aflat diagnosticul final , Seminom stadiul I , mi s-a recomandat chimioterapie  pe care am refuzat-o din start , insa am optat pentru cateva sedinte de radioterapie si control periodic lunar sau odata  la doua luni, cel putin in primul an.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate