Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Accidente pe banda rulanta - masuri

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
212 replies to this topic

#199
tatimeu

tatimeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 15.10.2007
Da eu intreb pe afara cum sunt impartiti sa zicem 100km ?
85 pe autostrada si 15 pe national?
Cum e soseaua aia nationala? Prin cate sate trece cum sunt iesirile intrarile pe respectiva..exista balarii ca la noi?

#200
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,130
  • Înscris: 14.09.2007
Da , dintr-o suta de km , un sfert sunt localitati cu limita la 50 si restul limitare la 80 sau 70 , in functie de traseu / intersectii/ curbe .

#201
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Da asta ma enerveaza la tot felul de impingatori de hartii care isi dau cu parerea ca ei sunt varza la condus.
Afara pleci in vacanta din nordul Germaniei, te pui pe autostrada si ajungi Italia in vacanta si singurul pericol e un carambol, mergi legal cu viteza Germania, mergi cuminte austria si Italia.
In Ro pleci de la Satu Mare, ti-ar trebui cateva zile sa ajungi legal la mare, desi e mult mai aproape, mergand in mare parte doar pe nationale si judetene cu masini pe contrasens, curbe stranse, drumuri la care nu s-a folosit vopsea reflectorizanta.
Zic asta ca efectiv meseria mea implica sa conduc afara, conduc si in Ro, am vazut mai multi morti insirati si probabil am mai multi km parcursi decat multi de 50 de ani.Mai ai si abominatia aia E85, n-am vazut asa drum in toata Europa, si se ajunge in situatii de genul. Si in Germania am franat de nush cate ori camionul ca s-au bagat oameni cu conserve de 150 de cai desi nu putea face cazanul lor depasirea in timp util. Daca ar avea numai nationale ar muri si ei in draci. De altfel nationalul care il fac eu in Germania anual cred ca vad cateva accidente nasoale rau cu morti. De aia ma enervez si zau ca o sa votez cu psd daca Drula nu se linistete cu masurile lui care oricum doar pensionarii le-ar aprecia si aia oricum nu sunt electoratul usr.  
Ideea aia a lui Dragnea cu semnalizarea radarelor era geniala. Incep sa il regret ca pe Ponta cand a venit dragnea cu ordonanta 13.   Posted Image
Afara in caz de opriri sau incetiniri lumea aprinde avariile, au panouri peste tot, vedeti ca in 5 km aveti coada, accident, etc si tot te trezesti cu accidente in coada aia.

Edited by SpeedDemon, 24 August 2021 - 18:52.


#202
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,363
  • Înscris: 29.01.2008
Dacă la 150CP e conservă și nu poate face depășirea în timp util, de câți CP e nevoie pentru o depășire? Nu de alta, dar să știu și eu, că am făcut ca prostul o grămadă de depășiri fără să am nici măcar 150CP și fără să trebuiască ceilalți de pe drum să frâneze sau să mă evite în vreun fel. Cu mașini între 82-122CP am făcut depășiri chiar și încărcate la sarcina maximă, pe autostradă sau pe drumuri de munte.

#203
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
E vorba de cum iti calculezi depasirea, pe autostrada depasesti si cu Dacia 1310 nu-i bai, ai tot timpul din lume, problema e cu aia care au 150 de cai si se baga in depasire cand au deja pe contrasens masina relativ aproape sau stupid de aproape de parca ar avea 450 de cai.
Am avut de curand o faza in Germania pe national, unul cu e46 325ci s-a lansat intr-o depasire care nu as faceo nici eu cu rs-ul i-am realizat prostia am dat in frana de ajusesem la 20, ala cu passatul pe contrasens efectiv s-a oprit din cauza ca omul o fi crezut ca are ///M3....si nici M3-ul actual de 510 cp nu cred ca ar fi reusit depasirea aia. Tesla Plaid poate.
Sau am patit cu un Ford Puma, e ceva nou de vreo 95-130 de cai, ST-ul are 200 dar e rar, si il vad eu in oglinda, zic Porsche Cayenne/Macan, (de sus din oglinda seamana mult) alea sunt masini ok au peste 300 cp de regula, ii iese depasirea, dupa realizez ca e de fapt Ford Puma, oh shit, franez camionul si i-a iesit depasirea la limita.
Conteaza sa iti cunosti si sa nu iti supraestimezi masina, era sa ma fac si eu musca pe grila unui camion Volvo odata, cred ca a accelerat ala ce il depaseam
Am avut Logan de 75 cp, am depasit si 2 camioane deodata pe drum de munte in siguranta, depinde de conditii, vizibilitate, drum.Sunt depasiri totusi care le faci doar cu 250+ caluti, sau doar cu 500+ caluti.
Eu cu camionul constientizez ca incurc traficul, le fac semn la oameni cand pot sa ma depaseasca, mai ales daca au masini mai ok ce se descurca, ii ajut daca nu le iese, dar majoritatea colegilor au gandiri psihopate, inclusiv aia cu turisme care incurca traficul si se gandesc doar la ei. Eu am momente cand nu ma grabesc dar ma gandesc cum e cand ma grabesc si poate e altul in situatia de graba in spatele meu, e destul de complicat, la final e important sa ajunga toti acasa intregi ca daca o da unul in bara dupa se blocheaza drumul si sufera toti.
Eu cel putin cand aveam logan nu faceam depasiri cu masina pe contrasens deloc, iar acum aproximez viteza masinii de pe contrasens si da tin cont ca ala de pe contrasens poate veni cu 60 sau cu 160. Posted Image Am categoria B6 la asigurare. Posted Image iar cu camionul am strambat un semn de trecere de pietoni dand cu spatele la rampa din strada acum vreo 5 ani ca ultim incident.
Platesc doar casco la city la pret de rca ca mi-e frica de factorul uman extern. Am avut permisul suspendat o luna, efectiv imi venea sa urlu la soferii de autobuz, ba ai 50+ de ani, conduci autobuzul asta de cand eram copil si chiar nu iti dai seama ca ala o sa iasa aiurea si o sa trebuiasca sa franezi? Sau o sa calce cu botul pe contrasens si iti intra pe banda. Conteaza mult cat de bun esti in ceea ce faci. Efectiv imi era frica cu unii soferi de autobuz care faceau depasiri riscante cu autobuzul...si pt ce ca oricum in 2 minute opresti iar in statie. Bine sunt si pietonii aia batuti in cap care fac plangeri ca de ce intarzie autobuzul, era trafic bara la bara si toti erau vai de ce intarzie atat autobuzul, 20 de minute...low iq grav.

#204
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,282
  • Înscris: 16.08.2016
E noul baxon :)) își varsă și el frustrările pe aici.

#205
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,363
  • Înscris: 29.01.2008
Păi aia e prostia, că mulți au permis, dar nu știu să aprecieze distanțele și viteza. Ei fac socoteala că ăia 50-60 de metri de care ai nevoie să depășești în siguranță un TIR îi faci repede, uită că nu stă nici TIR-ul pe loc, nici mașina de pe contrasens. Ăștia sunt periculoși indiferent ce conduc, ieri a trebuit să frâneze și tirul din fața mea și duba de pe contrasens pentru a-i face loc unuia cu Mustang.

#206
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,665
  • Înscris: 15.12.2009
Plin de reisări pe aici ... din cand in cand tot mai apare cate unul sa ne spuna ce masina bengoasa are el si cum ii face pe toti netrebnicii de pe drum cu tigaile lor de 150CP.
Ne meritam tara pe care o avem ... in mod clar.

#207
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Zice ala care nici macar nu locuieste aici si vrea sa importe problemele de afara in Ro. Intelege ca fiecare tara cu cultura ei, e diferit, diversitate. E mai multa libertate ca in USA. Nu iti place libertatea, stai acolo unde esti, in Ro inca intri fara masca in magazine, mergi cu cat vrei, faci ce vrei fara 7 autorizatii, e bine asa, nu iti convine stai unde ai plecat si gata.
Aia de afara mai batrani deplang vremurile cand tarile nu era politie excesiva si camere peste tot. In Ro mai lasi copilul singur acasa, afara una doua suna vecina la politie sa raporteze, aia e situatia afara, probabil si tu esti fix vecin din ala.

Edited by SpeedDemon, 24 August 2021 - 22:54.


#208
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,354
  • Înscris: 22.10.2007
Un fel de “n-ai mancat cu noi salam cu soia” al zilei de azi :D

#209
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,665
  • Înscris: 15.12.2009

View PostSpeedDemon, on 24 august 2021 - 22:50, said:

...
Usurel cu pianul pe scari ca s-ar putea sa il scapi si sa se sparga .. zic si eu. Vorbim de circulatie rutiera daca nu ma insel eu, mai precis despre "accidente pe banda rulanta" si masuri pentru preventia lor.

Sa iti reamintesc, Romania este tara cu cea mai mare mortalitate pe sosea din toata Europa ... si nu la distanta de 1-2 morti la mie ... ci mai mult decat dublu fata de fruntasii uniunii.
Eu stiu ca unora va place haosul, dar lumea moderna se bazeaza pe civilitate, nu pe haos.
Vrei viteza? mergi pe circuit si da-i cat vrei tu .. arata-ti talentele, nu pe sosea unde ii omori pe altii.

Edited by ro_explorer, 24 August 2021 - 23:15.


#210
valitudor

valitudor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,924
  • Înscris: 18.10.2003

View PostSpeedDemon, on 24 august 2021 - 18:46, said:

Da asta ma enerveaza la tot felul de impingatori de hartii care isi dau cu parerea ca ei sunt varza la condus.
Afara pleci in vacanta din nordul Germaniei, te pui pe autostrada si ajungi Italia in vacanta si singurul pericol e un carambol, mergi legal cu viteza Germania, mergi cuminte austria si Italia.
In Ro pleci de la Satu Mare, ti-ar trebui cateva zile sa ajungi legal la mare, desi e mult mai aproape, mergand in mare parte doar pe nationale si judetene cu masini pe contrasens, curbe stranse, drumuri la care nu s-a folosit vopsea reflectorizanta.

Daca tot zici ca esti umblat, ai condus vreodata in Norvegia? Este singura tara nordica pe care am vizitat-o si unde am condus. Sosele cum au aia... iadul pe pamant pentru un roman.
Imagineza-ti sute de km de drum cu portiuni drepte, ca-n palma, o singura banda pe sens si limita de viteza maxima in afara localitatilor de doar... 70 km/h. Evident, toate masinile stau in coloana, nici dracu nu depaseste.
O adevarata tortura pentru un sofer roman ca mine, mi se facea un somn la volan... Cea mai mare influenta o are educatia, nu prezenta sau absenta autostrazilor. Au un rol important si ele, dar nu principal.

Am fost la croati in concediu. Am facut vreo 12-13 ore pentru vreo 1400 km, ceva de genul. Acolo m-am intalnit cu un amic care a venit din Germania. El a stat 9 ore doar in ambuteiajele de pe drum. Sunt fel de fel de situatii

Edited by valitudor, 25 August 2021 - 09:38.


#211
tatimeu

tatimeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 15.10.2007
Cea mai mare influenta o au amenzile. Nu s-au nascut educati nici norvegienii nici suedezii si sa nu mai zic de nemti.
Doar faptul ca amenda e mare si nu se sta la discutii i-a "educat"

#212
alinmpi

alinmpi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 16.12.2008

View PostSpeedDemon, on 24 august 2021 - 22:50, said:

Zice ala care nici macar nu locuieste aici si vrea sa importe problemele de afara in Ro. Intelege ca fiecare tara cu cultura ei, e diferit, diversitate. E mai multa libertate ca in USA. Nu iti place libertatea, stai acolo unde esti, in Ro inca intri fara masca in magazine, mergi cu cat vrei, faci ce vrei fara 7 autorizatii, e bine asa, nu iti convine stai unde ai plecat si gata.
Aia de afara mai batrani deplang vremurile cand tarile nu era politie excesiva si camere peste tot. In Ro mai lasi copilul singur acasa, afara una doua suna vecina la politie sa raporteze, aia e situatia afara, probabil si tu esti fix vecin din ala.
Cu asa gandire,prin care-ti "transpira" caracterul de mare "patriot" foarte priceput in ale soferiei,dar si un mare "reisăr",nimic nu ma mai mira cand vad carnagiile de pe sosele noastre...e clar ca n-avem nicio sansa sa schimbam ceva,decat cu bâta.
Nu te chinui cu vreun replay...ramai linistit si continua sa votezi dragnea,o sa poti sa-ti bagi linistit piciorul in ea lege si bun simt in continuare.

#213
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Foarte multe accidente se intampla din cauza neatentiei si interpretarii unor reguli "dupa ureche". Pe urma vine incalcarea regulilor cu buna stiinta, aici e la loc de frunte depasirea neregulamentara cu impact frontal. Apoi, incompetenta autoritatilor care sunt incapabile sa ia niste masuri logice de marcare si semnalizare a drumurilor existente. Nu putem sa largim soselele din diverse motive, dar asta nu e o scuza plauzibila ca sa murim pe ele. Daca e coloana, in Romania e sport national sa intri in depasire din spate, ca ceilalti sunt cam prosti si/sau au mai putin de 150 CP.
Mi se pare incredibil numarul loviturilor din spate, cu scuza penibila ca "ala mergea prea incet". Vad mereu grabiti sau nerabdatori lipiti de esapamentul aluia din fata lor, de parca ar astepta ca ala sa se teleporteze. Claxoane, blituri, brake-check - asta e un indicator al nivelului de civilizatie rutiera, care e similar cu cel al educatiei in general. Adica mult sub nivelul marii. Gradul de intelegere si acceptare a realitatii inconjuratoare e extrem de redus, la nivel national.
Iar "conducatorii" nostri se gandesc cum sa faca puscariile mai confortabile, cum sa legalizeze alcoolul la volan, cum sa interzica masurile de coercitie absolut necesare in situatia cresterii infractionalitatii de toate felurile. Saracii bizoni, de ce sa le tulburam serenitatea imbecila?
Ascunde radarul, pune patrule mobile incognito, renunta la avertisment si aplica amenda intotdeauna, arata toleranta zero la meltenism si la manevrele extrem de periculoase. Stiu, nu suntem in Japonia, dar am voie sa visez, nu?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate