Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...
 Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...
 Care este cel mai bun mod de a pr...

Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...
 Recomandare serviciu / firma recu...

La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...
 

Asiguratorul nu recunoaste si nu vrea sa plateasca pagubele

* * - - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
258 replies to this topic

#73
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,736
  • Înscris: 30.08.2017

View Postcornel32, on 25 iunie 2021 - 08:00, said:

Daca pe tine te costa sa o repari 1.500-2.000eur de ce ar trebui asiguratorul sa-ti dea 7k eur?

Daune morale :D

I-a fost rănit orgoliul când i-a tăiat calea săracul ăla cu Fordul.

Edited by george_alexandru, 25 June 2021 - 08:39.


#74
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,852
  • Înscris: 07.02.2003
Sa ne amintim si de acest topic intrucat asta e continuarea lui :)
https://forum.softpe...-la-raspundere/

#75
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,077
  • Înscris: 09.08.2005

View Postodastramosilor, on 24 iunie 2021 - 19:13, said:

dar ai dreptate, in principiu sunt niste magari!
oare au despagubit pe cineva calumea?
Pe mine. N-au clipit cînd am avut nevoie de ei. Reparațiile doar în reprezentanță. E adevărat însă că n-am ajuns la facturi de 7.000 €.

View PostMembruAnonim, on 24 iunie 2021 - 20:31, said:

Insa nimeni nu va alege generali/tiriac etc de exemplu. Cei buni costa destul de mult, poate ajunge chiar si triplu poolitia rca. Deci tot nu isi vor face la generali/tiriac etc.
Eu fac parte dintre nimenii ăia. Și mă costă 580 lei pe an cu decontare directă cu tot la Generali.

View PostMohombi, on 24 iunie 2021 - 21:07, said:

Exact ! De ce nu ne facem toti asigurare la Euroins, ca e cea mai ieftina ? Ca pana la urma (in cazul meu) tot imi repar masina pe banii mei, deci platesc rca doar ca sa nu iau amenda.
si de ce as plati in plus pt un serviciu de care nu beneficiez ?
Păi nu beneficiezi că ai plătit unora care s-au dovedit mai "șmecheri" decît tine. Poate dacă celălalt făcea asigurare la o firmă serioasă acum nu mai aveai motiv să deschizi discuție aici. Sau dacă aveai tu decontare directă la unii serioși.

#76
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005

View Postdanvlas, on 25 iunie 2021 - 07:38, said:

Pe langa sofatul absolut catastrofal de care dai dovada, mai vrei sa-i si pacalesti pe asiguratori sa-ti transforme cazanul in masina noua.
Normal ca aia refuza sa plateasca smecheriile pe care le-ai facut cu service-ul. "Sefu, baga si camera de marsarier pe deviz, ca aia e prosti si nu se prinde".

Era la un moment dat chiar o moda sa faca smenozeli de genul. Se buseau intre prieteni, ala lovit primea asigurarea "vinovatului", faceau deviz umflat cu prietenul care avea service si de diferenta de bani faceau si reparatia celui cu RCA (de obicei o chestie minora) si  "tuning" in cotetul aluia lovit.
Ce vremuri alea, cand nu exista conceptul de bonus/malus... golden age of the bombardier tuning style Posted Image

#77
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,912
  • Înscris: 25.01.2007
Mie mi se pare ca tot am fi avut, senzația mea e ca initiator a crezut ca s'a'ntalnit hoțu' cu prostu'

#78
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,736
  • Înscris: 30.08.2017

View Postradunic, on 25 iunie 2021 - 08:55, said:


Pe mine. N-au clipit cînd am avut nevoie de ei.

Am avut eu 36k ron reparație pe casco la Porsche România. Culmea, tot accident frontal și nimic extraordinar, și eu am fost șocat de sumă. Ce-i drept, nu eram eu vinovatul așa că asiguratorul meu și-a recuperat banii de la asiguratorul vinovatului.

#79
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005

View Postslai, on 25 iunie 2021 - 08:59, said:

Mie mi se pare ca tot am fi avut, senzația mea e ca initiator a crezut ca s'a'ntalnit hoțu' cu prostu'

Pai chiar s-au intalnit, numai ca el s-a procopsit cu rolul celalalt :D

View Postgeorge_alexandru, on 25 iunie 2021 - 09:04, said:

Am avut eu 36k ron reparație pe casco la Porsche România. Culmea, tot accident frontal și nimic extraordinar, și eu am fost șocat de sumă. Ce-i drept, nu eram eu vinovatul așa că asiguratorul meu și-a recuperat banii de la asiguratorul vinovatului.

Se ajunge repede la sume mari, mai ales in service de reprezentanta. Lovit din spate de una care statea cu ochii in telefon, la prima vedere o crapatura de 4-5cm in spoiler. Odata ajuns in service, sub plasticul ala era bucuria: prinderi indoite, elemente deformabile facute muci, etc. 4000€ factura finala.

#80
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View Postdanvlas, on 25 iunie 2021 - 08:21, said:

Da, ar trebui sa plateasca, dar nu toate fanteziile, ci doar dauna reala.

Asa e, insa de regula elementele avariate se inlocuiesc cu elemente noi, deci pentru un cazan de Mercedes sau BMW din anii 2000 capota si ornamente plus o aripa plus un radiator plus vopsit elemente costa mai mult decat valoarea masinii.

#81
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostMohombi, on 24 iunie 2021 - 18:43, said:

Sunt in situatia neplacuta in care trebuie sa-mi repar masina pe banii mei deoarece asiguratorul(Grawe Asigurari) nu recunoaste paguba, in ciuda probelor indubitabile care arata producerea accidentului. Toate caile de comunicare amiabila cu dansii au fost epuizate,

Am citit 5 pagini pline cu timpenii. Doar postarile 37/pagina3 si 56/pagina4 contin elemente interesante. Restul....gunoi.
Intrebarile tale tin mai degraba de aria juridica. Probabil acolo ar fi fost sanse mult mai mici sa se bata cimpii in halul asta.
Ai expus prea putine date, incit sa poti fi ajutat in mod real. N-ai spus, spre exemplu, ce ai declarat in comunicarile cu asigurarea. Din start ar fi trebuit sa consulti prima data un avocat, astfel incit sa nu apara probleme ulterioare. Pina aici se intelege doar faptul ca nu se contesta vinovatia, ci cuprinsul daunelor. Pentru asta ar fi trebuit sa ai poze din diverse unghiuri cu pozitia finala a masinilor. Din astea trebuie sa reiasa, daca intra toata partea frontala sau nu.

Referitor la cele doua postari mentionate:
#37 Face referiri la limitele vitezei de deplasare. La prima vedere pare sa fie clar. In realitate nu tu trebuie sa demonstrezi ca ai respectat limitele respective, ci asigurarea trebuie sa demonstreze contrariul. Din imagini nu poate reiesi cu certitudine treaba asta, dar aici conteaza foarte mult si ce ai declarat tu.

#56 Iti da raspunsul la problema asta. Am lasat si partea cu "infractiunea", desi aici nu este vorba despre infractiune, pentru a sugera ca partea asta se foloseste la stabilirea culpei comune

View Postme_iauras, on 24 iunie 2021 - 21:20, said:

Fara o masurare oficiala a vitezei (sau macar ceva mult mai incriminator gen overlay GPS cu viteza pe dashcam ) asiguratorul nu are cum sa invoce faptul ca initiatorul nu a redus viteza la limita maxima pt. curba cu vizibilitate sub 50m ; chiar si asa s-a dovedit in multe cazuri ca o infractiune nu te dezvinovateste pe tine de alta ( gen neasigurarea la iesirea intr-un drum cu prioritate chiar daca boul pe care l-ai lovit venea pe contrasens).
Esenta in postarea 56 eeste, insa, asta:

View Postme_iauras, on 24 iunie 2021 - 21:20, said:

In ceea ce priveste refuzul Grawe de a despagubi....fuck'em ; mai ales ca au aprobat initial daunele insa cand au vazut devizul nu le-a mai convenit

Referitor la vizibilitatea curbei, probabil ca nu se pune problema aici, din moment ce este vorba doar despre contestarea volumului daunelor. Dar, da, si partea asta este reglementata:
http://legislatie.ju...iDocument/15060

Quote

Articolul 16
(1) Zonele de siguranță sunt suprafețe de teren situate de o parte și de cealaltă a amprizei drumului, destinate exclusiv semnalizării rutiere, plantației rutiere sau altor scopuri legate de întreținerea și exploatarea drumului, siguranței circulației ori protecției proprietăților situate în vecinătatea drumului. Din zonele de siguranță fac parte și suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și intersecții, precum și suprafețele ocupate de lucrări de consolidare a terenului drumului și altele asemenea. Limitele zonelor de siguranță a drumurilor, podurilor și viaductelor, în cale curentă și aliniament, sunt prevăzute în anexa nr. 1.
(la 30-04-2010, Alin. (1) al art. 16 a fost modificat de pct. 7 al art. I din ORDONANȚA nr. 7 din 29 ianuarie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 70 din 30 ianuarie 2010. )
(2) Realizarea de culturi agricole sau forestiere pe zonele de siguranță este interzisă.
Articolul 17
(1) Zonele de protecție sunt suprafețele de teren situate de o parte și de alta a zonelor de siguranță, necesare protecției și dezvoltării viitoare a drumului. Limitele zonelor de protecție sunt prevăzute în anexa nr. 1.
(2) Zonele de protecție rămân în gospodărirea persoanelor juridice sau fizice care le au în administrare sau în proprietate, cu obligația ca acestea, prin activitatea lor, să nu aducă prejudicii drumului sau derulării în siguranță a traficului prin:
a) neasigurarea scurgerii apelor în mod corespunzător;
b) executarea de construcții, împrejmuiri sau plantații care să provoace înzăpezirea drumului sau să împiedice vizibilitatea pe drum;

Toate astea se rezolva cu un avocat, nu pe forum

Edited by vata_pa_batz, 25 June 2021 - 10:43.


#82
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,096
  • Înscris: 16.10.2007

View PostMohombi, on 24 iunie 2021 - 18:43, said:

Toate de la faptul ca mi-a iesit un nerod in față, care dupa 25 de ani de condus, nu știe sa facă manevra de stânga.
probabil s-a considerat ca aveai timp sa franezi si sa eviti coliziunea.
De fapt nici nu ai franat deloc, ai tras de volan stanga si ai luat piciorul de pe acceleratie inainte de impact.

Nici ala nu avea ce cauta acolo, nici tu nu ai franat, probabil ca nu va despagubeste pe nici unul.......

trecem peste faptul ca intrarea pe drumul secundar nu s-a facut corect, nu te-ai incadrat din timp si ai trecut peste linia continua direct de pe banda de mers inainte.

Edited by TheWarrior, 25 June 2021 - 10:44.


#83
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009

View PostTheWarrior, on 25 iunie 2021 - 10:42, said:

nu te-ai incadrat din timp si ai trecut peste linia continua direct de pe banda de mers inainte.
Pai a facut dinadins asa. A marit raza de viraj ca sa poata accelera (in loc sa franeze la Cedeaza Trecerea). Doar are masina sport...
Ala cu Fordul a gresit fiindca a presupus ca cine vine de unde a venit Chuck Norris va incetini si se va asigura. Cand s-a uitat el in stanga, vitezomanul Gica inca nu era in raza de vizibilitate.
Sigur ca Fordul e vinovat, ca in stanga te uiti de doua ori, nu o singura data, dar "pagubitul" nostru prefera sa circule ca si cand el e miezul soselei.

#84
megastorm

megastorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 22.04.2013
sunt multe chestii ciudate la filmare
dar daca vorbim de vizibilitate, mie mi se pare ca e relativ buna, nu e decat un gard din boschet care nu e prea inalt
legat de viteza, sportivitate, iarasi nu mi se pare ca e exagerata, dar asta poate fi si din cum pare prin filmare
adica curba aia se putea lua si cu 70-80, pe uscat,  daca vorbim de condus "nebun" (poate chiar si mai mult), viteza pe care eu nu cred ca o aveai
e ciudat doar ca nu ai respectat marcajele, dar daca faci des drumul ala poate asa te ai obisnuit
se putea evita tragand de volan si mai tare (ca deja ai tras vad) sau franand (vad ca nu prea ai franat-oare a intrat abs ul? de ce nu ai apasat frana la fund?-franare de urgenta-cred ca toata lumea ar trebui sa stie sa franeze asa...)
si reactia celui cu fordul e ciudata, daca iesea rapid de acolo nu erau probleme. eu de asta cand ies de undeva sa fac stanga, in general ies "agresiv", mai ales daca nu am vizibilitate, ca sa evit un potential accident (pasagerii nu sunt bucurosi dar asta e)

Edited by megastorm, 25 June 2021 - 15:09.


#85
Mohombi

Mohombi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 11.09.2015
Nu doar ca reactia lui e ciudata, are STOP la iesirea de  pe acel drum privat, a facut toate greselile posibile pe care putea sa le faca si are 50 de ani si 25 de ani sau mai mult de condus.
Nu am incetinit cand l-am vazut asteptand sa intre pe drum pt ca am crezut ca stationeaza si se asigura la intrarea pe un nou drum. Dupa, a intrat un metru sau mai mult pe banda mea si iar nu am incetinit ba chiar eram pe accelerare pt ca am crezut ca ma vede si trec prin fatza lui, cum de multe ori am facut si cu alti neatenti. Masina e super manevrabila si pot trece in viteza chiar daca am pe cineva intrat 1m pe banda mea.
Prin dreapta nu puteam sa o iau pt ca  acolo erau colegii lui de munca, ieseau toti de la munca la ora aia (acela e un drum privat catre o turnatorie). In stanga e camp denivelat cu gropi adanci, imi puteam rupe masina in doua daca intram pe acolo.
Toatea astea le-am evaluat in mai putin de o secunda. Am experimentat dupa ce am realizat ca impactul e iminent, dilatarea timpului si spatiului. O secunda a parut vreo 3 si 10m au parut 30m.

View Postcornel32, on 25 iunie 2021 - 08:00, said:

Daca pe tine te costa sa o repari 1.500-2.000eur de ce ar trebui asiguratorul sa-ti dea 7k eur?
Ce copil esti. Pentru ca asa spune legea, asiguratorul trb sa-ti dea banii de piese noi , nu de sh pe care eu le iau de la dezmembrari si incerc sa mi-o repar pe banii mei mai ieftin.

Edited by Mohombi, 25 June 2021 - 16:06.


#86
-__-

-__-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 30.11.2020

View PostMohombi, on 25 iunie 2021 - 16:03, said:

Nu am incetinit cand l-am vazut asteptand sa intre pe drum pt ca am crezut ca stationeaza si se asigura la intrarea pe un nou drum. Dupa, a intrat un metru sau mai mult pe banda mea si iar nu am incetinit ba chiar eram pe accelerare pt ca am crezut ca ma vede si trec prin fatza lui, cum de multe ori am facut si cu alti neatenti.


Cea mai frumoasă frază din tot topicul.

Exact așa să spui și la tribunal dacă o să ajungi pe acolo.

Vezi că tu aveai viteză mare și el se uita în dreapta atunci după ce s-a uitat în stânga și nu venea nimic.

De aia nu te-a văzut.

Edited by -__-, 25 June 2021 - 16:09.


#87
Mohombi

Mohombi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 11.09.2015

View Postvata_pa_batz, on 25 iunie 2021 - 10:42, said:

Din start ar fi trebuit sa consulti prima data un avocat, astfel incit sa nu apara probleme ulterioare.
Cum din start ? Legea proasta din Ro spune sa faci amiabila daca nu sunt victime si apoi mergi la inspectorul asiguratorului vinovatului. Procedura standard, exact asta am facut. Pana aici nu intervine niciun avocat. Nu are unde.
In procedura aceasta, te fenteaza inspectorul pt ca face o evaluare super sumara pe baza careia primesti oferta de despagubire. Bani de seminte, in cazul meu. Numai un far costa 4000 de lei. Banii pe care mi-au dat ei nu acopera nici farul .

Edited by Mohombi, 25 June 2021 - 16:16.


#88
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015

View PostMohombi, on 25 iunie 2021 - 16:13, said:

Pana aici nu intervine niciun avocat. Nu are unde.

Eu cred ca tu nu pricepi ce face un avocat. Un avocat nu este doar pt a te reprezenta in instanta. Un avocat este si pentru a te sfatui/a te consilia. De exemplu acum un avocat iti poate spune care este procedura, ce trebuie sa faci mai departe. Drept dovada ca nu stii ce sa faci mai departe topicurile deschise de tine

Avand in vedere ca vorbim de cateva mii de euro, nu ar strica sa consulti un avocat.

Edited by MembruAnonim, 25 June 2021 - 16:18.


#89
Mohombi

Mohombi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 11.09.2015

View PostY0samiteSam, on 25 iunie 2021 - 05:42, said:

Stiu ca 1000 de vorbe nu inseamna nimic si ca atunci pe moment asa ai gandit dar incearca sa vezi partea buna: nu a fost nimeni ranit, lonjeroanele sunt la locul lor; cu 2000 de euro rezolvi si treci peste.
Nici lonjeroanele nu sunt la locul lor. Au vazut asta la service intr-un tarziu. Genul de defect pe care inspectorul de la asigurari nu e capabil sa-l vada ever, d-asta zic ca rolul lui e nul in toata povestea asta.
Mi-au ridicat masina pe un fel de cal prin care au indreptat lonjeroanele. Inca 500 de lei de plata de care abia am aflat pe o factura care oricum e grasa rau. Da man, trec peste dar plec din tara asta de kkt cum imi scot masina din service.
Pai muncesc ca sa platesc niste mafioti care profita de necazul oamenilor ?

Edited by Mohombi, 25 June 2021 - 16:24.


#90
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,143
  • Înscris: 10.04.2006

View PostMohombi, on 25 iunie 2021 - 16:05, said:

a facut toate greselile posibile pe care putea sa le faca...
Nu am incetinit cand l-am vazut asteptand sa intre pe drum pt ca....si iar nu am incetinit ba chiar eram pe accelerare pt ca ....cum de multe ori am facut si cu alti neatenti
:lol:
Asa patesc toti schumacherii care se bazeaza prea mult pe masinile lor si prea putin pe condusul preventiv.
Le merge de n ori pana cand si-o iau.
ZI mersi ca esti intreg si nu in spital sau mai rau cum patesc majoritatea ;)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate