Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

LOREDANA & Jador❌F.Salam❌Costi❌alți 7

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Gj-s3CPi4Vk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Iar promovati aiureala aia ?

E proastă chiar si pt genul de muzică din care face parte...

#3
ALEXTheTrap22

ALEXTheTrap22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 19.04.2020
@DarthBane Ai dreptate ! +1

#4
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Mai a fost mâncațaș

#5
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
Cum a convins-o Costi Ioniță pe Loredana Groza să cânte cu 9 maneliști și de ce nu a participat și Adi Minune. „Fără hate nu ai succes”

Loredana a scos melodie cu 9 maneliști de top din România. Este proiectul lui Costi Ioniță, Fortza Generation. Loredana a abordat mai multe stiluri de-a lungul carierei
Costi Ioniță: „Loredana a fost tot timpul o deschizătoare de drumuri și este incontestabilă valoarea ei muzicală. Ea nici nu a ezittat și a fost de acord imediat ce i-am spus”.
Daca vrei să ajungi în trending pe YouTube trebuie să cânți manele. Loredana chiar asta a făcut. S-a aliat cu 9 dintre cei mai cunoscuți maneliști de la noi și a ajuns în trending global. E prima melodie din România care reușește asta.

Loredana e un artist care s-a reinventat de-a lungul carierei. A abordat cu succes mai multe stiluri.
Omul care a convins-o pe Loredana să cânte manele este Costi Ioniță. Proiectul său Fortza Generation reunește cei mai cunoscuți maneliști de la noi.

Costi Ioniță: „M-am gândit să transmitem multă fericire, iubire, pace. În acest timpuri pandemice lumea este supărată și ne-am gândit să aducem o oază de lumină”
„Adi Minune nu a apărut în povestea asta pentru că a fost ocupat. Mie îmi plac colaborările. Este așa cum zice românul: unde sunt doi puterea crește. Chiar a fost nevoie de o combinație între genurile muzicale. Eu sunt un om de muzică, iar cel mai important lucru este ceea ce transmiți”, a spus Costi Ioniță.

„Loredana a fost tot timpul o deschizătoare de drumuri și este incontestabilă valoarea ei muzicală. Ea nici nu a ezittat și a fost de acord imediat ce i-am spus”, a explicat Costi Ioniță.
„Să știi că nu m-am gândit la vreun experiment. M-am gândit să transmitem multă fericire, iubire, pace. În acest timpuri pandemice lumea este supărată și ne-am gândit să aducem o oază de lumină. Fiind 8 în lume și locul 1 în trendul românesc, înseamnă că lumea are nevoie de voie bună”, a spus Costi Ioniță.

„Noi nu vrem să lezăm imaginea cuiva. Muzica mai trebuie să fie luată și în joacă. Fără hate poate că nu există această controversă și fără hate nu ai succes”, a spus Costi Ioniță.

„Foarte puțină lume știe că eu sunt nominalizat la Grammy și lucrez cu artiști mondiali”, a mai spus Costi Ioniță.

Sursa

#6
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Bă, dacă așa a zis Costi Ioniță, așa o fi, stie el mai bine...

Rahatul ăla, dealtfel nu chiar idiot, e medic stomatolog cu diplomă, a fost întotdeauna un oportunist, a cântat pop, apoi a sărit imediat lângă Florin Salam când a văzut ca e ăla pe val.
Acum, s a mai gandit că poate mai ciuguleste si el ceva strângând toti tembelii pt o piesă.

#7
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,973
  • Înscris: 02.02.2008
arată ca un gang bang cu o ciocolată albă între mai mulți ciocolatii.

"hai să culturalizăm maneaua, și-așa românii sunt deja discriminați."

#8
stericuta

stericuta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 16.03.2005

View PostDarthBane, on 27 aprilie 2021 - 21:58, said:

, apoi a sărit imediat lângă Florin Salam când a văzut ca e ăla pe val.


Cred că prima dată a fost cu copilul wonder:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ca_1rQjFgS0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#9
ALEXTheTrap22

ALEXTheTrap22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 19.04.2020
Copilul Wonder, sau Grasu, cred că nu a mai cântat cu ei, că nu mai aveau loc. De-aia. Bineînțeles că și românii din diaspora au ales să asculte tampenia, și de aia e pe locul 8. It's been a week and I don't have listened this song yet!!!! Mai bine zis, foarte bine am făcut. Dacă o aud pe undeva, vorba aia ,,mâinile în urechi, guys!!!!"

Încă ceva, Costică Forrrtzică a sărit pe vremea aia lângă Parizel, după lângă Grasu Minune, după a făcut mare feat cu Faydee (Feidii) și Shaggy (Șeghi; apropos mai stalcesc oleacă numele lor), până în pandemie răsuna la Piss FM maneaua aia cu ,,Bon Bon Bebe", și în pandemie l-a luat pe Dani Borcanu și a scos cu el niste melodii te doare capu', și acum ceva timp Gura Ta/Dorul, sora acesteia cu 9 artiști, și echipa de fotbal acum, formată din 11 artiști. Porcării... ce panamera....

Panamera a se înțelege ,,pana mea"

#10
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
De ce melodia Loredanei e un hit pe YouTube, dar nu se va auzi la radio. „Singurii care pot cânta manele sunt maneliștii”

Controversata melodie „Fericire”, lansată de Loredana Groza în colaborare cu zece maneliști, a ajuns în topurile YouTube din țară și din străinătate, însă, cel mai probabil, nu va fi un hit de radio. Reprezentanții a cinci dintre cele mai ascultate posturi din FM-ul românesc au explicat pentru Libertatea de ce piesa nu se va regăsi în playlist-urile lor.

„Fericire”, piesă lansată de Loredana în colaborare cu nume precum Florin Salam, Costi Ioniță, Vali Vijelie, Jean de la Craiova și Nicu Paleru, a polarizat societatea românească. Cele mai multe critici o vizează pe Loredana, căreia i se reproșează că a decăzut prin asocierea cu maneliști.

Un alt factor de indignare este succesul melodiei, care, potrivit unor voci, ar arăta lipsa de educație a românilor. Pe de altă parte, o bună parte din succes se datorează tocmai publicității negative, care a stârnit curiozitatea multora de a asculta melodia, chiar dacă nu sunt fani ai genului.

„Gusturile nu se discută. Dar de la asta până la a arunca și cu ură, și cu rasism și a judeca oamenii după culoarea pielii sau după originile lor, mi se pare, în 2021, o pierdere de timp și o gândire extrem de retrogradă”, a declarat Loredana pentru Antena 1.

De altfel, artista este cunoscută pentru ceea ce în industrie se numește capacitatea de a te reinventa și de a te adapta vremurilor: a trecut de la șlagărele scrise de Adrian Enescu, precum „Bună seara, iubite”, la colaborări cu taraful Agurida și cu mai mulți lăutari. Nu s-a ferit nici de stilurile rap și trap, cântând cu B.U.G. Mafia și Șatra B.E.N.Z., dar nici de folclor și Romani music.

În topuri pe YouTube  Cu cinci milioane de vizualizări la ora redactării articolului, videoclipul este de câteva zile pe primul loc în trendingul YouTube România, iar la scurt timp de la lansare a reușit să pătrundă și în top 10 (locul opt) al celor mai vizualizate din lume.

Cu toate acestea, „Fericire” nu va ajunge pe radiourile din România, pentru că o regulă nescrisă, dar general agreată spune: fără manele la radio.

Asta în ciuda faptului că, în mod clar, există un public numeros, iar acest gen, cândva marginalizat, a reușit, mai ales în ultimii ani, să pătrundă în zona mainstream. Pentru că Loredana nu este primul artist mainstream care colaborează cu maneliști – au mai făcut-o Anna Lesko, Ruby, Whats UP.

În încercarea de a afla cum se poziționează unele dintre cele mai ascultate posturi de radio în raport cu piesa „Fericire”, am stat de vorbă cu directorii de programe de la Kiss FM, Digi FM, Pro FM și Virgin Radio, patru dintre cele mai ascultate posturi la nivel național. Aceștia au explicat motivele pentru care maneaua nu-și găsește un loc la radio, dar și ce părere au despre toată polemica stârnită în jurul ei.

Dan Fințescu, director de programe la Kiss FM: „Hipsterii revoltați au făcut ca piesa să iasă din bulă”.

„Colaborările dintre artiști români mainstream și maneliști nu au început cu această piesă, ci se întâmplă de ceva vreme deja. Și, deși nu au primit airplay aproape deloc, piesele de până acum au avut mare succes online. Sunt aproape sigur că piesa Loredanei nu va intra pe radio. La fel de sigur sunt că nu pentru radio a fost făcută. De ce nu intră manelele pe radio e o poveste lungă.

Cât despre scandal, cred că și el a fost luat în calcul. Hipsterii revoltați au făcut ca piesa să iasă din bula ei și să devină controversată. Fix ce trebuie! În orice caz, la piesa asta au lucrat doi oameni al căror profesionalism îl înțeleg și îl admir de mulți ani: Loredana și Costi Ioniță.”

Cetin Rasit, director de programe la Digi FM: „Piesa nu se va auzi la noi” Cetin Rasit

„Nu-mi place piesa Loredanei, dar dacă nu-mi place mie nu înseamnă că zecile de mii de persoane care au văzut clipul pe YouTube, stabilindu-se un record de vizualizari, nu se ridică la înălțimea sufletului meu. Nici vecinilor mei nu le place când dimineața le înseninez viața cu Rammstein sau Chemical Brothers. Nu văd o dezbatere pe tema piesei, ci doar un concurs online de glume și meme-uri. Aș putea spune că multe dintre aceste glume și meme-uri nu-s pe gustul meu, dar, la fel, nici prietenii mei nu râd la toate glumele pe care le spun eu.

S-ar putea să-i dezamăgesc pe fanii Loredanei sau ai colaboratorilor ei la piesa cu pricina spunându-le că aceasta nu se va auzi la DigiFM.

Formatul radioului este unul în care primează știrile – din jumătate în jumătate de oră – și edițiile speciale dedicate evenimentelor politice și sociale în desfășurare, iar noi încercăm să adecvăm muzica la acest format.”

Manuel Dinculescu, director de programe la Pro FM: „Singurii care pot cânta manele sunt maneliștii” „

În timp ce la radio toate melodiile difuzate sunt testate pe publicul-țintă după niște formule matematice extrem de bine puse la punct și adaptate an de an conform cerințelor ascultătorilor și ale formatului de radio – CHR, în cazul Pro FM -, ceea ce se întâmplă în online este la liber și ține foarte mult și de puterea de promovare a produsului respectiv. Există cazuri de piese cu milioane sau zeci de milioane de vizualizări pe YouTube, dar care nu au prins la publicul de radio din România. Și viceversa este însă valabilă: nu toate hiturile de la radio au succes în online.

Privită dintr-o anumită perspectivă, industria muzicală românească este încă la stadiul de pionierat. Am avut discuții despre manele și în documentare la TIFF și la Premiile Gopo. Niciunul dintre aceste momente nu a pus capăt polemicii, pentru că rostul polemicii este să pună sub reflector un subiect care, aparent, preocupă societatea.

Nu contestă nimeni calitățile și succesul lui Costi pe plan local și internațional, așa cum nu contestă nimeni valoarea artiștilor din România, indiferent despre ce gen muzical vorbim. Ar trebui să înțelegem însă că puțini artiști pop vor putea fi asimilați sau recunoscuți în domeniul manelelor.

Oricât de ciudat ar suna, singurii care pot cânta manele sunt maneliștii și oricine altcineva va încerca să intre în acest domeniu, indiferent de cât de bun este, nu se va putea ridica niciodată la nivelul celor care au făcut performanțe cu acest gen muzical.

A cânta bine ține și de feeling, și de mediul în care te formezi ca artist, nu doar de ceea ce este la modă într-o anumită bulă, la un moment dat. Cred că vremurile artiștilor polivalenți au apus de mult și consider că fiecare ar trebui să fie cel mai bun în ceea ce îl definește, nu în ceea ce ar vrea să-l definească din punct de vedere artistic.”

Cristi Stanciu, director de programe la Virgin Radio: „Nu se potrivește cu formatul radioului”.

„Piesa nu se va regăsi în playlist-ul Virgin Radio din simplul motiv că nu se potrivește cu formatul radioului și cu direcția muzicală a acestuia. Loredana este un artist pe care îl respect, la fel cum îi respect pe toți ceilalți, indiferent de genurile muzicale abordate, și nu consider oportun să judec pe nimeni pentru alegerile sale. Un artist face ce simte, când simte și cum simte – sau cel puțin așa îmi imaginez eu că ar trebui să meargă lucrurile. Nu sunt la curent cu scandalul, dar nici nu cred că ar trebui să existe unul.”

Maneaua la radioul public

Precizăm că Marius Furdui, directorul de programe de la postul public Radio România Actualități, post care de-a lungul anilor a premiat-o pe Loredana cu „Artistul anului”, a avut-o invitată în emisiuni și i-a difuzat melodiile, nu a răspuns încă solicitării ziarului. Am vorbit, în schimb, cu directorul postului Radio România Cultural, Radu Croitoru, care este de părere că polemica iscată în jurul piesei Loredanei este exagerată.

Radu Croitoru, director Radio România Cultural: „Nu o putem judeca pe Loredana pe baza unei singure piese”

„Evident, polemica este exagerată, pentru că Loredana nu poate fi judecată niciodată în funcție de o melodie pe care o cântă la un moment dat. Întreaga carieră a Loredanei Groza este una care arată longevitate, muzicalitate, inteligență și multe alte lucruri mult mai importante decât o melodie care poate că nu e foarte reprezentativă pentru Loredana.

Dar Loredana a cântat de-a lungul carierei foarte multe genuri și – vrem, nu vrem, suntem sau nu de acord – a strălucit în toate ipostazele pe care le-a prezentat publicului.

În mod categoric, mulți oameni ascultă muzică pe internet, dar nu putem să calculăm și să cuantificăm nivelul de educație astfel. Pe de altă parte, dacă ne uităm la ultimele barometre de consum cultural, o să ne dăm seama că muzica clasică, cultă, jazz-ul și alte genuri ceva mai sofisticate și mai complexe nu sunt cele mai gustate din țara noastră. În același timp, dacă ne aflăm la volan sau mergem prin locuri publice, o să vedem că anumite ritmuri, cu iz mai oriental, se aud mai des decât nocturnele lui Chopin sau concertele lui Beethoven. Așa că putem să punem doar un semn de întrebare asupra acestei chestiuni și să observe fiecare ce are de observat.”

Reprezentanții Radio Zu și Europa FM nu au răspuns solicitării ziarului.

Sursa.

#11
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021

View PostALEXTheTrap22, on 29 aprilie 2021 - 20:07, said:

Copilul Wonder, sau Grasu, cred că nu a mai cântat cu ei, că nu mai aveau loc. De-aia. Bineînțeles că și românii din diaspora au ales să asculte tampenia, și de aia e pe locul 8. It's been a week and I don't have listened this song yet!!!! Mai bine zis, foarte bine am făcut. Dacă o aud pe undeva, vorba aia ,,mâinile în urechi, guys!!!!"

Încă ceva, Costică Forrrtzică a sărit pe vremea aia lângă Parizel, după lângă Grasu Minune, după a făcut mare feat cu Faydee (Feidii) și Shaggy (Șeghi; apropos mai stalcesc oleacă numele lor), până în pandemie răsuna la Piss FM maneaua aia cu ,,Bon Bon Bebe", și în pandemie l-a luat pe Dani Borcanu și a scos cu el niste melodii te doare capu', și acum ceva timp Gura Ta/Dorul, sora acesteia cu 9 artiști, și echipa de fotbal acum, formată din 11 artiști. Porcării... ce panamera....

Panamera a se înțelege ,,pana mea"

Mare lucru nu se intelege din postul tau.

Cum poti să cataloghezi o melodie ca tampenie dacă nu o asculți ?
Ce mare bravură e asta, că n ai ascultat o ? Crezi că erodează timpanul sau ce ?

Văd ca stâlcești nume, nu înțeleg rostul, nu stie toată lumea poreclele tale...


#12
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Foarte misto'. Acum inteleg de ce le-a venit ideea unora sa promoveze ei vaccinarea. Daca mi-ar canta Jadore: Crispy, crispy vino sa te intep... cum ar fi?

#13
Eekstein

Eekstein

    White Supremacist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,056
  • Înscris: 28.10.2016

View PostCr1spy, on 29 aprilie 2021 - 23:06, said:

Foarte misto'. Acum inteleg de ce le-a venit ideea unora sa promoveze ei vaccinarea. Daca mi-ar canta Jadore: Crispy, crispy vino sa te intep... cum ar fi?

CUM AR FI ?!??!?!

#14
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
I-as spune ca nu pot din cauza unor probleme serioase de sanatate, dar iti dai seama ca in adancul inimii mi-ar placea mult de tot...
Feri, feri, feri, fericire...

#15
oxig3n

oxig3n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 07.09.2016
Ca ne plac sau nu manelele, daca este manea, melodia este reușită. Se simte mana lui Costi Ionita. Fredonabila, linie melodica placuta, versuri facute sa fie retinute usor, sunt cateva ingrediente pentru un adevarat succes.

View PostALEXTheTrap22, on 29 aprilie 2021 - 20:07, said:

Copilul Wonder, sau Grasu, cred că nu a mai cântat cu ei, că nu mai aveau loc. De-aia. ...
Wonder Adrian o fi prea scump. Mai repede canta la o zi de nastere, de unde scoate bani mai multi singur, decat aici unde trebuie sa se imparta la 10.

#16
silcar

silcar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,128
  • Înscris: 21.05.2019
toate ca toate de pe Whatzy cum de l-au uitat? Posted Image))

Edited by silcar, 01 May 2021 - 13:29.


#17
oxig3n

oxig3n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 07.09.2016
Feri, feri, feri, fericire
Feri ,fericirea mea...


Locul 2 in tendințe generale pe YouTube și locul 1 la categoria Muzică.

View Postsilcar, on 01 mai 2021 - 13:26, said:

toate ca toate de pe Whatzy cum de l-au uitat? Posted Image))
Mai lipsește Velea și poate pe viitor o vom vedea și pe Antonia făcând parte din breasla maneliștilor.

#18
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,345
  • Înscris: 18.12.2019
cele 4 oglinzi mici, ok, dar acei robineti...?:)))))))

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate