Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Amplificare semnal GSM

Oneplus 10T

Va doriți revenirea tramvaielor p...
 Modificare publici

Alegere laptop dintre variantele ...

Constructie bicicleta electrica

Exponometru extern si obiectiv de...
 Izomeri

Recomandare TV

Prostamin forte - bun la ceva?

eroare in Windows Server
 Creștere testestoron natural

Camere ip aditionale HGNVK48902

Canon 1300D probleme de focalizare

limitatoare de viteza
 

PC-ul se inchide singur

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#55
KiloW

KiloW

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,916
  • Înscris: 08.01.2021
Asta cu inchisul singur o am și eu. Și fix după ce s-a prăjit sursa veche (și odată cu ea și jumate din siguranțele din casa) și am pus una noua.
Cam la 30s după pornire se oprește singur, indiferent că-i in Windows, in bios sau in recovery.

#56
JustXXL

JustXXL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 815
  • Înscris: 04.03.2020
@KiloW, poate ti s-a defectat ceva de la placa de baza.

#57
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,088
  • Înscris: 28.09.2008

View Postlost_in_a_dream, on 19 august 2021 - 18:27, said:

Am certitudinea ca problema mea nu tine de partea de software!
Sa va spun ce face. De 2-3 ori pe saptamana, refuza sa porneasca. Deci apas pe butonul de pornire si nimic.
Dau sursa pe off, astept cateva minute si o repornesc. Abia asa imi merge PC-ul.
Parerea mea e ca problema e la sursa (cel mai probabil) sau la placa de baza.

P.S.: Ram am 64GB, nu 32.
La aceasta revelatie puteai sa ajungi tot pe 18 martie cand ai creat topicul asta.
Avand in vedere ca folosesti pc-ul mai mult pt torrenti si eventual ceva gaming, nu era  nici o tragedie daca reinstalai w10.
Inainte de reinstalare w10 descarcai driverele pt placa de baza, placa video si salvai folderul cu fisierele torrent.
Apoi bagai niste teste pt sistem gen benchmark si vedeai daca se opreste singur. Eventual repetai testul.
Facand treaba asta nu mai era necesar sa astepti o luna pana se oprea singur de plictiseala avand si 64 Gb.

Dar cum sa rezolvi problema asta daca nu esti dispus sa faci nici un efort.
Nici macar nu ai chef sa pornesti un amarat de benchmark.
Nu ai chef nici sa schimbi sursa.
Pana mea cand sora se ducea la munca, cursuri, cumparaturi, cu prietenul la o inghetata,... cum iesea pe usa rapid scoteai sursa de la sora din unitate. Nu pierdeai mai mult de 2 minute chiar daca aveai 2 maini stangi.
Filmai cu telefonul ca sa refaci mai tarziu operatia de instalare.
Gasesti pe youtube tutoriale explicate in detaliu ca sa inteleaga si pusti de 6 ani.
Deja s-a ajuns la 4 pagini.
In continuare o sa postezi la interval de cateva saptamani ca sa ne anunti ca s-a oprit iar singur?

In cazul tau nu ai decat 2 variante.
Te duci cu unitatea la un service ori gasesti un prieten ca sa depaneze pc la tine acasa.





#58
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,957
  • Înscris: 03.07.2019
Nu are cum sa fie de la Windows. Din moment ce uneori nu porneste.
In alta ordine de idei, am decis sa cumpar sursa noua: https://forum.softpe...429-sursa-noua/
Ramane de vazut daca voi si sti sa o instalez.
Multumesc tuturor. O sa revin, daca problema persista.

#59
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 03.01.2007
Primul indiciu cand se inchide un PC este ca temperatura la procesor atinge o anumita valoare, acesta se inchide indiferent de situatie, indiferent daca rulezi un sistem de operare sau nu.

Eu nu cred ca e sursa, probabil placa de baza sau ... placa video.
Placa de baza intra in protectie, ori de la o supra-incarcare, ori un scurt, ori o alta defectiune la VRM. De-aia nu porneste placa de baza dupa ce se intampla evenimentul.
Incearca sa instalezi MSI Afterburner si sa scazi power limit si/sau gpu core clock cu 100-200mhz si vezi daca mai face.
Si la mine se inchide PC-ul pentru ca am pus BIOS de 264W pe placa video de 180W, scad 15-18% la power limit si nu se mai inchide, se intampla inclusiv cand faceam doar browsing. Si la fel trebuie sa fac, trebuie ori sa-l scot din priza, ori sa inchid sursa de la buton, altfel butonul de power nu face nimic.
La fel si cu procesorul, probabil n-ai over current protection sau ai pus power limit prea mult, eu am pus 140% adica maxim pe al meu ryzen 1700x.
Reseteaza bios-ul la placa de baza in caz ca n-ai facut asta si nu overclocka procesorul.

Tin minte o alta pățanie, un vecin si-a facut PC si nu stia de ce i se inchide dupa 20-30 secunde.... a fost la depanator si au gasit aia ca nu luase folia de plastic de pe cooler si nici n-avea pasta.

Edited by FeDaYin, 02 September 2021 - 19:54.


#60
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 03.01.2007
Mai poate fi si faptul ca ori e strans prea tare coolerul, ori e strans prea putin si la o anumita vibratie, sistemul se poate inchide. Mi-amintesc cu drag cand eram copil si mai dadeam un șut de nervi in PC si se bloca sau inchidea instant.
1. Scoate ramii, pune ramii la loc.
2. Scoate coolerul, scoate procesorul, pune procesorul, pune coolerul la loc.
3. Porneste PC fara cablurile de alimentare HDD/SSD si lasa-l asa 12 ore. Se inchide?
Basic knowledge.

#61
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,088
  • Înscris: 28.09.2008
Vazand ce model de placa de baza ai si anume Gigabyte X570 Aorus Elite, am intrat acum pe google si am scris "Gigabyte X570 Aorus Elite shutdown random"

https://amp.reddit.c...us_wryzen_3700/

Asta e ultimul comentariu postat pe reddit al celui cu problema similara cu a ta:
"Just as an update here, the problem ended up being with the psu. Plugged in my old psu, problems entirely went away. Purchased a new psu ( previous was getting too old for safety) and the problem is still gone.

Im guessing that the mobo was initiating the shutdown due to bad current or voltages from the psu, or possibly a short. Will the mobo do this?

I know that the evga psu I had previously has protections as well (voltage, curre t, shorts, etc) so maybe the psu was shutting itself off as a safety against itself. Not sure."

#62
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,088
  • Înscris: 28.09.2008
Daca duci unitatea la un service Pc, ei o sa instaleze de pe stick un soft si o sa ruleze mai multe teste tip benchmark ca sa streseze sistemul.
Acel test benchmak o sa consume resurse din procesor, placa video, ram,...
Procesorul, placa video, ram,... ele consuma mai multa energie in timpul acestor teste deci logic ca e si sursa testata.
Repeta testul sau alt test pana se opreste sistemul. Adica pana se manifesta problema descrisa de tine.
Apoi specialistul de la firma o sa inceapa sa inlocuiasca fiecare componenta si o sa porneasca iar testul si tot asa pana cand o sa ruleze testul de stres si nu se mai opreste sistemul.

De asta tot ti-am spus si am insistat sa bagi niste teste benchmark ca sa vezi daca se opreste sistemul.
Din pacate nu ai inteles nimic.

Asa cunoscand ca dupa juma de ora de teste se opreste sistemul era mai usor sa imprumuti o sursa sau placa video pt o juma de ora.

Doar nu te apucai sa spui la prieten ca vrei si tu sa imprumuti o placa video pt 2000 de ani, ca atunci se aliniaza planetele si se opreste sistemul.

Macar acum ai inteles ?


#63
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,957
  • Înscris: 03.07.2019
In seara asta, s-a oprit din nou.
Era pe idle. Dar bine, idle e un mit. Nu exista asa ceva!

Nu are rost sa il stresez cu nu stiu ce teste. Nu e de la asta.
Cum am spus si mai sus, o sa ii iau sursa noua. Dau comanda saptamana viitoare.

#64
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,957
  • Înscris: 03.07.2019
A venit sursa noua!
Azi a venit. Azi am instalat-o.
Dar au ramas doua cabluri nemufate. Pe unul scrie HD Audio. Pe celalalt HDD LED.
Habar n-am daca asa au fost inainte, ca nu eu am instalat componentele.

#65
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,088
  • Înscris: 28.09.2008
Ambele sunt pt panoul din fata.
Hd audio gasesti port pe placa de baza in marginea de jos in stanga iar hdd led se conecteaza cu cu celelalte mufe grupate

Iti e lene sa deschizi manualul placii de baza?

Pt hd audio ai mufa Jaudio cred nu sunt sigur

hdd led trebuie conectat cu scrisul spre tine, primul rand cel mai apropiat de marginea de jos a placii, pozitia 1 si 2 numerotat de la stanga la dreapta

Tu ai schimbat sursa?
Ce facem sa iti cautam alta placa de baza?


Fara acele mufe conectate nu iti merg castile daca le conectezi la panoul frontal si nu se aprinde ledul de la hdd.
Deci se poate si fara ele conectate.

Dar ai idee la ce foloseste sursa si ce inseamna certificare pt sursa?
Certificare inseamna protectii pt unitate+ calitate piese folosite la sursa+eficienta energetica.
Tu ai ales o sursa cu certificare bronze.
Dupa certicare bronze urmeaza silver si apoi gold.

Ti-am scris in topic ca poti lua cu 20 lei in plus seasonic de 750w certificare gold.

https://www.epasyste...icarea-80-plus/
"

"Eficienta unei surse este raportul dintre puterea de iesire impartita la puterea de intrare, restul puterii de intrare ramase fiind transformata in caldura. Spre exemplu, o sursa de 600 W cu eficienta de 60% functionand la incarcare maxima, ar consuma 1000 W din retea, pierzand 400 W sub forma de caldura. O sursa similara de 600 W, insa cu o eficienta de 80%, ar consuma 750 W din retea la o incarcare maxima si prin urmare ar pierde doar 250 W sub forma de caldura. Acest lucru este evident ca se transforma intr-o economie de curent pe termen lung, implicit si o economie pentru buzunar. De asemenea, o sursa cu eficienta mare, inseamna si o sursa mai putin zgomotoasa, datorita faptului ca functioneaza la o temperatura interna mai scazuta. Astfel, ventilatorul are o turatie mai mica, fiind mai silentios.

Asadar, avand in vedere cele expuse mai sus, este bine sa va faceti cateva calcule atunci cand achizitionati o sursa de alimentare, astfel incat calitate acesteia sa aduca o economie la bugetul personal pe termen lung, economie care inseamna nu numai curent consumat, ci si evitarea unor eventuale pagube cu restul componentelor din calculator datorita calitatii slabe a surselor de buget."

Edited by mariusixy, 18 September 2021 - 17:04.


#66
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,590
  • Înscris: 30.08.2006
Am instalat o priza smart sa citesc consumul la un pc cu procesor AMD FX 8320, 125W TDP si o placa video Radeon RX560 cu un consum maxim de 75W.
Rezultatul e un consum de 50W in browsing iar in FurMark 175W. Am o sursa de 430W Corsair cu eficienta de >80% si este arhisuficienta.
Consumul a fost facut pe un sistem cu Windows 11 prerelease.
Acum am vazut ca procesorul tau a inregistrat un maxim de 95 de grade.
Cum a reusit performanta asta ?

Edited by Leo2006, 19 September 2021 - 19:29.


#67
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,957
  • Înscris: 03.07.2019

View Postlost_in_a_dream, on 18 septembrie 2021 - 15:07, said:

A venit sursa noua!
Azi a venit. Azi am instalat-o.
Dar au ramas doua cabluri nemufate. Pe unul scrie HD Audio. Pe celalalt HDD LED.
Habar n-am daca asa au fost inainte, ca nu eu am instalat componentele.
HDD Led cred ca l-am conectat corect.

Attached File  Front Panel Header.PNG   47.7K   4 downloads

Dar HD Audio, habar n-am unde se baga.

#68
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,088
  • Înscris: 28.09.2008

View Postlost_in_a_dream, on 18 septembrie 2021 - 15:07, said:

A venit sursa noua!
Azi a venit. Azi am instalat-o.
Dar au ramas doua cabluri nemufate. Pe unul scrie HD Audio. Pe celalalt HDD LED.
Habar n-am daca asa au fost inainte, ca nu eu am instalat componentele.
18 septembrie !!!!


Descarci manualul si il rasfoiesti maxim 1 minut.
Asa afli unde trebuie conectata mufa hd audio.


Cel mai probabil ai simtul umorului foarte dezvoltat si joci teatru cu postarile tale pe forum.
E imposibil sa existe in realitate o astfel de persoana.
Cred ca si un extraterestru deghizat reuseste sa se integreze mai ok si sa semnalizeze mai bine.

Nu am dat cautare pe youtube insa sunt convins ca exista tutorial pas cu pas care sa te invete cum sa te stergi la dos.
Asa si cu intrebarea ta extrem de complexa.
O sa gasesti pe youtube video cu un pusti de 4 ani  care iti arata unde sa conectezi acea mufa.

#69
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,957
  • Înscris: 03.07.2019
Dupa 6 luni, cred ca e safe sa spun ca sursa era "buba".
Nu s-a mai inchis PC-ul. Posted Image

#70
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,392
  • Înscris: 23.08.2020
Hai ca in 3 zile se facea un an de cand ai deschis topicul, merita sa mai astepti putin.
Da' de deschis, se deschide de fiecare data, acum?

#71
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,957
  • Înscris: 03.07.2019
Se deschide, fara probleme!
Inainte puneam sursa de la 1, pe 0. Apoi din nou pe 1. Si abia asa pornea.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate