Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motor aer conditionat

Malmö, Suedia, city break, cuplat...

Caut medic chirurg

Substante de baza la pastile de r...
 Taiere meri gradina

Inginer PNA / CNS ROMATSA

"DIY" UPS 12V - Scoate cu...

Grafic in excel
 Extensie de browser care sa reduc...

Priza smart monitorizare consum e...

Unde reclam spamul electoral?

Putem avea incredere in Victor Or...
 Inel de logodna

Certificat de deces pentru un cet...

Programare weekend

Profit News scos din grila RCS...
 

Sistem Alarma Eldes Esim364, 2 senzori, tastatura EKB3

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
SubPapuc

SubPapuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 16.12.2011
Am achizitionat acest sistem hibrid de alarma in urma mai multor recomandari, insa n-am crezut ca este atat de complicat. Sunt multe pareri diferite in ceea ce priveste montajul, senzorii recomandati au fost: paradox 476pro si asta a complicat lucrurile. Am cerut mai multe pareri despre pozitionarea rezistentelor cat si inserierea lor. As dori sa stiu daca a mai montat cineva un asemenea sistem si daca imi poate da o mana de ajutor. Tot cablajul este tras, cat si pozitionarea lor pe pereti, n-a ramas decat sa introduc cablurile conform specificatiilor. Ajutorul contracost. Va multumesc.

Edited by SubPapuc, 14 December 2020 - 18:18.


#2
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,220
  • Înscris: 23.09.2005
De ce nu apelezi la o firma de alarme?

Banuiesc ca nu ar fi mare manopera.

#3
SubPapuc

SubPapuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 16.12.2011

View PostPhobos, on 14 decembrie 2020 - 18:58, said:

De ce nu apelezi la o firma de alarme?

Banuiesc ca nu ar fi mare manopera.
Am apelat. Domnii care au venit mi-au spus că nu o pot monta, nu mai întâlnise un sistem Eldes și decât să o cableze greșit, au lăsat-o așa. Erau specializați pe paradox, iar acum regret că nu am optat pentru Paradox. Toți la care am apelat, au spus că nu lucrează cu astfel de sistem.
Mulțumesc de răspuns.

Edited by SubPapuc, 14 December 2020 - 19:32.


#4
Pafarist

Pafarist

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 01.06.2009
Salut!
Din ce văd în manualele centralei și al detectorului:
1. pagina 18-19 - centrala admite trei tipuri de conectare a detectorilor PIR fără dublare de zonă: Type 1 (implicit, folosind contact NO), Type 2 (contact NC) si Type 3 (contact NC).
2. pagina 58-59 - tipul de conectare poate fi schimbat numai cu calculatorul, prin USB, din aplicația proprie „Eldes Configuration Software” sau „Eldes Utility”
3. detectorii Paradox pe care i-ai achiziționat au numai contact „NormalClose”, deci trebuie să comuți centrala pe conexiune tip 2 sau 3, folosind softul lor (pe care, dacă nu-l ai îl poți descărca de aici https://eldesalarms..../eldes-utility/)
Aș recomanda utilizarea conexiunii Type 3, folosind următoarea schemă, atașată mai jos.
Ca primă impresie, centrala este complexă, cred că ar trebui să apelezi la o firmă serioasă pentru instalare și configurare.
Treaba cu „noi nu lucrăm cu acest model” sau „noi lucrăm doar cu modelul X” nu prea denotă profesionalismul necesar.

Pe de altă parte nu vreau să te descurajez; cu minime cunoștințe în domeniul electric/electronic și cu studierea temeinică a manualului o poți instala și configura singur.
Succes!

Attached Files



#5
SubPapuc

SubPapuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 16.12.2011
Vă mulțumesc încă o dată pentru răspuns.
În cele din urmă am apelat la firma care a configurat și vândut echipamentul și mi-a fost repartizată o firmă care va veni să o instaleze. Cred că este cel mai profesionist mod de a scoate la capăt.
Nu am stiut că au serviciul ăsta de instalare la cerere.
Am contactat firma care mi-a fost atribuită cu privire la instalare și am îmtâmpinat aceeași problemă, nu cunosc echipamentul și configurarea lui și nu înțeleg asocierea între senzori Paradox și Centrală Eldes, dar vor veni și vor instala, fiind tichet deschis de la firma care a furnizat centrala.
Mie nu o să-mi rămână decât să  extind zona cu alți senzori în momentul în care o să se construiască și casa.
Am să postez informațiile dobândite in urma instalării, astfel încât cei care vor întâmpina astfel de probleme să le afle.
Vă mulțumesc mult.

#6
SubPapuc

SubPapuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 16.12.2011
Buna seara,
Am scris mai sus ca urmeaza sa vina o alta echipa din partea firmei care a furnizat kitul de alarma, insa din pacate aceeasi poveste. Echipa nu indrazneste sa se bage "nu au mai intalnit sistemul asta". Intre timp, am discutat inca o data cu firma de la care am cumparat si mi-au trimis cererea de instalare catre alta echipa.
Avand in vedere ca tot echipamentul este montat pe perete si cablurile, (4x0,22mm) sunt trase, iar echipamentul zace din 10 Noiembrie, am sa incerc sa o cablez cu ajutorul cuiva care imi poate oferi informatii despre cablarea corespunzatoare. Centrala a venit doar cu rezistente de 3,3k si 5,6k. Cei doi senzori paradox 476PRO as dori sa ii pun pe o singura zona, ei acopera un foisor si o terasa inchisa.
Centrala Eldes ESIM364
Tastatura Eldes EKB3
Senzori Paradox476Pro
Sirena Exterioara BS1
Va multumesc frumos.

Attached Files


Edited by SubPapuc, 18 December 2020 - 22:55.


#7
Pafarist

Pafarist

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 01.06.2009
Vă salut!

(Paragrafele scrise italic sunt considerații care nu au direct legătură cu răspunsul la întrebarea dvs. și, dacă vă grabiți, puteți trece peste ele.)

Mai întâi țin să menționez că nu sunt specialist și nici autorizat/licențiat în asemenea lucrări. Dacă greșesc sau exagerez cu ceva, rog colegii cu mai multă experiență/autoritate în domeniu, să intervină. De asemenea, vă rog să nu luați „a priori de bune” zicerile mele: verificați-le atât prin studiu personal cât și prin „intervievarea” specialiștilor cu care veniți în contact. Merită să facți acest lucru!
Aici, pe acest topic, am auzit de existența acestei centrale; despre Paradox am mai auzit tangențial. Mi-am instalat/configurat singur un sistem de alarmă și, prin prisma experienței dobândite, doresc să vă ajut - atât cât știu și pot, aici, pe forum. Mi se pare scandalos că echipa de instalare recomandată de firma furnizoare „nu îndrăznește să se bage pentru că n-au mai întâlnit acest sistem” - păi suntem firmă licențiată sau nu mai suntem? Apropo - ar trebui să solicitați o copie a licențierii de la Poliție - Ordine Publică. Dacă nu vă prezintă licența, puteți căuta firma în lista publicată pe site-ul Poliției Române:
https://www.politiar...istre-nationale
Firma trebuie să se afle în acea listă, trebuie să aveți un contract cu firma respectivă și în contract trebuie să fie menționat că instalează numai după ce vă întocmesc documentația - proiectul de securitate - pe care trebuie să v-o predea oficial (semnată/ștampilată), cu proces-verbal. Astfel, veți avea o garanție în plus că nu lăsați pe oricine să vă configureze sistemul de securitate. (Și) aceste considerații, ca persoană fizică, m-au determinat să-mi instalez singur sistemul.

Tastatura se conecteză simplu, pin la pin, cu centrala ( Green, Yellow, Aux+ și Aux-). Tot pe tastatură mai aveți și două zone suplimentare pe care, deocamdată cred că nu le veți utiliza (acolo se pun, de regulă contacte magnetice pentru ușa de acces și am înțeles că nu aveți așa ceva). Totuși, este bine ca aceste zone, ca de altfel toate zonele neutilizate, să aibă conectată câte o rezistență de 5,6 k.

Conectorii PIR vă sugerez să-i conectați conform schemei Type 3 (pag. 19, în manual) astfel încât centrala poate supraveghea și contactul „tamper -  anti-sabotaj” pe aceleași fire 4 fire ale detectorului. Trebuie să faceți conexiunile conform schemei din postarea mea de mai sus (pe care o mai atașez încă o dată), pentru ambii detectori PIR - fiecare la zona lui (Z1 și Z2).

Nu mi se pare o idee bună să conectați ambii detectori pe aceeași zonă; aveți (încă) destule zone disponibile pe placă și nu merită să vă complicați.
Dacă veți avea nevoie de mai mult de 6 detectori, puteți atunci lua în calcul conectarea cu dublare de zonă - pag. 19 din manual (Type 4 - fără monitorizare contact tamper și Type 5 - cu monitorizare tamper-e înseriate). De asemenea nu uitați că mai aveți două zone libere în tastatură - evident, pentru acestea trebuie să instalați cabluri între tatstatură și detectorii respectivi.

Atenție, trebuie să aveți în vedere că, pentru toate zonele utilizate, rezistențele de 5,6k/3,3k se montează în detector (sau în sirenă) - nu pe fir sau în centrală.

Sirena se conectează conform schemei de mai jos - o combinare între schema 9 (self-contained siren) și 10 (siren status monitoring) de la pag. 20 din manual. Tot în manual scrie că, pentru monitorizarea stării sirenei, se utilizează două rezistențe de 3.3 kohmi conectate în paralel. Iarăși vă atrag atenția, rezistențele au rol de monitorizare a cablului și nu se montează în centrală, ci la celălat capăt al cablului, în detector/sirenă.
Trebuie să aveți cel puțin doi acumulatori care vă asigură funcționarea în absența tensiunii de alimentare (ideal ar fi, cel puțin, 24 ore):
- pentru centrală unul de 12V/7Ah
- pentru sirenă unul de 12V/4,5Ah sau 12V/7Ah
Vă atașez și manualele pe care le-am găsit; probabil că le aveți dar poate mai sunt interesați și alți colegi de pe forum.

Toate cele bune!

Attached Files


Edited by Pafarist, 20 December 2020 - 04:16.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate